Thursday, August 22, 2013

ငါးငွက္ေပ်ာရြက္ကင္ (Otak – Otak)



အင္ဒိုနီးရွားမွာေတာ့ အဆန္းတက်ယ္မဟုတ္ေပမယ့္ ကိုယ္တို႕ျမန္မာျပည္မွာ လုပ္စားလို႕ရေအာင္ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ ရဲ႕မွတ္စုထဲက ကူးယူေ၀ငွလိုက္ပါတယ္…… အရသာရွိစြာစားေသာက္ႏိုင္ေသာ အာရွအစားအစာတစ္ခုေပါ့ေနာ္။

ပမာဏ - ၄ ဦးစာ

ျပင္ဆင္ခ်ိန္ - ၂ နာရီ

ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္ - ၃၀ မိနစ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငါးအသား ၅၀၀ ဂရမ္ (၁ေပါင္) အရိုးထုတ္ျပီးစဥ္းထားပါ။ အုန္းႏို႕ ၂၅၀ မီလီလီတာ (ဖန္ခြက္၁ခြက္စာ)၊ ေရ - ၂၅၀မီလီလီတာ (ဖန္ခြက္ ၁ခြက္စာ)၊ ဆား ေကာ္ဖီဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္းစာ၊ ငါးထုပ္ရန္ ငွက္ေပ်ာရြက္ သို႕မဟုတ္ အုန္းရြက္ အနည္းငယ္။

ငါးထဲထည့္ရန္ အႏွစ္
ၾကက္သြန္နီဥေသး ၁၀ဥ၊ စပါးလင္ ၂ ပင္(ေအာက္ေျခရွိ ႏူးညံ့ေသာအပိုင္းကိုယူျပီး ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားရန္)၊ခ်င္း ၆စင္တီမီတာခန္႕၊ အုန္းသီးဆန္ေၾကာ္ ဟင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႕၊ ငရုတ္သီးအမွည့္အနီအေတာင့္ရွည္ ၁၂ေတာင့္ အေစ့ထုတ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။ ပုစြန္ေျခာက္ မႈန္႕ ဟင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း၊ ေရ ၂၅၀မီလီလီတာ (ဖန္ခြက္ ၁ခြက္စာ)၊

ျပဳလုပ္ပံု
ငါးထဲထည့္ရမည့္ အႏွစ္မ်ားအားလံုးကို ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ႏွံ႕စပ္ေအာင္ေရာေမႊပါ။

၄င္းအႏွစ္ႏွင့္ ငါးအသားအႏွစ္မ်ား၊ အုန္းႏို႕၊ ေရွာက္ရြက္ပါးပါးလွီးထားသည္မ်ားကို ေသခ်ာစြာေရာနယ္ပါ။

ငွက္ေပ်ာရြက္ကို ေပ်ာ့ေပ်ာင္းေစရန္ မီးအပူရွိန္ျဖင့္ အနည္းငယ္ကင္ပါ။ အုန္းရြက္ကိုလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာရြက္ကို ၃၀စင္တီမီတာခန္႕ စတုရန္းပံုျဖတ္ပါ။

ငွက္ေပ်ာရြက္ထဲကို ငါးအႏွစ္ဟင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းစာခန္႕ထည့္ျပီး ခပ္ျပားျပားရွည္ရွည္ (၃စင္တီမီတာ x ၆စင္တီမီတာအရြယ္အစားခန္႕) အထုပ္ျပဳလုပ္ပါ။ အထုပ္၏ထိပ္ႏွစ္ဘက္မွာ သြားၾကားထိုးတံျဖင့္ထိုးကာပိတ္ပါ။

ျပီးလွ်င္ အကင္စက္ထဲမွာျဖစ္ေစ၊ မီးဖို Hotplate ေပၚမွာျဖစ္ေစ ၅မိနစ္ခန္႕ကင္ပါ။

အဆာေျပစားစရာ Snack အေနႏွင့္ျဖစ္ေစ၊ထမင္းျဖဴျဖင့္ျဖစ္ေစ၊ဆင္းဒ၀စ္ခ်္ထဲမွာ အဆာပလာအေနႏွင့္ျဖစ္ေစ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။

No comments: