ေယာက္်ားေလးျဖစ္ျပီး အခ်က္အျပဳတ္ဘာေၾကာင့္စိတ္၀င္စားေနတာလဲလို႕
သူငယ္ခ်င္းေတြကေျပာတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ျပန္ေျဖျဖစ္တာက ေကာင္းေကာင္းစားခ်င္လို႕ဆိုတာပါပဲ။
ဟုတ္တယ္ ကၽြန္ေတာ္ကိုယ္တိုင္တခ်ိဳ႕ဟင္းေတြကိုမခ်က္တတ္ေပမဲ့ သူမ်ားခ်က္တာေတြကိုေတာ့
၀င္လွ်ာရွည္ေလ့ရွိပါတယ္။ ကိုယ္က ေကာင္းေကာင္းစားခ်င္တာကိုးေနာ္ ။
အခုလည္း ညီမေလး၀တ္ရည္ရဲ႕ဆိုက္ကေန အင္ဒိုနီးရွားၾကက္ေၾကာ္နည္းေလးကို
ျပန္ကူးယူေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။ မူရင္းဟင္းခ်က္နည္းမွာ ပဒဲေကာထည့္လို႕ေျပာထားေပမယ့္ ပဒဲေကာရဖို႕မလြယ္ရင္
စပါးလင္ထည့္လို႕ရပါသည္တဲ့။ မထည့္ခ်င္လည္းရတာပါပဲ။ အရာသာရွိ မယ့္ပံုပါ။ ထမင္းျဖဴျဖဴေလးနဲ႕
ၾကက္ေၾကာ္ကိုက္ရတာ အေတာ္ေကာင္းတယ္ဗ်။
ကဲ ၾကက္ေၾကာ္ေနာ္ ၾကက္ေၾကာ္ အင္ဒိုနီးရွားၾကက္ေၾကာ္။
အင္ဒုိနီးရွားစတုိင္ ၾကက္သားေၾကာ္
အင္ဒိုနီးရွား စတုိင္ ၾကက္သား
ေၾကာ္ေလးပါ။ ရုိးရုိး ေၾကာ္ေနက် ၾကက္ေၾကာ္ေတြလို တခါတည္းနဲ႔ ဆီမ်ားမ်ား
ေၾကာ္ရတာမ်ဳိးမဟုတ္ပဲ၊ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြနဲ႔ ၾကက္သားထဲကို အရသာစိမ္႔၀င္ေအာင္
လုပ္ျပီ ျပန္ေၾကာ္ထားျခင္း ျဖစ္သည္။ ၾကက္သားက အရမ္းႏူးညံ႔ျပီ အျပင္သားက
ၾကြပ္ရြေနပါတယ္။ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္၊ ၾကက္ရင္ဗံု – ၄ခု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ပဒယ္ေဂါ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာ (ပါးပါးလွီးပါ)
- စပါးလင္ – ၂ခု (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
- ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ပဲငံျပာရည္ (အခ်ဳိ) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
- ဆီ
ခ်က္ျပဳတ္နည္းမ်ား
၁။ အရင္ဆံုး (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ၾကက္သြန္နီ၊ ပဒယ္ေဂါ၊ စပါးလင္၊ ဆႏြင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို ၾကိတ္စက္ (blender) ျဖင္႔
ေၾကညက္ေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ၾကက္သားတံုးမ်ားျဖင္႔ ဟင္းခတ္နွစ္မ်ားကို သမေအာင္
ေရာႏုယ္လုိက္ပါ။
၃။ ဒယ္ထဲ ေရ(၂၅၀ မီလီလီတာ)၊ ပဲငံျပာရည္(၂ဇြန္း) တုိ႔ကို
ထည္႔ျပီ ၾကက္သားတံုးမ်ားကို မီးအသင္႔တင္႔နွင္႔ ေရခန္းေအာင္အထိ အဖံုးအုပ္ျပီ မိနစ္ ၂၀ခန္႔
တည္ထားေပးပါ။
၄။ ေရခန္းသြားလွ်င္ ၾကက္သားတံုးမ်ားကို ေရအနည္းငယ္ စစ္ျပီမွ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ အနည္းငယ္ျဖင္႔ သမေအာင္ နုယ္လုိက္ပါ။
၅။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ၾကြပ္ရြသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၆။ ျပီလွ်င္ နံနံပင္ေလးမ်ားျဖင္႔ ၾကက္သားေၾကာ္မ်ားကို ပံုေဖာ္ျပီ
ထမင္းပူပူေလးနွင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…
No comments:
Post a Comment