ဒုတိယရက္
ဘဲကင္ေမႊးေမႊး၊ ကိုက္လန္ရြက္ ခရုဆီႏွင့္ စြန္တန္ဟင္းရည္
ဘဲကင္ေမႊးေမႊး
တခ်ိဳ႕ရက္ေတြမွာ ထမင္း၀ိုင္းကို အျပင္က ဘဲကင္၀ယ္လာျပီး လိုက္ဖက္တဲ့ဟင္းအစပ္တည့္စရာေတြနဲ႕ ထမင္းျမိန္ေအာင္စားလိုက္တာ မ်ိဳးလည္း ေကာင္းတတ္ပါတယ္။
ဘဲကင္၀ယ္ဖို႕ အလြယ္တကူမရွိခဲ့ရင္၊ အဆင္မေျပခဲ့ရင္ေတာ့ ၾကက္ကင္နဲ႕လည္း တြဲစပ္စားလို႕ရပါတယ္။ ၾကက္ကင္ကေတာ့ ၾကက္သား ကို ကိုယ္တိုင္ပဲကင္ကင္၊ နီးစပ္တဲ့ အကင္ဆိုင္ကပဲ၀ယ္၀ယ္ အဆင္ေျပမယ္လို႕ထင္ပါတယ္။
ကိုက္လန္ခရုဆီ (ျပင္ဆင္ေၾကာ္ခ်က္ပံု)
ကိုက္လန္ရြက္ႏုႏု - ၂စည္း (အရြက္နဲ႕အရိုးႏုကို ေျခြျပီး ေရေဆးထားပါ)
ခရုဆီ (ရယ္ဒီမိတ္) - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၅ျမႊာ (မညက္တညက္ ေထာင္းထားရန္)
စားရတဲ့(ေကာ္မႈန္႕) - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ)
ဆား၊ သၾကား - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - စတီးဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
ဆီ - သံုးက်ပ္သားခန္႕
ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီထည့္၍ ဆီက်က္ေအာင္ အပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ ဆီသတ္ပါ။ ျပီးရင္ ကိုက္လန္ရြက္ႏွင့္ အရိုးႏုေလးမ်ား၊ ခရု ဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊သၾကားနဲ႕ အရည္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေကာ္ရည္မ်ား အားလံုးထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ ဟင္းရြက္ကိုအၾကာၾကီး ေၾကာ္စရာမလိုပါ။ ဟင္းရြက္မ်ား အနည္းငယ္ႏြမ္းျပီး အစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္သြားရင္ ဟင္းအရသာျမည္းျပီး မီးဖိုေပၚမွခ်လို႕ရပါျပီ။
စြန္တန္ဟင္းရည္
စြန္တန္ေျခာက္ - သံပရာသီးလံုးခန္႕ (ကိုယ့္စိတ္ၾကိဳက္ေပၚမူတည္ျပီးထည့္)
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - ႏို႕ဆီဘူး ၄ဘူး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀ျမႊာ (မညက္တညက္ ထုေထာင္းထားပါ)
ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ (မညက္တညက္ ထုေထာင္းထားပါ)
ဆား၊ သၾကား - အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ေတာင့္ (အညႇာေျခြ ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ)
ဟင္းရည္ခ်က္မည့္အိုးထဲတြင္ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္၊ စြန္တန္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ဆား၊သၾကား၊ငရုတ္သီးစိမ္း အားလံုးထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ ဆူတဲ့အထိ တည္ပါ။ ဟင္းရည္ပြက္လာျပီဆိုရင္ အရသာျမည္း၍ အိမ္သားမ်ားစိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ျပီဆိုရင္ ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္အရသာေလးနဲ႕ စြန္တန္ ဟင္းရည္ကို ပူပူေလး သံုးေဆာင္ပါ။ ငါးပိရည္၊ တို႕စရာ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္လွ်င္ တြဲဖက္စားသံုးလို႕ရပါတယ္။
No comments:
Post a Comment