ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
နန္းလတ္(မုန္႕ဖတ္) ၅၀က်ပ္သား၊
၀က္သား ၃၀က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀က်ပ္သား၊
ၾကက္သြန္နီ ၅လံုး၊
ငရုတ္သီးအပြေတာင့္ ၅က်ပ္သား၊
စားေကာ္မႈန္႔ ၁၅က်ပ္သား၊
၀က္အရိုး ၅၀က်ပ္သား၊
တရုတ္ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕
စားပြဲတင္ဇြန္းႏွင့္တစ္၀က္၊
ေျမပဲဆံအက်က္ ၂၀က်ပ္သား၊
အခ်ိဳအရသာမႈန္႕ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း၊
မုန္ညင္းခ်ဥ္ ၂၅က်ပ္သား၊
ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း၊
ပဲဆီေမႊး ၃၀က်ပ္သား။
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
၀က္သားကို အတံုးေသးေသးေလးတံုးျပီး ေရေဆးကာ
အခ်ိဳ၊အငန္ နယ္ထားျပီး က်က္ေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးအပုႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ႏွစ္က်ပ္ခြဲသားခန္႕ဖယ္ျပီးညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ေကာ္မႈန္႕ကို ေရအနည္းငယ္နဲ႕ ေဖ်ာ္ထားပါ။
၀က္အရိုးကို အခ်ိဳေရက်ေအာင္
ၾကာၾကာေလးျပဳတ္ပါ။ ၀က္အရိုးျပဳတ္ရည္ကို ေကာ္မႈန္႕နဲ႕ျပန္က်ိဳေပးရပါမယ္။
ေျမပဲဆံကို မညက္တညက္ေထာင္းပါ။
က်န္တဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးလွီးဆီခ်က္
ခ်က္ထားပါ။
အားလံုးျပင္ဆင္ျပီးလွ်င္
ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္နဲ႔
ငရုတ္သီးအႏွစ္ကို ဆီသတ္ပါ။
ငရုတ္သီးအစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္သြားမွ
၀က္သား၊အခ်ိဳ၊အငန္နဲ႕တရုတ္ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။
၀က္သားက က်က္ျပီးသားဆိုေတာ့
အၾကာၾကီးခ်က္စရာ မလိုပါဘူး။ ခဏေနရင္ အသားဆီသတ္တဲ့ အိုးကို ပန္းကန္ထဲေျပာင္း
ထည့္ထားပါ။
ျပီးလွ်င္ အေအးခံထားတဲ့ ၀က္အရိုးျပဳတ္ရည္
ေကာ္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားတာနဲ႔ေရာျပီး အရည္မပ်စ္မက်ဲေလးနဲ႔ က်က္ေအာင္က်ိဳျပီး
ပန္းကန္လံုးထဲကို ေျပာင္းထည့္ေပးပါ။
ေကာ္ရည္ကို အခ်ိဳရည္က်ေအာင္ ျပဳတ္ထားတဲ့
အရိုးျပဳတ္ရည္နဲ႔ ျပန္က်ိဳေပးေတာ့ ပိုျပီးအရသာ ေကာင္းမြန္ပါတယ္။
အားလံုးျပီးရင္ သံုးေဆာင္မည့္
ပန္းကန္ထဲတြင္ နန္းလတ္မုန္႕ဖတ္ထည့္၍ အေပၚယံမွ ဆီသတ္ထားတဲ့ ၀က္သား၊ ေကာ္ရည္၊
ေထာင္းထားတဲ့ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖစ္ျဖစ္၊
နံနံပင္ျဖစ္ျဖစ္ မိမိႏွစ္သက္ရာ ထည့္စားပါ။ မုန္႕ညင္းခ်ဥ္ေလးနဲ႕တြဲစားေတာ့
အအီေျပသေပါ့။
Credit: အန္တီမီးမီးရဲ႕ဟင္းခ်က္စာအုပ္
No comments:
Post a Comment