ေတာ္၀င္စင္တာက Spicy Forest ဆိုင္က ဆန္ဘာဂါကိုစားလို႕သေဘာက်ေနတုန္း
ညီမေလး ၀တ္ရည္က အိမ္မွာကိုယ္တိုင္လုပ္စားလို႕ရေအာင္ ဆန္ဘာဂါလုပ္နည္းကိုပံုေလးေတြနဲ႕တင္လာပါတယ္။
ကိုယ္တိုင္လုပ္စားမွာဆိုေတာ့ လက္မွန္းေတာ္သူလုပ္တဲ့ဟာက ပိုစားလို႕ေကာင္းမွာေပါ့ေနာ္။
ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ၾကည့္ျပီး သြားရည္က်ျဖစ္ပါတယ္ လက္ေတြ႕ေတာ့ မလုပ္စားျဖစ္ပါဘူး။
သူငယ္ခ်င္းတို႕အားတဲ့အခ်ိန္မွာ လုပ္စားၾကည့္ၾကပါဦး တမူထူးျပီးအရသာေကာင္းလွပါတယ္။
Rice ဘာဂါ (Rice Burger) (၃လံုးစာ)
ဆန္းလည္း ဆန္းတယ္၊ စားလုိ႔ေကာင္းတဲ႔ Rice ဘာဂါေလးပါ။ ဘာဂါမွာ
ပါမုန္႔ကို မသံုးထားပဲ ထမင္းကို ပါမုန္႔အစား သံုးထားျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ထမင္းကို အသားျပားနဲ႔တြဲစားရသလုိ
ျဖစ္ေပမယ္႔ သူမွာ ထူးျခားတဲ႔ ဖန္တီးမွုေတြ၊ အမ်ားၾကီးပါ၀င္ပါတယ္။ ခုပဲ rice ဘာဂါကို
တူတူလုပ္စားလုိက္ရေအာင္…
Rice bun ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ – ၂လံုး (ဆန္ကို မေဆးပဲ၊ ခ်က္ေနက်အတုိင္း ထမင္း ခ်က္ေပးပါ)
- ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- နွမ္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သားျပား ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္သား - ၂၀၀ ဂရမ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔(အျဖဴ) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- နွမ္းဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္
ၾကက္သားျပားအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ေသာ (ၾကက္သား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ဆား၊
သၾကား၊ နွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ) တုိ႔ကို သမေအာင္
ေရာနုယ္ေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ျပီ အ၀ိုင္းျပား အညွိေရာင္သန္းသည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ ၾကက္သားျပားမ်ား ရျပီဆုိလွ်င္ ပန္းကန္ထဲ ျပန္ဆယ္ထားေပးပါ။
၅။ Rice bun အတြက္ ခ်က္ျပီသားထမင္း(၁ခြက္)စာ ပလတ္စတစ္အၾကည္ထဲ ထည္႔ျပီ ပံုတြင္ပါသည္႔အတုိင္း ၂လက္မအရြယ္ ထမင္း၀ုိင္းျပားျဖစ္ေအာင္ ခပ္က်စ္က်စ္ေလး ထုပ္ေပးပါ။
၆။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္rice bun ၅လံုးထပ္လုပ္ေပးျပီ ေရခဲေသတၱာ(ေအာက္ထပ္) တြင္ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ထားေပးပါ။
ရ။ ျပီမွ ဒယ္ထဲ သံလြင္ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြနး္) ထည္႔ျပီ rice bun မ်ားကို အညွိေရာင္သန္းသည္အထိ တဖက္ကို ၅မိနစ္နွုန္းျဖင္႔ အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၈။ ျပီေနာက္ အေပၚမွ နွမ္းေလးမ်ား ျဖဴေပးပါ။
၉။ ခု rice ဘာဂါကို စလုပ္ပါေတာ႔မည္။ အရင္ဆံုး rice bun
တစ္ခုေပၚတြင္ ဆလတ္ရြက္ ၁ရြက္ခင္းျပီ ၾကက္သားျပားကို တင္လုိက္ပါ။
၁၁။ အရသာရွိျပီ ဆန္းသစ္ေသာ Rice ဘာဂါကို သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
စာၾကြင္း။
။ ညီမေလး ၀တ္ရည္ရဲ႕ဘေလာ့ခ္မွာေတာ့ အမ်ိဳးေပါင္းမ်ားစြာရွိတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းမုန္႕လုပ္နည္းေတြရွိေနပါတယ္
သြားေရာက္အားေပးၾကပါဦးေနာ္။
၀တ္ရည္ Food House - ဆန္ဘာဂါ
No comments:
Post a Comment