Tuesday, August 9, 2011

ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ဟင္း၊ ၾကက္ရုိးႏွင့္ ေက်ာက္ဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္

တတိယေန႕

ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ဟင္း၊ ၾကက္ရုိးႏွင့္ ေက်ာက္ဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္

ဒီတစ္ခါေတာ့ ထည့္စရာအမယ္စံုတဲ့ ဟင္းေတြကို ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ပါ။ ၾကက္ကခ်င္ခ်က္လို႕ေခၚတဲ့ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလး၊ ဟင္းရည္ အျဖစ္ ၾကက္ရုိးနဲ႕ ေက်ာက္ဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳ၊ အရံကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ေလးသုပ္စားၾကရေအာင္ေပါ့။

ၾကက္ကခ်င္ခ်က္ဟင္း
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား ၄၀က်ပ္သား၊ မွ်စ္ခ်ဥ္ ၁၅က်ပ္သား၊
 ၾကံမဆိုင္ - တစ္စည္း၊ ဆီ-ငါးက်ပ္သား၊
ငရုတ္ေျခာက္ပြ သံုးေတာင့္၊ ၾကက္သြန္နီ သံုးဥ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးျမႊာ၊ ခ်င္း လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႕၊
ရွမ္းနံနံ ၇၊၈ရြက္ခန္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၅ေတာင့္၊
ဗမာငံျပာရည္ စားပြဲတင္ ႏွစ္ဇြန္း၊
သၾကား၊ဆား၊နႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္စီ

ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္ နာရီ၀က္ခန္႕
- အႏွစ္အတြက္ ငရုတ္ေျခာက္ပြ၊ ၾကက္သြန္နီ-ျဖဴတို႕ကို ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ။
-မွ်စ္ခ်ဥ္ကို ေရေႏြးပူပူေလာင္းျပီးနယ္ကာ အနံ႕ေပ်ာက္ေအာင္ေဆးထားပါ။
- အေနေတာ္ တံုးထားတဲ့ၾကက္သား၊ မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ၾကံမဆိုင္တို႕ကို ငရုတ္ၾကက္သြန္အႏွစ္၊ ခ်င္းပါးပါးလွီး၊ဆီ၊ဆား၊နႏြင္းမႈန္႕၊ငံျပာရည္၊ သြားပါ။
- ႏူးရင္ အေပါ့အငန္ျမည္း ရွမ္းနံနံေလးညႇပ္ထည့္ျပီး အိုးကိုအဖံုးပိတ္ခ်ႏိုင္ပါျပီ။

ၾကက္ရိုးႏွင့္ ေက်ာက္ဖရံုသီးဟင္းခ်ိဳ
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္အရိုး - အနည္းငယ္၊ ေက်ာက္ဖရံုသီး တစ္စိတ္၊
ၾကက္သြန္နီ - ၂ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးျမႊာ၊
ခ်င္းလက္တစ္ဆစ္၊
ဆား၊ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္စီ

ခ်က္ရန္ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - ၂၀မိနစ္ခန္႕
- ၾကက္ရိုးကို ခုတ္ထစ္သန္႕စင္ျပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းတို႕ထုထည့္ျပီး ဆားထည့္ကာ ျပဳတ္အိုးတင္ထားပါ။
-ၾကက္ရိုးမွ အခ်ိဳရည္ထြက္လွ်င္ ေက်ာက္ဖရုံသီးအတံုးမ်ားထည့္ျပီး ဆက္ျပဳတ္ပါ။
- ေက်ာက္ဖရုံသီးႏူးလွ်င္ အေပါ့အငန္ျမည္း ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ခတ္ကာ ခ်ႏိုင္ပါျပီ။
- ပူပူေလးသံုးေဆာင္လွ်င္ ခံတြင္းကို ျမိန္ေစပါတယ္။ ခ်က္ရလြယ္သေလာက္ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳေသာ စြပ္ျပဳတ္ ဟင္းရည္တစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမာမာ ေျခာက္လံုး၊ ေဂၚဖီထုပ္ အနည္းငယ္၊
 ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္မႊာ၊
ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္၊ နံနံပင္ အနည္းငယ္၊
ငရုတ္သီးစိမ္း ငါးေတာင့္၊
ပုစြန္ငံျပာရည္၊ပဲမႈန္႕၊ငရုတ္သီးမႈန္႕ အနည္းငယ္စီ

- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး အေစ့စင္ေအာင္ေရေဆးပါ။
- ေဂၚဖီထုပ္အနည္းငယ္ကိုလည္း ပါးပါးလွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴ-နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္တို႕ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
- အားလံုးေရာျပီး ဆီခ်က္၊ငံျပာရည္၊ပဲမႈန္႕၊ငရုတ္သီးမႈန္႕တို႕နဲ႕ သမေအာင္ေရာနယ္ပါ။
- ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ထည့္ႏိုင္ရင္လည္း ပိုေကာင္းပါတယ္။

No comments: