[Unicode]ပုစွန်ဆိတ်ကြက်ဥကြော် - ကြက်အသည်းအမြစ်သုပ် - ကယားဟင်းချို
ပုစွန်ဆိတ်ကြက်ဥကြော်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ပုစွန်ဆိတ် ၂၀ကျပ်သား၊ ကြက်ဥ ၅လုံး၊ ကော်ရည် တစ်ဇွန်း၊ အရက် တစ်ဇွန်း၊ ဆီ ၂ကျပ်ခွဲသား၊ ငံပြာရည် ၂ဇွန်း၊ ဆား/ဟင်းခတ်မှုန့် အနည်းငယ်စီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ ၂ဥ၊ ကြက်သွန်နီ ၂ဥ။
ပြင်ဆင်ပုံ
ပုစွန်ကို အခွံများသင်ပြီး အနေတော်လှီးထားပါ။ ၄င်းတို့ကို ကော်ရည်၊ အရက်၊ ဆားတို့ဖြင့် နယ်ထားပါ။
ကြက်ဥကို ဖောက်၍ မွှေတံဖြင့် မွှေခေါက်ထားပါ။
ချင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီတို့ကို ရောထောင်းထားပါ။
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
ဆီပူအိုးထဲတွင် ချင်း၊ကြက်သွန်ဖြူထောင်းပြီးသားတို့ကိုထည့်၍ ဆီသတ်ပါ။
ပုစွန်နဲ့ ကြက်ဥတို့ကိုရောနှောမွှေပြီး ပဲငံပြာရည်ကိုပါလောင်းထည့်မွှေပေးရတာပါ။ ပြီးရင် ဆီချက်အိုးထဲထည့်ပါ။
အရောင်နီလာသည်အထိကြော်ပေးပါ။ မတူးအောင်တစ်ဖက်တစ်ချက်လှန်ပေးပြီး ဆယ်ယူပါ။
ကြက်အသည်းအမြစ်သုပ်
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ကြက်အသည်းအမြစ် ၃စုံ၊ ကြက်သွန်နီ ၄လုံး၊ ဂေါ်ဖီထုပ် ၁၀ကျပ်သား၊ ဟင်းခတ်မှုန့်/ငံပြာရည် အနည်းငယ်၊ ငရုတ်ဆီ အနည်းငယ်၊ ငရုတ်သီးစိမ်း၊ ရှောက်ရွက် အနည်းငယ်၊ နနွင်း အနည်းငယ်။
ပြင်ဆင်ပုံ
ကြက်အသည်းနှင့် အမြစ်များကို ရေစင်စွာဆေးပြီး ဆား၊ နနွင်းမှုန့်ဖြင့်ပြုတ်ပါ။
အမြစ်ကို အရင်ပြုတ်ပါ။ အမြစ်နူးလောက်မှ အသည်ထည့်၍ ပြုတ်ပါ။
ပြီးလျှင် သုပ်စားရန်အတွက် အတုံးသေးသေးလှီးပါ။
ကြက်သွန်နီ၊ ဂေါ်ဖီတို့ကို ရေဆေး၍ လှီးထားပါ။
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
ပန်းကန်ထဲတွင် အတုံးသေးသေးလှီးထားသော ကြက်အသည်း၊အမြစ်ကိုထည့်ပါ။
လှီးထားသော ကြက်သွန်နီ၊ ဂေါ်ဖီ၊ ဟင်းခတ်မှုန့်၊ ငံပြာရည်၊ ငရုတ်ဆီများထည့်၍သုပ်ပါ။
ရှောက်ရွက်အုပ်ပါ။ ငရုတ်သီးစိမ်းထည့်စားပါက ပိုကောင်းပါသည်။
အပေါ့အငန်မြည်း၍ စားသုံးနိုင်ပါပြီ။
ကယားဟင်းချို
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ရွှေဖရုံပွင့် ၁၀ပွင့်၊ ရွှေဖရုံညွှန့် ၁၀ညွှန့်၊ ငရုတ်သီးစိမ်း ၅တောင့်၊ ရုံးပတီသီး ၃တောင့်၊ မြန်မာပင်စိမ်း အနည်းငယ်၊ ငရုတ်ကောင်း အနည်းငယ်၊ ငါးတစ်မျိုးမျိုး ၁၀ကျပ်သား။
ပြင်ဆင်ပုံ
ရွှေဖရုံပွင့်၊ ရွှေဖရုံညွှန့်တို့ကို လိုအပ်သလို ခွဲစိတ်ပိုင်းဖြတ်ပြီး ရေဆေးထားပါ။ ငါးများကို ဆား၊ ငံပြာရည်အနည်းငယ်ထည့်၍ ပြုတ်ပါ။ ကျက်လျှင် အရိုးများသင်ထားပါ။
ငရုတ်သီးစိမ်းများကို ထောင်းထားပါ။ ကြက်သွန်နီ ဥကြီးများကို ပါးပါးလှီး၍ ကြက်သွန်ဖြူကို ဓားပြားရိုက်ထားပါ။
ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်
ချက်မည့်အိုးတွင် ပါးပါးလှီးထားသော ကြက်သွန်နီ၊ ဓားပြားရိုက်ထားသော ကြက်သွန်ဖြူတို့နှင့် အရိုးသင်ထားသော ငါးများရော၍ပြုတ်ပါ။
ပွက်ပွက်ဆူလျှင် ထောင်းထားသော ငရုတ်သီးစိမ်းများထည့်ပါ။
ပြီးလျှင် ရွှေဖရုံညွှန့်၊ ရွှေဖရုံပွင့်များထည့်ပါ။
ပင်စိမ်းရွက်အုပ်၍ချကာ သုံးဆောင်နိုင်ပါသည်။ ငရုတ်ကောင်းကြိုက်လျှင် ချကာနီးအနည်းငယ်ထည့်နိုင်သည်။
[Zawgyi]ပုစြန္ဆိတ္ၾကက္ဥေၾကာ္ - ၾကက္အသည္းအျမစ္သုပ္ - ကယားဟင္းခ်ိဳ
ပုစြန္ဆိတ္ၾကက္ဥေၾကာ္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္ဆိတ္ ၂၀က်ပ္သား၊ ၾကက္ဥ ၅လံုး၊ ေကာ္ရည္ တစ္ဇြန္း၊ အရက္ တစ္ဇြန္း၊ ဆီ ၂က်ပ္ခြဲသား၊ ငံျပာရည္ ၂ဇြန္း၊ ဆား/ဟင္းခတ္မႈန႔္ အနည္းငယ္စီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ဥ၊ ၾကက္သြန္နီ ၂ဥ။
ျပင္ဆင္ပံု
ပုစြန္ကို အခြံမ်ားသင္ၿပီး အေနေတာ္လွီးထားပါ။ ၄င္းတို႔ကို ေကာ္ရည္၊ အရက္၊ ဆားတို႔ျဖင့္ နယ္ထားပါ။
ၾကက္ဥကို ေဖာက္၍ ေမႊတံျဖင့္ ေမႊေခါက္ထားပါ။
ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ေရာေထာင္းထားပါ။
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
ဆီပူအိုးထဲတြင္ ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းၿပီးသားတို႔ကိုထၫ့္၍ ဆီသတ္ပါ။
ပုစြန္နဲ႔ ၾကက္ဥတို႔ကိုေရာေနွာေမႊၿပီး ပဲငံျပာရည္ကိုပါေလာင္းထၫ့္ေမႊေပးရတာပါ။ ၿပီးရင္ ဆီခ်က္အိုးထဲထၫ့္ပါ။
အေရာင္နီလာသည္အထိေၾကာ္ေပးပါ။ မတူးေအာင္တစ္ဖက္တစ္ခ်က္လွန္ေပးၿပီး ဆယ္ယူပါ။
ၾကက္အသည္းအျမစ္သုပ္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္အသည္းအျမစ္ ၃စံု၊ ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး၊ ေဂၚဖီထုပ္ ၁၀က်ပ္သား၊ ဟင္းခတ္မႈန႔္/ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္ဆီ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေရွာက္ရြက္ အနည္းငယ္၊ နႏြင္း အနည္းငယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
ၾကက္အသည္းႏွင့္ အျမစ္မ်ားကို ေရစင္စြာေဆးၿပီး ဆား၊ နႏြင္းမႈန႔္ျဖင့္ျပဳတ္ပါ။
အျမစ္ကို အရင္ျပဳတ္ပါ။ အျမစ္ႏူးေလာက္မွ အသည္ထၫ့္၍ ျပဳတ္ပါ။
ၿပီးလ်ွင္ သုပ္စားရန္အတြက္ အတံုးေသးေသးလွီးပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီတို႔ကို ေရေဆး၍ လွီးထားပါ။
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
ပန္းကန္ထဲတြင္ အတံုးေသးေသးလွီးထားေသာ ၾကက္အသည္း၊အျမစ္ကိုထၫ့္ပါ။
လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီ၊ ဟင္းခတ္မႈန႔္၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ဆီမ်ားထၫ့္၍သုပ္ပါ။
ေရွာက္ရြက္အုပ္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းထၫ့္စားပါက ပိုေကာင္းပါသည္။
အေပါ့အငန္ျမည္း၍ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။
ကယားဟင္းခ်ိဳ
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေရႊဖရံုပြင့္ ၁၀ပြင့္၊ ေရႊဖရံုၫႊန႔္ ၁၀ၫႊန႔္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင့္၊ ရံုးပတီသီး ၃ေတာင့္၊ ျမန္မာပင္စိမ္း အနည္းငယ္၊ ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္၊ ငါးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး ၁၀က်ပ္သား။
ျပင္ဆင္ပံု
ေရႊဖရံုပြင့္၊ ေရႊဖရံုၫႊန႔္တို႔ကို လိုအပ္သလို ခြဲစိတ္ပိုင္းျဖတ္ၿပီး ေရေဆးထားပါ။ ငါးမ်ားကို ဆား၊ ငံျပာရည္အနည္းငယ္ထၫ့္၍ ျပဳတ္ပါ။ က်က္လ်ွင္ အရိုးမ်ားသင္ထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ေထာင္းထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီးမ်ားကို ပါးပါးလွီး၍ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားရိုက္ထားပါ။
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ခ်က္မၫ့္အိုးတြင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ဓားျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ႏွင့္ အရိုးသင္ထားေသာ ငါးမ်ားေရာ၍ျပဳတ္ပါ။
ပြက္ပြက္ဆူလ်ွင္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားထၫ့္ပါ။
ၿပီးလ်ွင္ ေရႊဖရံုၫႊန႔္၊ ေရႊဖရံုပြင့္မ်ားထၫ့္ပါ။
ပင္စိမ္းရြက္အုပ္၍ခ်ကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။ ငရုတ္ေကာင္းႀကိဳက္လ်ွင္ ခ်ကာနီးအနည္းငယ္ထၫ့္ႏိုင္သည္။
No comments:
Post a Comment