အာလူးအႏွစ္ မုန္႔တီသုပ္
(Potato Paste Rice Noodle Salad)
...............................
အသုပ္ဆိုရင္ လူတိုင္း ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကပါတယ္။ မုန္႔တီသုပ္က အာလူးအႏွစ္ႏွင့္ အခ်ိဳသုပ္ေလးပါ။ မိသားစု၊ သူငယ္ခ်င္းမိတ္ေဆြတို႔ကို သုပ္ၿပီးေကြ်းရင္ မ်က္ႏွာရေစတဲ့ အသုပ္ျဖစ္တာေၾကာင့္ သုပ္စားၾကည့္လိုက္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• မုန္႔တီဖတ္ - ၂၅ က်ပ္သား
• အာလူး - ၃-၄ လံုး
• ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - စားပြဲဇြန္း ၄-၅ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
• ပူဒီနာ - ၃ ပင္ ( အရြက္မ်ား ေျြခထားပါ)
• သံပရာသီး - ၂ လံုး (အရည္ညႇစ္ၿပီး လိုသေလာက္ထည့္ပါ)
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္ဥျပဳတ္ - ၃ လံုး (ပါးပါးစိတ္ထားပါ)
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေဇာက္နက္အိုးထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ခ်င္း၊ ဆားႏွင့္ အာလူးမ်ားထည့္ ျပဳတ္ထားပါ။ ႏူးေအာင္ျပဳတ္၍ အေအးခံထားၿပီး အခြံႏႊာထားပါ။
၂။ ဖန္ဇလံုထဲ အာလူးအခြံႏႊာထားေသာ အာလူး၊ ဆား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္တို႔ျဖင့္ ေသခ်ာညက္ေအာင္ နယ္ပါ။
၃။ ဖန္ဇလံုအႀကီးထဲ ပူဒီနာ၊ ၾကက္ဥျပဳတ္မွလြဲ၍ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီး အာလူးအႏွစ္ကို လိုသေလာက္ထည့္ကာ ေသခ်ာႏွံ႔ေအာင္ နယ္သုပ္ပါ။ ကိုယ့္ စိတ္တိုင္းက် အခ်ဥ္၊ အငန္ကို ႀကိဳက္သလိုထည့္ပါ။ ၾကက္ဥျပဳတ္အစိတ္မ်ားႏွင့္ ပူဒီနာရြက္မ်ားထည့္ၿပီး ဆားျမည္း၍ လိုတာထပ္ျဖည့္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းသံုးေဆာင္ပါ။
...................
Syi Lwin Food Garden
ဝက္သားေခါက္ဆြဲ
ဝက္သားဟင္းအတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့….
ဝက္သားဂုတ္သား - ၅၀ ဂရမ္ (အေနေတာ္အရြယ္တံုးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂၀ ဂရမ္
ငရုတ္သီးမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
အသားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း
ေရ - 1.2 လီတာ
ဆီခ်က္အနီအတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့…..
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁၅ ဇြန္း
ငရုတ္သီးမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ဆား - အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးေၾကာ္အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့…….
ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္ (ေထာင္းထားပါ)
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဝက္သားေခါက္ဆြဲအတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့…………..
ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲအစို - ၁၅၀ ဂရမ္ (မုန္႔ၾကြပ္ေၾကာ္ရန္အတြက္)
ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲအစို - ၇၂၀ ဂရမ္
နံနံပင္ - ၅ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၃ ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ - ၄ လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ပဲမႈန္႔အက်က္ - စားပြဲဇြန္း ၆ / ၇ ဇြန္း
သံပရာသီး - ၃ လံုး
အဆင့္ဆင့္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
1. ဝက္သားဟင္းခ်က္ရန္အတြက္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးကို ေထာင္းထားပါ။
2. ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားတဲ့ အႏွစ္ကို ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာသည္ႏွင့္ ဝက္သားထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
3. ဝက္သားအသားတင္းလာသည္ႏွင့္ ေရထည့္ပါ။ ေရဆူလာရင္ ငံျပာရည္ နဲ႔ အသားထည့္ျပီး ဝက္သားႏူးသည္အထိခ်က္ပါ။
4. ဝက္သားခ်က္ေနစဥ္မွာ မုန္႔ၾကြပ္ေၾကာ္ရန္အတြက္ အိုးထဲကို ဆီ ၁၅ ဇြန္းထည့္ပါ။
5. ဆီပူသည္ႏွင့္ ေခါက္ဆြဲ ၁၅၀ ဂရမ္ထည့္ျပီး ၾကြပ္သည္အထိေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ။
6. ျပီးလွ်င္ အိုးထဲမွာ က်န္တဲ့ဆီထဲကို ငရုတ္သီးမႈန္႔နဲ႔ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ျပီးလွ်င္ မီးပိတ္ျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးေနာက္ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး အေအးခံထားပါ။
7. ငရုတ္သီးေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ဆီအိုးတည္ပါ။ ဆီ ၄ ဇြန္းထည့္ပါ။ ဆီပူတာနဲ႔ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ပါ။
8. ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးလာတာနဲ႔ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။ ဆားထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ထားပါ။
9. စားသံုးမည္ဆိုပါက ပန္းကန္ထဲကို တစ္ေယာက္စာေခါက္ဆြဲထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပဲမႈန္႔အက်က္ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ဆီခ်က္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း၊ ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ဝက္သားဟင္းရည္ ၂ ဇြန္းနဲ႔ဝက္သား၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္ထည့္ျပီး နယ္ပါ။ ျပီးေနာက္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီကို သံပရာရည္ညွစ္ျပီး ဝက္သားေခါက္ဆြဲသုပ္နဲ႔တြဲျပီး သံုးေဆာင္ပါ။
႐ိုးရာပတ္ထိုင္း ေခါက္ဆြဲေၾကာ္/ ေကြ႕တီယိုပတ္ထိုင္း
(Classic Pad Thai Noodle (or) Kuay Tiaw Pad Thai)
................................
ဒိီလအတြက္ ေဖာ္ျပေပးလိုတဲ့ ဟင္းလ်ာေလးတစ္မ်ိဳးကေတာ့ ထိုင္းအစားအစာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး လူႀကိဳက္မ်ားထင္ရွားတဲ့ "ပတ္ထိုင္း ဆန္ျပားေၾကာ္" လို႔ေခၚတဲ့ "Classic Pad Thai Noodle (or) Kuay Tiaw Pad Thai" ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ပဲ ျဖစ္ပါ တယ္။ ခ်ဥ္ငန္စပ္အရသာကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ျမန္မာေတြအတြက္ ခံတြင္းေတြ႕ေစမယ့္ အစားအစာတစ္မ်ိဳးပါပဲ။ ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္ကူၿပီး စားခါနီးမွ ပူပူေလးေၾကာ္စားရတဲ့ အစားအစာမ်ိဳးပါ။ ကဲ… ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ ..OK...
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ဆန္ေခါက္ဆြဲ (အစိမ္း) - ၁၆၀ ဂရမ္
• ပုစြန္က်ား - ၅ ေကာင္
• ဝက္သံုးထပ္သားျပားအငန္ - ၂ ျပား
• ဝက္အူေခ်ာင္း - ၁ ေခ်ာင္း
• ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ (ပါးပါးလွီးၿပီး)
• ပုစြန္ေျခာက္ - ၁ ဇြန္း (ေရစိမ္ၿပီး)
• မုန္လာဥ ဆားစိမ္ - ၁ ဇြန္း
• ရွမ္းင႐ုတ္သီး (အနီ) - ၁ ေတာင့္
• ေျမပဲေလွာ္ - ၁ ဇြန္း (ေထာင္းၿပီး)
• ပဲပင္ေပါက္ - အနည္းငယ္
• ပန္းင႐ုတ္သီးမႈန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း ဝ.၅ ဇြန္း
• သံပရာသီး - ၁ စိတ္
ပတ္ထိုင္းေဆာ့စ္တြင္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• မန္က်ည္းမွည့္ - ၂ ဇြန္း
• ေရသန္ ့ - ၂၀ဝ မီလီလီတာ
• သၾကားညိဳ - ၂ ဇြန္း
• ငါးငံျပာရည္ - ၁ ဇြန္း
• ပဲပိစပ္အငန္ - ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ
• မုန္လာဥဆားစိမ္ - ၁ ဇြန္း
• ေနၾကာဆီ - ၂ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပတ္ထိုင္းေဆာ့စ္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထဲမွ ေနၾကာ ဆီကို အပူေပး၍ အသင့္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ မုန္လာဥဆားစိမ္တို႔ကို ဆီသတ္ပါ။ အသင့္ေဖ်ာ္ထားေသာ မန္က်ည္းမွည့္၊ သၾကားညိဳ၊ ေရသန္႔၊ ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ ပဲပိစပ္အငန္တို႔ကို ထည့္ခ်က္၍ မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့မွာ ၃၀ မိနစ္ခန္ ့ ပ်စ္ေအာင္ေမႊၿပီး က်ိဳထား ပါ။
၂။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဝက္သံုးထပ္သားျပားအငန္ကို အပူေပးၿပီး အနည္းငယ္ဆီထြက္လာလွ်င္ ေနၾကာဆီထည့္၍ အသင့္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းငယ္ ညိဳလာသည္အထိ ဆီသတ္ပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ လွီးထားေသာ မုန္လာဥဆားစိမ္ႏွင့္ ေရစိမ္ထားေသာ ပုစြန္ေျခာက္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။
၄။ မုန္လာဥဆားစိမ္ႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္ ေမႊးလာလွ်င္ အသင့္ သန္႔စင္ထားေသာ ပုစြန္က်ားႏွင့္ ဝက္အူေခ်ာင္းထည့္ ေၾကာ္၍ ပုစြန္က်ား အေရာင္နီလာလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲမွ ဆယ္ယူၿပီး ဖယ္ထားပါ။
၅။ ဒယ္အိုးထဲ ေနၾကာဆီ အနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီး ပူလာ လွ်င္ ဆန္ေခါက္ဆြဲ ထည့္ေၾကာ္၍ ဆန္ေခါက္ဆြဲေမႊး လာလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲမွာ ေဘးကပ္ထားၿပီး အသင့္ခ်က္ ထားေသာ ပတ္ထိုင္းေဆာ့စ္ ထည့္ေၾကာ္၍ ဆန္ေခါက္ ဆြဲ အနည္းငယ္ေပ်ာ့ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
၆။ ဆန္ေခါက္ဆြဲေမႊးၿပီးေပ်ာ့လာလွ်င္ အသင့္ေၾကာ္ထား ေသာ ပုစြန္က်ားႏွင့္ ဝက္အူေခ်ာင္း ျပန္ထည့္၍ သမ ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
၇ ။ ဆန္ေခါက္ဆြဲက်က္လွ်င္ ဒယ္အိုးထဲမွာ ေဘးကပ္၍ ဖယ္ ထားၿပီး ေနၾကာဆီ အနည္းငယ္ထပ္ျဖည့္၍ ၾကက္ဥ ေဖာက္ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္ဥ အနည္းငယ္ က်က္လွ်င္ အသင့္ေၾကာ္ထားေသာ ဆန္ေခါက္ဆြဲႏွင့္ သမေအာင္ ေမႊေၾကာ္ပါ။
၈။ ဆန္ေခါက္ဆြဲက်က္လွ်င္ ရွမ္းင႐ုတ္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ပဲပင္ေပါက္တို႔ ထည့္ေၾကာ္ၿပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၉။ အသင့္ေၾကာ္ထားေသာ ႐ိုးရာ ပတ္ထိုင္းေခါက္ဆြဲ ေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္ရာ ပန္းကန္ထဲထည့္၍ အသင့္ ေထာင္းထားေသာ ေျမပဲေလွာ္ျဖဴးေပးၿပီး ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္အုပ္၍ သံပရာရည္ ညႇစ္ဆမ္းၿပီး တည္ခင္း ပါ။
....................
Celebrity Chef ကိုဆန္နီ
တိုု႔ဟူးေႏြး
အိစံအမ်ိဳးသားရဲ႔ အဘြားတိုု႔ secret recipe မွာပါတဲ႔ လွ်ိဳ႔ဝွက္ခ်က္ကေတာ့ တိုု႔ဟူးက်ိဳတဲ႔အထဲကိုု ဆီထည့္တာပါ။ အဲ႔လိုု ဆီထည့္ေတာ့ တိုု႔ဟူးအသားေလးကိုု ပိုုႏူးညံ႔ေစျပီး ပိုုစားေကာင္းေစပါတယ္။
ေနာက္ထပ္ တိုု႔ဟူးေႏြးမွာ အရမ္းအေရးၾကီးတဲ႔ ငရုုတ္ဆီေမႊးလုုပ္နည္းေလးကိုုလဲ ထည့္ေရးထားပါတယ္။ အခုုေတာ့ တိုု႔ဟူးေႏြးလုုပ္နည္းေလးကိုု အရင္လုုပ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား (တိုု႔ဟူးေႏြးပဲရည္လုုပ္ရန္အတြက္)(၇ ပြဲစာ)
၁။ တိုု႔ဟူးမႈန္႔ - ၁ ခြက္ (သိုု႔) ၁၀၀ ဂရမ္
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၃။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ေရ
၅။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ဆႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ တိုု႔ဟူးမႈန္႔ကိုု Blender(ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္စက္) ထဲထည့္၊ ေရ တခြက္ထည့္ျပီး တိုု႔ဟူးမႈန္႔မ်ား အရည္ေပ်ာ္သြားျပီး ညက္တဲ႔အထိၾကိတ္ပါ။
၂။ အိုုးၾကီးၾကီး တလုုံးထဲကိုု ေရ ၁ လီတာခြဲထည့္၊ ဆား၊ သၾကား ႏွင့္ ဆီတိုု႔ကိုုထည့္ရ်္ ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ဆႏြင္းထည့္ပါ။ (ေရနည္းနည္းပဲထည့္ျပီး ပဲရည္ျမန္ျမန္လုုပ္မည္ဆိုုလွ်င္ ပဲစိမ္းအနံ႔ နံေနတတ္ပါတယ္။)
၃။ ထိုု႔ေနာက္ အရည္ေဖ်ာ္ထားေသာ တိုု႔ဟူးအရည္မ်ားကိုု ဇကာခံရ်္ထည့္ပါ။ (ဇကာမခံပဲထည့္လွ်င္ တိုု႔ဟူးအခဲမ်ားပါသြားတတ္ပါတယ္။ တိုု႔ဟူးအခဲပါသြားလွ်င္ တိုု႔ဟူးအရည္ကအခဲအခဲေတြျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။)
၄။ တိုု႔ဟူးအရည္ထည့္ျပီးတာနဲ႔ ဆက္တိုုက္ေမႊေနပါ။ ေကာ္ရည္လိုုအေနအထားမ်ိဳးေရာက္လွ်င္ မီးေအးေအးေလးမွာပဲ တိုု႔ဟူးရည္အိုုးကိုုတည္ထားပါ။ (မစားခင္အထိကိုု မီးဖိုုေပၚမွာပဲ မီးအနိမ္႔ဆုုံးအပူခ်ိန္နဲ႔ထားရပါတယ္။ မီးပိတ္လိုုက္ရင္ တိုု႔ဟူးေတြက အရည္ေတြျဖစ္မေနပဲ အခဲအခဲေတြျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။) တည္ထားရင္းနဲ႔ အရည္ေတြပ်စ္ေနတယ္ထင္ရင္ ေရနည္းနည္းခ်င္းထည့္လုုိ႔ရပါတယ္။
၅။ ဒါကေတာ့ တိုု႔ဟူးေႏြးအတြက္ တိုု႔ဟူးေႏြးပဲရည္ရပါျပီ။
----------------------------------------------
ငရုုတ္သီးဆီေမႊးအတြက္
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆီ - ၂ ခြက္
၂။ ေရွာက္ေကာအလုုံး (တရုုတ္ဖာလာေစ႔အမည္းေရာင္) - ၃ လုုံး
၃။ နာနတ္ပြင့္ (ပါေကာ) - ၅ ခုု
၄။ စီခြ်မ္းငရုုတ္ေကာင္းေစ႔ (ဟြာေျခာက္အေစ႔) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ (အေစ႔မရွိလိုု႔ အမႈန္႔ထည့္မည္ဆိုုလွ်င္ ဆားျဖဴးသလိုုမ်ိဳးနည္းနည္းပဲထည့္ရမွာပါ။)
၅။ တရုုတ္မဆလာ (five spice) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ဇြန္း
၆။ ငရုုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
၇။ အေရာင္တင္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ငရုုတ္သီးေျခာက္ - ၇ ခုု
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဆီကိုု ဒယ္အိုုးထဲထည့္၊ တရုုတ္ဖာလာေစ႔ႏွင့္ နာနတ္ပြင့္ ပါတခါထဲထည့္ျပီးမွ မီးဖိုုေပၚမွာအပူေပးပါ။
၂။ အပူခံေသာ ပန္းကန္(သိုု႔) စတီးဇလုုံထဲကိုု စီခြ်မ္းငရုုတ္ေကာင္းေစ႔ (ဟြာေျခာက္အေစ႔) ႏွင့္ ငရုုတ္သီးေျခာက္ကိုုထည့္ထားပါ။
၃။ ဆီအိုုးမွာ ဆီအရမ္းပူလာလွ်င္ ဟြာေျခာက္ႏွင့္ ငရုုတ္သီးေျခာက္ထည့္ထားေသာ စတီးဇလုုံထဲကိုု ေလာင္းခ်ပါ။
၄။ ၁ မိနစ္ေလာက္ေနမွ တရုုတ္မဆလာ၊ ငရုုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔တိုု႔ကိုုထည့္ပါ။ (ဆီအရမ္းပူေနတာကိုု ခ်က္ခ်င္းထည့္လိုုက္လွ်င္ ငရုုတ္သီးမႈန္႔တိုု႔ အျခားအမႈန္႔ေတြက မည္းျပီးကြ်မ္းသြားတတ္ပါတယ္။
၅။ တိုု႔ဟူးေႏြးအတြက္ ငရုုတ္သီးဆီေမႊးရပါျပီ။
----------------------------------------------
တိုု႔ဟူးေႏြးအတြက္ ၾကက္သားခ်က္
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား အသားခ်ည္း ၂၅ က်ပ္သား
၂။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မႊာ
၄။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၅။ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၆။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ တရုုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သား၂၅ က်ပ္သားကို အတုံးေသးေသးေလးေတြတုံးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုုးထဲကိုုဆီထည့္ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုုဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴအနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ ၾကက္သားကုုိထည့္လုုံးပါ။ တရုုတ္မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ထည့္၊ ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ၊ ျကာ္ညိဳ ့လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္၊ သျကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းတို ့ျဖင့္ ျကက္သားကိုု ေရေျခာက္သြားသည္အထိ ေျခာက္ေျခာက္ေလးခ်က္ထားပါ။ (အျခားရွမ္းေခါက္ဆြဲေတြမွာထည့္သလိုု ၾကက္သားကိုု အရည္ေလးနဲ႔ခ်က္ခ်င္လဲရပါတယ္။ တိုု႔ဟူးေႏြးအတြက္ကေတာ့ ၾကက္သားကိုု ေျခာက္ေျခာက္ေလးဆီျပန္ေအာင္ခ်က္တာပိုုေကာင္းပါတယ္။
------------------------------------------------
တိုု႔ဟူးေႏြးတပြဲစာအတြက္ (တပြဲစာ)
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲဖတ္ - လက္တဆုုပ္စာ
၂။ တိုု႔ဟူးေႏြးပဲရည္ - ေယာက္ခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (သိုု႔) ၂ ဇြန္း
၃။ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းစာ
၄။ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ- ထမင္းစားဇြန္း ေလးပုုံ ၃ ပုုံ (သိုု႔) ၁ ဇြန္း
၅။ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၆။ သၾကား (သိုု႔) အခ်ိဳမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၇။ ေျမပဲေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ေမာက္ေမာက္
၈။ ႏွမ္းေလွာ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၉။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျမိတ္ - အနည္းငယ္
၁၀။ ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္ - အနည္းငယ္
၁၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (ၾကက္သြန္ျဖဴဖတ္အပါအဝင္) (တိုု႔ဟူးေႏြးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္အဖတ္ေလးေတြပါရင္ပိုုစားေကာင္းပါတယ္။)
၁၂။ ငရုုတ္သီးဆီေမႊး - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲဖတ္ကိုု လိုုခ်င္ေသာအေနအထားရေအာင္ျပဳတ္ပါ။
၂။ ထိုု႔ေနာက္ ပန္းကန္ထဲကိုု ရွမ္းေခါက္ဆြဲအဖတ္အရင္ထည့္၊ အေပၚကေန တိုု႔ဟူးေႏြးပဲရည္ကိုုထည့္ပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားကိုုထည့္၊ က်န္ေသာပစၥည္းမ်ားအားလုုံးကိုုထည့္ျပီး အန႔ံေမႊးေမႊးနဲ႔ အလြန္စားေကာင္းေသာ တိုု႔ဟူးေႏြးကိုု ျပဳလုုပ္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
#တိုု႔ဟူးေႏြး #Eisanshomemadeinspiration
ရခိုင္မုန္႔တီ (၁၀ေယာက္စာ)
သၾကၤန္တြင္း လုပ္စားနိင္ဖို႔ ရခုိင္ မုန္႔တီပါ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ရခုိင္မုန္႔တီကို ခုပဲ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
မုန္႔တီဟင္းရည္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးေရႊ – ၃၀ က်ပ္သား (၄၈၀ ဂရမ္)
ငါးပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁၀ မႊာ (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
ၾကက္သြန္နီ – ၄ဥ (၄စိပ္စိပ္ပါ)
ေရ – ၁၀ခြက္ (Measurement ခြက္)
ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
ပတဲေကာ – ၂ပင္ (မညက္တညက္ ေထာင္းျပီ ခ်ည္ထားပါ)
(ပတဲေကာပံုပါ။ ဟင္းခ်က္ညီအစ္မ အကူအညီနဲ႔ ဒီပံုေလးကို ရရွိလုိ႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.. )
ျပင္ဆင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ – ၈၀က်ပ္သား (၁၂၈၀ ဂရမ္)
ပဲေၾကာ္္ – ၁၅ခု
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၃၀ ဂရမ္ (ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ ေထာင္းေပးကာ ငရုတ္သီးျပဳတ္ရည္ ၁ဇြန္းခန္႔ထည္႔ပါ)
မန္က်ည္းရည္ – ခြက္၀က္
ၾကက္သြန္နီ – ၅ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
နံနံပင္ – လက္တဆုတ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ငါးဖယ္ – ၂၀က်ပ္သား (၃၂၀ ဂရမ္)
ငါးငံျပာရည္
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ငရုတ္သီးစိမ္းအညွာေခြထည္႔ျပီ ၂မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ျပဳတ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို မညက္တညက္ ေထာင္းေပးျပီ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ထည္႔ထားပါ။
၃။ ငါးဖယ္ကို (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ႏုယ္ျပီ ငါးဖယ္ကို အျပားေလးမ်ား လုပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ငါးဖယ္ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ေၾကာ္ထားေသာ ငါးဖယ္ကို ပါးပါးလွီးေပးကာ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ဖယ္ထားပါ။
မုန္႔တီဟင္းရည္ ခ်က္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ငါးေရႊမ်ား ေရျမဳပ္ရုံထည္႔ျပီ ၃-၄မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ငါးကို အရုိးမ်ားမပါေအာင္ အသားႏႊင္းေပးျပီ သက္သက္ဖယ္ထားပါ။ ငါးျပဳတ္ရည္ကို သိမ္းထားေပးပါ။
၃။ မုန္႔တီ ဟင္းရည္ စခ်က္လုိ႔ရပါျပီ။
၃။ ဒယ္အုိးၾကီးထဲ မုန္႔တီဟင္းရည္အတြက္ ပါ၀င္သည္႔ (ဒယ္အိုးထဲ ေရ(၁၀ခြက္)၊ ငါးျပဳတ္ရည္၊ ငါးပိ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပတဲေကာ၊ ဆား) တုိ႔ကို တည္ထားပါ။
၄။ မုန္႔တီဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ အသားႏႊင္းထားေသာ ငါး၊ ငရုတ္ေကာင္းမုွန္႔မ်ားကို ျဖဴးေပးပါ။
၅။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္နီ ေလးစိပ္စိပ္ထားသည္မ်ားကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔တည္ကာ မီးပိတ္လုိက္ပါ။
၆။ မုန္႔တီဟင္းရည္ ရျပီဆုိလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ မုန္႔ဖတ္၊ ငါးဖယ္၊ ပဲေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ အေပၚမွ မုန္႔ဟင္းရည္(ေယာက္ခ်ဳိ ၁ဇြန္း)ကို ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။
ရ။ အေပၚမွ နံနံပင္ျဖဴးျပီ အရသာအတြက္ ငါးငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ မန္က်ည္းရည္တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ရခိုင္မုန္႔တီကို စိတ္ၾကိဳက္ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
Wutyee Food House
(Potato Paste Rice Noodle Salad)
...............................
အသုပ္ဆိုရင္ လူတိုင္း ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကပါတယ္။ မုန္႔တီသုပ္က အာလူးအႏွစ္ႏွင့္ အခ်ိဳသုပ္ေလးပါ။ မိသားစု၊ သူငယ္ခ်င္းမိတ္ေဆြတို႔ကို သုပ္ၿပီးေကြ်းရင္ မ်က္ႏွာရေစတဲ့ အသုပ္ျဖစ္တာေၾကာင့္ သုပ္စားၾကည့္လိုက္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• မုန္႔တီဖတ္ - ၂၅ က်ပ္သား
• အာလူး - ၃-၄ လံုး
• ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - စားပြဲဇြန္း ၄-၅ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
• ပူဒီနာ - ၃ ပင္ ( အရြက္မ်ား ေျြခထားပါ)
• သံပရာသီး - ၂ လံုး (အရည္ညႇစ္ၿပီး လိုသေလာက္ထည့္ပါ)
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္ဥျပဳတ္ - ၃ လံုး (ပါးပါးစိတ္ထားပါ)
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေဇာက္နက္အိုးထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ခ်င္း၊ ဆားႏွင့္ အာလူးမ်ားထည့္ ျပဳတ္ထားပါ။ ႏူးေအာင္ျပဳတ္၍ အေအးခံထားၿပီး အခြံႏႊာထားပါ။
၂။ ဖန္ဇလံုထဲ အာလူးအခြံႏႊာထားေသာ အာလူး၊ ဆား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္တို႔ျဖင့္ ေသခ်ာညက္ေအာင္ နယ္ပါ။
၃။ ဖန္ဇလံုအႀကီးထဲ ပူဒီနာ၊ ၾကက္ဥျပဳတ္မွလြဲ၍ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီး အာလူးအႏွစ္ကို လိုသေလာက္ထည့္ကာ ေသခ်ာႏွံ႔ေအာင္ နယ္သုပ္ပါ။ ကိုယ့္ စိတ္တိုင္းက် အခ်ဥ္၊ အငန္ကို ႀကိဳက္သလိုထည့္ပါ။ ၾကက္ဥျပဳတ္အစိတ္မ်ားႏွင့္ ပူဒီနာရြက္မ်ားထည့္ၿပီး ဆားျမည္း၍ လိုတာထပ္ျဖည့္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းသံုးေဆာင္ပါ။
...................
Syi Lwin Food Garden
ဝက္သားေခါက္ဆြဲ
ဝက္သားဟင္းအတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့….
ဝက္သားဂုတ္သား - ၅၀ ဂရမ္ (အေနေတာ္အရြယ္တံုးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ - ၁၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂၀ ဂရမ္
ငရုတ္သီးမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း
အသားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း
ေရ - 1.2 လီတာ
ဆီခ်က္အနီအတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့…..
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၁၅ ဇြန္း
ငရုတ္သီးမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ဆား - အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးေၾကာ္အတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့…….
ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္ (ေထာင္းထားပါ)
ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဝက္သားေခါက္ဆြဲအတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့…………..
ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲအစို - ၁၅၀ ဂရမ္ (မုန္႔ၾကြပ္ေၾကာ္ရန္အတြက္)
ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲအစို - ၇၂၀ ဂရမ္
နံနံပင္ - ၅ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၃ ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ - ၄ လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ပဲမႈန္႔အက်က္ - စားပြဲဇြန္း ၆ / ၇ ဇြန္း
သံပရာသီး - ၃ လံုး
အဆင့္ဆင့္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
1. ဝက္သားဟင္းခ်က္ရန္အတြက္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးကို ေထာင္းထားပါ။
2. ျပီးလွ်င္ ေထာင္းထားတဲ့ အႏွစ္ကို ဆီသတ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးလာသည္ႏွင့္ ဝက္သားထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။
3. ဝက္သားအသားတင္းလာသည္ႏွင့္ ေရထည့္ပါ။ ေရဆူလာရင္ ငံျပာရည္ နဲ႔ အသားထည့္ျပီး ဝက္သားႏူးသည္အထိခ်က္ပါ။
4. ဝက္သားခ်က္ေနစဥ္မွာ မုန္႔ၾကြပ္ေၾကာ္ရန္အတြက္ အိုးထဲကို ဆီ ၁၅ ဇြန္းထည့္ပါ။
5. ဆီပူသည္ႏွင့္ ေခါက္ဆြဲ ၁၅၀ ဂရမ္ထည့္ျပီး ၾကြပ္သည္အထိေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ။
6. ျပီးလွ်င္ အိုးထဲမွာ က်န္တဲ့ဆီထဲကို ငရုတ္သီးမႈန္႔နဲ႔ နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ျပီးလွ်င္ မီးပိတ္ျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးေနာက္ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး အေအးခံထားပါ။
7. ငရုတ္သီးေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ဆီအိုးတည္ပါ။ ဆီ ၄ ဇြန္းထည့္ပါ။ ဆီပူတာနဲ႔ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ပါ။
8. ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးလာတာနဲ႔ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။ ဆားထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ထားပါ။
9. စားသံုးမည္ဆိုပါက ပန္းကန္ထဲကို တစ္ေယာက္စာေခါက္ဆြဲထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပဲမႈန္႔အက်က္ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ဆီခ်က္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း၊ ငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ဝက္သားဟင္းရည္ ၂ ဇြန္းနဲ႔ဝက္သား၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္ထည့္ျပီး နယ္ပါ။ ျပီးေနာက္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီကို သံပရာရည္ညွစ္ျပီး ဝက္သားေခါက္ဆြဲသုပ္နဲ႔တြဲျပီး သံုးေဆာင္ပါ။
႐ိုးရာပတ္ထိုင္း ေခါက္ဆြဲေၾကာ္/ ေကြ႕တီယိုပတ္ထိုင္း
(Classic Pad Thai Noodle (or) Kuay Tiaw Pad Thai)
................................
ဒိီလအတြက္ ေဖာ္ျပေပးလိုတဲ့ ဟင္းလ်ာေလးတစ္မ်ိဳးကေတာ့ ထိုင္းအစားအစာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး လူႀကိဳက္မ်ားထင္ရွားတဲ့ "ပတ္ထိုင္း ဆန္ျပားေၾကာ္" လို႔ေခၚတဲ့ "Classic Pad Thai Noodle (or) Kuay Tiaw Pad Thai" ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ပဲ ျဖစ္ပါ တယ္။ ခ်ဥ္ငန္စပ္အရသာကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ျမန္မာေတြအတြက္ ခံတြင္းေတြ႕ေစမယ့္ အစားအစာတစ္မ်ိဳးပါပဲ။ ျပင္ဆင္ရတာ လြယ္ကူၿပီး စားခါနီးမွ ပူပူေလးေၾကာ္စားရတဲ့ အစားအစာမ်ိဳးပါ။ ကဲ… ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ ..OK...
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ဆန္ေခါက္ဆြဲ (အစိမ္း) - ၁၆၀ ဂရမ္
• ပုစြန္က်ား - ၅ ေကာင္
• ဝက္သံုးထပ္သားျပားအငန္ - ၂ ျပား
• ဝက္အူေခ်ာင္း - ၁ ေခ်ာင္း
• ၾကက္ဥ - ၁ လံုး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီး)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ (ပါးပါးလွီးၿပီး)
• ပုစြန္ေျခာက္ - ၁ ဇြန္း (ေရစိမ္ၿပီး)
• မုန္လာဥ ဆားစိမ္ - ၁ ဇြန္း
• ရွမ္းင႐ုတ္သီး (အနီ) - ၁ ေတာင့္
• ေျမပဲေလွာ္ - ၁ ဇြန္း (ေထာင္းၿပီး)
• ပဲပင္ေပါက္ - အနည္းငယ္
• ပန္းင႐ုတ္သီးမႈန္႔ - လက္ဖက္ဇြန္း ဝ.၅ ဇြန္း
• သံပရာသီး - ၁ စိတ္
ပတ္ထိုင္းေဆာ့စ္တြင္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• မန္က်ည္းမွည့္ - ၂ ဇြန္း
• ေရသန္ ့ - ၂၀ဝ မီလီလီတာ
• သၾကားညိဳ - ၂ ဇြန္း
• ငါးငံျပာရည္ - ၁ ဇြန္း
• ပဲပိစပ္အငန္ - ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ႁမႊာ
• မုန္လာဥဆားစိမ္ - ၁ ဇြန္း
• ေနၾကာဆီ - ၂ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပတ္ထိုင္းေဆာ့စ္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထဲမွ ေနၾကာ ဆီကို အပူေပး၍ အသင့္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ မုန္လာဥဆားစိမ္တို႔ကို ဆီသတ္ပါ။ အသင့္ေဖ်ာ္ထားေသာ မန္က်ည္းမွည့္၊ သၾကားညိဳ၊ ေရသန္႔၊ ငါးငံျပာရည္ႏွင့္ ပဲပိစပ္အငန္တို႔ကို ထည့္ခ်က္၍ မီးေပ်ာ့ေပ်ာ့မွာ ၃၀ မိနစ္ခန္ ့ ပ်စ္ေအာင္ေမႊၿပီး က်ိဳထား ပါ။
၂။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဝက္သံုးထပ္သားျပားအငန္ကို အပူေပးၿပီး အနည္းငယ္ဆီထြက္လာလွ်င္ ေနၾကာဆီထည့္၍ အသင့္ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းငယ္ ညိဳလာသည္အထိ ဆီသတ္ပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ လွီးထားေသာ မုန္လာဥဆားစိမ္ႏွင့္ ေရစိမ္ထားေသာ ပုစြန္ေျခာက္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။
၄။ မုန္လာဥဆားစိမ္ႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္ ေမႊးလာလွ်င္ အသင့္ သန္႔စင္ထားေသာ ပုစြန္က်ားႏွင့္ ဝက္အူေခ်ာင္းထည့္ ေၾကာ္၍ ပုစြန္က်ား အေရာင္နီလာလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲမွ ဆယ္ယူၿပီး ဖယ္ထားပါ။
၅။ ဒယ္အိုးထဲ ေနၾကာဆီ အနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီး ပူလာ လွ်င္ ဆန္ေခါက္ဆြဲ ထည့္ေၾကာ္၍ ဆန္ေခါက္ဆြဲေမႊး လာလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲမွာ ေဘးကပ္ထားၿပီး အသင့္ခ်က္ ထားေသာ ပတ္ထိုင္းေဆာ့စ္ ထည့္ေၾကာ္၍ ဆန္ေခါက္ ဆြဲ အနည္းငယ္ေပ်ာ့ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
၆။ ဆန္ေခါက္ဆြဲေမႊးၿပီးေပ်ာ့လာလွ်င္ အသင့္ေၾကာ္ထား ေသာ ပုစြန္က်ားႏွင့္ ဝက္အူေခ်ာင္း ျပန္ထည့္၍ သမ ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
၇ ။ ဆန္ေခါက္ဆြဲက်က္လွ်င္ ဒယ္အိုးထဲမွာ ေဘးကပ္၍ ဖယ္ ထားၿပီး ေနၾကာဆီ အနည္းငယ္ထပ္ျဖည့္၍ ၾကက္ဥ ေဖာက္ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္ဥ အနည္းငယ္ က်က္လွ်င္ အသင့္ေၾကာ္ထားေသာ ဆန္ေခါက္ဆြဲႏွင့္ သမေအာင္ ေမႊေၾကာ္ပါ။
၈။ ဆန္ေခါက္ဆြဲက်က္လွ်င္ ရွမ္းင႐ုတ္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ပဲပင္ေပါက္တို႔ ထည့္ေၾကာ္ၿပီး မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၉။ အသင့္ေၾကာ္ထားေသာ ႐ိုးရာ ပတ္ထိုင္းေခါက္ဆြဲ ေၾကာ္ကို ႏွစ္သက္ရာ ပန္းကန္ထဲထည့္၍ အသင့္ ေထာင္းထားေသာ ေျမပဲေလွာ္ျဖဴးေပးၿပီး ပဲပင္ေပါက္ အနည္းငယ္အုပ္၍ သံပရာရည္ ညႇစ္ဆမ္းၿပီး တည္ခင္း ပါ။
....................
Celebrity Chef ကိုဆန္နီ
တိုု႔ဟူးေႏြး
အိစံအမ်ိဳးသားရဲ႔ အဘြားတိုု႔ secret recipe မွာပါတဲ႔ လွ်ိဳ႔ဝွက္ခ်က္ကေတာ့ တိုု႔ဟူးက်ိဳတဲ႔အထဲကိုု ဆီထည့္တာပါ။ အဲ႔လိုု ဆီထည့္ေတာ့ တိုု႔ဟူးအသားေလးကိုု ပိုုႏူးညံ႔ေစျပီး ပိုုစားေကာင္းေစပါတယ္။
ေနာက္ထပ္ တိုု႔ဟူးေႏြးမွာ အရမ္းအေရးၾကီးတဲ႔ ငရုုတ္ဆီေမႊးလုုပ္နည္းေလးကိုုလဲ ထည့္ေရးထားပါတယ္။ အခုုေတာ့ တိုု႔ဟူးေႏြးလုုပ္နည္းေလးကိုု အရင္လုုပ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား (တိုု႔ဟူးေႏြးပဲရည္လုုပ္ရန္အတြက္)(၇ ပြဲစာ)
၁။ တိုု႔ဟူးမႈန္႔ - ၁ ခြက္ (သိုု႔) ၁၀၀ ဂရမ္
၂။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၃။ သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ေရ
၅။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၆။ ဆႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ တိုု႔ဟူးမႈန္႔ကိုု Blender(ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္စက္) ထဲထည့္၊ ေရ တခြက္ထည့္ျပီး တိုု႔ဟူးမႈန္႔မ်ား အရည္ေပ်ာ္သြားျပီး ညက္တဲ႔အထိၾကိတ္ပါ။
၂။ အိုုးၾကီးၾကီး တလုုံးထဲကိုု ေရ ၁ လီတာခြဲထည့္၊ ဆား၊ သၾကား ႏွင့္ ဆီတိုု႔ကိုုထည့္ရ်္ ပြက္လာေအာင္တည္ပါ။ ပြက္လာလွ်င္ ဆႏြင္းထည့္ပါ။ (ေရနည္းနည္းပဲထည့္ျပီး ပဲရည္ျမန္ျမန္လုုပ္မည္ဆိုုလွ်င္ ပဲစိမ္းအနံ႔ နံေနတတ္ပါတယ္။)
၃။ ထိုု႔ေနာက္ အရည္ေဖ်ာ္ထားေသာ တိုု႔ဟူးအရည္မ်ားကိုု ဇကာခံရ်္ထည့္ပါ။ (ဇကာမခံပဲထည့္လွ်င္ တိုု႔ဟူးအခဲမ်ားပါသြားတတ္ပါတယ္။ တိုု႔ဟူးအခဲပါသြားလွ်င္ တိုု႔ဟူးအရည္ကအခဲအခဲေတြျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။)
၄။ တိုု႔ဟူးအရည္ထည့္ျပီးတာနဲ႔ ဆက္တိုုက္ေမႊေနပါ။ ေကာ္ရည္လိုုအေနအထားမ်ိဳးေရာက္လွ်င္ မီးေအးေအးေလးမွာပဲ တိုု႔ဟူးရည္အိုုးကိုုတည္ထားပါ။ (မစားခင္အထိကိုု မီးဖိုုေပၚမွာပဲ မီးအနိမ္႔ဆုုံးအပူခ်ိန္နဲ႔ထားရပါတယ္။ မီးပိတ္လိုုက္ရင္ တိုု႔ဟူးေတြက အရည္ေတြျဖစ္မေနပဲ အခဲအခဲေတြျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။) တည္ထားရင္းနဲ႔ အရည္ေတြပ်စ္ေနတယ္ထင္ရင္ ေရနည္းနည္းခ်င္းထည့္လုုိ႔ရပါတယ္။
၅။ ဒါကေတာ့ တိုု႔ဟူးေႏြးအတြက္ တိုု႔ဟူးေႏြးပဲရည္ရပါျပီ။
----------------------------------------------
ငရုုတ္သီးဆီေမႊးအတြက္
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆီ - ၂ ခြက္
၂။ ေရွာက္ေကာအလုုံး (တရုုတ္ဖာလာေစ႔အမည္းေရာင္) - ၃ လုုံး
၃။ နာနတ္ပြင့္ (ပါေကာ) - ၅ ခုု
၄။ စီခြ်မ္းငရုုတ္ေကာင္းေစ႔ (ဟြာေျခာက္အေစ႔) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ (အေစ႔မရွိလိုု႔ အမႈန္႔ထည့္မည္ဆိုုလွ်င္ ဆားျဖဴးသလိုုမ်ိဳးနည္းနည္းပဲထည့္ရမွာပါ။)
၅။ တရုုတ္မဆလာ (five spice) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ဇြန္း
၆။ ငရုုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
၇။ အေရာင္တင္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ငရုုတ္သီးေျခာက္ - ၇ ခုု
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဆီကိုု ဒယ္အိုုးထဲထည့္၊ တရုုတ္ဖာလာေစ႔ႏွင့္ နာနတ္ပြင့္ ပါတခါထဲထည့္ျပီးမွ မီးဖိုုေပၚမွာအပူေပးပါ။
၂။ အပူခံေသာ ပန္းကန္(သိုု႔) စတီးဇလုုံထဲကိုု စီခြ်မ္းငရုုတ္ေကာင္းေစ႔ (ဟြာေျခာက္အေစ႔) ႏွင့္ ငရုုတ္သီးေျခာက္ကိုုထည့္ထားပါ။
၃။ ဆီအိုုးမွာ ဆီအရမ္းပူလာလွ်င္ ဟြာေျခာက္ႏွင့္ ငရုုတ္သီးေျခာက္ထည့္ထားေသာ စတီးဇလုုံထဲကိုု ေလာင္းခ်ပါ။
၄။ ၁ မိနစ္ေလာက္ေနမွ တရုုတ္မဆလာ၊ ငရုုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔တိုု႔ကိုုထည့္ပါ။ (ဆီအရမ္းပူေနတာကိုု ခ်က္ခ်င္းထည့္လိုုက္လွ်င္ ငရုုတ္သီးမႈန္႔တိုု႔ အျခားအမႈန္႔ေတြက မည္းျပီးကြ်မ္းသြားတတ္ပါတယ္။
၅။ တိုု႔ဟူးေႏြးအတြက္ ငရုုတ္သီးဆီေမႊးရပါျပီ။
----------------------------------------------
တိုု႔ဟူးေႏြးအတြက္ ၾကက္သားခ်က္
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္သား အသားခ်ည္း ၂၅ က်ပ္သား
၂။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ မႊာ
၄။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
၅။ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၆။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ တရုုတ္မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သား၂၅ က်ပ္သားကို အတုံးေသးေသးေလးေတြတုံးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုု ေတာက္ေတာက္စဥ္းထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုုးထဲကိုုဆီထည့္ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုုဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴအနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ ၾကက္သားကုုိထည့္လုုံးပါ။ တရုုတ္မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ထည့္၊ ပဲငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ၊ ျကာ္ညိဳ ့လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္၊ သျကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းတို ့ျဖင့္ ျကက္သားကိုု ေရေျခာက္သြားသည္အထိ ေျခာက္ေျခာက္ေလးခ်က္ထားပါ။ (အျခားရွမ္းေခါက္ဆြဲေတြမွာထည့္သလိုု ၾကက္သားကိုု အရည္ေလးနဲ႔ခ်က္ခ်င္လဲရပါတယ္။ တိုု႔ဟူးေႏြးအတြက္ကေတာ့ ၾကက္သားကိုု ေျခာက္ေျခာက္ေလးဆီျပန္ေအာင္ခ်က္တာပိုုေကာင္းပါတယ္။
------------------------------------------------
တိုု႔ဟူးေႏြးတပြဲစာအတြက္ (တပြဲစာ)
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲဖတ္ - လက္တဆုုပ္စာ
၂။ တိုု႔ဟူးေႏြးပဲရည္ - ေယာက္ခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (သိုု႔) ၂ ဇြန္း
၃။ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းစာ
၄။ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ- ထမင္းစားဇြန္း ေလးပုုံ ၃ ပုုံ (သိုု႔) ၁ ဇြန္း
၅။ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၆။ သၾကား (သိုု႔) အခ်ိဳမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
၇။ ေျမပဲေထာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ေမာက္ေမာက္
၈။ ႏွမ္းေလွာ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
၉။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျမိတ္ - အနည္းငယ္
၁၀။ ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္ - အနည္းငယ္
၁၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (ၾကက္သြန္ျဖဴဖတ္အပါအဝင္) (တိုု႔ဟူးေႏြးမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္အဖတ္ေလးေတြပါရင္ပိုုစားေကာင္းပါတယ္။)
၁၂။ ငရုုတ္သီးဆီေမႊး - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲဖတ္ကိုု လိုုခ်င္ေသာအေနအထားရေအာင္ျပဳတ္ပါ။
၂။ ထိုု႔ေနာက္ ပန္းကန္ထဲကိုု ရွမ္းေခါက္ဆြဲအဖတ္အရင္ထည့္၊ အေပၚကေန တိုု႔ဟူးေႏြးပဲရည္ကိုုထည့္ပါ။
၃။ ျပီးလွ်င္ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားကိုုထည့္၊ က်န္ေသာပစၥည္းမ်ားအားလုုံးကိုုထည့္ျပီး အန႔ံေမႊးေမႊးနဲ႔ အလြန္စားေကာင္းေသာ တိုု႔ဟူးေႏြးကိုု ျပဳလုုပ္ႏိုုင္ပါျပီရွင္။
#တိုု႔ဟူးေႏြး #Eisanshomemadeinspiration
ရခိုင္မုန္႔တီ (၁၀ေယာက္စာ)
သၾကၤန္တြင္း လုပ္စားနိင္ဖို႔ ရခုိင္ မုန္႔တီပါ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္တာမုိ႔ ရခုိင္မုန္႔တီကို ခုပဲ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္…
မုန္႔တီဟင္းရည္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးေရႊ – ၃၀ က်ပ္သား (၄၈၀ ဂရမ္)
ငါးပိ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁၀ မႊာ (မညက္တညက္ ေထာင္းပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
ၾကက္သြန္နီ – ၄ဥ (၄စိပ္စိပ္ပါ)
ေရ – ၁၀ခြက္ (Measurement ခြက္)
ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
ပတဲေကာ – ၂ပင္ (မညက္တညက္ ေထာင္းျပီ ခ်ည္ထားပါ)
(ပတဲေကာပံုပါ။ ဟင္းခ်က္ညီအစ္မ အကူအညီနဲ႔ ဒီပံုေလးကို ရရွိလုိ႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.. )
ျပင္ဆင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ – ၈၀က်ပ္သား (၁၂၈၀ ဂရမ္)
ပဲေၾကာ္္ – ၁၅ခု
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၃၀ ဂရမ္ (ေရေႏြးျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ ေထာင္းေပးကာ ငရုတ္သီးျပဳတ္ရည္ ၁ဇြန္းခန္႔ထည္႔ပါ)
မန္က်ည္းရည္ – ခြက္၀က္
ၾကက္သြန္နီ – ၅ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
နံနံပင္ – လက္တဆုတ္စာ (ပါးပါးလွီးပါ)
ငါးဖယ္ – ၂၀က်ပ္သား (၃၂၀ ဂရမ္)
ငါးငံျပာရည္
ျပင္ဆင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲ ငရုတ္သီးစိမ္းအညွာေခြထည္႔ျပီ ၂မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ျပဳတ္ထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို မညက္တညက္ ေထာင္းေပးျပီ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ထည္႔ထားပါ။
၃။ ငါးဖယ္ကို (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ႏုယ္ျပီ ငါးဖယ္ကို အျပားေလးမ်ား လုပ္ေပးပါ။
၄။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ား ထည္႔ျပီ ငါးဖယ္ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ ေၾကာ္ထားေသာ ငါးဖယ္ကို ပါးပါးလွီးေပးကာ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ဖယ္ထားပါ။
မုန္႔တီဟင္းရည္ ခ်က္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ငါးေရႊမ်ား ေရျမဳပ္ရုံထည္႔ျပီ ၃-၄မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ငါးကို အရုိးမ်ားမပါေအာင္ အသားႏႊင္းေပးျပီ သက္သက္ဖယ္ထားပါ။ ငါးျပဳတ္ရည္ကို သိမ္းထားေပးပါ။
၃။ မုန္႔တီ ဟင္းရည္ စခ်က္လုိ႔ရပါျပီ။
၃။ ဒယ္အုိးၾကီးထဲ မုန္႔တီဟင္းရည္အတြက္ ပါ၀င္သည္႔ (ဒယ္အိုးထဲ ေရ(၁၀ခြက္)၊ ငါးျပဳတ္ရည္၊ ငါးပိ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပတဲေကာ၊ ဆား) တုိ႔ကို တည္ထားပါ။
၄။ မုန္႔တီဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ အသားႏႊင္းထားေသာ ငါး၊ ငရုတ္ေကာင္းမုွန္႔မ်ားကို ျဖဴးေပးပါ။
၅။ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္နီ ေလးစိပ္စိပ္ထားသည္မ်ားကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔တည္ကာ မီးပိတ္လုိက္ပါ။
၆။ မုန္႔တီဟင္းရည္ ရျပီဆုိလွ်င္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ မုန္႔ဖတ္၊ ငါးဖယ္၊ ပဲေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္နီ တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ အေပၚမွ မုန္႔ဟင္းရည္(ေယာက္ခ်ဳိ ၁ဇြန္း)ကို ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။
ရ။ အေပၚမွ နံနံပင္ျဖဴးျပီ အရသာအတြက္ ငါးငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ မန္က်ည္းရည္တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ရခိုင္မုန္႔တီကို စိတ္ၾကိဳက္ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
Wutyee Food House
No comments:
Post a Comment