Wednesday, September 7, 2011

All-Purpose Flours

ေကာက္ႏွံပင္မ်ားက ထုတ္ယူထားတဲ့ အမႈန္႕ေတြကို စြပ္ျပဳတ္ေတြ၊ ေဆာ့စ္ေတြျပဳလုပ္ရာမွာနဲ႕ တျခားေသာမုန္႕အမ်ိဳးမ်ိဳးဖုတ္ရာမွာ ထည့္သြင္းသံုးစြဲႏိုင္တဲ့ အမႈန္႕ေလးေတြအေၾကာင္း ကူးယူေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။


1.         Garbanzo Bean Flour

Garbanzo ပဲ (သို႕မဟုတ္) Chickpea အမႈန္႕ေတြဟာ အစားအစာမ်ားဖုတ္ရာမွာ ခ်ိဳျမျမအရသာေလးရွိေနေစဖို႕ စြမ္းေဆာင္ေပးပါတယ္။ ပရိုတင္းျမင့္မားစြာပါ၀င္ျပီး စြပ္ျပဳတ္ေတြနဲ႕ ေဆာ့စ္ေတြျပဳလုပ္ရာမွာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေလးျဖစ္ေနေအာင္လည္း လုပ္ေဆာင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။


2.         Green Pea Flour

ပဲစိမ္းအမႈန္႕ဟာ ပရိုတင္းဓာတ္နဲ႕အမွ်င္ဓာတ္ေတြ ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ပါတယ္။ အစားအစာမ်ားဖုတ္ဖို႕အတြက္ထည့္သြင္း အသံုးျပဳေလ့ ရွိၾကျပီး စြပ္ျပဳတ္နဲ႕ ေဆာ့စ္ေတြထဲမွာလည္း ထည့္သြင္းသံုးစြဲၾကပါတယ္။


3.         Cornmeal

ေျပာင္းဖူးေစ့ေျခာက္ေတြအားလံုးကို ၾကိတ္ခြဲလိုက္တဲ့အခါ အျဖဴနဲ႕အ၀ါေရာင္ ေျပာင္းမႈန္႕ေတြ ထြက္ေပၚလာပါတယ္။ ဒါဟာ ဘီတာ ကယ္ရိုတင္းဓာတ္ အျပည့္ပါ၀င္ပါတယ္။အျပာေရာင္ေျပာင္းဖူးေစ့ေတြကရရွိတဲ့ အရသာမႈန္႕ေတြကေတာ့ အျပာေရာင္သန္းျပီး ပရိုတင္း ဓာတ္ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးေပါင္မုန္႕နဲ႕ ကိတ္မုန္႕လံုးေလးေတြ ျပဳလုပ္ရာမွာ သံုးစြဲေလ့ရွိၾကပါတယ္။


4.         Pumpernickel Dark Rye Meal

ဂ်ဳံ၊ဖြဲအပါအ၀င္ ေကာက္ပဲသီးႏွံပင္မ်ားက ရရွိတဲ့ ဒီဂ်ံဳမႈန္႕ကိုေတာ့ ေပါင္မုန္႕မ်ားနဲ႕ ဂ်ံဳမုန္႕ၾကြပ္မ်ားျပဳလုပ္ရာမွာ အနံ႕အရသာ ပိုေကာင္း ေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးပါတယ္။ က်န္းမာေရးနဲ႕ညီညြတ္တဲ့ နံနက္စာမ်ားျပင္ဆင္ရာမွာလည္း အသံုးျပဳေလ့ရွိၾကပါတယ္။


5.         Brown Rice Flour

ဆန္လံုးညိဳက ရရွိတဲ့အမႈန္႕ဟာ ႏူးညံ့မႈန္႕ညက္ျပီး ဆိမ့္ေသာအနံ႕အရသာရွိပါတယ္။ ကစီဓာတ္မ်ားစြာမပါ၀င္တဲ့ အစားအေသာက္မ်ား၊ မုန္႕မ်ားဖုတ္ရာမွာ အသံုးျပဳေလ့ရွိသလို ေဆာ့စ္ေတြကို အရည္ပ်စ္ပ်စ္ေလးရေစဖို႕နဲ႕ ဟင္းအႏွစ္ေတြျပဳလုပ္ဖို႕ သံုးစြဲေလ့ရွိပါတယ္။


6.         Durum Wheat Semolina

Semolina ဟာ လက္နဲ႕နယ္တဲ့ ပါစတာေတြအတြက္ေတာ့ မရွိမျဖစ္လိုအပ္တဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းတစ္မ်ိဳးပါပဲ။ ကစီဓာတ္မ်ားျပီး ပါစတာမွ်င္မ်ား ကို မက်ိဳးမျပတ္ဘဲ ရွည္လ်ားသပ္ရပ္စြာ ျဖစ္ေပၚလာေစဖို႕အတြက္ အသံုးအ၀င္ဆံုး ပါ၀င္ပစၥည္းပါ။ ကိတ္မုန္႕မ်ားနဲ႕ အစားအစာမ်ား ဖုတ္ရာမွာလည္း သံုးစြဲႏိုင္ပါေသးတယ္။


7.         Potato Flour

အာလူးမႈန္႕ကို အစားအစာမ်ားကို ပြပြမြမြေလးျဖစ္ေနေစဖို႕ အသံုးျပဳၾကေလ့ရွိပါတယ္။ ေပါင္မုန္႕အေၾက အစအနေလးမ်ား ျပဳလုပ္ရာမွာ ဒီအမႈန္႕ကို ထည့္သြင္းသံုးစြဲၾကပါတယ္။


8.         Masa Harina

စပိန္အေခၚ Dough လို႕ေခၚေ၀ၚၾကတဲ့ Masa ကို အိုးကင္းမွာဖုတ္ရတဲ့ ေျပာင္းဖူးမႈန္႕မုန္႕မ်ား ျပဳလုပ္ရာမွာနဲ႕ အစာသြပ္ေပါင္မုန္႕အစိုမ်ား ျပဳလုပ္ရာမွာ သံုးစြဲၾကပါတယ္။ Cornmeal နဲ႕ မတူဘဲ ခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ေျပာင္းဖူးေစ့၊ သံပရာရည္ထဲစိမ္ထားတဲ့ ေျပာင္းဖူးအႏွစ္ကို အေျခာက္လွန္းျပီးမွ အမႈန္႕ရေအာင္ ျပဳလုပ္ထားတာျဖစ္ပါတယ္။

No comments: