ဝက်သားဒုတ်ထိုး
❤❤❤❤❤
(ဝက်အူမကြီး ဒုတ်ထိုး)
ဝက်အူမကြီး - ၃၀ သား
ဆား - အနည်းငယ် ရှလကာရည် - အနည်းငယ်
ရှလကာရည် - အနည်းငယ်
Maggi Seasoning Sauce - အနည်းငယ်
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
နာနတ်ပွင့် - ၂ ပွင့်
ဆီ - အနည်းငယ်
ရေနွေး
(ဝက်သား သုံးထပ်သား ဒုတ်ထိုး)
ဝက်သား သုံးထပ်သား - ၂၅ သား
နာနတ်ပွင့် - ၂ ပွင့်
Maggi Seasoning Sauce - အနည်းငယ်
ဆား & ငရုပ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
ရေနွေး
(ကြက်အူ ဒုတ်ထိုး)
ကြက်အူ - ၂၀ သား
ဆား - အနည်းငယ်
ရှလကာရည် - အနည်းငယ်
Maggi Seasoning Sauce - အနည်းငယ်
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် - အနည်းငယ်
နာနတ်ပွင့် - ၂ ပွင့်
ဆီ - အနည်းငယ်
ရေနွေး
(တွဲဖက်စားရန်)
အချဉ်ရည် ၊ ငရုပ်ဆီ ၊
ငရုပ်ဆီ
ကြက်သွန်ဖြူ
ငရုပ်သီးစိမ်း
ပြုလုပ်နည်း
(ဝက်အူမကြီး ဒုတ်ထိုး)
ဝက်အူမကြီးကို ဆား ၊ ရှလကာရည် တို့နှင့် အထပ်ထပ် အခါခါ ဆေးပါ ။
ပြီးလျင် ဝက်အူမကြီးကို Maggi Seasoning Sauce ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့် တို့နှင့် နယ်၍ နှပ်ထားပါ ။
ဒယ်အိုးထဲတွင် ဆီအနည်းငယ် ထည့်၍ နှပ်ထားသော ဝက်အူမကြီးကို အရောင်နီလာသည်အထိ ထည့်၍လှိမ့်ပါ ။
ပြီးလျင် နာနတ်ပွင့် နှင့် ရေနွေးကို ဝက်အူမကြီး မြှပ်သည်အထိ ထည့်၍ မီးအေးအေးဖြင့် တည်ပါ ။ ရေလိုက နဲနဲခြင်း ထပ်၍ ထည့်နိုင်ပါသည် ။
ဝက်အူမကြီး ကျက်ပါက အအေးခံ၍ မထူမပါး လှီးကာ အချဉ်ရည်နှင့် တို့ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါသည် ။
(ဝက်သား သုံးထပ်သား ဒုတ်ထိုး)
ဝက်သား သုံးထပ်သားကို Maggi Seasoning Sauce ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့် တို့နှင့် နယ်၍ နှပ်ထားပါ ။
ဒယ်အိုးထဲတွင် ဝက်သား သုံးထပ်သားကို ထည့်ပြီး နာနတ်ပွင့် နှင့် ရေနွေးကို မြှပ်သည်အထိ ထည့်၍ မီးအေးအေးဖြင့် တည်ပါ ။ ရေလိုက နဲနဲခြင်း ထပ်၍ ထည့်နိုင်ပါသည် ။
ဝက်သား သုံးထပ်သားကို နူးမြည့်သည်အထိ တည်ရန် မလိုပါ ။
အသားနူးက အအေးခံ၍ျ မထူမပါး လှီးပြီး အိုးထဲမှ ဝက်သားအရည်ကို ဆန်းပြီး အချဉ်ရည်နှင့် တို့ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါသည် ။
(ကြက်အူ ဒုတ်ထိုး)
ကြက်အူများကို ဆား ၊ ရှလကာရည် တို့နှင့် အထပ်ထပ် အခါခါ ဆေးပါ ။
ပြီးလျင် ကြက်အူများကို Maggi Seasoning Sauce ၊ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်းမှုန့် တို့နှင့် နယ်၍ နှပ်ထားပါ ။
ဒယ်အိုးထဲတွင် ဆီအနည်းငယ် ထည့်ရ်ျ နှပ်ထားသော ကြက်အူများကို အရောင်နီလာသည်အထိ ထည့်၍ လှိမ့်ပါ ။
ပြီးလျင် နာနတ်ပွင့် နှင့် ရေနွေးကို ကြက်အူများ မြှပ်သည်အထိ ထည့်၍ မီးအေးအေးဖြင့် တည်ပါ ။
ကြက်အူသည် နူးလွယ်၍ ရေအများကြီး မထည့်ရပါ ။ ရေလိုက နဲနဲခြင်း ထပ်၍ ထည့်နိုင်ပါသည် ။
ကြက်အူများ ကျက်ပါက အအေးခံပြီး တလုပ်စာစီ လှီး၍ အချဉ်ရည်နှင့် တို့ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါသည် ။
ဝက်အူမကြီး ဒုတ်ထိုး ၊ ဝက်သား သုံးထပ်သား ဒုတ်ထိုး ၊ ကြက်အူ ဒုတ်ထိုး တို့ကို အချဉ်ရည် ၊ ငရုပ်ဆီ ၊ ကြက်သွန်ဖြူ ၊ ငရုပ်သီးစိမ်းတို့နှင့် တွဲဖက်ရ်ျ စားကြပါသည် ။
ဝက်သားတုတ်ထိုးလုပ်နည်း (အူစုံ၊ အစာစုံ)
•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•
ဝက်သားတုတ်ထိုးကို ဆိုင်မှာဝယ်မစားပဲ အိမ်မှာ လုပ်စားရအောင် မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်။
တုတ်ထိုးလုပ်နည်း
အချင်းတိုင် ၂၅သား
အူချို ၂၀သား
အူမကြီး ၂၅သား
နို့အုံသား ၄၀သား
အူပိတ် ၂၅သား
နားရွက် တစ်ဖက်
လျှာ တစ်ချောင်း
နှလုံး တစ်ခု
သုံးထပ်သား ၂၀သား
အသဲ ၁၀သား
ဘဲဥ ၃လုံး
ကြိုက်နှစ်သက်ရာထည့်ပါ။
ဝက်ကလီစာများကို ရေစင်စင်ဆေးပါ။
အူချို/အချင်းတိုင်/နလုံး/လျှာ/နို့အုံသား/နားရွက်/အသဲ/သုံး ထပ်သား တို့ကို မကျည်းသီး ဆား နှင့်ဆေးပါ။အရမ်းမဆေးပဲ စင်ရုံဆေးပါနော်။
အူမကြီးကိုရေဆေးပါ။ဒယ်အိုးပူပူမှာအိုးကင်ပူကပ်ပါ။အချွဲ များကုန်အောင်မွှေပါ။ပြီးမှ ဆား သံပုရာသီး မကျည်းသီးနှင့် ဆေးပါ။ အူပိတ်ကို ပြောင်းပြန်လှန် ဆား မကျည်းသီးနှင့်ပွတ်ဆေးပါ။ အချွဲများကုန်လျှင် သံပုရာသီးနှင့်ထပ်ဆေးပါ။ပြောင်သွားလျှင် အတည့်ပြန်လှန်ပြီး ထပ်ဆေးပါ။
အားလုံးပြီးမှ တစ်ချောင်းသို့ ထပ်ထပ်ပြီးသွတ်ပါ။တူသုံးလို့ရပါတယ်။ အားလုံးပြီးရင် ကြက်သွန်ဖြူ ဂျင်း အရည်ညှစ်ချပါ။ဆား/သ ကြား(ကြက်သားမှုန့်)/ငရုတ်ကောင်း/တရုတ်မဆလာ/အ သားမဆလာ/ပဲငံပြာရည်အနောက် တို့နှင့် ၃/၄နာရီခန့် ရေခဲ သေတ္တာထဲသို့ထည့် နှပ်ထားပါ။
ကျွန်မကတော့ မနက်ချက်ရန် ညထဲကနှပ်ထားပါတယ်။ ချက်ကာနီးလျှင်နာရီဝက်ခန့်ကြိုထုတ်ပါ။ဆီပူပူမှာ သကြားထည့်ပါ။ ရဲလာလျှင် အသဲမှလွဲ၍ အားလုံးကိုထည့်ပြီး ကြော်ပါ။ ရေခမ်းပြီးဝက်သားနီလာလျှင် ရပါပြီ။ Pressure cookerထဲသို့ပြောင်းထည့်ပါ။ရေနို့ဆီဘူး ၁လုံးခွဲခန့်ထည့်ပါ။နာနတ်ပွင့် ၂ပွင့်ခန့်ထည့်ပါ။မိနစ်၂၀ခန့်ကြာ လျှင် နူးလွယ်သောအသားများထုတ်ကာကျန်သောအသား များနူးသည်အထိတည်ပါ။
အားလုံးရလျှင်ဆယ်ပြီးကျန်သော ရေဖြင့် အသဲထည့်ပြုတ်ပြီး ဆယ်ထားပါ။ ဘဲဥပြုတ်ထည့်ပါ။ ဗန်းထည့်သို့ပြောင်းထည့်ပြီး မီးမျှင်းမျှင်းဖြင့်တင်ထားပါ။ ကြိုက်ရာကိုလှီးပြီးစားလို့ရပါပြီရှင်။
အချဉ်ရည်
မကျည်းသီးကိုရေဆေးပြီးရေစိမ်ကာပွလာလျှင်ဇကာနှင့်အနှစ်တိုက်ချပါ။ထန်းလျှက်ကိုရေအနည်းငယ်နှင်ကြိုပြီးသဲစစ်ထား ပါ။ကြက်သွန်ဖြူငရုတ်သီးထောင်းပါ။ ငရုတ်ဆီထည့်ပါ။ပဲငံပြာ ရည်အကြည် ဂျင်းအရည်ထည့်ပါ။ငံပြာရည်(ကြက်သားမှုန့်) ထည့်ပါ။ကော်မှုန့် ဇွန်းသေးတစ်ဇွန်းခန့်ကြိုထည့်ပါ။ ကျေးဇူးတင်ပါသည်။
(Zawgyi)
ဝက္သားဒုတ္ထိုး
❤❤❤❤❤
(ဝက္အူမႀကီး ဒုတ္ထိုး)
ဝက္အူမႀကီး - ၃၀ သား
ဆား - အနည္းငယ္ ရွလကာရည္ - အနည္းငယ္
ရွလကာရည္ - အနည္းငယ္
Maggi Seasoning Sauce - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္ - အနည္းငယ္
နာနတ္ပြင့္ - ၂ ပြင့္
ဆီ - အနည္းငယ္
ေရေႏြး
(ဝက္သား သုံးထပ္သား ဒုတ္ထိုး)
ဝက္သား သုံးထပ္သား - ၂၅ သား
နာနတ္ပြင့္ - ၂ ပြင့္
Maggi Seasoning Sauce - အနည္းငယ္
ဆား & င႐ုပ္ေကာင္းမႈန႔္ - အနည္းငယ္
ေရေႏြး
(ၾကက္အူ ဒုတ္ထိုး)
ၾကက္အူ - ၂၀ သား
ဆား - အနည္းငယ္
ရွလကာရည္ - အနည္းငယ္
Maggi Seasoning Sauce - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္ - အနည္းငယ္
နာနတ္ပြင့္ - ၂ ပြင့္
ဆီ - အနည္းငယ္
ေရေႏြး
(တြဲဖက္စားရန္)
အခ်ဥ္ရည္ ၊ င႐ုပ္ဆီ ၊
င႐ုပ္ဆီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
င႐ုပ္သီးစိမ္း
ျပဳလုပ္နည္း
(ဝက္အူမႀကီး ဒုတ္ထိုး)
ဝက္အူမႀကီးကို ဆား ၊ ရွလကာရည္ တို႔ႏွင့္ အထပ္ထပ္ အခါခါ ေဆးပါ ။
ၿပီးလ်င္ ဝက္အူမႀကီးကို Maggi Seasoning Sauce ၊ ဆား ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္ တို႔ႏွင့္ နယ္၍ ႏွပ္ထားပါ ။
ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္၍ ႏွပ္ထားေသာ ဝက္အူမႀကီးကို အေရာင္နီလာသည္အထိ ထည့္၍လွိမ့္ပါ ။
ၿပီးလ်င္ နာနတ္ပြင့္ ႏွင့္ ေရေႏြးကို ဝက္အူမႀကီး ျမႇပ္သည္အထိ ထည့္၍ မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ပါ ။ ေရလိုက နဲနဲျခင္း ထပ္၍ ထည့္ႏိုင္ပါသည္ ။
ဝက္အူမႀကီး က်က္ပါက အေအးခံ၍ မထူမပါး လွီးကာ အခ်ဥ္ရည္ႏွင့္ တို႔ၿပီး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္ ။
(ဝက္သား သုံးထပ္သား ဒုတ္ထိုး)
ဝက္သား သုံးထပ္သားကို Maggi Seasoning Sauce ၊ ဆား ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္ တို႔ႏွင့္ နယ္၍ ႏွပ္ထားပါ ။
ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဝက္သား သုံးထပ္သားကို ထည့္ၿပီး နာနတ္ပြင့္ ႏွင့္ ေရေႏြးကို ျမႇပ္သည္အထိ ထည့္၍ မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ပါ ။ ေရလိုက နဲနဲျခင္း ထပ္၍ ထည့္ႏိုင္ပါသည္ ။
ဝက္သား သုံးထပ္သားကို ႏူးျမည့္သည္အထိ တည္ရန္ မလိုပါ ။
အသားႏူးက အေအးခံ၍် မထူမပါး လွီးၿပီး အိုးထဲမွ ဝက္သားအရည္ကို ဆန္းၿပီး အခ်ဥ္ရည္ႏွင့္ တို႔ၿပီး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္ ။
(ၾကက္အူ ဒုတ္ထိုး)
ၾကက္အူမ်ားကို ဆား ၊ ရွလကာရည္ တို႔ႏွင့္ အထပ္ထပ္ အခါခါ ေဆးပါ ။
ၿပီးလ်င္ ၾကက္အူမ်ားကို Maggi Seasoning Sauce ၊ ဆား ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန႔္ တို႔ႏွင့္ နယ္၍ ႏွပ္ထားပါ ။
ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ရ္် ႏွပ္ထားေသာ ၾကက္အူမ်ားကို အေရာင္နီလာသည္အထိ ထည့္၍ လွိမ့္ပါ ။
ၿပီးလ်င္ နာနတ္ပြင့္ ႏွင့္ ေရေႏြးကို ၾကက္အူမ်ား ျမႇပ္သည္အထိ ထည့္၍ မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ပါ ။
ၾကက္အူသည္ ႏူးလြယ္၍ ေရအမ်ားႀကီး မထည့္ရပါ ။ ေရလိုက နဲနဲျခင္း ထပ္၍ ထည့္ႏိုင္ပါသည္ ။
ၾကက္အူမ်ား က်က္ပါက အေအးခံၿပီး တလုပ္စာစီ လွီး၍ အခ်ဥ္ရည္ႏွင့္ တို႔ၿပီး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္ ။
ဝက္အူမႀကီး ဒုတ္ထိုး ၊ ဝက္သား သုံးထပ္သား ဒုတ္ထိုး ၊ ၾကက္အူ ဒုတ္ထိုး တို႔ကို အခ်ဥ္ရည္ ၊ င႐ုပ္ဆီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ င႐ုပ္သီးစိမ္းတို႔ႏွင့္ တြဲဖက္ရ္် စားၾကပါသည္ ။
ဝက္သားတုတ္ထိုးလုပ္နည္း (အူစံု၊ အစာစံု)
•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•
ဝက္သားတုတ္ထိုးကို ဆိုင္မွာဝယ္မစားပဲ အိမ္မွာ လုပ္စားရေအာင္ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
တုတ္ထိုးလုပ္နည္း
အခ်င္းတိုင္ ၂၅သား
အူခ်ိဳ ၂၀သား
အူမႀကီး ၂၅သား
ႏို႔အံုသား ၄၀သား
အူပိတ္ ၂၅သား
နားရြက္ တစ္ဖက္
လၽွာ တစ္ေခ်ာင္း
ႏွလံုး တစ္ခု
သံုးထပ္သား ၂၀သား
အသဲ ၁၀သား
ဘဲဥ ၃လံုး
ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာထည့္ပါ။
ဝက္ကလီစာမ်ားကို ေရစင္စင္ေဆးပါ။
အူခ်ိဳ/အခ်င္းတိုင္/နလံုး/လၽွာ/ႏို႔အံုသား/နားရြက္/အသဲ/သံုး ထပ္သား တို႔ကို မက်ည္းသီး ဆား ႏွင့္ေဆးပါ။အရမ္းမေဆးပဲ စင္ရံုေဆးပါေနာ္။
အူမႀကီးကိုေရေဆးပါ။ဒယ္အိုးပူပူမွာအိုးကင္ပူကပ္ပါ။အခၽြဲ မ်ားကုန္ေအာင္ေမႊပါ။ၿပီးမွ ဆား သံပုရာသီး မက်ည္းသီးႏွင့္ ေဆးပါ။ အူပိတ္ကို ေျပာင္းျပန္လွန္ ဆား မက်ည္းသီးႏွင့္ပြတ္ေဆးပါ။ အခၽြဲမ်ားကုန္လၽွင္ သံပုရာသီးႏွင့္ထပ္ေဆးပါ။ေျပာင္သြားလၽွင္ အတည့္ျပန္လွန္ၿပီး ထပ္ေဆးပါ။
အားလံုးၿပီးမွ တစ္ေခ်ာင္းသို႔ ထပ္ထပ္ၿပီးသြတ္ပါ။တူသံုးလို႔ရပါတယ္။ အားလံုးၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း အရည္ညႇစ္ခ်ပါ။ဆား/သ ၾကား(ၾကက္သားမႈန္႔)/ငရုတ္ေကာင္း/တရုတ္မဆလာ/အ သားမဆလာ/ပဲငံျပာရည္အေနာက္ တို႔ႏွင့္ ၃/၄နာရီခန္႔ ေရခဲ ေသတၱာထဲသို႔ထည့္ ႏွပ္ထားပါ။
ကၽြန္မကေတာ့ မနက္ခ်က္ရန္ ညထဲကႏွပ္ထားပါတယ္။ ခ်က္ကာနီးလၽွင္နာရီဝက္ခန္႔ႀကိဳထုတ္ပါ။ဆီပူပူမွာ သၾကားထည့္ပါ။ ရဲလာလၽွင္ အသဲမွလြဲ၍ အားလံုးကိုထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ ေရခမ္းၿပီးဝက္သားနီလာလၽွင္ ရပါၿပီ။ Pressure cookerထဲသို႔ေျပာင္းထည့္ပါ။ေရႏို႔ဆီဘူး ၁လံုးခြဲခန္႔ထည့္ပါ။နာနတ္ပြင့္ ၂ပြင့္ခန္႔ထည့္ပါ။မိနစ္၂၀ခန္႔ၾကာ လၽွင္ ႏူးလြယ္ေသာအသားမ်ားထုတ္ကာက်န္ေသာအသား မ်ားႏူးသည္အထိတည္ပါ။
အားလံုးရလၽွင္ဆယ္ၿပီးက်န္ေသာ ေရျဖင့္ အသဲထည့္ျပဳတ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။ ဘဲဥျပဳတ္ထည့္ပါ။ ဗန္းထည့္သို႔ေျပာင္းထည့္ၿပီး မီးမၽွင္းမၽွင္းျဖင့္တင္ထားပါ။ ႀကိဳက္ရာကိုလွီးၿပီးစားလို႔ရပါၿပီရွင္။
အခ်ဥ္ရည္
မက်ည္းသီးကိုေရေဆးၿပီးေရစိမ္ကာပြလာလၽွင္ဇကာႏွင့္အႏွစ္တိုက္ခ်ပါ။ထန္းလၽွက္ကိုေရအနည္းငယ္ႏွင္ႀကိဳၿပီးသဲစစ္ထား ပါ။ျကက္သြန္ျဖဴငရုတ္သီးေထာင္းပါ။ ငရုတ္ဆီထည့္ပါ။ပဲငံျပာ ရည္အၾကည္ ဂ်င္းအရည္ထည့္ပါ။ငံျပာရည္(ၾကက္သားမႈန္႔) ထည့္ပါ။ေကာ္မႈန္႔ ဇြန္းေသးတစ္ဇြန္းခန္႔ႀကိဳထည့္ပါ။ ေက်းဇူးတင္ပါသည္။
No comments:
Post a Comment