Wednesday, July 13, 2011

ထိုင္၀မ္ဆာေတးေခါက္ဆြဲေၾကာ္

မိုးေအးေအးမွာ ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားၾကရေအာင္လား။ ကြၽန္ေတာ္ကိုယ္တိုင္ေတာ့ မေၾကာ္တတ္ပါဘူး။ ပန္တ်ာလမ္း ေပၚက Ice House ဆိုတဲ႕ ထိုင္၀မ္စားေသာက္ဆိုင္ေလးမွာ အရသာရွိရွိသြားစားႏိုင္ပါတယ္လို႕။

ကိုယ္တိုင္ကိုယ္က် ပါ၀င္ခ်က္ျပဳတ္ၾကည့္မယ္ဆိုရင္ေတာ့....

ထိုင္၀မ္ဆာေတးေခါက္ဆြဲေၾကာ္

လိုအပ္ေသာပစၥည္း
ဂ်ဳံေခါက္ဆြဲ - ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ရင္အုံသား - ၁၅ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၂လံုး
ကန္စြန္းရြက္ - ၅ ပင္
ၾကက္သြန္နီ - ၁ဥ
ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ - ၃ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၂ပင္
ထိုင္၀မ္ဆာေတးအႏွစ္ (ရယ္ဒီမိတ္) - စားပြဲဇြန္း (၁) ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ၾကက္သားမႈန္႕ - သင့္ရုံ
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - အနည္းငယ္
ခရုဆီ - အနည္းငယ္
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ဆီ - စားပြဲဇြန္း (၁) ဇြန္း
ေရသန္႕ - ပန္းကန္လံုးေလးတစ္၀က္ခန္႕

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

- ၾကက္သားကို ပါးပါးရွည္ရွည္ေလးမ်ား လွီးျပီး ခရုဆီနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ႏွစ္မ်ိဳး နယ္ထားပါတယ္။
- ကန္စြန္းရြက္မ်ားကို သင္ထားပါတယ္။
- ၾကက္သြန္နီကို မထူမပါးလွီးထားပါတယ္။
- ငရုတ္သီးအနီကို ခပ္ေစြေစြေလးမ်ား လွီးထားပါတယ္။
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို အပိုင္းေလးမ်ားျဖတ္ထားပါတယ္။
- ဒယ္အိုးတစ္အိုးမွာ ဆီပူပူနဲ႕ၾကက္ဥကို ေမႊေၾကာ္ျပီး ၾကက္သားမ်ားကို ထည့္ေမႊပါတယ္။
- လွီးထားတဲ့ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီမ်ားနဲ႕အတူ ထိုင္၀မ္ဆာေတးအႏွစ္ကို ထည့္ေမႊျပီး ေရထည့္လိုက္ပါတယ္။(အစပ္မ်ားမ်ားၾကိဳက္ပါက ငရုတ္သီးပိုထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
- ဟင္းအႏွစ္ပ်စ္လာတဲ့အခါ ပဲငံျပာရည္ႏွစ္မ်ိဳးနဲ႕ ၾကက္သားမႈန္႕ထည့္ျပီး ကန္စြန္းရြက္ထည့္လိုက္ပါတယ္။
- ေနာက္ဆံုးမွာ ေခါက္ဆြဲဖတ္မ်ားကို ထည့္ေမႊေၾကာ္လိုက္ျပီး မိနစ္အနည္းငယ္အၾကာမွာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕နဲ႕ ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖဴးကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ျပီျဖစ္ပါတယ္။

အခုလို ရွဴးရွဴးရွဲရွဲ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးစားအျပီး ခ်ိဳခ်ိဳေအးေအးေရခဲမုန္႕ေလးနဲ႕ ျပန္ျပီး အစပ္နည္းနည္းျပန္ႏႈတ္လိုက္ပါလို႕ေနာ္။

No comments: