ကြၽန္ေတာ္ကိုယ္တိုင္ေတာ့ ေခါက္ဆြဲကို မျပင္ဆင္ မခ်က္ျပဳတ္တတ္ပါဘူး။
ဒါေပမဲ့ ငယ္ငယ္ကတည္းက ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ ခဲ့တဲ့အစားအစာတစ္မ်ိဳးပါ။ သြားရည္စာပဲေျပာေျပာ
အ၀စားပဲေျပာေျပာ ကြၽန္ေတာ္ကေတာ့ တမက္တေမာစားတတ္ခဲ့ပါတယ္။ အခု အင္းလ်ားလမ္းက HAPPY
Cafe & Noodles ဆိုင္မွာ ရႏိုင္တဲ့ ေခါက္ဆြဲႏွစ္မ်ိဳးကို ျပန္လည္ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းေတြမွာေဖာ္ျပထားတဲ့ လိုအပ္ပစၥည္း အခ်ိဳးအစားေတြက
တစ္ပြဲစာစီအတြက္သာ ေဖာ္ျပထားတာျဖစ္တဲ့အတြက္ မိမိလိုခ်င္တဲ့ ပမာဏတိုင္း ဆတိုးတြက္ခ်က္ျပီး
ဖန္တီးႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။
၀က္အူခ်ိဳေျခာက္ေခါက္ဆြဲ
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္အူခ်ိဳ + အူတြန္႕
- (၇)က်ပ္သားခန္႕ (ႏွစ္မ်ိဳးေရာ)
ျမီးရွည္ေခါက္ဆြဲဖတ္
- (၇) က်ပ္သား
ပဲငံျပာရည္ -
ဟင္းစားဇြန္း (၁) ဇြန္း
ပဲပုတ္မႈန္႕ - ဇြန္းေသး (၁) ဇြန္း
ႏွမ္းေထာင္း - ဇြန္းေသး (၁) ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္အၾကြပ္ေၾကာ္ - အနည္းငယ္
ေရႊပဲရြက္ - အနည္းငယ္
ေဂၚဖီ - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီး)
နံနံပင္ - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီး)
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ဆီ - သင့္ရံု
ဟင္းရည္ခ်က္ရန္
၀က္ေက်ာရိုး - ၃တံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (၁) လံုး (လွီးထားပါ)
ပဲပုတ္ - ၁ ခ်ပ္ (ေရစိမ္ထားပါ)
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႕ - အနည္းငယ္
ဟင္းရည္ခ်က္ရန္
ေရထည့္ထားတဲ့ အိုးတစ္လံုးမွာ ၀က္ေက်ာရိုးတံုးမ်ားကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႕နဲ႕
ေရစိမ္ထားတဲ့ ပဲပုတ္ခ်ပ္ကို ေက်ေအာင္ ေခ်ထည့္ျပီး ေက်ာရုိးမွ အသားမ်ား ႏူးအိလာတဲ့အထိ
တည္လိုက္ပါတယ္။ အသားလည္းႏူးျပီး အရည္လည္းက်န္ေအာင္ ခ်ိန္ဆျပီး တည္ေပးတာျဖစ္ပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲပြဲျပင္ရန္
အူခ်ိဳနဲ႕ အူတြန္႕ကို သန္႕စင္ေအာင္ေသခ်ာစြာေဆးေၾကာျပီး
ဆားနဲ႕ ဟင္းခပ္မႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္နယ္ကာ ႏူးေအာင္ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။ ႏူးလာတဲ့အခါ ႏွီးတစ္ျပားစာခန္႕
အတံုးေလးေတြလွီးျပီး ဆီနဲ႕အၾကြပ္ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျမိတ္ေၾကာ္အတြက္လည္း ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
အပိုင္းေလးေတြလွီးျပီး အၾကြပ္ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
ျမီးရွည္ေခါက္ဆြဲဖတ္ကို ျပဳတ္ျပီး ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲသို႕
ေရစစ္ထည့္ကာ ပဲငံျပာရည္နဲ႕ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါတယ္။ အဲဒီေနာက္ ၀က္ ေက်ာရိုးဟင္းရည္ထည့္ျပီး
ပဲပုတ္မႈန္႕နဲ႕ ဆားထည့္ပါတယ္။ အူခ်ိဳ အူတြန္႕ အၾကြပ္ေၾကာ္မ်ားကိုထည့္ျပီး ႏွမ္းေထာင္း၊
နံနံပင္နဲ႕ ၾကက္သြန္ျမိတ္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းမ်ားကို သံုးမ်ိဳးေရာျပီးထည့္ပါတယ္။
ေနာက္ဆံုးမွာ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ေဂၚဖီနဲ႕ ပဲရြက္ေလးေတြကိုထည့္ျပီး
ၾကက္သြန္ျမိတ္အၾကြပ္ေၾကာ္ကို အေပၚယံက ျဖဴးလိုက္တဲ့အခါ စားခ်င္စဖြယ္ အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုေနတဲ့
၀က္အူခ်ိဳေျခာက္ ေခါက္ဆြဲပြဲကို ျမိန္ယွက္စြာ စားသံုးႏိုင္ျပီျဖစ္ပါတယ္။
က်ိဳင္းတံုုေခါက္ဆြဲ
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
ျမီးရွည္ေခါက္ဆြဲဖတ္ - ၇ က်ပ္သား
ပဲငံျပာရည္ - ဟင္းစားဇြန္း (၁) ဇြန္း
ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ရည္ - ပန္းကန္လံုး (၁) လံုး
ႏွမ္းေထာင္း - ဇြန္းေသး (၁) ဇြန္း
ပဲပုတ္မႈန္႕ - ဇြန္းေသး (၁) ဇြန္း
ေရႊပဲရြက္ - အနည္းငယ္
ပဲပင္ေပါက္ - အနည္းငယ္ (ေရေႏြးေဖ်ာ)
ေဂၚဖီ - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီး)
နံနံပင္ - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီး)
ရွမ္းနံနံ - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီး)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ - အနည္းငယ္ (ပါးပါးလွီး)
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ဟင္းအႏွစ္ခ်က္ရန္
အသား (၀က္/အမဲ/ၾကက္) - ၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ - ၂ ဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး (လွီးထားပါ)
ပဲပုတ္ - ၁ ခ်ပ္ (ေရစိမ္ထားပါ)
ဆီ - ဟင္းခပ္ဇြန္း (၁) ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႕ - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္မႈန္႕ - အနည္းငယ္
ဟင္းအႏွစ္ခ်က္ရန္
အသားကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါတယ္။ ၾကက္သြန္အျဖဴနဲ႕ အနီနဲ႕ အေရာင္တင္မႈန္႕ကို
ေရာျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆီသတ္အနံ႕ေမႊးလာတဲ့အခါ ေရစိမ္ထားတဲ့ပဲပုတ္ကို ေက်ေအာင္ေခ်ထည့္ျပီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္း ထည့္ေမႊလိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်တဲ့အခါ အသားႏုပ္ႏုပ္ စဥ္းမ်ားကို
ထည့္ျပီး ဟင္းအႏွစ္ကို က်က္ေအာင္ခ်က္လိုက္ပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲပြဲျပင္ရန္
ေခါက္ဆြဲဖတ္ကိုျပဳတ္ျပီး ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲသို႕ ေရစစ္ထည့္ကာ
ပဲငံျပာရည္၊ႏွမ္းေထာင္း၊ ပဲပုတ္မႈန္႕နဲ႕ အရြက္အားလံုးကိုထည့္ ပါတယ္။
ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ရည္ထဲကို အသားဟင္းအႏွစ္ထည့္ပြက္လိုက္ျပီး
(ဘဲေသြးၾကိဳက္တယ္ဆိုရင္လည္း ဘဲေသြးတံုးေလးေတြကိုပါ ထည့္ပြက္ ႏိုင္ပါတယ္။) အသင့္ျပင္ထားတဲ့
ေခါက္ဆြဲပန္းကန္မွာ ထည့္စားႏိုင္ျပီျဖစ္ပါတယ္။
* ေခါက္ဆြဲေလးေတြကို ထံုးစံအတိုင္း ၀က္ေခါက္ပြေၾကာ္၊ ရွမ္းခ်ဥ္
၊ ေဆာ့စ္ခ်ိဳခ်ဥ္စတာေတြကို ရံျပီးစားေသာက္ႏိုင္ပါေၾကာင္း ေျပာျပ ခ်င္ပါေသးတယ္။
No comments:
Post a Comment