Saturday, July 13, 2019

Pumpkin Pasta - Grilled Briljal Pasta - ပိန္းဥျြကပ္ေၾကာ္ - Hot & Spicy Spaghetti

Pumpkin Pasta (ေရႊဖ႐ံုသီး အီတလီေခါက္ဆြဲ) (သက္သတ္လြတ္)
--------------------------------------------------------


 Creamy သက္သတ္လြတ္ Pasta ခ်က္မယ္ဆိုလွ်င္ သဘာဝအတိုင္း အခ်ိဳဓာတ္ရတဲ့ ေရႊဖ႐ံုသီးကိုသံုးတာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။ ေရႊဖ႐ံုသီးအႏွစ္က ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ ခ်ိဳေနတာ ျဖစ္လို႔ Pasta နဲ႔ ေရာေမႊလိုက္႐ံုပါပဲ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• အီတလီေခါက္ဆြဲ  -  ၅၀ဝ ဂရမ္
• ေရႊဖ႐ံုသီး  -  ၅၀ဝ ဂရမ္ (အခြံႏႊာၿပီး အတံုးတံုးထားပါ)
• ခ်င္း  -  ၁၀ ဂရမ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ  -  ၁၂ ဂရမ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ    -  ၅၀ ဂရမ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• Paprika Powder  -  အနည္းငယ္
• ဆား   -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သံလြင္ဆီ    -  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ေရ    -  ၈၀ဝ  မီလီလီတာ


ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းတို႔ကို ဆီသတ္ပါ။
၂။ ေမႊးလာလွ်င္ အသင့္တံုးထားတဲ့ ေရႊဖ႐ံုသီးထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
၃။ ၿပီးလွ်င္ ေရထည့္ၿပီး ေရႊဖ႐ံုသီး ႏူးတဲ့အထိ ခ်က္ပါ။
၄။ ေရႊဖ႐ံုသီးႏူးလွ်င္ အေအးခံထားပါ။
၅။ ေရႊဖ႐ံုသီးေအးသြားလွ်င္ Blender ထဲ ထည့္ၿပီး ႀကိတ္ပါ။
၆။ အားလံုးေၾကသြားလွ်င္ အိုးထဲျပန္ထည့္ၿပီး  အပူေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း မႈန္႔ႏွင့္ Paprika Powder ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၇။ အီတလီေခါက္ဆြဲအမ်ိဳးအစား၊ Macaroni ဒါမွမဟုတ္ Shell Pasta ကို အထုပ္ရဲ႕ အညႊန္းမွာပါတဲ့အတိုင္း ျပဳတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆယ္ယူၿပီး ခ်က္ထားတဲ့ ေရႊဖ႐ံုသီးအႏွစ္နဲ႔ ေရာၿပီး ေမႊပါ။
၈။ သက္သတ္လြတ္မဟုတ္လွ်င္ သံလြင္ဆီအစား ေထာပတ္သံုးၿပီး စားတဲ့အခါ Parmesan Cheese ျဖဴးၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
---------------------------------------------
Myint Oo Tha

Grilled Briljal Pasta  (ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုပ္ အီတလီေခါက္ဆြဲ)
----------------------------------------------------------


 သက္သတ္လြတ္ Pasta ျဖစ္လို႔ ခ်ိစ္နဲ႔ ခရင္မ္ မသံုးရပါဘူး။ အီတလီအစားအစာေတြမွာလည္း ခရမ္းသီးသံုးၿပီးခ်က္တဲ့ ဟင္းအမ်ိဳးအစား အမ်ားႀကီးရွိပါတယ္။ ဒီလမွာေတာ့ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္နဲ႔ ခ်က္မယ့္ သက္သတ္လြတ္ Pasta  နဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• အီတလီေခါက္ဆြဲ  -  ၂၅၀ ဂရမ္(သို႔) ဂ်ံဳၾကာဆံ
• ခရမ္းသီ   -  ၄၀ဝ ဂရမ္ (မီးဖုတ္ထားပါ)
• သီဟိုဠ္ေစ့ေလွာ္  -  ၃၅ ဂရမ္ (ေထာင္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္နီ  -  ၆၀ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္ျဖဴ  -  ၂၅ ဂရမ္
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆား  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္သီးအေတာင့္ေၾကာ္   -  ၄ ဂရမ္                                  
• နံနံပင္  -  ၂-၃ ပင္
• ဆီ   -  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း


ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အီတလီေခါက္ဆြဲကို အထုပ္မွာပါတဲ့ အညႊန္းအတိုင္း ျပဳတ္ၿပီး ဆယ္ယူထားပါ။
၂။ မီးဖုတ္ထားတဲ့ခရမ္းသီးကို အခြံႏႊာၿပီး အသားကိို ယူထားပါ။
၃။ သီဟိုဠ္ေစ့ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ။
၄။ ဆီအိုးတည္ၿပီး အပူေပးထားပါ။ ဆီပူလွ်င္ ၾကက္သြန္နီထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။
၅။ အနံ႔ေမႊးလာသည္ႏွင့္ ခရမ္းသီးအသားထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၆။ အားလံုးႏွံ႔စပ္ၿပီဆိုလွ်င္ ျပဳတ္ထားတဲ့ေခါက္ဆြဲထည့္ပါ။
၇။ ၿပီးလွ်င္ သီဟိုဠ္ေစ့ေထာင္း၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေၾကာ္တို႔ကို ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၈။ ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္ထဲ ထည့္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားတဲ့ နံနံပင္ ထည့့္ပါ။
--------------------------
Myint Oo Tha

Asian Style Hot & Spicy Spaghetti (ခ်ဥ္စပ္အီတလီေခါက္ဆြဲ) (သက္သတ္လြတ္)
---------------------------------------------------


ဒီလိုမ်ိဳး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ Pasta မ်ိဳးကိုေတာ့ လူတိုင္းႀကိဳက္ႏွစ္သက္မွာပါ။ ကြ်န္ေတာ္ကိုယ္တိုင္လည္း ႀကိဳက္ႏွစ္သက္လို႔ အႀကိမ္ႀကိမ္လုပ္စားျဖစ္တဲ့ Pasta ပါ။
(သက္သတ္လြတ္မဟုတ္ရင္ေတာ့ ပဲငံျပာရည္အစား ထိုင္းငံျပာရည္ကို သံုးႏိုင္ပါ တယ္။ ၿပီးေတာ့ ပုစြန္၊ ဒါမွမဟုတ္ ပင္လယ္စာနဲ႔လည္း ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။)

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• Spaghetti - ၁ ထုပ္ (၅၀ဝ ဂရမ္)
• ခရမ္းခ်ဥ္သီးဘူး - ၂ ဘူး (Blenderထဲ ထည့္ၿပီး ႀကိတ္ထားပါ)
• ထိုင္းင႐ုတ္သီးအႏွစ္ - ၁၀ဝ ဂရမ္
• ပဲငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီ - ၁၂၀ ဂရမ္ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
• မိႈအစို - ၂၀ဝ ဂရမ္
• နံနံပင္ - ၄ ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
အႏွစ္အတြက္ ေထာင္းရန္ လိုအပ္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကေတာ့…
• စပါးလင္ - ၂ ေခ်ာင္း (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• င႐ုတ္သီးမွည့္အနီအေတာင့္ေသး - ၆ ေတာင့္
• ေရွာက္ဘီလူးရြက္ - ၈ ရြက္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
• ပတဲေကာ - ၁၀ ဂရမ္


ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အႏွစ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကို ေရာၿပီး ေထာင္းထားပါ။
၂။ Spaghetti တစ္ထုပ္ကို အညႊန္းမွာပါတဲ့အတိုင္း ျပဳတ္ပါ။
၃။ Spaghetti ျပဳတ္ေနစဥ္မွာ ေဆာ့စ္ခ်က္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
၄။ ေဆာ့စ္ခ်က္မယ့္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ ဆီပူလာလွ်င္ ႏုပ္ႏုပ္ စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီေပ်ာ့သြားလွ်င္ မိႈထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
၅။ ၿပီးလွ်င္ ႀကိတ္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ေထာင္းထားတဲ့ ထိုင္းင႐ုတ္သီးအႏွစ္၊ ငံျပာရည္ႏွင့္ သၾကားတို႔ကို ထည့္ၿပီးခ်က္ပါ။ ထိုင္းင႐ုတ္သီးအႏွစ္ႏွင့္ ေဆာ့စ္ကို ႏွံ႔စပ္ေအာင္ ေမႊၿပီး ခ်က္ပါ။
၆။ ျပဳတ္ထားတဲ့ Spaghetti က်က္လွ်င္ ေဆာ့စ္အိုးထဲ ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ႏွံ႔စပ္ေအာင္ ေမႊပါ။
၇။ ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္ထဲထည့္၍ နံနံပင္ထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ပါ။
-----------------------------------------------
Myint Oo Tha

သခြာသီးႏွင့္ ေျမပဲဆံသုပ္ (Cucumber and peanut Slad)
---------------------------------------------------------------


 သခြာသီးကို  ဒီအတိုင္းစားရင္လည္း က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္ပါတယ္။ ခ်ဥ္စပ္သုပ္စားမယ္ဆိုရင္လည္း ထမင္းၿမိန္ေစတဲ့ အသုပ္တစ္ပြဲပါ။ သခြာသီးသုပ္က ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ လိုအပ္ေနတဲ့ ေရဓာတ္ကို အေစ့အဆန္က ျဖည့္ဆည္းေပးႏိုင္တာေၾကာင့္ ဒီအသုပ္က စားၿပီး ၿပီးျပည့္စံုေစပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• သခြာသီး  -  ၁  လံုး (အခြံႏႊာၿပီး အမွ်င္ေခ်ာင္းမ်ားျခစ္ထားပါ)
• ေနၾကာဆီ  -  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ေျမပဲေလွာ္  -  စားပြဲဇြန္း  ၁  ၁/၂ ဇြန္း(မညက္တညက္ေထာင္းၿပီး ထည့္ပါ)
• ငံျပာရည္  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သံပရာရည္  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ဆား  -  အနည္းငယ္
• င႐ုတ္သီးစိမ္း  -  ၂ ေတာင့္ (အကြင္းပါးပါးလွီးထားပါ)
• ပူဒီနာ  -  ၂ ပင္ (အရြက္မ်ား ေျြခထားပါ)
• နံနံပင္  -  ၂ ပင္ (အရြက္မ်ား ေျြခထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဖန္ဇလံုအႀကီးထဲ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီး ေသခ်ာနယ္ပါ။ အရသာ အားလံုးႏွံ႔ေအာင္ နယ္ၿပီးလွ်င္ စားျမည္းပါ။ လိုတာကို မိမိစိတ္တိုင္းက် ထပ္ျဖည့္ႏိုင္ပါတယ္။
--------------------------------
Syi Lwin Foods Garden

ပူတင္းကိတ္
--------------------


 အလြန္စားေကာင္းတဲ့ ပူတင္းအလႊာတစ္ထပ္၊ ကိတ္ အလႊာတစ္ထပ္ပါတဲ့ ကိတ္ပါ။ အမ်ားစုနဲ႔လည္း ရင္းႏွီးၿပီးသား ျဖစ္မွာပါ။ လုပ္ရတာလည္း အလြန္လြယ္ကူပါတယ္။ စုစုေပါင္း ၾကာခ်ိန္က ၁ နာရီတည္းပါပဲ။
 မုန္႔ဖုတ္ၿပီးရင္ ခ်က္ခ်င္းမစားဘဲ ေရခဲေသတၲာထဲ ထည့္ စားမွ အရသာက ပိုၿပီးစိမ့္ဝင္လို႔ စားလို႔အလြန္ေကာင္းပါ
တယ္။ ေပးထားတဲ့ အခ်ိဳးေတြကေတာ့ ၈ လက္မ မုန္႔ဗန္း အတြက္ပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား (ပူတင္းအလႊာအတြက္)
• ႏြားႏို႔  -  ၁ ခြက္ (၂၅၀ မီလီလီတာ)
• ႏို႔စိမ္း  -  ၁ ခြက္ (၂၅၀ မီလီလီတာ)
• ႏို႔ဆီ  -  ၁/၂ ခြက္ (၁၂၅ မီလီလီတာ)
• ၾကက္ဥ  -  ၂ လံုး၊ ၾကက္ဥအႏွစ္ ၁ ခု
• ဗနီလာ  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• သၾကား  -  ၁၅၀ ဂရမ္

ပူတင္းျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဦးစြာ သၾကားကို အိုးအေသးထဲထည့္ၿပီး အရည္ေပ်ာ္ ေအာင္ အပူေပးပါ။
၂။ ပူလာလွ်င္ ဆီသုတ္ထားတဲ့ ဗန္းထဲ ေလာင္းထည့္ပါ။
၃။ ၿပီးလွ်င္ ပူတင္းအလႊာကို ျပင္ရပါမယ္။
၄။ ၾကက္ဥ၊ ႏို႔၊ ႏို႔စိမ္းႏွင့္ ႏို႔ဆီကို အားလံုးေပါင္းထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ အဆက္မျပတ္ ေမႊပါ။ ႏို႔ရည္ေတြ အိုးေဘးေလာက္ကေန အနည္းငယ္ဆူလာတာနဲ႔ မီးပိတ္ၿပီး အေအးခံပါ။ ဗနီလာထည့္ပါ။
၅။ ေအးသြားတဲ့ ႏြားႏို႔၊ ၾကက္ဥရည္မ်ားကို ဆန္ခါနဲ႔ ျပန္စစ္ေပးၿပီး သၾကားရည္ထဲ ေလာင္းေပးပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား (ကိတ္အလႊာအတြက္)
• ၾကက္ဥ  -  ၃ လံုး
• သၾကား  -  ၇၀ ဂရမ္
• ဂ်ံဳ  -  ၇၀ ဂရမ္
• ေဘကင္ေပါင္ဒါ  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• ဆီ  -  ၃၀ ဂရမ္
• ဗနီလာ အနံ႔  -  အနည္းငယ္


ကိတ္အလႊာ ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဂ်ံဳႏွင့္ ပြေဆးကို ဆန္ခါခ်ထားပါ။
၂။ ၾကက္ဥႏွင့္ သၾကားကို ျဖဴၿပီး ပြလာေအာင္ စက္ျဖင့္ ေခါက္ေပးပါ။ ြ်ငဘဘသည ဴငုန ွအေါန ေရာက္တဲ့ အထိ ေမႊပါ။
၃။ ၿပီးလွ်င္ ဂ်ံဳႏွင့္ ေဘကင္ေပါင္ဒါ (ဆန္ခါခ်ၿပီးသား)ကို အသာအယာ ေရာေမႊပါ။
၄။ ေနာက္ဆံုးမွ ဆီႏွင့္ ဗနီလာအနံ႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၄ ဇြန္း) ကို ေရာေမႊၿပီး မုန္႔သား ၁/၃ နဲ႔ အရင္ေရာေမႊပါ။ ၿပီးလွ်င္ က်န္တဲ့မုန္႔သားထဲ ျပန္ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။
၅။ ၿပီးလွ်င္ ပူတင္းဖုတ္ဖို႔ ျပင္ထားတဲ့ ၾကက္ဥရည္အေပၚ  အသာအယာေလာင္းခ်ပါ။
၆။ ထို႔ေနာက္ ၁၈၀ ဒီဂရီ အပူေပးထားတဲ့ ဥလနည မွာ မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ ဖုတ္ေပးလွ်င္ ရပါၿပီ။ လံုးဝေအးသြားမွ စားပါ။
----------------------------------
Evy's Kitchen

ပိန္းဥျြကပ္ေၾကာ္
------------------------------


 ဒီဟင္းလ်ာေလးက ဟင္းအေနနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္၊ သေရစာ အေနနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ စားလို႔ရမယ့္ ဟင္းလ်ာေလးပါ။ သက္ သတ္လြတ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္လည္း သင့္ေတာ္သလို သားသား၊ မီးမီးတို႔လည္း ႀကိဳက္ႏွစ္သက္မယ့္ ဟင္းလ်ာ ေလးပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ပိန္းဥ  -  ၁ လံုး (၃၀ဝ ဂရမ္)
• ေကာ္မႈန္႔  -  စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ဆား  -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔   -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
• ေၾကာ္ရန္ ဆီ
•  တြဲစားရန္ ေဆာ့စ္  -  Sweet Chilli Sauce , Tomato Ketchup, Mayonaise

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ဦးစြာ ပိန္းဥကို အခြံႏႊာၿပီး ေသခ်ာေရေဆးပါ။
၂။ ပိန္းဥကို လက္ေခ်ာင္းအရြယ္ အေခ်ာင္းမ်ား လွီးျဖတ္ ပါ။
၃။ ျဖတ္ထားၿပီးသား ပိန္းဥမ်ားကို ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း မႈန္႔ႏွင့္ နယ္ပါ။
၄။ ေကာ္မႈန္႔ျဖင့္ နယ္ပါ။
၅။ အဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုလွ်င္ ဆီပူပူမွာ ျြကပ္ၿပီး က်က္ သည္အထိ ေၾကာ္ပါ။
၆။ ပိန္းဥျြကပ္ၿပီး က်က္လာၿပီဆိုလွ်င္ ဆီစစ္၍ ပန္းကန္ မွာျပင္ၿပီး ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ေဆာ့စ္ႏွင့္ တြဲၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
--------------------------------
အံ့၀င့္ထြဋ္(MRTV-4)

No comments: