Friday, April 1, 2011

ထမင္းသုပ္ေလးနဲ႕ ဂဏန္းေပ်ာ့ေၾကာ္စားရေအာင္

-->
ေႏြရာသီကိုေရာက္လာျပီေနာ္ ရာသီဥတုပူလာျပီဆိုရင္ အစားအေသာက္ပ်က္တတ္ၾကတဲ့ သဘာ၀ကလည္းရွိေနေတာ့ အခ်ိန္တိုင္းမွာ စားျမိန္ျပီး အလြယ္တကူေၾကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္မယ့္ စားဖြယ္မ်ိဳးေလးကိုပဲ အၾကံျပဳတင္ဆက္လိုက္ခ်င္ပါတယ္။

လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႕ စတိုင္လ္က်က် ျပင္ဆင္သံုးေဆာင္ႏိုင္မယ့္ Happy ထမင္းသုပ္နဲ႕ ကဏန္းေပ်ာ့ေၾကာ္ကိုေရြးခ်ယ္လိုက္ပါတယ္။ ဒီစားဖြယ္ေတြရဲ႕ေရွ႕မွာ Happy ဆိုတာေလးပါေနတာကေတာ့ ေျမနီကုန္း City Mart Supermarket ရဲ႕ေအာက္ထပ္မွာရွိတဲ့ Happy Cafe & Noodles ရဲ႕စတိုင္လ္ေတြမို႕ပါ။

ထမင္းသုပ္ဆိုေတာ့ ရိုးရိုးေလးပါပဲ။ ဒါေပမဲ့ အဲဒီထမင္းသုပ္လြယ္လြယ္ေလးကိုပဲ ကိုယ္တိုင္သုပ္စားရုံသာမက ဧည့္သည္ေတြကိုပါ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာဧည့္ခံေကြၽးေမြးႏိုင္ဖို႕ မ်က္ႏွာပန္းလွလွ ပြဲ၀င္ထမင္းသုပ္စတိုင္လ္ေလးကို ဖန္တီးျပပါမယ္။
Happy ထမင္းသုပ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ေပါင္ - ၁ေပါင္
ထမင္းျဖဴ - ပန္းကန္လံုးတစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ - ၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ - အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႕ - အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္သီးမႈန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲမႈန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
မန္က်ည္းရည္ - ဟင္းခပ္ဇြန္း ၁ဇြန္း
နံနံပင္ - သင့္ရုံ

ျပဳလုပ္နည္း
- ၾကက္ေပါင္ကို ငရုတ္ေကာင္းနဲ႕ ဆားနယ္ျပီး ေၾကာ္ထားပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
- ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။
- မန္က်ည္းသီးကို ေရေဖ်ာ္ထားပါ။
- ထမင္းျဖဴကို ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္၊ ပဲမႈန္႕၊ မန္က်ည္းရည္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႕နဲ႕ ေရာနယ္ျပီး ပန္းကန္လံုးေလးထဲမွာ အနည္းငယ္ဖိသိပ္ထည့္ပါ။ ျပီးတဲ့အခါ ပန္းကန္လံုးေလးကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ ေမွာက္ခ်ျပီးျပန္လည္ဖယ္ယူလိုက္ပါက ပန္းကန္ျပားေပၚမွာ သပ္သပ္ရပ္ရပ္နဲ႕ ပံုစံတက်ရွိေနတဲ့ ထမင္းသုပ္ကို ရရွိပါျပီ။
- ေနာက္ဆံုးအဆင့္အေနနဲ႕ ထမင္းသုပ္ေပၚမွာ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ နံနံပင္ေလးေတြကို ျဖဴးျပီးၾကက္ေပါင္ေၾကာ္ကို ထမင္းသုပ္ေဘးမွာ ခင္းက်င္းလိုက္မယ္ဆိုရင္ စားခ်င္စဖြယ္စတိုင္လ္ေလးနဲ႕ အရသာရွိတဲ့ ထမင္းသုပ္တစ္ပန္းကန္ကို ရရွႏိုင္ျပီျဖစ္ပါတယ္။

ကဏန္းေပ်ာ့ေၾကာ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ကဏန္းေပ်ာ့ - ၂ေကာင္
တမ္ပူရာမႈန္႕ - ဟင္းခတ္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
ဆလပ္ရြက္ - သင့္ရုံ
မေရာနစ္ - သင့္ရုံ

ျပဳလုပ္နည္း
- ပထမဆံုး ကဏန္းေပ်ာ့ေၾကာ္နဲ႕တြဲဖက္စားသံုးဖို႕အတြက္ မန္က်ည္းရည္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္း၊ နံနံပင္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕နဲ႕ ဆားအနည္းငယ္စီ အခ်ိဳးအဆမွ်တစြာထည့္ျပီး အခ်ဥ္ေဆာ့စ္ေဖ်ာ္လိုက္ပါတယ္။

- တမ္ပူရာမႈန္႕ကို ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ ဆီတစ္စက္ခန္႕ထည့္ျပီး ေရသန္႕နဲ႕ေဖ်ာ္ပါတယ္။ ဒီေနရာမွာ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ ေပးတာကေတာ့ တမ္ပူရာမႈန္႕ေတြ ကဏန္းမွာကပ္ခဲမေနေစဖို႕နဲ႕ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ ပိုမိုၾကြပ္ရြလွပေနေစဖို႕ ျဖစ္ပါတယ္။

- တမ္ပူရာကပ္ျပီးတဲ့ ကဏန္းေတြကိုေၾကာ္ရာမွာေတာ့ ၾကြပ္ရြေနေစဖို႕အတြက္ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါ တယ္။

- နီရဲၾကြပ္ရြတဲ့ ကဏန္းေၾကာ္ေတြရလာတဲ့အခါ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ဆလပ္ရြက္ေလးေတြခင္းျပီး မန္က်ည္း ေဆာ့စ္၊မေရာနစ္တို႕နဲ႕တြဲဖက္ကာ လွလွပပျပင္ဆင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ျပီျဖစ္ပါတယ္။

သတိျပဳရန္အခ်က္ ။  ။ ကဏန္းမွာ အငံဓာတ္ပါတဲ့အတြက္ဆားလံုး၀မထည့္မိဖို႕ သတိျပဳပါ။

(အထက္ပါအစားအစာေတြကို စားပြဲေပၚျပင္ဆင္ျပီးျပီဆိုရင္ တို႕ဟူးေျခာက္ေၾကာ္တစ္ပြဲ၊ ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳကို ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးခတ္ျပီး ထမင္းသုပ္နဲ႕ ဂဏန္းေပ်ာ့ေၾကာ္တို႕နဲ႕တြဲဖက္စားရင္ပို အဆင္ေျပမယ္ထင္ပါတယ္။ ဂဏန္းေပ်ာ့ေၾကာ္ကို ျပင္ဆင္တဲ့အခါ ဆလပ္ရြက္ ေတြေဘးကရံျပီး လိုရမယ္ရ သံပရာသီးစိတ္ကို တင္ထားရင္လည္း ပိုျပည့္စံုတာေပါ့။)

No comments: