အခ်က္အျပဳတ္နည္းလမ္းေတြကို မတင္ျဖစ္တာၾကာျပီဒီေန႕ေတာ့ ညီမေလး၀တ္ရည္ရဲ႕ဘေလာ့ခ္ကိုသြားၾကည့္တာ
သေဘာက်ဖြယ္ ၾကက္သားကခ်င္ေပါင္းေပါင္းတဲ့နည္းကိုေတြ႕တာနဲ႕ျပန္လည္ေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။ သူ႕ဘေလာ့ခ္မွာေတာ့
ခ်က္နည္းေပါင္းမ်ားစြာရွိတာေပါ့ေနာ္ ဒါေပမဲ့ ကၽြန္ေတာ္ စားခ်င္ ၾကိဳက္လည္းၾကိဳက္တဲ့ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြကို
ျပန္ကူးျပီး ေ၀မွ်ျဖစ္တာပါ။
သူငယ္ခ်င္းတို႕ စားျမိန္ၾကပါေစ….
ကခ်င္ ၾကက္သားေပါင္း
အရသာစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ကခ်င္
ၾကက္သားေပါင္းပါ။ ၾကက္သားကို ငရုတ္သီးပြနီ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္
ႏုပ္ထားျပီမွ ေပါင္းထားမုိ႔ သူအရသာက ၾကက္သားထဲ ျပန္စိမ္႔၀င္ျပီ စပ္စပ္ေလးနဲ႔
တမ်ဳိးစားလုိ႔ ေကာင္းပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္ – ၄၅၀ ဂရမ္ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါ)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ဂ်င္း (သို႔) ဂ်င္းမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
- ငရုတ္သီးပြနီ – ၄ခု (ေရေႏြးနဲ႔ျပဳတ္ျပီ မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ)
- ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၅ပံု၁ပံု
- နံနံေစ႔မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ေရ (သုိ႔) ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁ခု (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
၁။ အရင္ဆံုး (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ၾကက္သြန္နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးပြနီ(ေထာင္းျပီသား)၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ နံနံေစ႔မွုန္႔၊ ေရ(သို႔)
ဆန္၀ိုင္)တုိ႔ကို ၾကိတ္စက္ထဲထည္႔ျပီ သမေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားျဖင္႔ ၾကိတ္ထားသည္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးပြတုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ႏုပ္ထားပါ။
၄။ ၾကက္သားေပါင္း က်က္ျပီဆုိလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကို ေပါင္း၍
ထြက္လာေသာ ၾကက္ေပါင္းရည္မ်ားျဖင္႔ ဒယ္ထဲ ေရခမ္းသည္အထိ ျပန္တည္ေပးပါ။
Credit: http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=6274%2F
No comments:
Post a Comment