"INDONESAN CHICKEN CURRY" (အင်ဒိုနီးရှားကြက်သားအစပ်ဟင်း) ...................................................
ဒီတစ်ခါတစ်မျိုးထူးခြားတဲ့ကြက်သားအစပ်ဟင်းလေးကိုမိတ်ဆက်ပေးပါရစေ။အင်ဒိုနီးရှားကြက်သားအစပ်ဟင်းဖြစ်ပါတယ်။ထမင်းဖြူပူပူလေး (သို့) ပေါင်မုန့်လုံး Dinner Rollေလေးနဲ့လည်းအရမ်းလိုက်ဖက်ပါတယ်။
လိုအပ်ပစ္စည်းများ ........................
ကြက်ပေါင်လုံးချောင်း (အခွံချွတ်) - ၆ချောင်း
အာလူးနီ (အသေး) - ၅လုံး (ထက်ဝက်ခြမ်းပါ)
မုန်လာဥနီ (အရွယ်တော်) - ၃ချောင်း (၁လက်မအရွယ်ဖြတ်ပါ)
ရုံးပတီသီး - ၂ခွက် (၈အောင်စအရွယ်ခွက်)
ချယ်ရီခရမ်းချဉ်သီး - ၁ခွက် (၈အောင်စအရွယ်ခွက်)
ကြက်သွန်နီ (အရွယ်တော်) - ၁လုံး (အခွံချွတ်၊နုပ်နုပ်စဉ်းပါ)
သံလွင်ဆီ - စားပွဲဇွန်း၂ဇွန်း (လိုအပ်ရင်ပိုသုံးပါ)
အင်ဒိုကာလီပေါင်ဒါဟင်းမှုန့်ထုတ် - ၁ထုပ် (Indo Kare) ရေ - ၂ခွက်
ဆား - စိတ်ကြိုက်
ချက်ပြုတ်နည်း ......................
၁။အိုးကြီးတစ်အိုးမှာရေ၆ခွက်ထည့်အပူပေးပြီးပွက်ပွက်ဆူပါစေ။
၂။ဆားလက်တစ်ဆုပ်စာထည့်ပြီးရုံးပတီသီး၂ခွက်ကို၂မိနစ်ပြုတ်ပြီးရေအေးစိမ်ပါ။သီးသန့်ဖယ်ထားပါ။
၃။အာလူးနီကို၈မိနစ် (သို့) အနေတော်နူးပြီးပျော့လာတဲ့ထိပြုတ်ပြီးသီးသန့်ဖယ်ထားပါ။
၄။မုန်လာဥနီကို၈မိနစ် (သို့) အနေတော်နူးပြီးပျော့လာတဲ့ထိပြုတ်ပြီးသီးသန့်ဖယ်ထားပါ။
၅။ Frying Pan ဒယ်ပြားကြီးကြီး (သို့) နောက်အိုးကြီးတစ်အိုးမှာသံလွင်ဆီ၂ဇွန်းကိုအပူပေးပြီးနုပ်နုပ်စဉ်းထားတဲ့ကြက်သွန်နီကိုပျော့ပြောင်းလာတဲ့ထိချက်ပြီးကြက်ပေါင်လုံးကိုအိုးအလယ်မှာအရောင်အနည်းငယ်ပြောင်းလာတဲ့ထိချက်ပါ။ (ဆီလိုအပ်ရင်နည်းနည်းထည့်နိုင်ပါတယ်။ Non-Stick Pan (သို့) Pot ကိုသုံးရင်တော့မလိုအပ်ပါ။)
၆။အင်ဒိုကာလီပေါင်ဒါဟင်းမှုန့်ကိုသောက်ရေသန့်နဲ့သမအောင်ရောနှောပြီးကြက်ပေါင်လုံးအိုးထဲလောင်းထည့်ပြီးပွက်ပွက်ဆူပါစေ။ ၇။မီးရှိန်ကိုလျော့ချပြီးကြက်ပေါင်လုံးအသားနူးညံ့လာတဲ့အထိချက်ပါ။ ၈။ဆားကိုလိုတိုးပိုလျော့ထည့်ပြီးအဆင်သင့်ပြုတ်ပြီးသားအာလူးနနီ၊မုန်လာဥနီ၊ရုံးပတီသီးနဲ့ချယ်ရီခရမ်းချဉ်သီးကိုရောထည့်ပြီးသမအောင်မွှေပါ။ ၉။၂မိနစ် (သို့) ကိုယ်စိတ်ကြိုက်အနေအထားရတဲ့အထိချက်ပြီးရင်မီးဖိုမှချပြီးပူပူနွေးနွေးအဆင်သင့်ချက်ထားတဲ့ထမင်းဖြူ (သို့) ပေါင်မုန့်လုံးနဲ့တွဲသုံးစားသောက်နိုင်ပါပြီ။
......................................... My Bistro
မန်းကျည်းဝက်သားကြော် (Tamarind Pork)
ဝက်သားကင်ကို လူတိုင်းနီးပါးကြိုက်နှစ်သက်ကြသလို မန်းကျည်းဝက်သားကြော်လေးကိုလည်း ကြိုက်ကြမယ်လို့ မျှော်လင့်ပါတယ်။ ဝက်သားနှပ်ထားဖို့အတွက် အချိန်ကြာပေမဲ့ လိုအပ်တဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်းက နည်းပါတယ်။ မီးဖိုချောင်မှာ အဆင်သင့်ရှိတာလေးနဲ့ပဲ ဝက်သား ကြော်လေးကို ပြင်ဆင်နိုင်တာမို့ အိမ်ရှင်မတွေအကြိုက်ဖြစ်မှာပါခင်ဗျာ။
ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ -
ဝက်သားသုံးထပ်သား 440 gm ၊ မန်းကျည်းသီးမှည့် 40 gm ၊ ရေ 100 ml ၊ ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဝက်၊ ဆီး စားပွဲဇွန်း ၂ဇွန်း
ချက်ပြုတ်နည်း
၁။ ပထမဦးဆုံး မန်းကျည်းသီးမှည့်ကို ရေနှင့်ရောပြီး ပျစ်နေအောင်ဖျော်ထားပါ။ ပြီးရင် မန်းကျည်းရည်၊ ဝက်သား၊ ်ဆားတို့ရောပြီးနယ်ပါ။ ပြီးရင် တစ်ညနှပ်ထားပါ။
၂။ တစ်ညနှပ်ထားတဲ့ဝက်သားကို ကြော်မည်ဆိုပါက အရင်ဆုံး ဝက်သားမှာကပ်နေတဲ့ မန်းကျည်းမှည့်တွေဖယ်ပစ်ပါ။ ပြီးရင် မကပ်တဲ့ ဒယ်အိုးမှာ ဆီ ၂ဇွန်းခန့်ထည့်ပြီး နီညိုရောင်သမ်းအောင်ကြော်ပါ။ ပြီးလျှင် ပါးပါးလှီးပြီး ကြိုက်နှစ်သက်တဲ့ Chilli Sauce နှင့်တွဲဖက်သုံး ဆောင်ပါခင်ဗျာ။
...................................... Delicious Food From All Over The World By MyintOoTha
ဝက်နံတုန် (Cold Meat Jelly)
နံတုန်လို့လူသိများတဲ့ ရိုးရာအအေးစာ အသားဂျယ်လီကို ချမ်းအေးတဲ့ဒေသတွေမှာ ဒေသစာအဖြစ်သုံးဆောင်ကြပါတယ်။ အနောက်နိုင်ငံအချို့မှာလည်း ဆောင်းရာသီရဲ့နောက်ဆုံးပါတ်မှာ Meat Jelly Festival ဆိုပြီး အသားဂျယ်လီပွဲတော်ကျင်းပတာတွေလည်း ရှိပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
အမဲ၊ဆိတ်၊ကြက်ခြေထောက် - တစ်ကီလို (အကြောမပါသော နှစ်သက်ရာအသား)၊ ဂျင်း နှစ်လက်မ၊ ကြက်သွန်ဖြူ တစ်လုံး၊ ကြက်သွန်နီ နှစ်လုံး၊ မုန်လာဥနီ တစ်တောင့်၊ ကြက်သွန်မြိတ်အရင်း ၃ချောင်း၊ ရှောက်ကော ၂လုံး (တရုတ်ဖာလာစေ့အမဲ)၊ ဆား စားပွဲဇွန်း တစ်ဇွန်း၊ ဟင်းခပ်မှုန့် အနည်းငယ်။
တွဲဖက်စားရန်
ကြက်သွန်မြိတ်၊ နံနံပင်၊ ငရုပ်သီးဆီချက်၊ အချဉ်ရည် (ရှာလကာရည်)၊ သကြား။
ပြင်ဆင်ပြုလုပ်ပုံ
နှစ်သက်ရာ အသား အရိုး အကြောတို့ကိုေရေဆေး၊ရေစစ်ထားပါ။
မီးဖိုပေါ်တွင် ရေဆူတစ်အိုးတည်ထားပါ။ ရေဆူပွက်ပါက ရေစစ်ထားသော အရိုးအကြောကိုထည့်ပြီး တပွက်ဆူတည်ကာ ဇကာတစ်ခုဖြင့် ဆယ်ယူကာ ရေအေးလောင်းဆေးပေးပါ။ (သွေးနှင့် အညစ်အကြေးမကျန်စေရန်)
ပြီးလျှင် ဟင်းရည်အိုးတည်မည့်အိုးထဲသို့ ရေနွေးဖျောပြီးသား အရိုးအကြောတို့ကိုထည့်ပါ။
ကြက်သွန်ဖြူကို ဥလိုက် ထက်ခြမ်းခြမ်းထည့်ပါ။ ကြက်သွန်နီကိုလည်း အခြမ်းလိုက်ထည့်ပါ။ မုန်လာဥကို ခပ်ကြီးကြီးလှီးထည့်ပါ။ ဂျင်းနှင့် ရှောက်ကောကိုထုပြီးထည့်ပါ။ ဆား အနည်းငယ်ထည့်ပါ။ ကြက်သွန်မြိတ်အရင်းဖြတ်ထည့်ပါ။
ရေကို အရိုးအကြောတို့ကိုမြုပ်ပြီး နှစ်လက်မအထက်ခန့်ထည့်ပြီးတည်ပါ။ ဟင်းရည်အိုးမပွက်ခင်တက်လာသမျှ အဆီအမြုပ်အားလုံးခပ်ထုတ် ပေးပါ။ (ဟင်းရည်ကြည်စေရန်)
စတင်ဆူပွက်လာသည်နှင့် မီးကို အသေးဆုံးအနေအထားထိလျော့ချပြီး ဖြည်းဖြည်းဆီ ဆူပွက်အောင်ထားပါ။ (မဖုံးအုပ်ရ အရောင်နောက်တတ်သည်။)
တည်ထားစဉ်တလျောက်လုံးအပေါ်တက်လာသောအဆီအမြုပ်အားလုံးခပ်ထုတ်ပေးပါ။ လိုအပ်လျှင် ရေကိုနည်းနည်းဆီထပ်ဖြည့်ပေးပြီး အရိုး အကြောအားလုံး လုံးဝနူးအိသွားသည်ထိတည်ထားပါ။ ၅နာရီမှ ၆နာရီခန့်ကြာအောင်တည်ထားပါ။
နူးအိသွားပါက မီးပိတ်ပြီး အရိုးများထွင်ထုတ်ထားပြီး အရသာအပေါ့အငန်မြည်းကာ လိုအပ်ပါကဖြည့်စွက်ပါ။
မိမိပြုလုပ်လိုသော ပုံစံခွက်တွင် အသားနှင့်ဟင်းရည်မျှတအောင်ထည့်ပြီး အေးသောနေရာတွင် တစ်ညထားပါ။
မနက်ရောက်လျှင် နံတုန်မျက်နှာပြင်မှ ခဲနေသောအဆီပြင်ကိုဇွန်းဖြင့်ခပ်ထုတ်ပစ်ပြီး ပန်းကန်တွင် မှောက်ချကာ ဓားဖြင့်လှီးပြီး ကြက်သွန်မြိတ်၊ နံနံပင်၊ပဲငံပြာရည်၊ငရုတ်သီးအချဉ်ဖျော်စပ်ထားသည်တို့နှင့် တွဲဖက်သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။
(Zawgyi)
"INDONESAN CHICKEN CURRY" (အင္ဒိုနီးရွားၾကက္သားအစပ္ဟင္း) ...................................................
ဒီတစ္ခါတစ္မ်ဳိးထူးျခားတဲ့ၾကက္သားအစပ္ဟင္းေလးကိုမိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။အင္ဒိုနီးရွားၾကက္သားအစပ္ဟင္းျဖစ္ပါတယ္။ထမင္းျဖဴပူပူေလး (သို႔) ေပါင္မုန္႔လံုး Dinner Rollေေလးနဲ႔လည္းအရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။
လိုအပ္ပစၥည္းမ်ား ........................
ၾကက္ေပါင္လံုးေခ်ာင္း (အခံြခြၽတ္) - ၆ေခ်ာင္း
အာလူးနီ (အေသး) - ၅လံုး (ထက္ဝက္ျခမ္းပါ)
မုန္လာဥနီ (အရြယ္ေတာ္) - ၃ေခ်ာင္း (၁လက္မအရြယ္ျဖတ္ပါ)
႐ံုးပတီသီး - ၂ခြက္ (၈ေအာင္စအရြယ္ခြက္)
ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ခြက္ (၈ေအာင္စအရြယ္ခြက္)
ၾကက္သြန္နီ (အရြယ္ေတာ္) - ၁လံုး (အခံြခြၽတ္၊ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
သံလြင္ဆီ - စားပဲြဇြန္း၂ဇြန္း (လိုအပ္ရင္ပိုသံုးပါ)
အင္ဒိုကာလီေပါင္ဒါဟင္းမႈန္႔ထုတ္ - ၁ထုပ္ (Indo Kare) ေရ - ၂ခြက္
ဆား - စိတ္ႀကိဳက္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း ......................
၁။အိုးႀကီးတစ္အိုးမွာေရ၆ခြက္ထည့္အပူေပးၿပီးပြက္ပြက္ဆူပါေစ။
၂။ဆားလက္တစ္ဆုပ္စာထည့္ၿပီး႐ံုးပတီသီး၂ခြက္ကို၂မိနစ္ျပဳတ္ၿပီးေရေအးစိမ္ပါ။သီးသန္႔ဖယ္ထားပါ။
၃။အာလူးနီကို၈မိနစ္ (သို႔) အေနေတာ္ႏူးၿပီးေပ်ာ့လာတဲ့ထိျပဳတ္ၿပီးသီးသန္႔ဖယ္ထားပါ။
၄။မုန္လာဥနီကို၈မိနစ္ (သို႔) အေနေတာ္ႏူးၿပီးေပ်ာ့လာတဲ့ထိျပဳတ္ၿပီးသီးသန္႔ဖယ္ထားပါ။
၅။ Frying Pan ဒယ္ျပားႀကီးႀကီး (သို႔) ေနာက္အိုးႀကီးတစ္အိုးမွာသံလြင္ဆီ၂ဇြန္းကိုအပူေပးၿပီးႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ၾကက္သြန္နီကိုေပ်ာ့ေျပာင္းလာတဲ့ထိခ်က္ၿပီးၾကက္ေပါင္လံုးကိုအိုးအလယ္မွာအေရာင္အနည္းငယ္ေျပာင္းလာတဲ့ထိခ်က္ပါ။ (ဆီလိုအပ္ရင္နည္းနည္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ Non-Stick Pan (သို႔) Pot ကိုသံုးရင္ေတာ့မလိုအပ္ပါ။)
၆။အင္ဒိုကာလီေပါင္ဒါဟင္းမႈန္႔ကိုေသာက္ေရသန္႔နဲ႔သမေအာင္ေရာေႏွာၿပီးၾကက္ေပါင္လံုးအိုးထဲေလာင္းထည့္ၿပီးပြက္ပြက္ဆူပါေစ။ ၇။မီးရွိန္ကိုေလ်ာ့ခ်ၿပီးၾကက္ေပါင္လံုးအသားႏူးညံ့လာတဲ့အထိခ်က္ပါ။ ၈။ဆားကိုလိုတိုးပိုေလ်ာ့ထည့္ၿပီးအဆင္သင့္ျပဳတ္ၿပီးသားအာလူးနနီ၊မုန္လာဥနီ၊႐ံုးပတီသီးနဲ႔ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေရာထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမႊပါ။ ၉။၂မိနစ္ (သို႔) ကို္ယ္စိတ္ႀကိဳက္အေနအထားရတဲ့အထိခ်က္ၿပီးရင္မီးဖိုမွခ်ၿပီးပူပူေႏြးေႏြးအဆင္သင့္ခ်က္ထားတဲ့ထမင္းျဖဴ (သို႔) ေပါင္မုန္႔လံုးနဲ႔တဲြသံုးစားေသာက္ႏိုင္ပါၿပီ။
......................................... My Bistro
မန္းက်ည္း၀က္သားေၾကာ္ (Tamarind Pork)
၀က္သားကင္ကို လူတိုင္းနီးပါးၾကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကသလို မန္းက်ည္း၀က္သားေၾကာ္ေလးကိုလည္း ၾကိဳက္ၾကမယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။ ၀က္သားႏွပ္ထားဖို႕အတြက္ အခ်ိန္ၾကာေပမဲ့ လိုအပ္တဲ့ ပါ၀င္ပစၥည္းက နည္းပါတယ္။ မီးဖိုေခ်ာင္မွာ အဆင္သင့္ရွိတာေလးနဲ႔ပဲ ၀က္သား ေၾကာ္ေလးကို ျပင္ဆင္ႏိုင္တာမို႔ အိမ္ရွင္မေတြအၾကိဳက္ျဖစ္မွာပါခင္ဗ်ာ။
ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကေတာ့ -
၀က္သားသံုးထပ္သား 440 gm ၊ မန္းက်ည္းသီးမွည့္ 40 gm ၊ ေရ 100 ml ၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္၊ ဆီး စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ ပထမဦးဆံုး မန္းက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရႏွင့္ေရာျပီး ပ်စ္ေနေအာင္ေဖ်ာ္ထားပါ။ ျပီးရင္ မန္းက်ည္းရည္၊ ၀က္သား၊ ္ဆားတို႔ေရာျပီးနယ္ပါ။ ျပီးရင္ တစ္ညႏွပ္ထားပါ။
၂။ တစ္ညႏွပ္ထားတဲ့၀က္သားကို ေၾကာ္မည္ဆိုပါက အရင္ဆံုး ၀က္သားမွာကပ္ေနတဲ့ မန္းက်ည္းမွည့္ေတြဖယ္ပစ္ပါ။ ျပီးရင္ မကပ္တဲ့ ဒယ္အိုးမွာ ဆီ ၂ဇြန္းခန္႕ထည့္ျပီး နီညိဳေရာင္သမ္းေအာင္ေၾကာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးျပီး ၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ Chilli Sauce ႏွင့္တြဲဖက္သံုး ေဆာင္ပါခင္ဗ်ာ။
...................................... Delicious Food From All Over The World By MyintOoTha
၀က္နံတုန္ (Cold Meat Jelly)
နံတုန္လို႔လူသိမ်ားတဲ့ ရိုးရာအေအးစာ အသားဂ်ယ္လီကို ခ်မ္းေအးတဲ့ေဒသေတြမွာ ေဒသစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။ အေနာက္ႏုိင္ငံအခ်ိဳ႕မွာလည္း ေဆာင္းရာသီရဲ႕ေနာက္ဆံုးပါတ္မွာ Meat Jelly Festival ဆိုျပီး အသားဂ်ယ္လီပြဲေတာ္က်င္းပတာေတြလည္း ရွိပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အမဲ၊ဆိတ္၊ၾကက္ေျခေထာက္ - တစ္ကီလို (အေၾကာမပါေသာ ႏွစ္သက္ရာအသား)၊ ဂ်င္း ႏွစ္လက္မ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္လံုး၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္လံုး၊ မုန္လာဥနီ တစ္ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္အရင္း ၃ေခ်ာင္း၊ ေရွာက္ေကာ ၂လံုး (တရုတ္ဖာလာေစ့အမဲ)၊ ဆား စားပြဲဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ဟင္းခပ္မႈန္႔ အနည္းငယ္။
တြဲဖက္စားရန္
ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္၊ ငရုပ္သီးဆီခ်က္၊ အခ်ဥ္ရည္ (ရွာလကာရည္)၊ သၾကား။
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
ႏွစ္သက္ရာ အသား အရိုး အေၾကာတို႔ကိုေေရေဆး၊ေရစစ္ထားပါ။
မီးဖိုေပၚတြင္ ေရဆူတစ္အိုးတည္ထားပါ။ ေရဆူပြက္ပါက ေရစစ္ထားေသာ အရိုးအေၾကာကိုထည့္ျပီး တပြက္ဆူတည္ကာ ဇကာတစ္ခုျဖင့္ ဆယ္ယူကာ ေရေအးေလာင္းေဆးေပးပါ။ (ေသြးႏွင့္ အညစ္အေၾကးမက်န္ေစရန္)
ျပီးလွ်င္ ဟင္းရည္အိုးတည္မည့္အိုးထဲသို႔ ေရေႏြးေဖ်ာျပီးသား အရိုးအေၾကာတို႔ကိုထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဥလိုက္ ထက္ျခမ္းျခမ္းထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္နီကိုလည္း အျခမ္းလိုက္ထည့္ပါ။ မုန္လာဥကို ခပ္ၾကီးၾကီးလွီးထည့္ပါ။ ဂ်င္းႏွင့္ ေရွာက္ေကာကိုထုျပီးထည့္ပါ။ ဆား အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျမိတ္အရင္းျဖတ္ထည့္ပါ။
ေရကို အရိုးအေၾကာတို႔ကိုျမဳပ္ျပီး ႏွစ္လက္မအထက္ခန္႔ထည့္ျပီးတည္ပါ။ ဟင္းရည္အိုးမပြက္ခင္တက္လာသမွ် အဆီအျမဳပ္အားလံုးခပ္ထုတ္ ေပးပါ။ (ဟင္းရည္ၾကည္ေစရန္)
စတင္ဆူပြက္လာသည္ႏွင့္ မီးကို အေသးဆံုးအေနအထားထိေလ်ာ့ခ်ျပီး ျဖည္းျဖည္းဆီ ဆူပြက္ေအာင္ထားပါ။ (မဖံုးအုပ္ရ အေရာင္ေနာက္တတ္သည္။)
တည္ထားစဥ္တေလ်ာက္လံုးအေပၚတက္လာေသာအဆီအျမဳပ္အားလံုးခပ္ထုတ္ေပးပါ။ လိုအပ္လွ်င္ ေရကိုနည္းနည္းဆီထပ္ျဖည့္ေပးျပီး အရိုး အေၾကာအားလံုး လံုး၀ႏူးအိသြားသည္ထိတည္ထားပါ။ ၅နာရီမွ ၆နာရီခန္႔ၾကာေအာင္တည္ထားပါ။
ႏူးအိသြားပါက မီးပိတ္ျပီး အရိုးမ်ားထြင္ထုတ္ထားျပီး အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာ လိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။
မိမိျပဳလုပ္လိုေသာ ပံုစံခြက္တြင္ အသားႏွင့္ဟင္းရည္မွ်တေအာင္ထည့္ျပီး ေအးေသာေနရာတြင္ တစ္ညထားပါ။
မနက္ေရာက္လွ်င္ နံတုန္မ်က္ႏွာျပင္မွ ခဲေနေသာအဆီျပင္ကိုဇြန္းျဖင့္ခပ္ထုတ္ပစ္ျပီး ပန္းကန္တြင္ ေမွာက္ခ်ကာ ဓားျဖင့္လွီးျပီး ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္၊ပဲငံျပာရည္၊ငရုတ္သီးအခ်ဥ္ေဖ်ာ္စပ္ထားသည္တို႔ႏွင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment