အေနာက္တိုင္းအစားအစာေတြကို ကၽြန္ေတာ္ သိပ္မရင္းႏွီးပါဘူး။
ခ်က္ျပဳတ္ၾကည့္ဖို႕ဆိုေတာ့လည္း ကိုယ္မရင္းနီးတဲ့ အမ်ိဳးအမည္ေတြ ထည့္ခ်က္ရတာရယ္ အတိုင္းအတာေတြကို
မတြက္ခ်က္တတ္တာရယ္ေၾကာင့္လည္းပါမွာပါ။ ဒါေၾကာင့္အလြယ္တကူ ၀ယ္စားလို႕ရတဲ့ ဘာဂါတို႕ ဘာညာသရကာေတြပဲစားဖူးပါတယ္။
အခု ကူးယူျပမယ့္ ဟင္းလ်ာမ်ားကေတာ့ စီးတီးမတ္မွ ၾကီးမွဴးက်င္းပခဲ့သည့္
New Kitchen Idea အစီအစဥ္တြင္ စားဖိုမွဴး Ko Sunny က ခ်က္ျပဳတ္ျပသခဲ့ေသာ ဟင္းပြဲမ်ားျဖစ္ပါတယ္
ခင္ဗ်။
ဟင္းပြဲေတြထဲမွာ အသားက ဘယ္ေလာက္ အသီးအရြက္က ဘယ္လိုထည့္ရတယ္ဆိုတာကိုေတာ့
မသိပါဘူး။ သူက ပါးစပ္ကပဲေျပာျပီး ခ်က္ျပဳတ္ျပသြားခဲ့တာေၾကာင့္ျဖစ္လို႕ပါေနာ္။ သူငယ္ခ်င္းတို႕
လက္မွန္းနဲ႕စြမ္းရည္က ဟင္းပြဲကိုပိုအသက္၀င္ေစမွာဆိုေတာ့ ၾကိဳးစားခ်က္ ၾကည့္ၾကေလ ခ်စ္ခ်စ္ေတြက
ဟိုက္ရွားဘားျဖစ္ကုန္ၾကလိမ့္မယ္ေလ ဟုတ္လား။
Saute
Vegetables
ဒီဟင္းလ်ာမွာေတာ့ သစ္သီးသစ္ရြက္မ်ားျဖစ္တဲ့ ပန္းေဂၚဖီ၊
ေျပာင္းဖူး၊ မႈိ၊ ေရႊပဲသီးတို႕ကို အသံုးျပဳထားတာျဖစ္ပါတယ္။
အသီးအရြက္ေတြကို အေနေတာ္အတံုးေလးေတြတံုးျပီး ေၾကာ္ရပါမယ္။
အဲလိုေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္သားမႈန္႕၊ခရုဆီနဲ႕ ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ေပးဖို႕လိုပါမယ္။
အသီးအရြက္ေတြကိုေတာ့ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အစားထိုးျပီးလည္း ထည့္ေၾကာ္ႏိုင္ပါတယ္။ အသားထည့္ျပီးလည္း
စားသံုးႏိုင္သလို သတ္သတ္လြတ္ျပဳလုပ္ျပီးလည္း စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ အားလံုးျပီးသြားရင္ေတာ့
အနံ႕ေမႊးေစဖို႕ အတြက္ ႏွမ္းဆီေမႊးကို အနည္းငယ္ ျဖဴးေပးရပါမယ္။ တကယ္လို႕ ႏွမ္းဆီမရႏိုင္ဘူးဆိုရင္
ႏွမ္းဆီအစား ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္လည္း အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
Cheese
& Seaweed Omelet
ဒီဟင္းလ်ာကေတာ့ ၾကက္ဥကိုအဓိက အသံုးျပဳမွာပါ။ ပထမဆံုး ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကိုေမႊျပီး
ေၾကာ္ရပါမယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္နီလွီးျပီး သားနဲ႕ ငရုတ္ေကာင္း၊ၾကက္သားမႈန္႕၊ဆား၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႕ကို
ၾကက္ဥေၾကာ္ေပၚမွာ ျဖဴးေပးရပါမယ္။ ျပီးရင္ ပန္းကန္ျပားထဲကို ၾကက္ဥေၾကာ္ျပီးသားကို ေခါက္ျပီးထည့္ပါမယ္။
အားလံုးျပီးသြားျပီဆိုရင္ ဆလပ္ရြက္အနည္းငယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးျပီးသားအနည္းငယ္နဲ႕ အခ်ဥ္ကိုၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလိုထည့္ျပီး
စားလို႕ရျပီျဖစ္ပါတယ္။ ဒီလိုမွမဟုတ္ဘဲ ၾကက္ဥေၾကာ္ထဲမွာပါ၀င္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြအစား ေရညွိကိုျပဳတ္ျပီးလည္းထည့္သြင္းအသံုးျပဳစားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
Grilled
Cajum Chicken with Grilled Vegetables
ဒီဟင္းလ်ာကေတာ့ ၾကက္သားႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကိုအသံုးျပဳထားတဲ့
ဟင္းလ်ာေလးပဲျဖစ္ပါတယ္။ ဒီဟင္းလ်ာကိုျပဳလုပ္ ဖို႕အတြက္ အခ်ိန္ ၅မိနစ္ခန္႕ၾကာျမင့္မွာပါ။
ဒီဟင္းလ်ာကိုခ်က္ဖို႕ ၾကက္သား၊ ငရုတ္ပြဲေရာင္စံု၊ ခရမ္းသီး၊ ဖရံုသခြားတို႕လိုအပ္ပါတယ္။
အထက္မွာ ေဖာ္ျပထားတဲ့အသီးအရြက္ေတြကို ကင္ရမွာျဖစ္လို႕ မီးကင္တဲ့အခါမွာ
အဆင္ေျပေစဖို႕ အ၀ိုင္းေလးေတြလွီးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္၊ဆားအနည္းငယ္နဲ႕
ဆီထည့္ကာ ေရာနယ္ေပးရပါမယ္။ ျပီးရင္ ၾကက္သားအျပားကိုလည္း အသီးအရြက္နည္းတူ နယ္ေပးရပါမယ္။
အားလံုးျပီးသြားရင္ေတာ့ အကင္အိုးထဲမွာ ၾကက္သားအသီးအရြက္ေတြကိုထည့္ျပီး ကင္ရပါမယ္။
(အကင္အိုးအစား မီးေသြးမီးဖိုကိုလည္း အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။) ကင္ျပီးသြားရင္ေတာ့ ျပီးျပည့္စံုတဲ့ဟင္းလ်ာကို
ရရွိျပီျဖစ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment