ညီမေလး ၀တ္ရည္ရဲ႕ Website ကိုသြားေငးၾကည့္ျပီးသကာလ
ကၽြန္ေတာ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ၾကက္ေပါင္း ဟင္းလ်ာကို ဂ်င္ဆင္းနဲ႕ေပါင္းထားတာေတြ႕ေတာ့ အၾကိဳက္ေတြ႕သြားတာနဲ႕ျပန္လည္ကူးယူ
ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။
ဂ်င္းဆင္း ၾကက္ေကာင္လံုး
ဟင္းခ်ဳိပါ။ ေရွးေခတ္ကတည္းက ဂ်င္းဆင္းက ခြန္အားတုိးေစတာမုိ႔၊ အျမတ္တႏုိးထားျပီ
သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။ ၾကက္ေကာင္လံုးနဲ႔ ဂ်င္းဆင္း ဟင္းခ်ဳိကို တရုတ္န႔ဲ ကိုရီယားမွာ
လူၾကိဳက္မ်ားပါတယ္။ ခုဆုိရင္ ဂ်င္းဆင္းကို Supermarket ေတြမွာ အလြယ္တကူ
၀ယ္ႏုိင္ျပီမုိ႔၊ ဂ်င္းဆင္းနဲ႔ ၾကက္ေကာင္လံုး စြတ္ျပဳတ္ ခ်က္နည္းေလးကို
မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါတယ္။ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ – ၁ေကာင္ (၁၁၀၀ ဂရမ္)
- ဂ်င္းဆင္း – ၁၀ ဂရမ္
- ဆီသီးအနီေျခာက္ – ၅ခု (အေစ႔လြတ္)
- ဂ်င္းႏု – ၅ျပား
- Wolfberry – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
- ေရ – ၂လီတာ
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။
အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးထဲ ေရ(၂လီတာ)ထည္႔ျပီ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။
၂။
ျပီေနာက္ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္ေကာင္လံုးကုိ ၁မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ျပဳတ္ေပးျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
၃။
ျပီလွ်င္ slowcooker(သုိ႔) ဒယ္အုိးထဲ (ၾကက္ေကာင္လံုး၊ ေရ(၂လီတာ)၊ ဂ်င္းဆင္း၊
ဆီသီးအနီေျခာက္၊ ဂ်င္းႏု၊ Wolfberry) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ကာ ၂နာရီခန္႔
မီးနည္းနည္းျဖင္႔ တည္ထားေပးပါ။
မွတ္ခ်က္။
။ ျပဳတ္ေနစဥ္အတြင္း ဆားမထည္႔ရပါ။
၄။
၂နာရီၾကာတည္ျပီမွ မီးပိတ္ျပီ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔တုိ႔ ထည္႔ေရာေမႊေပးပါ။
၅။
အရသာရွိေသာ ဂ်င္းဆင္း ၾကက္ေကာင္လံုး စြတ္ျပဳတ္ကို ပူပူေႏြးေႏြး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
Credit to ၀တ္ရည္ရဲ႕ မီးဖိုေခ်ာင္
No comments:
Post a Comment