Tuesday, December 20, 2011

အသားလံုးတံု႕ယမ္းဟင္းရည္ - ၀က္ႏွလံုးအခ်ိဳခ်က္ - ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္

ဒီလေတာ့ ဆရာမလမင္းမိုမိုက ၀က္ႏွလံုးကို အခ်ိဳေလးခ်က္၊ ဟင္းရံအျဖစ္
ခရမ္းသီးအၾကီး မီးဖုတ္သုပ္ျပီး ဟင္းအရည္ကိုေတာ့
အသားလံုးတံု႕ယမ္းဟင္းရည္ေလးခ်က္ေပးထားပါတယ္။

အသားလံုးတံု႕ယမ္းဟင္းရည္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
(ငါးဖယ္လံုး/ၾကက္သား/၀က္သားလံုး ၾကိဳက္ရာသံုး၍ရပါသည္။ ေရာေႏွာ၍လည္း
သံုးႏိုင္ပါသည္။)

Ready Made အသားလံုး ၁၅လံုးခန္႕၊ ငံုးဥ ၁၀လံုး၊ ဆီ ႏွစ္က်ပ္သားခန္႕၊
ငရုတ္အေရာင္တင္မႈန္႕ လက္ဖက္ရည္တစ္ဇြန္း၊ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငါးျမႊာ၊ ပန္းပြင့္၊ ဥနီ၊ မုန္ညင္းထုပ္ အနည္းငယ္စီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ႏွစ္လံုး၊ ပဲျပား တစ္တံုး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ငါး ေတာင့္ခန္႕၊ ခ်င္း
လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႕၊ ပတဲေကာ လက္တစ္ဆစ္ခန္႕၊ တံု႕ယမ္းဟင္းအႏွစ္ ၁၀၀ဂရမ္
တစ္ထုပ္၊ အုန္းႏို႕ အုန္းသီးတစ္လံုး ၏ ေလ့းပံုတစ္ပံုစာ၊ ပုစြန္ငံျပာရည္
အသင့္အတင့္၊ ၾကက္သားမႈန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕
အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ၾကာျမင့္ခ်ိန္ (၂၅ မိနစ္)
 
- ငံုးဥမ်ားကိုျပဳတ္ျပီး အခြံႏႊာထားပါ။ ပတဲေကာကို ပါးပါးလွီးပါ။
ၾကက္သြန္နီကိုေထာင္းပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းငယ္ထုပါ။ ခ်င္းကို
ပါးပါးလွီးထုပါ။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ႏွင့္ ပဲျပားလွီးျဖတ္ထားပါ။
ဆီကိုဆူေစျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ခ်င္း၊ပတဲေကာတို႕ထည့္၍ဆီသတ္ပါ။
အေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ေမႊပါ။ ဆီေသလွ်င္ တံု႕ယမ္းႏွစ္ထည့္ေမႊပါ။ ခဏအၾကာ
အုန္းႏို႕ထည့္ေမႊပါ။ အသားလံုးငံုးဥတို႕ထည့္ပါ။
-အသားလံုးမ်ား အက်က္ျမန္တဲ့အတြက္ ခဏအၾကာမွာ ေရထည့္ႏိုင္ပါျပီ။ ေရဆူလွ်င္
ငံျပာရည္၊ၾကက္သားမႈန္႕တို႕ထည့္၍အေပါ့ အငံ ျမည္းပါ။ အရသာအေနေတာ္လွ်င္
အသင့္လွီးျဖတ္ထားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား၊ ငရုတ္သီး စိမ္းေတာင့္၊
ပဲျပားတံုး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး စသည္တို႕ထည့္ပါ။ ဆူုပြက္ေနစဥ္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕
ခတ္၍အဖံုးပိတ္ျပီး မီးဖိုမွခ်ပါ။ ခဏအၾကာ အိုးဖုံးဖြင့္ႏိုင္ျပီး
ပူပူေႏြးေႏြး သံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါျပီ။

၀က္ႏွလံုးအခ်ိဳခ်က္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္ႏွလံုးအၾကီးတစ္ခု၊ ဆီ ႏွစ္က်ပ္ခြဲသားခန္႕၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥ၊ ခ်င္း
လက္တစ္ဆစ္၊ ခရုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္
စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ စားပြဲတင္တစ္ဇြန္း၊
ၾကက္သြန္ျမိတ္ ႏွစ္ပင္၊ထန္းလ်က္ အေသးတစ္လံုး၊ ဆား အနည္းငယ္

ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ၾကာျမင့္ခ်ိန္ (၄၀ မိနစ္)
 
- ၀က္ႏွလံုးကို ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ ခ်င္းထုထည့္ျပီး မီးပူပူတြင္
ႏူးေအာင္ျပဳတ္ရပါမည္။ ပံုမွန္ႏွလံုးတစ္ခုျပဳတ္လွ်င္ နာရီ၀က္ခန္႕ၾကာ
ျမင့္ႏိုင္ပါသည္။ ျပဳတ္ရည္အပိုက်န္မေနေအာင္ ေရကိုမွန္းထည့္ပါ။
ႏူးလွ်င္ႏွလံုးကို အျခမ္းလိုက္ေမွာက္ျပီး ပါးပါးလွီးပါ။ ပါးပါးလွီးထား
ေသာ ႏွလံုးမ်ားကို ဆား ပဲငံျပာရည္အျပစ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ႏွင့္
ထန္းလ်က္တစ္လံုးထုေျချပီး ေရာေႏွာ၍ ဖြဖြနယ္ေပးပါ။
- ဒယ္အိုးတြင္ ဆီဆူေစျပီး ၾကက္သြန္နီကို အဖတ္လိုက္ခြာ၍ထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္နီဖတ္မ်ား အနည္းငယ္နြမ္းလွ်င္ ၀က္ႏွလံုးကိုထည့္ပါ။
အရသာစိမ့္၀င္ႏွံ႕ေစရန္ ေရအနည္းငယ္မွ် ထပ္ထည့္၍ခ်က္ပါ။ ေရျပန္ခန္းျပီး
ဆီျပန္လာလွ်င္ ခရုဆီထည့္၍ ႏွံ႕ေအာင္ေမႊပါ။ ထို႕ေနာက္ မီးဖိုမွခ်ျပီး
ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖဴး၍ေမႊပါ။ အရသာရွိေသာ ၀က္ႏွလံုးအခ်ိဳခ်က္ကို
သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

ခရမ္းသီး အၾကီးတစ္လံုး၊ ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္းႏွစ္ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥ၊
ငရုတ္သီးစိမ္း ငါးေတာင့္၊ ငရုတ္ေလွာ္မႈန္႕ အနည္းငယ္၊ ဆား အနည္းငယ္စီ

ခ်က္ျပဳတ္ရန္ ၾကာျမင့္ခ်ိန္ (၁၅မိနစ္)
- ခရမ္းသီးအလံုးၾကီးကိုအျပင္ခြံမည္း ကြၽမ္းသည္အထိ မီးဖုတ္ပါ။ ထို႕ေနာက္
အေအးခံ၍ အခြံမ်ားကို သန္႕စင္ေအာင္ ဖယ္ရွားပစ္ပါ။ ခရမ္းသီးအသားကို ခက္ရင္း
အသံုးျပဳျပီး ဖဲ့ေျခြပါ။
- ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ ပါးပါးလွီး၊
ငရုတ္ေလွာ္မႈန္႕အက်က္ အနည္းငယ္ (အစပ္မစားႏိုင္လွ်င္ မထည့္ပါႏွင့္။
ငရုတ္ေလွာ္မႈန္႕ထည့္လွ်င္ ရနံ႕ေမႊးပါသည္။) ဆီ၊ ဆားႏွံ႕ေအာင္ျဖဴးထည့္ျပီး
ဇြန္းခက္ရင္းသံုးကာ သမေအာင္ ျဖည္းျဖည္းနယ္ပါ။ အရသာရွိေသာ
ဟင္းရံတစ္ခြက္ျဖစ္ပါသည္။







No comments: