Friday, April 5, 2019

ပိန္းဥေၾကာ္သုပ္ - ၾကက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ - ျမန္မာရဲယိုရြက္ငါးေပါင္းထုပ္ - သက္သတ္လြတ္ Pad Thai

ပိန္းဥေၾကာ္သုပ္
........................


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ပိန္းဥ - ၁ လံုး
• ေကာ္မႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၃ ဇြန္း
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁ လံုး
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး
• နံနံပင္ - အနည္းငယ္
• င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္ခန္႔
• ေျမပဲေထာင္း - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆား - အနည္းငယ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - စားပြဲဇြန္း ၁  ၁/၂ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပိန္းဥကို အေနေတာ္အေခ်ာင္းမ်ား လွီးျဖတ္၍ ေကာ္မႈန္႔၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔တို႔ျဖင့္ နယ္ၿပီး ဆီပူပူမွာ ျြကပ္ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ဆီစစ္ၿပီး ဆယ္ယူထားပါ။
၃။ ဇလံုတစ္လံုးထဲ ေၾကာ္ထားတဲ့ ပိန္းဥ၊ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား၊ အရသာမ်ား၊ ပါးပါးလွီးျဖတ္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ နံနံပင္တို႔ကို ထည့္ၿပီး နယ္သုပ္ပါ။
၄။ အရသာအေနေတာ္ျဖစ္ၿပီဆိုလွ်င္ ပန္းကန္မွာျပင္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
......................
အံ့၀င့္ထြဋ္

သက္သတ္လြတ္ၾကက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ (Vegetarian Sweet & Sour Chicken)


          ၾကက္ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ဆိုမွေတာ့ ဘယ္မွာ သက္သတ္လြတ္ျဖစ္ေတာ့မွာ လဲလို႔ မေျပာပါနဲ႔ေနာ္။ ၾကက္သားအစား ပဲလိပ္ေခ်ာင္းကို သံုးၿပီး ခ်က္မွာပါ။ ဒီခ်က္နည္းမွာ သက္သတ္လြတ္စားတဲ့ တ႐ုတ္လူမ်ိဳးေတြရဲ႕ ခ်က္နည္းပါ။ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ လံုးဝထည့္ခ်က္လို႔မရပါဘူး။ ကြ်န္ေတာ္ ပံုမွန္ခ်က္ေန က်နည္းမွာေတာ့ သက္သတ္လြတ္ေတြအတြက္ လုပ္ထားတဲ့  ၾကက္ေပါင္ကို သံုးပါတယ္။ အဲဒီၾကက္သားအတုကလည္း Soy Beans နဲ႔ပဲ လုပ္ထားတာပါ။ ဒီမွာ ၾကက္သားအတုက အလြယ္တကူ မရႏိုင္တဲ့အတြက္ အလြယ္တကူ ဝယ္လို႔ရတဲ့ ပဲျပားလိပ္ေခ်ာင္းကို သံုးထားပါတယ္။ တကယ္လို႔ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴစားတဲ့ သက္သတ္လြတ္ဆိုရင္ ဆီသတ္တဲ့ေနရာမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ၿပီး ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ပဲျပားလိပ္ေခ်ာင္း  –  ၁၀ဝ ဂရမ္

နာနတ္သီး  –  ၂ စိတ္ (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)

င႐ုတ္ေတာင့္ပြအနီ  –  ၁/၂ လံုး (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)

င႐ုတ္ေတာင့္ပြအစိမ္း  –  ၁/၂ လံုး (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)

င႐ုတ္ေတာင့္ပြအဝါ  –  ၁/၂ လံုး (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)

ၾကက္သြန္ၿမိတ္  –  ၅ ပင္

ခ်င္း  –  ၃၀ ဂရမ္

ဆီ  –  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ခ်ိဳခ်ဥ္ေၾကာ္ေဆာ့စ္အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့-

ေရ  –  စားပြဲဇြန္း ၁၀ ဇြန္း

သၾကား  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

င႐ုတ္သီးေဆာ့စ္  –  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္  –  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ပဲငံျပာရည္  –  စားပြဲဇြန္း ၁  ၁/၂ ဇြန္း

သက္သတ္လြတ္အရသာမႈန္႔  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ေျပာင္းဖူးမႈန္႔  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း +

ေရ  –  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း

၁။       ပဲလိပ္ကို အရွည္လိုက္ျဖတ္ၿပီး ေရေႏြးနဲ႔ စိမ္ထားပါ။ ေပ်ာ့လာလွ်င္ ဆယ္ယူထားပါ။

၂။       ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ႏွင့္ ေရမွလြဲ၍ ေဆာ့စ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကို ဦးစြာ ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးထဲ ထည့္ၿပီး ေမႊထားပါ။

၃။       လက္နဲ႔ကိုင္လို႔ရတဲ့ အေနအထားမွာ ပဲလိပ္ကို လက္ျဖင့္ဆုပ္ၿပီး ေရညႇစ္ပါ။

၄။       ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အျဖဴေရာင္အပိုင္းကို ပါးပါးလွီးၿပီး အစိမ္းေရာင္အပိုင္းကို ၁ လက္မအရြယ္ ျဖတ္ထားပါ။

၅။       ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ေရေႏြးစိမ္ထားတဲ့ ပဲလိပ္ကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။

၆။       ၿပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခ်င္း၊ အရွည္လိုက္ျဖတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အျဖဴပိုင္း ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။

၇။       အနံ႔ေမႊးလာသည္ႏွင့္ င႐ုတ္ပြသံုးမ်ိဳးထည့္ပါ။

၈။       အားလံုးႏွံ႔ေအာင္ေမႊၿပီးလွ်င္ စပ္ထားတဲ့ ေဆာ့စ္ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။

၉။       ၿပီးလွ်င္ ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ကို ေရနဲ႔ေဖ်ာ္ၿပီး ထည့္ေမႊပါ။

၁၀။     ေဆာ့စ္က တျဖည္းျဖည္းနဲ႔ ပ်စ္လာပါမယ္။

၁၁။     ေဆာ့ပ်စ္လာသည္ႏွင့္ နာနတ္သီးနဲ႔ က်န္တဲ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။

သက္သတ္လြတ္ ျမန္မာရဲယိုရြက္ငါးေပါင္းထုပ္
(Vegetarian Myanmar Steamed Fish in Norni Leaves)
......................................


 သက္သတ္လြတ္လည္း စားခ်င္၊ ငါးေပါင္းထုပ္လည္း စားခ်င္ဆိုေတာ့ သက္သတ္လြတ္ ငါးေပါင္းထုပ္ခ်က္ၾကမယ္။ ငါးအသားအစား ပဲျပားႏုႏုေလးေတြကို ေျခၿပီး ထည့္ပါမယ္။ ခ်ိဳခ်ိဳေမႊးေမႊးေလးျဖစ္ဖို႔အတြက္ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းၿပီး ဆီသတ္ကာ ထည့္ပါမယ္။ ေစးေစးပိုင္ပိုင္ေလးျဖစ္ဖို႔အတြက္ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ထည့္ပါမယ္။ အရသာအတြက္ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ဆားပဲ ထည့္ပါမယ္။ ငါးေပါင္းထုပ္ကို ေပါင္းအိုးထဲ စီထည့္ၿပီး ေပါင္း႐ံုပါပဲ။ ဒါမွမဟုတ္ ငွက္ေပ်ာရြက္ထဲ ရဲယိုရြက္ခံၿပီးမွ ေပါင္းလွ်င္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာရြက္နံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ စားေကာင္းၿပီေပါ့။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ပဲျပားႏုႏု                                    - ၃ တံုး
• မိႈအျဖဴ (Oyster Mushroom)         - ၁၀ဝ ဂရမ္
• ဆန္စိမ္းမႈန္႔                                  - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ရဲယိုရြက္ - အရြက္ႀကီး ၁၂ ရြက္+
 အရြက္အလတ္စား ၁၂ ရြက္
• ပဲငံျပာရည္                                  - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• သက္သတ္လြတ္အရသာမႈန္႔           - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆား                                           - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္းအျဖဴမႈန္႔                      - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• ဆီ                                              - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း

အႏွစ္အတြက္ ေထာင္းရန္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့-
• ၾကက္သြန္နီ                                     - ၈၀ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ                                    - ၁၂ ဂရမ္
• စပါးလင္                                         - ၂ ေခ်ာင္း
• ခ်င္း                                               - ၁၀ ဂရမ္
• နႏြင္းမႈန္႔                                         - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးမႈန္႔                                      - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အႏွစ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးအေသးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူသည္ႏွင့္ ေထာင္းထားတဲ့အႏွစ္ကို ဆီသတ္ပါ။
၃။ ပဲျပားကို ေၾကေအာင္ ေျခထားပါ။ (ကြ်န္ေတာ္ကေတာ့ အာလူးေျခတဲ့ အတံနဲ႔ ေျခပါတယ္။) မိႈကို အမွ်င္ေသးေသးေလးေတြရေအာင္ မွ်င္ၿပီး ေျခထားတဲ့ ပဲျပား ဇလံုထဲထည့္ပါ။ ဆီသတ္ထားတဲ့အႏွစ္ကိုလည္း ပဲျပားဇလံုထဲ ထည့္ပါ။
၄။ ၿပီးလွ်င္ အရသာအတြက္ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ သက္သတ္လြတ္အရသာမႈန္႔ႏွင့္ ဆန္စိမ္းမႈန္႔တို႔ကို ထည့္ၿပီး နယ္ပါ။
၅။ ၿပီးလွ်င္ ၁၂ ထုပ္စာအတြက္ အလံုး ၁၂ လံုး လံုးထားပါ။
၆။ သန္႔ရွင္းထားတဲ့ ရဲယိုရြက္အႀကီးကို ျဖန္႔ခင္းပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေနာက္ထပ္ရဲယိုရြက္ အလတ္စားတစ္ရြက္ကို ကန္႔လန္႔ျဖန္႔ခင္းၿပီး ပဲျပားလံုးထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ပဲျပားလံုး ကို လက္ျဖင့္ အသာဖိၿပီး၍ ျပားေပးၿပီး လံုေအာင္ ထုပ္၍ ေပါင္းအိုး ထဲ အထုပ္ကို ေမွာက္ၿပီး ထည့္ပါ။
၇။ က်န္ရွိေနတဲ့ ပဲျပားလံုးေတြကိုလည္း ဆက္ထုပ္၍ ေပါင္းအိုးထဲ စီၿပီး ထည့္ပါ။
၈။ ေရဆူေနတဲ့ ေပါင္းအိုးမွာ ၁၅-၂၀ မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းပါ။
 (ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ထုပ္ၿပီး ေပါင္းမည္ဆိုလွ်င္ ငွက္ေပ်ာရြက္ကို ျဖန္႔ခင္း၍ ရဲယိုရြက္၊ ငွက္ေပ်ာရြက္ေပၚ တင္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ပဲျပားလံုးထည့္ၿပီး လံုေအာင္ ထုပ္ပါ။ အထုပ္ မေျပေစဖို႔ သြားၾကားထိုးတံနဲ႔ထိုးပါ။)
......................
Myint Oo Tha

သက္သတ္လြတ္ Pad Thai
..............................


 သက္သတ္လြတ္ဆိုေတာ့ စားေကာင္းပါ့မလားဆိုၿပီး စိတ္ပူဖို႔မလိုပါဘူး။ Pad Thai မွာ အရသာအတြက္ ငံျပာရည္ကို သံုးေပမယ့္ သက္သတ္လြတ္ဆိုေတာ့ ပဲငံျပာရည္ကို သံုးပါမယ္။ နည္းနည္း အငန္အရသာေလးရွိဖို႔ဆိုရင္ ပဲငါးပိနဲ႔ မုန္လာဥေျခာက္ ထည့္ ပါမယ္။ အခ်ိဳအတြက္ ထိုင္းထန္းလ်က္ထည့္ပါတယ္။ ပုစြန္တို႔၊ ျပည္ႀကီးငါးတို႔မပါလို႔ ပဲျပားကိုေၾကာ္ၿပီး ထည့္ပါတယ္။ Pad Thai ရဲ႕ အရသာက ခ်ိဳ၊ ခ်ဥ္၊ ငန္၊ စပ္ပါ။

Pad Thai ေဆာ့စ္အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့-
• ထိုင္းထန္းလ်က္                         - ၃၅ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• ပဲငံျပာရည္အၾကည္                     - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• မန္က်ည္းရည္                            - စားပြဲဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
• ေရက်က္ေအး                            - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း

ေခါက္ဆြဲအတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့-
• Pad Thai ေခါက္ဆြဲေျခာက္ဖတ္ - ၁ ထုပ္ (၁၈၀ ဂရမ္) ၁ နာရီခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ
• ၾကက္သြန္နီ                                 - ၃၀ ဂရမ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ                                - ၃ ႁမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• ပဲငါးပိ                                          - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း (ေျခထားပါ)
• မုန္လာဥေျခာက္                            - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးအက်က္မႈန္႔                        - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေျမပဲေလွာ္                                    - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
 (မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ)
• ပဲပင္ေပါက္                                   - ၁၀ဝ ဂရမ္
• ကုဆိုင္                                        - ၁၅ ဂရမ္
• ပဲျပား                                          - ၁ တံုး (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)
• ဆီ                                               - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေရစိမ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲကို ေရစစ္ထားပါ။
၂။ ေဆာ့စ္စပ္ရန္အတြက္ ပန္းကန္လံုးအႀကီးထဲ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ ထိုင္းထန္းလ်က္ ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ေရက်က္ေအးထည့္ၿပီး ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေမႊပါ။
၃။ ၿပီးလွ်င္ မန္က်ည္းရည္၊ ပဲငံျပာရည္ ထည့္ၿပီး ေမႊထားပါ။
၄။ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္မည့္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလွ်င္  ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ပဲျပားထည့္ေၾကာ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ပဲငါးပိ၊ မုန္လာဥေျခာက္ ထည့္ေမႊပါ။
၅။ ေနာက္ဆံုးမွာ င႐ုတ္သီးအက်က္မႈန္႔ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၆။ ၿပီးလွ်င္ ေရစစ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ စပ္ထားတဲ့ေဆာ့စ္ကို ေလာင္း ထည့္ပါ။
၇။ ႏွံ႔စပ္ေအာင္ေမႊၿပီး ေရခန္းသည္အထိ ေၾကာ္ပါ။
၈။ ေရခန္းသြားလွ်င္ ပဲပင္ေပါက္၊ ကုဆိုင္ႏွင့္ ေျမပဲေလွာ္တို႔ကို ထည့္ေမႊၿပီးလွ်င္ အဆင္ သင့္ ျဖစ္ပါၿပီ။
......................
Myint Oo Tha

သက္သတ္လြတ္ ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ (Vegetarian Kaung Poa Kai)



          ၾကက္ကုန္းေဘာင္ခ်က္မယ္ဆိုလို႔ သက္သတ္လြတ္မျဖစ္ႏိုင္ဘူးလို႔ မေတြးလိုက္ပါနဲ႔။ ၾကက္သားအစား ပဲျပားကိုသံုးၿပီး ခ်က္မွာပါ။ ဒါေပမဲ့ ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ အရသာကေတာ့ ေပ်ာက္သြားမွာမဟုတ္ပါဘူး။ တကယ္ေတာ့ ကြ်န္ေတာ္တို႔တစ္ေတြရဲ႕ အိမ္ေတြမွာ ခ်က္ေနၾကတဲ့ ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ကေတာ့ ၾကက္သြန္မ်ားမ်ားနဲ႔ ေျခာက္ေျခာက္ေလးေပါ့။ တကယ့္ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္က င႐ုတ္သီးေျခာက္မ်ားမ်ား၊ လွ်ာကိုထံုေစတဲ့ စီခြ်မ္းင႐ုတ္ေကာင္းမ်ားမ်ား၊ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ပူပူစပ္စပ္ထံုထံုအရသာပါ။ အခု ကြ်န္ေတာ္ ခ်က္ျပမယ့္နည္းက ဆီေလွ်ာ့ထည့္ထားၿပီး အရသာပိုင္းမွာေတာ့ ပူစပ္ထံု အရသာျဖစ္ပါတယ္။ သက္သတ္လြတ္စားတဲ့ တ႐ုတ္လူမ်ိဳးေတြစားတဲ့ ဟင္းျဖစ္လို႔ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ လံုးဝမထည့္ပါဘူး။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ပဲျပား  –  ၃၀ဝ ဂရမ္ (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)

သီဟိုဠ္ေစ့  –  စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း

င႐ုတ္သီးေျခာက္အေတာင့္ရွည္  –  ၁၂ ေတာင့္

င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္  –  စားပြဲဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း

စီခြ်မ္းင႐ုတ္ေကာင္းေစ့  –  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း

ခ်င္း  –  ၃၀ ဂရမ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)

ၾကက္သြန္ၿမိတ္  –  ၅ ပင္

ေျပာင္ဖူးမႈန္႔  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း +

ေရ စားပြဲဇြန္း ၂  ဇြန္း

ဆီ  –  စားပြဲဇြန္း ၁၀ ဇြန္း

ပဲငံျပာရည္အၾကည္  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ေဆာ့စ္အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့-

ပဲငံျပာရည္အၾကည္  –  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း

ပဲငံျပာရည္အေနာက္  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ဗနီကာ   –  စားပြဲဇြန္း ၁  ၁/၂ ဇြန္း

တ႐ုတ္ဆန္အရက္  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

သက္သတ္လြတ္အရသာမႈန္႔  –  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း

၁။       အတံုးေသးေသးတံုးထားတဲ့ ပဲျပားကို ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ေျပာင္ဖူးမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂  ဇြန္း ထည့္ၿပီး နယ္ထားပါ။

၂။       ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလွ်င္ ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ယူထားပါ။

၃။       ဒယ္အိုးထဲမွာ က်န္တဲ့ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္ေျခာက္အေတာင့္ရွည္ကို ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ယူထားပါ။

၄။       ၿပီးလွ်င္ သီဟိုဠ္ေစ့ကိုလည္း ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ယူထားပါ။

၅။       က်န္တဲ့ဆီထဲကို ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္အျဖဴပိုင္းထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။

၆။       ၿပီးလွ်င္ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ႏွင့္ စီခြ်မ္းင႐ုတ္ေကာင္းထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။

၇။       ၿပီးလွ်င္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ပဲျပားအတံုးမ်ား ထည့္ပါ။ စပ္ထားတဲ့ေဆာ့စ္ ေလာင္းထည့္ ၿပီး ေမႊပါ။

၈။       ၿပီးလွ်င္ ေျပာင္ဖူးမႈန္႔ကို ေရနဲ႔ေဖ်ာ္ၿပီး ထည့္ေမႊပါ။

၉။       ေနာက္ဆံုးမွာ ေၾကာ္ထားတဲ့ င႐ုတ္သီးေျခာက္၊ သီဟိုဠ္ေစ့ႏွင့္ က်န္တဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္တို႔ကို ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။

No comments: