ယိုးဒယားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ♡
Thai Stir-Fried Rice Noodle
(Pad See-Ew)
❀ ❀ ❀
ဘယ္အခ်ိန္စားစားမ႐ိုးႏိုင္တဲ့ယိုးဒယားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကိုေတာ့လူႀကိဳက္မ်ားလို႔အေတာ္မ်ားမ်ားသိၿပီးသားျဖစ္မွာပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - ၂၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ/ဘဲဥ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ေျမာင္း
ၾကက္သား - လက္တစ္ဆုပ္
ကိုက္လန္ - ၂ပင္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - တစ္ဇြန္း
ငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
သၾကား - ဇြန္းတဝက္
င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - ႏွစ္ဇြန္း
တြဲဖက္ေပးရန္
သံပုရာသီး
ငံျပာရည္
င႐ုတ္သီးစိမ္းအခ်ဥ္
သၾကား
င႐ုတ္သီးမႈန္႔
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲတပြဲစာကိုလက္ႏွစ္လံုးအရြယ္အျပားႀကီးႀကီးလွီးျဖတ္ကာကပ္ေနေသာအလႊာမ်ားအနည္းငယ္ခြာထားပါ။
2.ၾကက္သားေသးေသးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ထားပါ။ကိုက္လန္ကိုလွီးျဖတ္ေရေဆးထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲဆီထည့္အပူေပးပါ။ဆီပူပါကၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ၾကက္သားထည့္ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ။ကိုက္လန္ထည့္ပါ။
4.ၾကက္သားက်က္ပါကဆန္ျပားေခါက္ဆြဲထည့္ၿပီးပဲငံျပာရည္အၾကည္အပ်စ္၊ခ႐ုဆီ၊ငံျပာရည္သၾကား၊င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
5.ေခါက္ဆြဲကိုေဘးကပ္ထားၿပီးဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ၿပီးေမြေၾကာ္ေပးကာေခါက္ဆြဲႏွင့္ေရာၿပီးအားလံုးသမေအာင္ေမြေပးကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီသံပုရာသီးင႐ုတ္သီးစိမ္းသၾကားတို႔ုျဖင့္တြဲဖက္ေပးပါ။
...........
Sofia (26.12.2016)
ပုဇြန္ေခါက္ဆြဲ ♡
Singapore Prawn Noodle
❀ ❀ ❀
ေခါက္ဆြဲႏွစ္သက္သူမ်ားဖို႔စကၤာပူစတိုင္ပုဇြန္ေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ပုဇြန္နဲ႔ဟင္းခ်ိဳေကာင္းေကာင္းခ်က္ထားတာမို႔စားရတာတမူထူးျခားတဲ့အရသာေလးပါ။စကၤာပူ Famous foodထည္းကတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၁၀ပြဲစာ )
*******
ပုဇြန္ေခါင္း - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီ - ဥေသး ဆယ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဥ
ငရုပ္ေကာင္းေစ့ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္ - ႏွစ္ဇြန္း
အေရာင္တင္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေရ- ေလးလီတာ
ဆား - ႏွစ္ဇြန္း
သၾကား -ႏွစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ၅ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ၂ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားရန္
********
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ - တစ္ကီလို
ငါးလံုး (fish cake) - တစ္ထုပ္
ပဲပင္ေပါက္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ကန္ဇြန္းရြက္ - တစ္စည္း
ပုဇြန္ - လိုသေလာက္ (ျပဳတ္ၿပီးသား)
င႐ုပ္သီးအနီပြေတာင့္ - ၅ေတာင့္
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
1.ဦးစြာပုဇြန္ေခါင္းမ်ားကိုေရေဆးသန႔္စင္ထားပါ။သီးသန္႔ဝယ္မရရင္အိမ္မွာဟင္းခ်က္ေသာ္ဖယ္ထုတ္ထားေသာပုဇြန္ေခါင္းမ်ားစုထားႏိုင္သည္။)
2.ၾကက္သြန္နီခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာေခြၽထားပါ။င႐ုပ္ေကာင္းကိုလံုးျခမ္းကြဲထုထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္ေကာင္း၊ပုဇြန္ေျခာက္တို႔ကိုထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
4.ေမြးလာပါကအေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ပါ။ပုဇြန္ေခါင္းထည့္ပါအေရာင္ေျပာင္းသည္ထိေၾကာ္ေပးၿပီေရေလးလီတာထည့္ကာဆားႏွင့္သၾကားထည့္ၿပီးတစ္နာရီခန္႔မီးေအးေအးျဖင့္ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။
5.ဟင္းရည္က်လာပါကဇကာျဖင့္စစ္ထုတ္ၿပီးအေပၚမွအျမဳတ္မ်ားခပ္ထုတ္ကာျပန္လည္ဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊အေနာက္ကိုထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာေခါက္ဆြဲျဖင့္ပြဲျပင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
6.အိုးတခုျဖင့္ေခါက္ဆြဲေဖ်ာရန္ေရေႏြးတည္ထားပါ။ငရုပ္သီးနီကိုအကြင္းလွီးၿပီးပဲငံျပာရည္အေနာက္ျဖင့္စိမ္ထားပါ။
7.ဇကာျဖင့္ေခါက္ဆြဲကန္ဇြန္းရြက္ပဲပင္ေပါက္တို႔ကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။ပုဇြန္ငါးလံုးတို႔ကိုထည့့္ၿပီးဟင္းခ်ိဳပူပူေလာင္းထည့္ကာင႐ုပ္သီးျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
........
Sofia (22.12.2016)
မေလးရွားစတုိင္ ဖက္ထုပ္ ေခါက္ဆြဲ (၄ေယာက္စာ)
----------------------------
မေလးရွားမွာ လူၾကိဳက္မ်ားတဲ႔ ဖက္ထုပ္ ခါက္ဆြဲ ေလးပါ။ မေလးရွားလုိ Wantan Mee လုိ႔ ေခၚပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲ အရသာက ခ်ဳိျပီ ၀က္သားကင္၊ ဖက္ထုပ္၊ ကိုက္လန္၊ ငရုတ္သီးခ်ဥ္ တို႔နွင္႔ တြဲဖက္ စားရတာမုိ႔ ထူးျခားေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ၀က္သားကင္၊ ဖက္ထုပ္၊ ငရုတ္သီးခ်ဥ္ လုပ္နည္းေတြပါ ေရးေပးထားတာမုိ႔။ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲ – ၃၀၀ ဂရမ္ (ေရေႏြးျဖင္႔ ၅မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ေပး၍၊ ေရေအးျပန္စိမ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ စစ္ထားပါ)
ကိုက္လန္ – ၁စည္း (၂လက္မ အရြယ္ေလးမ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ) ( ေရေႏြးျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ)
------------------------------
ဖက္ထုပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဖက္ရြက္ – ၁၅ရြက္
၀က္သား – ၁၀၀ ဂရမ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ပုဇြန္ – ၁၀၀ ဂရမ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္ဥ အကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
...÷......................................
ငရုတ္သီးခ်ဥ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငရုတ္သီးေတာင္႔ရွည္ – ၃ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
ဗီနီကာ – ခြက္ ၃ပံု၁ပံု
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
------------------------------
ေဆာ႔ရည္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ေရ – ၁ခြက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ပဲငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
၀က္သားကင္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၀က္သား – ၃၀၀ ဂရမ္ (အတံုးၾကီး ၂တံုး ပိုင္းျဖတ္ပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ပဲငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
တရုတ္ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
Roast Red seasoning မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (Optional)
(CityMart တြင္ Roast red pork mix ထုပ္ နွင္႔ Chinese Five-Spices မွုန္႔တုိ႔ကုိ ေမး၀ယ္ယူနုိင္သည္)
------------------------------
၀က္သားကင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္သားကင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆီ၊ ပ်ားရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၀ုိင္၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ red coloring မွုန္႔၊ တရုတ္ဟင္းခတ္၊ နွမ္းဆီ၊ ၀က္သား) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာနုယ္လုိက္ပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ထည္႔ျပီ ၄နာရီခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ၀က္သား နုပ္္ထားစဥ္အတြင္း ဖက္ထုပ္၊ ငရုတ္သီးခ်ဥ္တုိ႔ ျပဳလုပ္နုိင္သည္။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ၀က္သားကို တဖက္ ၁၅မိနစ္ခန္႔ နာရီ၀က္ခန္႔ မီးကင္ျပား(သုိ႔) Oven ျဖင္႔ ကင္ေပးပါ။
၄။ ကင္ျပီလွ်င္ ၀က္သားကင္မ်ားကုိ ပါးပါးလွီးေပးပါ။
------------------------------
ငရုတ္သီးခ်ဥ္ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးေတာင္႔ရွည္မ်ားကို ၁မိနစ္ခန္႔ ေရေႏြးေဖ်ာ္ေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ခြက္တစ္ခုထဲ ဗီနီကာ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ေရာေမႊပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားေသာ ငရုတ္သီးမ်ားကို ေရစစ္ျပီ ဗီနီကာ ခြက္ထဲ ထည္႔ျပီ ေရခဲေသတၱာထဲထည္႔ကာ ၂နာရီခန္႔ အခ်ဥ္သိပ္ထားပါ။
-----------------------------
ဖက္ထုပ္ လုပ္နည္း
၁။ ဖက္ထုပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (၀က္သား၊ ပုဇြန္၊ ၾကက္ဥအကာ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ခရုဆီ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ နွမ္းဆီ၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တို႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ဖက္ရြက္အလယ္တြင္ ၀က္သား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ပါ
၃။ ျပီလွ်င္ ဖက္ရြက္ထိပ္ေလးေတြကို စုျပီ လက္ကို ေရအနည္းငယ္စြတ္ျပီ ဖိလုိက္ပါ။
၄။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ဖက္ထုပ္မ်ားကို ျပဳလုပ္ပါ။
၅။ ဒယ္အုိးထဲ ေရတ၀က္ခန္႔ထည္႔ျပီ ေရဆူလာလွ်င္ ဖက္ထုပ္မ်ားကို က်က္သည္အထိ ၂မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ျပဳတ္ျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
------------------------------
ေဆာ႔ရည္ ခ်က္နည္း
၁။ ေဆာ႔ရည္ ခ်က္ရန္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ပါ။
၂။ ျပီမွ (ေရ(၁ခြက္)၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမွုန္ပ၊ ခရုဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔)တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
-----------------------------
-ေခါက္ဆြဲ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေခါက္ဆြဲအတြက္ ျပင္ဆင္ရန္ ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ (ေခါက္ဆြဲ ၁ေယာက္စာ၊ ေဆာ႔ရည္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၈ဇြန္း)၊ ပဲငံျပာရည္ အခ်ဳိ(အေနာက္)(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ နွမ္းဆီ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)) တုိ႔ကုိထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ထုိေခါက္ဆြဲမ်ားကို ပန္းကန္ျပားေပၚသုိ႔ တင္လုိက္ပါ။
၃။ ျပီမွ ေခါက္ဆြဲကို ကိုက္လန္၊ ၀က္သားကင္၊ ဖက္ထုပ္၊ ငရုတ္သီးခ်ဥ္တုိ႔ျဖင္႔ အရသာရွိစြာ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
------------------------------
Wutyee Food House
------------------------------
Thai Stir-Fried Rice Noodle
(Pad See-Ew)
❀ ❀ ❀
ဘယ္အခ်ိန္စားစားမ႐ိုးႏိုင္တဲ့ယိုးဒယားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကိုေတာ့လူႀကိဳက္မ်ားလို႔အေတာ္မ်ားမ်ားသိၿပီးသားျဖစ္မွာပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - ၂၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ/ဘဲဥ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ေျမာင္း
ၾကက္သား - လက္တစ္ဆုပ္
ကိုက္လန္ - ၂ပင္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - တစ္ဇြန္း
ငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
သၾကား - ဇြန္းတဝက္
င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - ႏွစ္ဇြန္း
တြဲဖက္ေပးရန္
သံပုရာသီး
ငံျပာရည္
င႐ုတ္သီးစိမ္းအခ်ဥ္
သၾကား
င႐ုတ္သီးမႈန္႔
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲတပြဲစာကိုလက္ႏွစ္လံုးအရြယ္အျပားႀကီးႀကီးလွီးျဖတ္ကာကပ္ေနေသာအလႊာမ်ားအနည္းငယ္ခြာထားပါ။
2.ၾကက္သားေသးေသးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ထားပါ။ကိုက္လန္ကိုလွီးျဖတ္ေရေဆးထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲဆီထည့္အပူေပးပါ။ဆီပူပါကၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ၾကက္သားထည့္ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ။ကိုက္လန္ထည့္ပါ။
4.ၾကက္သားက်က္ပါကဆန္ျပားေခါက္ဆြဲထည့္ၿပီးပဲငံျပာရည္အၾကည္အပ်စ္၊ခ႐ုဆီ၊ငံျပာရည္သၾကား၊င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
5.ေခါက္ဆြဲကိုေဘးကပ္ထားၿပီးဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ၿပီးေမြေၾကာ္ေပးကာေခါက္ဆြဲႏွင့္ေရာၿပီးအားလံုးသမေအာင္ေမြေပးကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီသံပုရာသီးင႐ုတ္သီးစိမ္းသၾကားတို႔ုျဖင့္တြဲဖက္ေပးပါ။
...........
Sofia (26.12.2016)
ပုဇြန္ေခါက္ဆြဲ ♡
Singapore Prawn Noodle
❀ ❀ ❀
ေခါက္ဆြဲႏွစ္သက္သူမ်ားဖို႔စကၤာပူစတိုင္ပုဇြန္ေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ပုဇြန္နဲ႔ဟင္းခ်ိဳေကာင္းေကာင္းခ်က္ထားတာမို႔စားရတာတမူထူးျခားတဲ့အရသာေလးပါ။စကၤာပူ Famous foodထည္းကတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၁၀ပြဲစာ )
*******
ပုဇြန္ေခါင္း - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီ - ဥေသး ဆယ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဥ
ငရုပ္ေကာင္းေစ့ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္ - ႏွစ္ဇြန္း
အေရာင္တင္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေရ- ေလးလီတာ
ဆား - ႏွစ္ဇြန္း
သၾကား -ႏွစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - ၅ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ၂ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားရန္
********
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ - တစ္ကီလို
ငါးလံုး (fish cake) - တစ္ထုပ္
ပဲပင္ေပါက္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ကန္ဇြန္းရြက္ - တစ္စည္း
ပုဇြန္ - လိုသေလာက္ (ျပဳတ္ၿပီးသား)
င႐ုပ္သီးအနီပြေတာင့္ - ၅ေတာင့္
ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ - ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
1.ဦးစြာပုဇြန္ေခါင္းမ်ားကိုေရေဆးသန႔္စင္ထားပါ။သီးသန္႔ဝယ္မရရင္အိမ္မွာဟင္းခ်က္ေသာ္ဖယ္ထုတ္ထားေသာပုဇြန္ေခါင္းမ်ားစုထားႏိုင္သည္။)
2.ၾကက္သြန္နီခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာေခြၽထားပါ။င႐ုပ္ေကာင္းကိုလံုးျခမ္းကြဲထုထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္ေကာင္း၊ပုဇြန္ေျခာက္တို႔ကိုထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
4.ေမြးလာပါကအေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ပါ။ပုဇြန္ေခါင္းထည့္ပါအေရာင္ေျပာင္းသည္ထိေၾကာ္ေပးၿပီေရေလးလီတာထည့္ကာဆားႏွင့္သၾကားထည့္ၿပီးတစ္နာရီခန္႔မီးေအးေအးျဖင့္ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။
5.ဟင္းရည္က်လာပါကဇကာျဖင့္စစ္ထုတ္ၿပီးအေပၚမွအျမဳတ္မ်ားခပ္ထုတ္ကာျပန္လည္ဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊အေနာက္ကိုထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာေခါက္ဆြဲျဖင့္ပြဲျပင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
6.အိုးတခုျဖင့္ေခါက္ဆြဲေဖ်ာရန္ေရေႏြးတည္ထားပါ။ငရုပ္သီးနီကိုအကြင္းလွီးၿပီးပဲငံျပာရည္အေနာက္ျဖင့္စိမ္ထားပါ။
7.ဇကာျဖင့္ေခါက္ဆြဲကန္ဇြန္းရြက္ပဲပင္ေပါက္တို႔ကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။ပုဇြန္ငါးလံုးတို႔ကိုထည့့္ၿပီးဟင္းခ်ိဳပူပူေလာင္းထည့္ကာင႐ုပ္သီးျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
........
Sofia (22.12.2016)
မေလးရွားစတုိင္ ဖက္ထုပ္ ေခါက္ဆြဲ (၄ေယာက္စာ)
----------------------------
မေလးရွားမွာ လူၾကိဳက္မ်ားတဲ႔ ဖက္ထုပ္ ခါက္ဆြဲ ေလးပါ။ မေလးရွားလုိ Wantan Mee လုိ႔ ေခၚပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲ အရသာက ခ်ဳိျပီ ၀က္သားကင္၊ ဖက္ထုပ္၊ ကိုက္လန္၊ ငရုတ္သီးခ်ဥ္ တို႔နွင္႔ တြဲဖက္ စားရတာမုိ႔ ထူးျခားေကာင္းမြန္ပါတယ္။ ၀က္သားကင္၊ ဖက္ထုပ္၊ ငရုတ္သီးခ်ဥ္ လုပ္နည္းေတြပါ ေရးေပးထားတာမုိ႔။ ခုပဲ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲ – ၃၀၀ ဂရမ္ (ေရေႏြးျဖင္႔ ၅မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ေပး၍၊ ေရေအးျပန္စိမ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ စစ္ထားပါ)
ကိုက္လန္ – ၁စည္း (၂လက္မ အရြယ္ေလးမ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ) ( ေရေႏြးျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ)
------------------------------
ဖက္ထုပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဖက္ရြက္ – ၁၅ရြက္
၀က္သား – ၁၀၀ ဂရမ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ပုဇြန္ – ၁၀၀ ဂရမ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္ဥ အကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္
နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
...÷......................................
ငရုတ္သီးခ်ဥ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ငရုတ္သီးေတာင္႔ရွည္ – ၃ခု (ပါးပါးလွီးပါ)
ဗီနီကာ – ခြက္ ၃ပံု၁ပံု
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
------------------------------
ေဆာ႔ရည္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ေရ – ၁ခြက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ပဲငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
၀က္သားကင္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၀က္သား – ၃၀၀ ဂရမ္ (အတံုးၾကီး ၂တံုး ပိုင္းျဖတ္ပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ပဲငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
တရုတ္ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
Roast Red seasoning မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (Optional)
(CityMart တြင္ Roast red pork mix ထုပ္ နွင္႔ Chinese Five-Spices မွုန္႔တုိ႔ကုိ ေမး၀ယ္ယူနုိင္သည္)
------------------------------
၀က္သားကင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၀က္သားကင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းျဖစ္ေသာ (ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆီ၊ ပ်ားရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၀ုိင္၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ red coloring မွုန္႔၊ တရုတ္ဟင္းခတ္၊ နွမ္းဆီ၊ ၀က္သား) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာနုယ္လုိက္ပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ထည္႔ျပီ ၄နာရီခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။
မွတ္ခ်က္။ ။ ၀က္သား နုပ္္ထားစဥ္အတြင္း ဖက္ထုပ္၊ ငရုတ္သီးခ်ဥ္တုိ႔ ျပဳလုပ္နုိင္သည္။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ၀က္သားကို တဖက္ ၁၅မိနစ္ခန္႔ နာရီ၀က္ခန္႔ မီးကင္ျပား(သုိ႔) Oven ျဖင္႔ ကင္ေပးပါ။
၄။ ကင္ျပီလွ်င္ ၀က္သားကင္မ်ားကုိ ပါးပါးလွီးေပးပါ။
------------------------------
ငရုတ္သီးခ်ဥ္ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးေတာင္႔ရွည္မ်ားကို ၁မိနစ္ခန္႔ ေရေႏြးေဖ်ာ္ေပးပါ။
၂။ ျပီမွ ခြက္တစ္ခုထဲ ဗီနီကာ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ေရာေမႊပါ။
၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေရေႏြးေဖ်ာ္ထားေသာ ငရုတ္သီးမ်ားကို ေရစစ္ျပီ ဗီနီကာ ခြက္ထဲ ထည္႔ျပီ ေရခဲေသတၱာထဲထည္႔ကာ ၂နာရီခန္႔ အခ်ဥ္သိပ္ထားပါ။
-----------------------------
ဖက္ထုပ္ လုပ္နည္း
၁။ ဖက္ထုပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (၀က္သား၊ ပုဇြန္၊ ၾကက္ဥအကာ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ခရုဆီ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ နွမ္းဆီ၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တို႔ကို သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ဖက္ရြက္အလယ္တြင္ ၀က္သား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ပါ
၃။ ျပီလွ်င္ ဖက္ရြက္ထိပ္ေလးေတြကို စုျပီ လက္ကို ေရအနည္းငယ္စြတ္ျပီ ဖိလုိက္ပါ။
၄။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္ဖက္ထုပ္မ်ားကို ျပဳလုပ္ပါ။
၅။ ဒယ္အုိးထဲ ေရတ၀က္ခန္႔ထည္႔ျပီ ေရဆူလာလွ်င္ ဖက္ထုပ္မ်ားကို က်က္သည္အထိ ၂မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ျပဳတ္ျပီ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
------------------------------
ေဆာ႔ရည္ ခ်က္နည္း
၁။ ေဆာ႔ရည္ ခ်က္ရန္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသပ္ပါ။
၂။ ျပီမွ (ေရ(၁ခြက္)၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမွုန္ပ၊ ခရုဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔)တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
-----------------------------
-ေခါက္ဆြဲ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေခါက္ဆြဲအတြက္ ျပင္ဆင္ရန္ ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ (ေခါက္ဆြဲ ၁ေယာက္စာ၊ ေဆာ႔ရည္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၈ဇြန္း)၊ ပဲငံျပာရည္ အခ်ဳိ(အေနာက္)(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ နွမ္းဆီ(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံု၁ပံု)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)) တုိ႔ကုိထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ထုိေခါက္ဆြဲမ်ားကို ပန္းကန္ျပားေပၚသုိ႔ တင္လုိက္ပါ။
၃။ ျပီမွ ေခါက္ဆြဲကို ကိုက္လန္၊ ၀က္သားကင္၊ ဖက္ထုပ္၊ ငရုတ္သီးခ်ဥ္တုိ႔ျဖင္႔ အရသာရွိစြာ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…
------------------------------
Wutyee Food House
------------------------------
No comments:
Post a Comment