Friday, November 22, 2019

ၾကက္ဆီဖတ္ေထာင္း _ ေျပာင္းဖူးႏွင့္ ကင္းမြန္သုပ္_ ၀က္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေပါင္း

ၾကက္ဆီဖတ္ေထာင္း
--------------------------


 ၾကက္ဆီဖတ္ေထာင္းစပ္စပ္ေလးက ထမင္းဝိုင္းမွာ ထမင္းၿမိန္ေစတဲ့ အရန္ဟင္းေလး တစ္ခြက္ပါ။ ပန္းခေရရဲ့အိမ္မွာေတာ့ ကေလးေတြက ၾကက္သားဟင္းခ်က္ရင္ အေရခြံ မစားၾကေတာ့ အေရခြံေတြ စုမိေနတတ္တယ္။ တစ္ခါတစ္ရံ ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္ဖို့ရယ္ အမ်ားႀကီးျဖစ္ေနရင္ေတာ့ ေၾကာ္ၿပီး ဒီလိုေလးေထာင္းရင္ စားၾကျပန္ေရာ... အဲဒါေၾကာင့္ မၾကာခဏေထာင္းျဖစ္ေနတတ္တဲ့ အရန္ဟင္းေထာင္းေလးပါရွင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ၾကက္အေရခြံ  -  ၂၀ က်ပ္သား
• ၾကက္သြန္ျဖဴဗမာဥ  -  ၁ လုံး
• င႐ုတ္သီးစိမ္း  -  ၁၀ ေတာင့္
• ဆား  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁  ဇြန္း
• အရသာ  -  အနည္းငယ္
• ပဲဆီစိမ္း  -  ၂  ၁/၂ က်ပ္သား

ျပဳလုပ္နည္း
 ၾကက္အေရခြံကို ေရမေဆးခင္ ဆားနဲ႔ေသခ်ာနယ္ၿပီး ေရနဲ႔သန႔္စင္ေအာင္ေဆးပါ။သန႔္စင္ ၿပီးတဲ့ ၾကက္အေရခြံကို မီးေအးေအးနဲ႔ ေမႊးၿပီး ႂကြပ္ရြေနေအာင္ ေၾကာ္ပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ ထားပါ။ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလွာ္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ ေထာင္းၿပီး ၾကက္ဆီဖတ္ေၾကာ္ ထည့္ေထာင္းပါ။ ၾကက္ဆီဖတ္ညက္သည္အထိ ေထာင္းပါ။ ဆားႏွင့္ အရသာထည့္ပါ။ အရသာ မွန္ၿပီဆိုလၽွင္ ပန္းကန္ထဲ ဆယ္ထည့္ၿပီး ပဲဆီေမႊးေမႊးဆမ္းပါ။ အဲဒါက ထမင္းၿမိန္ေစတဲ့ အရန္ ဟင္းတစ္ခြက္ပါရွင္။
--------------------------------
ပန္းခေရ

ေျပာင္းဖူးႏွင့္ ကင္းမြန္သုပ္
--------------------------------


 ဒီဟင္းလ်ာေလးက ရိုးရွင္းလြယ္ကူၿပီး အရသာ
ရွိတဲ့ အသုပ္ေလးပါ။ ကုန္က်စရိတ္လည္း သက္သာ
သလို အရသာလည္း တစ္မူထူးျခားတဲ့ ဟင္းလ်ာေလးပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ေျပာင္းဖူး  -  ၁ ဖူး
• ကင္းမြန္  -  ၂ဝဝ ဂရမ္
• ဆီခ်က္  -  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ႏွမ္း  -  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆား  -  လိုအပ္သလို
• ေျမပဲေထာင္း  -  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္  -  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္  -  လိုအပ္သလို
• ခရမ္းခ်ဥ္သီး  -  ၁ လုံး
• ၾကက္သြန္နီ  -  ၁ လုံး
• သံပရာသီး  -  ၁ လုံး
• ၾကက္သြန္ၿမိတ္  -  အနည္းငယ္
• နံနံပင္  -  အနည္းငယ္
• ငံျပာရည္  -  အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း
 ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးပါ။ သံပရာသီးကို လွီးပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အေနေတာ္လွီးပါ။ နံနံပင္ကို ပါးပါးလွီးပါ။ ေျပာင္းဖူးျပဳတ္ကို လွီးပါ။ ကင္းမြန္ ကို အကြင္းလိုက္လွီးပါ။ ကင္းမြန္ကို ေရေႏြးပူပူမွာ ဆား အနည္းငယ္၊ သံပရာရည္ႏွင့္ ေရေႏြးေျဖာပါ။ ပါဝင္ ပစၥည္းမ်ားကို ဇလုံထဲ ထည့္ၿပီး အရသာမ်ားအျဖစ္ ႏွမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊ ေျမပဲ၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမွုန႔္၊ ငံျပာ ရည္ႏွင့္ ဆီခ်က္တို့ကို ထည့္ၿပီး သုပ္ပါ။ အနံ့အရသာႏွင့္ ျပည့္စုံပါက ပန္းကန္မွာျပင္ၿပီး သုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
----------------------------
Eant Wint Htut

Unicode and Zawgyi font (Zawgyi ျဖင္႔ဖတ္လိုုပါက ေအာက္မွာေရးထားပါတယ္။)

၀က္သားမုန္ညႇင္းခ်ဥ္ေပါင္း


တခ်ိဳ့တ႐ုတ္ဆိုင္ေတြမွာေရာင္းတဲ့လူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ဝက္သားမုန္ညႇင္းခ်ဥ္ေပါင္းပါ။ အိစံတို့အိမ္ကလူေတြေတာ့ တအိမ္လုံးႀကိဳက္ၾကတဲ့ ဟင္းတခြက္ပါ။ ဒီဟင္းမွာ အဓိက က ဟင္းခ်က္ဆန္ဝိုင္အနံ့ေလးသင္းသင္းေလးနဲ႔အတြင္းထဲမွာ မုန္ညႇင္းခ်ဥ္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔အရမ္းကို စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းပါဝင္တာနည္းၿပီး လုပ္နည္းလဲ လြယ္ကူလို့လုပ္စားၾကည့္ေနာ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဝက္သား သုံးထပ္သား - ၁ ေပါင္ (သို့) ၂၅ က်ပ္သား
၂။ မုန္ညႇင္းခ်ဥ္ (သို့) ရွမ္းခ်ဥ္ - ၁၀ သား (အခ်ဥ္ကို အသုံးျပဳလၽွင္ ပို အအီေျပပါတယ္။)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္
၄။ ဂ်င္း - ၁ တက္
၅။ သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၇။ ဟင္းခ်က္ဆန္ဝိုင္(cooking rice wine) - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၈။ ၾကာညိဳ့(ပဲငံျပာရည္အပစ္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပားရိုက္ပါ။ ဂ်င္းကို အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားပါ။ (မေထာင္းပါနဲ႔ ႏွပ္တာမွာပဲထည့္ၿပီး ၿပီးလၽွင္ပစ္မွာမို့ပါ။)
၂။ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဟင္းခ်က္ဆိုင္ဝိုင္၊ၾကာညိဳ့တို့ကို ခြက္တခုထဲထည့္ရ်္ သၾကားမ်ားအရည္ေပ်ာ္သည္ အထိ သမေအာင္လုပ္ပါ။
၃။ ဝက္သားအတုံးလိုက္ကို သန႔္စင္ေအာင္ေဆးပါ။ ၿပီးလၽွင္ သမေအာင္လုပ္ထားေသာ အရည္ကို ဝက္သားထည့္ထားေသာ ဇလုံတခုထဲထည့္၊ ဂ်င္း ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ရ်္ အနည္းဆုံး ၁ နာရီခန႔္ႏွပ္ထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုး ကို အပူေပးၿပီး ဆီထည့္ပါ။ဆီပူလာလၽွင္ ႏွပ္ထားေသာ ဝက္သားအတုံးလိုက္ကို ဝက္ေခါက္မ်က္ႏွာျပင္ကို ဒယ္အိုးမွာ အပူေပးပါ။ (ႏွပ္ထားေသာ အရည္မ်ားကို မသြန္ပစ္ပါနဲ႔။ဂ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကိုေတာ့ ဖယ္ပစ္လိုက္ပါ။)
၅။ ၿပီးလၽွင္ ဝက္သားကို ေနာက္တဖက္လွန္ရ်္ အိုးပူတိုက္ပါ။ ၿပီးလၽွင္ မီးဖိုေပၚမွခ်ရ်္ ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္တြင္ ၃၀ မိနစ္ခန႔္ထည့္ပါ။ (ပါးပါးေလးေတြလွီးလို့ေကာင္းေအာင္လို့ပါ။ )
၆။ ဝက္သားကို ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုတ္ရ်္ ပါးပါးေလးေတြလွီးပါ။ ၿပီးလၽွင္ ခုနက ႏွပ္ထားေသာ အရည္မ်ားျဖင့္ ၁၅ မိနစ္ခန႔္ျပန္ႏွပ္ပါ။
၇။ ပန္းကန္လုံး အႀကီးတခုထဲကို ပါးပါးလွီးထားေသာ ဝက္သားမ်ားကို ေဘးပတ္ပတ္လည္ ထည့္ပါ။ ဝက္ေခါက္ကို ေအာက္ဖက္ထားၿပီးထည့္ပါ။ အလည္တြင္ မုန္ညႇင္းခ်ဥ္မ်ားထည့္ပါ။ ေနာက္ဆုံး အေပၚမွ လွီးထားေသာ ဝက္သားမ်ားျဖင့္ ပိတ္ပါ။
၈။ ၿပီးလၽွင္ ပန္းကန္ျပားတခုျဖင့္ အုပ္ရ်္ ေပါင္း အိုးတြင္ ၁ နာရီခန႔္ထည့္ေပါင္းပါ။ ဝက္သားႏူးမႏူးၾကည့္ၿပီးလိုခ်င္ေသာ အေနအထားတြင္ ေပါင္းအိုးေပၚမွခ်ပါ။
၉။ ပန္းကန္လုံး အေပၚကို ပန္းကန္ျပားအႀကီးတခုေမွာက္ခ်ပါ။ ၿပီးလၽွင္ အထက္ေအာက္လွန္လိုက္ပါ။ ပန္းကန္ျပားေပၚတြင္ ပုံထဲကလို မ်ိဳးေလး ဝက္သားမုန္ညႇင္းခ်ဥ္ေပါင္းကို ၇ပါၿပီ။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ခ်ဥ္ခ်ဥ္ခ်ိဳခ်ိဳ ဝက္သားမုန္ညႇင္းခ်ဥ္ေပါင္းကို သုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
=====================================

၀က္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေပါင္း

တခ်ိဳ ့တရုုတ္ဆိုုင္ေတြမွာေရာင္းတဲ ့လူျကိုုက္မ်ားတဲ ့၀က္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေပါင္းပါ။ အိစံတိုု ့အိမ္ကလူေတြေတာ့ တအိမ္လုုံးျကိုုက္ျကတဲ့ ဟင္းတခြက္ပါ။ ဒီဟင္းမွာ အဓိက က ဟင္းခ်က္ဆန္၀ိုုင္အနံ ့ေလးသင္းသင္းေလးနဲ ့အတြင္းထဲမွာ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးနဲ ့အ၇မ္းကိုု စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းပါ။ ပါ၀င္ပစၥည္းပါ၀င္တာနည္းျပီး လုုပ္နည္းလဲ လြယ္ကူလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ၀က္သား သုုံးထပ္သား - ၁ ေပါင္ (သိုု ့) ၂၅ က်ပ္သား
၂။ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္ (သိုု ့) ရွမ္းခ်ဥ္ - ၁၀ သား (အခ်ဥ္ကိုု အသုုံးျပဳလွ်င္ ပိုု အအီေျပပါတယ္။)
၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္
၄။ ဂ်င္း - ၁ တက္
၅။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
၆။ ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၇။ ဟင္းခ်က္ဆန္၀ိုုင္(cooking rice wine) - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၈။ ျကာညိုု ့(ပဲငံျပာရည္အပစ္) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း 
၁။ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ဓါးျပားရိုုက္ပါ။ ဂ်င္းကိုု အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးထားပါ။ (မေထာင္းပါနဲ့ နွပ္တာမွာပဲထည့္ျပီး ျပီးလွ်င္ပစ္မွာမိုု ့ပါ။)
၂။ သျကား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဟင္းခ်က္ဆိုုင္၀ိုုင္၊ျကာညိုု ့တိုု ့ကိုု ခြက္တခုုထဲထည့္ရ်္ သျကားမ်ားအ၇ည္ေပ်ာ္သည္ အထိ သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၃။ ၀က္သားအတုုံးလိုုက္ကိုု သန္ ့စင္ေအာင္ေဆးပါ။ ျပီးလွ်င္ သမေအာင္လုုပ္ထားေသာ အရည္ကိုု ၀က္သားထည့္ထားေသာ ဇလုုံတခုုထဲထည့္၊ ဂ်င္း နွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴကိုု ထည့္ရ်္ အနည္းဆုုံး ၁ နာရီခန္ ့နွပ္ထားပါ။
၄။ ဒယ္အိုုး ကိုု အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ။ဆီပူလာလွ်င္ နွပ္ထားေသာ ၀က္သားအတုုံးလိုုက္ကိုု ၀က္ေခါက္မ်က္နွာျပင္ကိုု ဒယ္အိုုးမွာ အပူေပးပါ။ (နွပ္ထားေသာ အရည္မ်ားကိုု မသြန္ပစ္ပါနဲ ့။ဂ်င္းနွင့္ ျကက္သြန္ျဖဴမ်ားကိုုေတာ့  ဖယ္ပစ္လိုုက္ပါ။)
၅။ ျပီးလွ်င္ ၀က္သားကိုု ေနာက္တဖက္လွန္ရ်္ အိုုးပူတိုုက္ပါ။  ျပီးလွ်င္ မီးဖိုုေပၚမွခ်ရ်္ ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္တြင္ ၃၀ မိနစ္ခန္ ့ထည့္ပါ။ (ပါးပါးေလးေတြလွီးလိုု ့ေကာင္းေအာင္လိုု ့ပါ။ )
၆။ ၀က္သားကိုု ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုုတ္ရ်္ ပါးပါးေလးေတြလွီးပါ။ ျပီးလွ်င္ ခုုနက နွပ္ထားေသာ အရည္မ်ားျဖင့္ ၁၅ မိနစ္ခန္ ့ျပန္နွပ္ပါ။
၇။ ပန္းကန္လုုံး အျကီးတခုုထဲကိုု ပါးပါးလွီးထားေသာ ၀က္သားမ်ားကိုု ေဘးပတ္ပတ္လည္ ထည့္ပါ။ ၀က္ေခါက္ကိုု ေအာက္ဖက္ထားျပီးထည့္ပါ။ အလည္တြင္ မုုန္ညွင္းခ်ဥ္မ်ားထည့္ပါ။ ေနာက္ဆုုံး အေပၚမွ လွီးထားေသာ ၀က္သားမ်ားျဖင့္ ပိတ္ပါ။
၈။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ျပားတခုုျဖင့္ အုုပ္ရ်္ ေပါင္း အိုုးတြင္ ၁ နာရီခန္ ့ထည့္ေပါင္းပါ။ ၀က္သားနူးမနူးျကည့္ျပီးလိုုခ်င္ေသာ အေနအထားတြင္ ေပါင္းအိုုးေပၚမွခ်ပါ။
၉။ ပန္းကန္လုုံး အေပၚကိုု ပန္းကန္ျပားအျကီးတခုုေမွာက္ခ်ပါ။ ျပီးလွ်င္ အထက္ေအာက္လွန္လိုုက္ပါ။ ပန္းကန္ျပားေပၚတြင္ ပုုံထဲကလိုု မ်ိဳးေလး ၀က္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေပါင္းကိုု ၇ပါျပီ။ ထမင္းပူပူေလးနဲ ့ခ်ဥ္ခ်ဥ္ခ်ိဳခ်ိဳ ၀က္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေပါင္းကိုု သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။

***၀က္သားမုန္ညႇင္းခ်ဥ္ေပါင္း (တခ်ိဳ့ကေတာ့ႀကံမဆိုင္နဲ႔ေပါင္းပါတယ္။)
ဝက္သားမုုန္ညွင္းခ်ဥ္ေပါင္း (တခ်ိဳ႔ကေတာ႔ၾကံမဆိုုင္နဲ႔ေပါင္းပါတယ္။)

မုန္႕လုံးၾကီးေၾကာ္ (Fried Big Dumpling) 


(၁၂-၁၆ လံုး )(12-16 dumpling)

မုန္႔လံုးၾကီးေၾကာ္ကို ျမန္မာမုန္႕နွစ္သက္သူတိုင္း အားလံုး ၾကိဳက္ၾကပါတယ္။ စားၿပီးလ်င္ စားခ်င္ေအာင္ ေမႊးၿပီး ဆဲြေဆာင္မႈရွိေသာ မုန္႕လဲျဖစ္ပါတယ္။ လုပ္စားရတာလြယ္ကူမယ္႕ နည္းလမ္းျဖင္႕ ျပန္လည္မွ်ေဝထားပါတယ္။

When you love Myanmar dessert and snack, you will also love fried big dumpling. The fried big dumplings have most attractive fragrant which made you want to eat. So I want to share with you the easiest way to make.

ပါဝင္ပစၥည္း / Ingredients
ဂ်ံဳၾကမ္း ၄ ခြက္ (မုန္႕လုပ္ရန္တိုင္းေသာခြက္)
All purpose flour 4 cup (544 g)
ဆန္မႈန္႕ ၂ ဇြန္း စားပဲြဇြန္း
Rice Flour 2 tablespoon
ဆား ၁ ဇြန္း လက္ဖက္ဇြန္း
Salt 1 teaspoon
ေဆာ္ဒါ မႈန္႕ ၁ ဇြန္း စားပဲြဇြန္း
Soda powder 1 tablespoon
ဌက္ေပ်ာသီး ၁ လံုး
Banana 1 No
နို႕စိမ္း ခြက္တစ္၀က္ (မုန္႕လုပ္ရန္တိုင္းေသာခြက္)
Condense milk ½ cup
ၾကံသကာ(သို႕) သၾကားညိဳ ၁၀၀ ဂရမ္
Palm sugar (or) brown sugar 100 g
ေရ ၈၀ မီလီ
Water 80 ml
အသီးအရြက္ဆီ ၃ ခြက္ (မုန္႕လုပ္ရန္တိုင္းေသာခြက္၊ မုန္႕ေၾကာ္ရန္)
Vegetable oil 3 Cups (for frying dumpling ball)
အုန္းသီးယို ၁ ခြက္
Coconut jam 1 cup

ျပဳလုပ္နည္း/Method
၁။ ပထမဆံုး ဇလံုၾကီး တခု ထဲ ဂ်ံဳၾကမ္း ၃ ခြက္၊ဆန္မႈန္႔၊ ဆားႏွ င့္ေဆာ္ဒါတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။ ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္တလံုးကိုေၾကေအာင္ေခ်ၿပီးဂ်ံဳအေရာထဲထည့္ပါ။ နို႕စိမ္း ထည္႕ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ၊ က်န္ဂ်ံဳမႈန္႕မ်ား ထပ္ထည္႕ၿပီး ဂ်ံဳသား ေခ်ာညက္ၿပီး မုန္႕နွစ္ပ်စ္ပ်စ္ခဲခဲရတယ္႕အထိနယ္ပါ။
1.In a mixing bowl, combine 3 cups flour, sugar, salt and baking powder mix well. Add mash banana with flour mixed. Add condense milk and continue mixing, then add the remaining flour and knead well until it forms smooth dough.
၂။ ၾကံသကာမႈန္႕ (သို႔) သၾကားညိဳ ကို ဌက္ေပ်ာဂ်ံဳနယ္ထဲ ထည့္ကာ ေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီ ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ေပးပါ။
2.Add palm sugar (or) brown sugar into banana mixed and add water slowly and mix well.
၃။ မုန္႔ႏွစ္ပ်စ္ပ်စ္ရပါက ၃၀ မိနစ္ ခန္႔ေလလံုစြာအဖံုးအုပ္ထားပါ။
3.Put dough to relax in a covered air tight container for 1/2 an hour.
၄။ မုန္နွစ္ အသင့္ျဖစ္ပါက ေစာက္နက္အိုးထဲ ဆီပူကို အေနေတာ္မီး ျဖင့္အပူေပးထားပါ။
4.Heat vegetable oil in a large deep pot with medium heat.
၅။ ဆီပူပါက မုန္႕သားမ်ားကို လက္ထဲ ထည္႕ၿပီး အုန္းယို အစာသြပ္ၿပီးလံုးပါ။ မုန္႔လံုးမ်ားကို တခုစီ ဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။ ေရႊေရာင္သန္းလာသည္ အထိ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ.
5.Shaped dough and stuffed coconut jam and rolled into ball shape in the hands and drop into the heated oil and fry for about 10 minutes or until golden brown. Roll dough into individual pieces and add to oil one by one.
၆။ ဆီစစ္စကၠဴေပၚတင္ၿပီး ဆီစစ္ပါ။ အနည္းငယ္ အေအးခံၿပီး မွ သံုးေဆာင္ပါ။
6.Drain on absorbent paper towel. Let it cool a bit before serve.
*This recipe calorie: 4.08416 kcal

No comments: