(မူရင္း ခ်က္ျပဳတ္ တင္ဆက္သူမ်ားရဲ႕ နာမည္မွာ သူတို႔ Page ေတြကို Links ခ်ိတ္ေပးထားပါေၾကာင္း)
ၾကက္ေျခေထာက္မာလာသုပ္
သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ ကဲကဲအိမ္မွာ လုပ္စားတဲ့နည္းေလးကို ေ၀မွ်ထားပါတယ္။ ၾကက္ေျခေထာက္မာလာ႐ွဴး႐ွဲေလးကေတာ့ ထမင္းႏွင့္ စားတာထက္ ဒီအတိုင္းေလး ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးႏွင့္ စားတာက ပိုေကာင္းပါတယ္။
ကုန္သြားသည့္တိုင္ ပါးစပ္ေတြ ပူေနေပမယ့္လည္း ဆက္စားခ်င္ေအာင္ ေကာင္းပါတယ္႐ွင္။
**ေဘးမွာ တစ္႐ွဴးေလး မ်ားမ်ားယူထားပါေနာ္ :)
Ingredients:
ၾကက္ေျခေထာက္ ၁၀ခု
စီခၽြမ္င႐ုတ္ေကာင္း ဇြန္းေသး ၁၀က္
တ႐ုတ္မဆလာ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ပဲငပိအငန္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
႐ွာလကာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ခ်င္း အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
ေၿမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း အနည္းငယ္
ႏွမ္းေလွာ္ အနည္းငယ္
သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ ပန္းကန္လံုး ၁လံုးစာ
ဆား အနည္းငယ္
ဆီ အနည္းငယ္
Preparation Method:
မာလာအႏွစ္အတြက္
၁) အိုးထဲ ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဓားၿပား႐ုိက္၊ ႏုပ္ႏုပ္ စင္းထားတာ ထည့္ပါ။ ခ်င္းကို ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္ ့ ထည့္ပါ။
၂) စီခၽြမ္င႐ုတ္ေကာင္း၊ ပဲငပိအငန္၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ နံနံပင္၊ တ႐ုတ္မဆလာ၊ ေၿမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ သၾကား ထည့္ေမႊပါ။
၃) ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ ႐ွာလကာရည္ ဆက္ထည့္ပါ။ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ တည္ပါ။
၄) ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကို သန့္စင္ၿပီး ဆားအနည္းငယ္ၿဖင့္ နယ္ပါ။ ေရၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ေရခမ္းတည္ပါ။
၅) ႏူးၿပီဆိုလွ်င္ မာလာအႏွစ္ၿဖင့္ ေရာပါ။ ပန္းကန္ထဲ ေၿပာင္းထည့္ၿပီး ႏွမ္းေလွာ္ႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ အနည္းငယ္ ၿဖဴးပါ။
အရမ္းစားလို ့ေကာင္းတဲ့ ပူပူစပ္စပ္ ၾကက္ေျခေထာက္မာလာသုပ္ ရပါၿပီ႐ွင္။
ပုစြန္ေခါက္ဆဲြရည္ခ်က္နည္း
Ingredients:
ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြေၿခာက္ ၁ထုပ္ (သို ့) ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြ ၁၅က်ပ္သား
ပုစြန္က်ား ၁၅က်ပ္သား
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ ၁ဗူး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာ
ၾကက္သြန္နီ ၂လံုး
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ငါးငံၿပာရည္ အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ ၂လံုး
သံပုရာသီး ၁လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ ၃ပင္
ဆား အနည္းငယ္
*Readymade ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အစား ၾကက္႐ိုးေတြႏွင့္လည္း ဟင္းရည္ၿပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္႐ွင္။
Preparation Method
၁) ပုစြန္ေတြကို ေခါင္းၿဖဳတ္၊ အၿမီး ဖယ္ၿပီး အမည္းေၾကာင္းေလးကို ထုတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရေဆးၿပီး ေရစစ္ပါ။
၂) အိုးထဲကို ေရ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ ႐ွာလကာရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ပုစြန္ေတြကို ထည့္ပါ။ ပန္းေရာင္သမ္းလာလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး ပန္းကန္ၿဖင့္ ထည့္ထားပါ။
၃) အိုးထဲကို ေရ တစ္၀က္ခန့္ ထည့္ၿပီးဆူေအာင္ တည္ပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြေၿခာက္ေတြ ထည့္ပါ။ ၅မိနစ္ခန္ ့ ၾကာေအာင္ ၿပဳတ္ၿပီး ဆယ္ယူပါ။ အေပၚမွ ေရေအးေလာင္းခ်ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
၄) ၾကက္သြန္နီကို အခြံႏႊာ ေရေဆးၿပီး အဖတ္ေလးေတြရေအာင္ ခြာပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို ့ကို မညက္တညက္ ေရာေထာင္းပါ။
၅) နံနံပင္ႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို ့ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ပန္းကန္ေလးေတြၿဖင့္ သပ္သပ္စီ ထည့္ပါ။ သံပုရာသီးကိုလည္း အစိပ္ေလးေတြ စိပ္ၿပီး ပန္းကန္ၿဖင့္ ထည့္ထားပါ။
၆) အိုးထဲကို ေရ ၁၀၀၀မီလီလီတာ (ေရသန့္ဗုး ၁ဗူးစာ) ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ တည္ပါ။ ငါးငံၿပာရည္ အနည္းငယ္ ႏွင့္ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ ထပ္တည္ပါ။
၇) ဟင္းရည္ထဲ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
၈) တစ္ေယာက္စာအတြက္ ပန္းကန္ထဲကို ေခါက္ဆဲြ လိုသေလာက္ ထည့္ပါ။ ပုစြန္ ၃ေကာင္ေလာက္ထည့္ပါ။ ၾကက္ဥ ၁လံုးေဖာက္ထည့္ပါ။ ၿပီးမွ ဟင္းရည္ပူပူကို အေပၚမွ ေလာင္းထည့္ပါ။ အစာပလာ ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္လို ့့ရပါၿပီ႐ွင္။
Kae Kae
ထုိင္းစတုိင္ ပဲၾကာဇံသုပ္
---------------------------------
ထုိင္းစတုိင္ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးပါ။ ပဲၾကာဇံ နဲ႔ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သား တုိ႔ျဖင္႔ ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္သုပ္ထားတာပါ။ အရသာကလည္း အရမ္းေကာင္းမြန္ျပီ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
---------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပဲၾကာဇံ – ၁ထုပ္ (၁၀၀ ဂရမ္)
ၾကက္ရင္ဗံု – ၁ခု (ျပဳတ္ထားေပးျပီ အသားႏႊင္းထားပါ)
အာလူး – ၂လံုး (ႏူေအာင္ျပဳတ္ျပီ အရွည္ ပါးပါးလွီးပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ေတာင္႔ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
---------------------------------
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ငရုတ္သီးမွုန္႔ ထည္႔ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ပဲၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ပဲၾကာဇံကုိ တ၀က္ဖ်က္ေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ေရတ၀က္ခန္႔ထည္႔ျပီ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ ပဲၾကာဇံမ်ားကို ၂မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ျပဳတ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
---------------------------------
သုပ္နည္း
၁။ ျပီလွ်င္ ပဲၾကာဇံကို ပန္းကန္ခြက္ တစ္ခုထဲထည္႔ပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ထည္႔နုယ္ေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ဆီသပ္ထားေသာ ငရုတ္သီးဆီခ်က္မ်ားကို ပဲၾကာဇံသုပ္ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲထည္႔ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ၾကက္သား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အားလူး၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ေျမပဲ တုိ႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံပရာရည္တုိ႔ထည္႔ျပီသမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ ျဖဴးေပးျပီ အရသာရွိေသာ ထုိင္းစတုိင္ ခ်ဥ္ခ်ဳိစပ္ ပဲၾကာဇံသုပ္ကုိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
---------------------------------
Wutyee Food House
---------------------------------
ၾကက္ေျခေထာက္မာလာသုပ္
သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ ကဲကဲအိမ္မွာ လုပ္စားတဲ့နည္းေလးကို ေ၀မွ်ထားပါတယ္။ ၾကက္ေျခေထာက္မာလာ႐ွဴး႐ွဲေလးကေတာ့ ထမင္းႏွင့္ စားတာထက္ ဒီအတိုင္းေလး ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးႏွင့္ စားတာက ပိုေကာင္းပါတယ္။
ကုန္သြားသည့္တိုင္ ပါးစပ္ေတြ ပူေနေပမယ့္လည္း ဆက္စားခ်င္ေအာင္ ေကာင္းပါတယ္႐ွင္။
**ေဘးမွာ တစ္႐ွဴးေလး မ်ားမ်ားယူထားပါေနာ္ :)
Ingredients:
ၾကက္ေျခေထာက္ ၁၀ခု
စီခၽြမ္င႐ုတ္ေကာင္း ဇြန္းေသး ၁၀က္
တ႐ုတ္မဆလာ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္ ့ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ပဲငပိအငန္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
႐ွာလကာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ အနည္းငယ္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ခ်င္း အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
ေၿမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း အနည္းငယ္
ႏွမ္းေလွာ္ အနည္းငယ္
သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ ပန္းကန္လံုး ၁လံုးစာ
ဆား အနည္းငယ္
ဆီ အနည္းငယ္
Preparation Method:
မာလာအႏွစ္အတြက္
၁) အိုးထဲ ဆီ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဓားၿပား႐ုိက္၊ ႏုပ္ႏုပ္ စင္းထားတာ ထည့္ပါ။ ခ်င္းကို ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္ ့ ထည့္ပါ။
၂) စီခၽြမ္င႐ုတ္ေကာင္း၊ ပဲငပိအငန္၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ နံနံပင္၊ တ႐ုတ္မဆလာ၊ ေၿမပဲဆံေလွာ္ေထာင္း၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ သၾကား ထည့္ေမႊပါ။
၃) ပဲငံၿပာရည္အၾကည္၊ ႐ွာလကာရည္ ဆက္ထည့္ပါ။ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ တည္ပါ။
၄) ၾကက္ေျခေထာက္ေတြကို သန့္စင္ၿပီး ဆားအနည္းငယ္ၿဖင့္ နယ္ပါ။ ေရၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ေရခမ္းတည္ပါ။
၅) ႏူးၿပီဆိုလွ်င္ မာလာအႏွစ္ၿဖင့္ ေရာပါ။ ပန္းကန္ထဲ ေၿပာင္းထည့္ၿပီး ႏွမ္းေလွာ္ႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ အနည္းငယ္ ၿဖဴးပါ။
အရမ္းစားလို ့ေကာင္းတဲ့ ပူပူစပ္စပ္ ၾကက္ေျခေထာက္မာလာသုပ္ ရပါၿပီ႐ွင္။
ပုစြန္ေခါက္ဆဲြရည္ခ်က္နည္း
Ingredients:
ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြေၿခာက္ ၁ထုပ္ (သို ့) ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြ ၁၅က်ပ္သား
ပုစြန္က်ား ၁၅က်ပ္သား
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ ၁ဗူး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာ
ၾကက္သြန္နီ ၂လံုး
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ငါးငံၿပာရည္ အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ ၂လံုး
သံပုရာသီး ၁လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ ၃ပင္
ဆား အနည္းငယ္
*Readymade ၾကက္ၿပဳတ္ရည္အစား ၾကက္႐ိုးေတြႏွင့္လည္း ဟင္းရည္ၿပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္႐ွင္။
Preparation Method
၁) ပုစြန္ေတြကို ေခါင္းၿဖဳတ္၊ အၿမီး ဖယ္ၿပီး အမည္းေၾကာင္းေလးကို ထုတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရေဆးၿပီး ေရစစ္ပါ။
၂) အိုးထဲကို ေရ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ ႐ွာလကာရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ပုစြန္ေတြကို ထည့္ပါ။ ပန္းေရာင္သမ္းလာလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး ပန္းကန္ၿဖင့္ ထည့္ထားပါ။
၃) အိုးထဲကို ေရ တစ္၀က္ခန့္ ထည့္ၿပီးဆူေအာင္ တည္ပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ၾကက္ဥေခါက္ဆဲြေၿခာက္ေတြ ထည့္ပါ။ ၅မိနစ္ခန္ ့ ၾကာေအာင္ ၿပဳတ္ၿပီး ဆယ္ယူပါ။ အေပၚမွ ေရေအးေလာင္းခ်ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။
၄) ၾကက္သြန္နီကို အခြံႏႊာ ေရေဆးၿပီး အဖတ္ေလးေတြရေအာင္ ခြာပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို ့ကို မညက္တညက္ ေရာေထာင္းပါ။
၅) နံနံပင္ႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို ့ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ပန္းကန္ေလးေတြၿဖင့္ သပ္သပ္စီ ထည့္ပါ။ သံပုရာသီးကိုလည္း အစိပ္ေလးေတြ စိပ္ၿပီး ပန္းကန္ၿဖင့္ ထည့္ထားပါ။
၆) အိုးထဲကို ေရ ၁၀၀၀မီလီလီတာ (ေရသန့္ဗုး ၁ဗူးစာ) ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ တည္ပါ။ ငါးငံၿပာရည္ အနည္းငယ္ ႏွင့္ ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ ထပ္တည္ပါ။
၇) ဟင္းရည္ထဲ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
၈) တစ္ေယာက္စာအတြက္ ပန္းကန္ထဲကို ေခါက္ဆဲြ လိုသေလာက္ ထည့္ပါ။ ပုစြန္ ၃ေကာင္ေလာက္ထည့္ပါ။ ၾကက္ဥ ၁လံုးေဖာက္ထည့္ပါ။ ၿပီးမွ ဟင္းရည္ပူပူကို အေပၚမွ ေလာင္းထည့္ပါ။ အစာပလာ ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္လို ့့ရပါၿပီ႐ွင္။
Kae Kae
ထုိင္းစတုိင္ ပဲၾကာဇံသုပ္
---------------------------------
ထုိင္းစတုိင္ ပဲၾကာဇံသုပ္ေလးပါ။ ပဲၾကာဇံ နဲ႔ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သား တုိ႔ျဖင္႔ ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္သုပ္ထားတာပါ။ အရသာကလည္း အရမ္းေကာင္းမြန္ျပီ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
---------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ပဲၾကာဇံ – ၁ထုပ္ (၁၀၀ ဂရမ္)
ၾကက္ရင္ဗံု – ၁ခု (ျပဳတ္ထားေပးျပီ အသားႏႊင္းထားပါ)
အာလူး – ၂လံုး (ႏူေအာင္ျပဳတ္ျပီ အရွည္ ပါးပါးလွီးပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ေတာင္႔ (ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ေျမပဲ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
ပုဇြန္ေျခာက္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
နံနံပင္ – အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီးပါ)
သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
ဟင္းရြက္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
---------------------------------
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲ ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ငရုတ္သီးမွုန္႔ ထည္႔ဆီသပ္ေပးပါ။
၂။ ပဲၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ပဲၾကာဇံကုိ တ၀က္ဖ်က္ေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ေရတ၀က္ခန္႔ထည္႔ျပီ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ဆူလာလွ်င္ ပဲၾကာဇံမ်ားကို ၂မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ျပဳတ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
---------------------------------
သုပ္နည္း
၁။ ျပီလွ်င္ ပဲၾကာဇံကို ပန္းကန္ခြက္ တစ္ခုထဲထည္႔ပါ။
၂။ ထုိ႔ေနာက္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ထည္႔နုယ္ေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ဆီသပ္ထားေသာ ငရုတ္သီးဆီခ်က္မ်ားကို ပဲၾကာဇံသုပ္ ေဇာက္ပန္းကန္ထဲထည္႔ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ၾကက္သား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အားလူး၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ေျမပဲ တုိ႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံပရာရည္တုိ႔ထည္႔ျပီသမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
၆။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာ အေနေတာ္လွ်င္ အေပၚမွ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ ျဖဴးေပးျပီ အရသာရွိေသာ ထုိင္းစတုိင္ ခ်ဥ္ခ်ဳိစပ္ ပဲၾကာဇံသုပ္ကုိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
---------------------------------
Wutyee Food House
---------------------------------
No comments:
Post a Comment