ငါးပိရည္က်ိဳထမင္းေၾကာ္
-------------------------------
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ထမင္း - ၃ဝဝ ဂရမ္
• ငါးပိရည္ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း (က်ိဳၿပီးသား)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ဂရမ္
• ၾကက္သား - ၅၀ ဂရမ္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ဂရမ္ (ေထာင္းထားပါ)
• အသီးစုံ - ၃၀ ဂရမ္
• နႏြင္းမွုန႔္ - အနည္းငယ္
• အရသာမွုန႔္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သံပရာသီး - ၁ ျခမ္း
• င႐ုတ္သီးမွုန႔္ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလၽွင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးလၽွင္ ၾကက္သား၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ နႏြင္းမွုန႔္တို့ကို ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ၿပီးလၽွင္ ငါးပိရည္ ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ ခဏတည္ပါ။ ၿပီးလၽွင္ ထမင္း၊ အရသာမွုန႔္ႏွင့္ အသီးစုံတို့ကို ထည့္ၿပီး ႏွံ့စပ္ေအာင္ ေမႊပါ။ အနံ့ေမႊးလာၿပီဆိုလၽွင္ ရပါၿပီ။ ေၾကာ္ထားတဲ့ ထမင္းေၾကာ္ကို သံပရာသီးႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွုန႔္ကို ထည့္ၿပီး တြဲဖက္စားသုံးနိုင္ပါၿပီ။
--------------------------------
Tin Tin Oo
ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္
-------------------------
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ထမင္း - ၃ဝဝ ဂရမ္
• ကင္မ္ခ်ီအႏွစ္ - ၁၃၀ ဂရမ္
• ဝက္သား - ၆၀ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ဂရမ္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၂ ဂရမ္
• ၾကက္ဥ - ၁ လုံး
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
ဦးစြာ ၾကက္ဥကို ေၾကာ္ထားပါ။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္၍ ဆီပူလာလၽွင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးလၽွင္ ဝက္သား၊ ကင္မ္ခ်ီအႏွစ္၊ ထမင္း၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ဆား၊ သၾကားတို့ကို ထည့္ၿပီး ႏွံ့စပ္ေအာင္ ေမႊပါ။ ၿပီးလၽွင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္ပါ။ အနံ့ေမႊး လာၿပီး မိမိစိတ္ႀကိဳက္ ထမင္းအေနအထားရၿပီဆိုလၽွင္ သုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
-------------------------------
Tin Tin Oo
ၾကက္သြန္ျဖဴထမင္းေၾကာ္
--------------------------------
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ထမင္း - ၃ဝဝ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• သၾကား - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္ဥ - ၂ လုံး
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ ဂရမ္
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• အရသာမွုန႔္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ရန္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ဂရမ္ (လွီးထားပါ)
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
ဦးစြာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေၾကာ္ထားပါ။
ၿပီးလၽွင္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာလၽွင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနီေရာင္သန္းလာၿပီဆိုလၽွင္ ၾကက္ဥထည့္ေမႊပါ။ ၿပီးလၽွင္ ထမင္း၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ အရသာမွုန႔္၊ သၾကား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို့ကို ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ ထမင္းအေနအထားရၿပီဆိုလၽွင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ျဖဴးၿပီး သုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
----------------------------------
Tin Tin Oo
ဝက္သားပုံးရည္ႀကီးထမင္းေၾကာ္
--------------------------------------
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ထမင္း - ၃ဝဝ ဂရမ္
• ဝက္သား - ၆၀ ဂရမ္
• ပုံးရည္ႀကီး - ၂၀ ဂရမ္
• သၾကား - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ဂရမ္
• အသီးစုံ - ၃၀ ဂရမ္
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီ - ၁၅ ဂရမ္
• အရသာမွုန႔္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး အပူေပး၍ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနံ့ေမႊးလာၿပီဆိုလၽွင္ ဝက္သားထည့္ေမႊပါ။ ၿပီးလၽွင္ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ႏွင့္ ပုံးရည္ႀကီးတို့ကို ထည့္ၿပီး ႏွံ့စပ္ေအာင္ ေမႊပါ။ ၿပီးလၽွင္ ထမင္း၊ အသီးစုံႏွင့္ အရသာမွုန႔္ ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ဝက္သားႏူးၿပီး မိမိစိတ္ႀကိဳက္ ထမင္းအေနအထားရၿပီ ဆိုလၽွင္ ဝက္သားပုံးရည္ႀကီးထမင္းေၾကာ္ ရပါၿပီ။
-------------------------------------
Tin Tin Oo
-------------------------------
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ထမင္း - ၃ဝဝ ဂရမ္
• ငါးပိရည္ - စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း (က်ိဳၿပီးသား)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ဂရမ္
• ၾကက္သား - ၅၀ ဂရမ္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ဂရမ္ (ေထာင္းထားပါ)
• အသီးစုံ - ၃၀ ဂရမ္
• နႏြင္းမွုန႔္ - အနည္းငယ္
• အရသာမွုန႔္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သံပရာသီး - ၁ ျခမ္း
• င႐ုတ္သီးမွုန႔္ - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလၽွင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးလၽွင္ ၾကက္သား၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ နႏြင္းမွုန႔္တို့ကို ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ၿပီးလၽွင္ ငါးပိရည္ ထည့္ၿပီး ဆူေအာင္ ခဏတည္ပါ။ ၿပီးလၽွင္ ထမင္း၊ အရသာမွုန႔္ႏွင့္ အသီးစုံတို့ကို ထည့္ၿပီး ႏွံ့စပ္ေအာင္ ေမႊပါ။ အနံ့ေမႊးလာၿပီဆိုလၽွင္ ရပါၿပီ။ ေၾကာ္ထားတဲ့ ထမင္းေၾကာ္ကို သံပရာသီးႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွုန႔္ကို ထည့္ၿပီး တြဲဖက္စားသုံးနိုင္ပါၿပီ။
--------------------------------
Tin Tin Oo
ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္
-------------------------
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ထမင္း - ၃ဝဝ ဂရမ္
• ကင္မ္ခ်ီအႏွစ္ - ၁၃၀ ဂရမ္
• ဝက္သား - ၆၀ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ဂရမ္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၂ ဂရမ္
• ၾကက္ဥ - ၁ လုံး
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
ဦးစြာ ၾကက္ဥကို ေၾကာ္ထားပါ။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္၍ ဆီပူလာလၽွင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးလၽွင္ ဝက္သား၊ ကင္မ္ခ်ီအႏွစ္၊ ထမင္း၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ ဆား၊ သၾကားတို့ကို ထည့္ၿပီး ႏွံ့စပ္ေအာင္ ေမႊပါ။ ၿပီးလၽွင္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္ပါ။ အနံ့ေမႊး လာၿပီး မိမိစိတ္ႀကိဳက္ ထမင္းအေနအထားရၿပီဆိုလၽွင္ သုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
-------------------------------
Tin Tin Oo
ၾကက္သြန္ျဖဴထမင္းေၾကာ္
--------------------------------
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ထမင္း - ၃ဝဝ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• သၾကား - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္ဥ - ၂ လုံး
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၃ ဂရမ္
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• အရသာမွုန႔္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ရန္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ဂရမ္ (လွီးထားပါ)
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
ဦးစြာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေၾကာ္ထားပါ။
ၿပီးလၽွင္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာလၽွင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနီေရာင္သန္းလာၿပီဆိုလၽွင္ ၾကက္ဥထည့္ေမႊပါ။ ၿပီးလၽွင္ ထမင္း၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ အရသာမွုန႔္၊ သၾကား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို့ကို ထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊပါ။ မိမိစိတ္ႀကိဳက္ ထမင္းအေနအထားရၿပီဆိုလၽွင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ျဖဴးၿပီး သုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
----------------------------------
Tin Tin Oo
ဝက္သားပုံးရည္ႀကီးထမင္းေၾကာ္
--------------------------------------
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ထမင္း - ၃ဝဝ ဂရမ္
• ဝက္သား - ၆၀ ဂရမ္
• ပုံးရည္ႀကီး - ၂၀ ဂရမ္
• သၾကား - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ဂရမ္
• အသီးစုံ - ၃၀ ဂရမ္
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီ - ၁၅ ဂရမ္
• အရသာမွုန႔္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး အပူေပး၍ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အနံ့ေမႊးလာၿပီဆိုလၽွင္ ဝက္သားထည့္ေမႊပါ။ ၿပီးလၽွင္ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ႏွင့္ ပုံးရည္ႀကီးတို့ကို ထည့္ၿပီး ႏွံ့စပ္ေအာင္ ေမႊပါ။ ၿပီးလၽွင္ ထမင္း၊ အသီးစုံႏွင့္ အရသာမွုန႔္ ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ဝက္သားႏူးၿပီး မိမိစိတ္ႀကိဳက္ ထမင္းအေနအထားရၿပီ ဆိုလၽွင္ ဝက္သားပုံးရည္ႀကီးထမင္းေၾကာ္ ရပါၿပီ။
-------------------------------------
Tin Tin Oo
No comments:
Post a Comment