Monday, September 18, 2017

ဆီးေက်ာက္ေၾကဖို႔ - ဆီးခ်ိဳသမားမ်ားဖို႔ အသုပ္​စံု

🌼🌻🌺 ကြမ္းစား သူမ်ားအတြက္
ဆီးေက်ာက္ေၾက ေဗဒါပင္ ႏွင္႔ေဗဒါပြင္႔သုပ္🌻🌼🌺


✳ #အပြင္႔!
•••••••••••••

✳ ဆီးေက်ာက္တည္သူမ်ား ဆီးစပ္ကိုက္၍ ဆီးေအာင့္သူမ်ား
ဝက္သားနဲ႔ သုပ္စားပါက လက္ေတြ႕​ေပ်ာက္ကင္းေၾကာင္း သူငယ္ခ်င္းေလးငါးေယာက္က ကိုယ္တိုင္ေျပာဖူးပါတယ္။ ကြမ္းစားသူမ်ားျဖစ္တတ္သည္မို႔ မၾကာခဏစားသုံးသင့္ပါတယ္။ အသီးအရြက္မ်ားမ်ားစားျခင္းကလည္း က်န္​းမာေရးကို လုံးဝအေထာက္ကူ ျဖစ္ပါတယ္။

✳ #အပင္!
•••••••••••••

✳ ​ေဗဒါပင္ အရင့္ေတြ အနည္းငယ္ဖယ္ရွားျပီး သုံးပင္ယူပါ။
လက္တစ္လုံးေလာက္စီ ကိုျဖတ္ပါ။ ၎ေဗဒါမ်ားကို ဝက္သား
( ၂၅ ) က်ပ္သားျဖင့္ စားေကာင္းေအာင္ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္
အကုန္ထည့္ျပီး ခ်က္ပါ။ ဝက္သားနူးနပ္သည္အထိခ်က္ျပီး
ထမင္းနဲ႔ပဲစားစား ဒီအတိုင္း ထမင္းလြတ္ပဲစားစား ကုန္ေအာင္
စားေပးပါ။ တစ္ခါစားနဲ႔ ေက်ာက္မ်ားေႀကျပီး က်ပါတယ္။

✳ ​ေဆးနည္းမွာ ေက်ာက္ေၾကမေၾက စမ္းခ်င္သပဆို
ဟင္းခ်က္စမွာ လက္သန္းဖ်ားေလာက္ ေက်ာက္ခဲေလးတစ္လုံး
ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ထည့္ထားပါ။ ဟင္းက်က္ရင္ အဲဒီေက်ာက္ခဲ ဘယ္ေရာက္သြားလဲ လိုက္ရွာႀကည့္​ေပါ့ေနာ္။

✳ Credit_Original_Uploader

ဆီးခ်ိဳေရာဂါကို ကူညီေပးမယ့္ အသုပ္ ၃မ်ိဳး
•••••••••••••••••••••••••••••••••


အသုပ္ေတြဟာ ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြ အတြက္ေတာ့ ထမင္းၿမိန္ေစတဲ့ အရာတစ္ခုပါ။ ထမင္းစားမေကာင္းရင္ အသုပ္ေလးေတြ သုပ္စားလုိက္ရမွ ဆိုတဲ့ လူေတြက အမ်ားသားပါ။ အခု မွ်ေ၀ေပးမယ့္ အသုပ္ေတြကေတာ့ ထမင္းၿမိန္ရံုမက ဆီးခ်ိဳသမားေတြ အတြက္ အကူအညီျဖစ္ေစႏုိင္မယ့္ အသုပ္ေတြပါ။
..
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴရွာလကာရည္နဲ႔ သုပ္တဲ့ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္သုပ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ဟင္းႏုႏြယ္ အႏုေလးမ်ား တစ္စည္းစာ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅တက္
ရွာလကာရည္အျဖဴ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
ဆား အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုး
သံလြင္ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
..
ျပဳလုပ္နည္း

ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ကို ေရေႏြးနဲ႔ အနည္းငယ္နဲ႔ ၃စကၠန္႔ေလာက္ စိမ္လုိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ရိတ္ရိတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုလည္း ပါးပါးလွွီးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းၿပီး ရွာလကာရည္နဲ႔ ခဏစိမ္ထားပါ။
..
က်န္တဲ့ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို ထည့္ၿပီး ရွာလကာရည္စိမ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴပါ ထည့္ပါ။ အားလံုး ေရာေမႊၿပီး အရသာျမည္းပါ။ အရသာရွိၿပီး စားၿမိန္တဲ့ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္သုပ္ေလးကို ရပါၿပီ။ ၀ိတ္ခ်မယ့္ လူေတြလည္း စားလို႔ရပါတယ္။
..
၂။ သခြားသီးမုန္ညွင္းအေသးထုပ္ေလးေတြသုပ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

သခြားသီး အရြယ္ေတာ္တစ္လံုး

သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္

ႏွမ္း အနည္းငယ္

ရွာလကာေရ

ဆာ

ဟင္းခက္မႈန္႕အနည္ငယ္

မုန္႕ၫွင္းအေသးထုပ္အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္ပံု
အရင္ဆံုး မုန္ညွင္းထုပ္ေလးေတြကို ေရေသခ်ာ စင္ေအာင္ေဆးပါ။ သဲေတြ အထဲမွာ ပါေနတတ္လို႔ပါ။ သခြားသီးကို ေရေဆးၿပီး အ၀ိုင္းေလးကို ပါးပါးလွီးပါ။ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြအားလံုးထည့္ၿပီ နယ္ပါ။ ကိုလက္စထေရာကို က်ေစၿပီး ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကိုလည္း ထိန္းေပးႏုိင္တဲ့ အတြက္ ဆီးခ်ိဳသမားေတြ ႀကိဳက္သေလာက္ စားလုိ႔ရပါတယ္။
..
၃။ သခြားသီးရိုးရိုးသုပ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

သခြားသီး အရြယ္ေတာ္တစ္လံုး

ငါးအနည္းငယ္

င႐ုပ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္

နမ္း အနည္းသယ္

ဆား အနည္းငယ္

ဟင္းခက္မႈန္႕ အနည္းငယ္

သံပုရာသီး တစ္လံုး

..
ျပဳလုပ္ပံု

အရင္ဆံုး ငါးကို မီးကင္ရင္ကင္ မကင္ရင္ ခ်က္ပါ။ မီးကင္တာကေတာ့ ပိုၿပီး ေမႊးပါတယ္။ သခြားသီးကို သခြားျခစ္နဲ႔ ခပ္မွ်င္မွ်င္ေလး ျခစ္ထားပါ။ ငါးကို အရိုးႏႊင္ၿပီး ထည့္ပါ။ သံပုရာသီးကို ညွစ္ပါ။
ညွစ္ၿပီးသား အခြံေလးကို မပစ္ဘဲ ထည့္ပါ။ ပိုၿပီးေတာ့ ေမႊပါတယ္။ အေပါ့အငံနဲ႔ ႏွမ္းတို႔ကို ထည့္ၿပီး နယ္ပါ။ သခြားသီးက ထြက္လာတဲ့ အရည္ရယ္ ငါးကင္က ေမႊးတဲ့ အနံ႔ရယ္နဲ႔ ထမင္းေကာင္းေကာင္
ၿမိန္ေစပါတယ္။ အစပ္ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ၿပီး ေထာင္းထည့္ပါ။
..
By : MyFoodMyanmar

No comments: