Thursday, February 9, 2012

Japan ၀က္သားေၾကာ္


မဂၢဇင္းအေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ကိုရီးယားအႏုပညာဖက္ရွင္အစားအေသာက္ေတြအေၾကာင္း စဥ္ဆက္မျပတ္ေရးသားေနတဲ့ ဂ်ပန္မွာေနထိုင္ သူ ကိုဇာနည္ (Korean wave)ရဲ႕ အခ်က္အျပဳတ္ေဆာင္းပါးေလးမ်ားထဲက ဒီတစ္လေတာ့ ဂ်ပန္၀က္သားေၾကာ္စားတဲ့နည္းေလးကိုျပန္လည္ ကူးယူ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။

၀က္သားေၾကာ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၀က္သား - (၁၀)က်ပ္သား

ဆီ - (၄၀) က်ပ္သား

အသားမႈန္႕ - အနည္းငယ္

ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး

ေပါင္မုန္႕ေျခာက္ - အနည္းငယ္

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕- အနည္းငယ္

ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း

- ၀က္သားလိုင္းသားကို ၂စင္တီမီတာခန္႕ ခပ္ပါးပါးလွီးပါ။

- လွီးျပီးသား ၀က္သားျပားေတြကို အသားမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕အနည္းငယ္ျဖဴးျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ။

- ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကို ခပ္နာနာ ခေလာက္ထားပါ။ ေပါင္မုန္႕ေျခာက္ကိုေျချပီး ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ထဲမွာ ျဖန္႕ခင္းထားပါ။

- ျပီးရင္ အသားမႈန္႕နဲ႕ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕နယ္ထားတဲ့ ၀က္သားျပားကို ၾကက္ဥထဲစိမ္ထားျပီး ေပါင္မုန္႕ေျခာက္နဲ႕ကင္ပါ။

- အပူေပးထားတဲ့ဆီထဲကို (၂)မိနစ္ကေန (၄)မိနစ္ခန္႕ေၾကာ္ျပီး ဆီစုပ္စကၠဴ ဒါမွမဟုတ္ သတင္းစာသန္႕သန္႕ေပၚတင္ကာ ဆီစစ္ပါ။

- ဆီစစ္ျပီးရင္ေတာ့ ပြဲျပင္မယ့္ ပန္းကန္ထဲမွာ ၀က္သားေၾကာ္ေတြကို လွပေအာင္စီျပီး အလယ္ေကာင္မွာ ခပ္ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ေဂၚဖီနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးစိတ္ေလးေတြနဲ႕အတူ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။

Cooking Point 1

အသံုးျပဳတဲ့ ၀က္သားဟာ အဆီလံုး၀မပါတဲ့ ၀က္သားျဖစ္ရပါမယ္။

Cooking Point 2

ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေၾကာ္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္မို႕ အစာေၾကလြယ္တဲ့အတြက္ အစာအိမ္အတြက္လည္းေကာင္းမြန္ပါတယ္။

Cooking Point 3

လွီးျပီးသား ၀က္သားျပားေလးေတြကိို ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕၊ အသားမႈန္႕တို႕အျပင္ အရသာအျဖစ္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴႏုပ္ႏုပ္စဥ္းေလးေတြ၊ ခ်င္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္းေလးေတြထည့္နယ္ျပီး တစ္မူထားတဲ့ အရသာအသစ္ကိုလည္း ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

Cooking Point 4

အသားျပားမွာ ေပါင္မုန္႕ေျခာက္ေတြေသခ်ာစြာကပ္ေအာင္လို႕ လက္ႏွစ္ဖက္နဲ႕ဖိေပးျခင္းကို အၾကိမ္ၾကိမ္ျပဳလုပ္ပါ။

Cooking Point 5

ေပါင္မုန္႕ေျခာက္ကို ၀ယ္ယူဖို႕အဆင္မေျပခဲ့ရင္ေတာ့ ရိုးရိုးေပါင္မုန္႕ခ်ပ္ကို မာသြားေအာင္ ေနပူလွန္းျပီး ေၾကမြသြားေအာင္ ေထာင္းျခင္းျဖင့္လည္း ေပါင္မုန္႕ေျခာက္ကို အလြယ္တကူျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

Cooking Point 6

ေၾကာ္တဲ့အခ်ိန္မွာ ဆီရဲ႕အပူခ်ိန္ဟာ အေရးၾကီးတာမို႕ မီးကို အတိုးအေလ်ာ့လုပ္ရင္းနဲ႕ ေၾကာ္ရမွာျဖစ္ျပီး တူးမသြားေစဖို႕ အထူးသတိျပဳရ မွာျဖစ္ပါတယ္။

Cooking Point 7

၀က္သားျပားေတြ ဆီျမဳပ္ႏိုင္တဲ့ပမာဏအထိ ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ရမွာျဖစ္တာမို႕ ခပ္ေသးေသးနဲ႕ ေဇာက္နက္နက္ ဒယ္အိုးကိုသံုးျပီး ေၾကာ္တာကအေကာင္းဆံုးျဖစ္မယ္လို႕ အၾကံျပဳလိုက္ပါတယ္။

No comments: