Friday, March 15, 2013

ကိုရီးယား သစ္ေတာ္သီးေပါင္း



သူငယ္ခ်င္းေတြပဲျဖစ္ျဖစ္ ကၽြန္ေတာ္ကိုယ္တိုင္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ေနမေကာင္းခ်င္သလိုလိုျဖစ္ရင္ ေတာ္ေတာ္ေနရခက္တာပဲ။ အေမကေတာ့ေျပာတယ္ ဗီတာမင္စီေသာက္ ဗီတာမင္စီဓာတ္ပါတာစားတဲ့ ဒါဆိုဖ်ားဖို႕ခဲယဥ္းတယ္ဆိုပဲ။ 

သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကေတာ့ ၾကက္သားကို ၾကက္သြန္ျဖဴကဲျပီးေပါင္းစား စြပ္ျပဳလုပ္ေသာက္တယ္။ 

ကိုရီးယား သစ္ေတာ္သီးေပါင္း
ယခုေဖာ္ျပပါ အခ်ိဳပြဲဟာ အခ်ိဳပြဲသက္သက္အေနနဲ႕သာမကဘဲ အေအးမိ ဖ်ားနာသူမ်ားအတြက္ ေဆးတစ္ခြက္လို အသံုး၀င္တဲ့ ဓာတ္စာအေနနဲ႕ပါ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ကိုရီးယားသစ္ေတာ္ သို႕မဟုတ္ ေရႊသစ္ေတာ္ တစ္လံုး(တစ္ေပါင္အရြယ္ခန္႕)၊ ျခစ္ထားေသာခ်င္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ပ်ားရည္ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္အမႈန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း၊ ထင္းရႈးအဆန္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ တရုတ္ဆီးသီးေျခာက္ ႏွစ္လံုး(အေစ့ထုတ္ထားပါ)။

ျပဳလုပ္နည္း
သစ္ေတာ္သီးကို ေရေဆး၍ ေျခာက္ေအာင္ သုတ္ပါ။ သစ္ေတာ္သီးထိပ္ပိုင္းကို တစ္လက္မအထူခန္႕လွီးျဖတ္ျပီး အဖံုး လုပ္ပါ။ သစ္ေတာ္သီးအေစ့မ်ားႏွင့္ အူတိုင္ကို ဇြန္းေသးေသးျဖင့္ ေကာ္ထုတ္ပစ္ပါ။

အူတိုင္ဖယ္ထုတ္ျပီးေသာ သစ္ေတာ္သီးခြက္ထဲသို႕ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ လွီးျဖတ္ထားေသာ သစ္ေတာ္သီးအဖံုးျဖင့္ ဖုံးပါ။

သစ္ေတာ္သီးကို အပူခံႏိုင္ေသာခြက္ထဲထည့္ကာ မီးအေနေတာ္အပူေပးကာ ေရေႏြးေငြ႕ျဖင့္ တစ္နာရီခန္႕ေပါင္းပါ။
အခ်ိဳပြဲအေနနဲ႕ဆိုရင္ေတာ့ ပူပူျဖစ္ေစ၊ အေအးခံျပီးေတာ့ျဖစ္ေစစားႏိုင္ျပီး အေအးမိဖ်ားနာေနရင္ေတာ့ ပူပူေလးစားပါက ယူပစ္သလို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။

No comments: