သူငယ္ခ်င္းတို႕ေရ
အသီးအႏွံေတြေပါတဲ့ ေဆာင္းဦးရာသီေရာက္ေတာ့မယ္။ နာနတ္သီးေတြလည္း လႈိင္လႈိင္ေပါလာ
ေတာ့မယ္ မဟုတ္လား။ မ်ားေသာအားျဖင့္ နာနတ္သီးကို အစိမ္းလိုက္ ခြဲစားၾကတာမ်ားတယ္
ဒါေပမယ့္ ထိုင္း ဟင္းလ်ာေတြမွာေတာ့ ဟင္းလ်ာတစ္ခ်ိဳ႕မွာ
နာနတ္သီးကိုထည့္ခ်က္တတ္ၾကတာျမင္ဖူးစားဖူးတယ္ဗ်။
အခု
သူငယ္ခ်င္းတို႕ အားလပ္ခ်ိန္မွာ ႏႈတ္ျမိန္ေစဖို႕ နာနတ္သီး ထမင္းေၾကာ္နဲ႕
နာနတ္သီးသုပ္စားပံုေလးေတြကို တင္ဆက္္လိုက္ပါတယ္...ခ်ိဳျမိန္ၾကပါေစ....
နာနတ္သီး
ထမင္းေၾကာ္
လိုအပ္ေသာ
ပစၥည္းမ်ား
၁။
ထမင္း ၃ခြက္စာ
၂။
နာနတ္သီးအမွည့္ ၁ လံုး
၃။
မုန္လာဥနီ ၃ပံုတစ္ပံုခန္႕
၄။
ၾကက္သြန္နီဥလတ္ ၁လံုး
၅။
ငရုတ္ပြ ၁ ေတာင့္
၆။
ငရုတ္ေျခာက္ေတာင့္ ၁ ေတာင့္
၇။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာခန္႕
၈။
ပဲငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း
၁ ဇြန္း
၉။
သၾကား စားပြဲတင္ဇြန္း
၁ ဇြန္း
၁၀။
ဆီ စားပြဲတင္ဇြန္း
၂ ဇြန္း
၁၁။
ဆား သင့္ရံု
၁၂။
ဂ်င္း(ေထာင္းျပီးသား) လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
၁၃။
သီဟိုဠ္ေစ့ အနည္းငယ္
၁၄။
စပ်စ္ေျခာက္ အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံုအဆင့္ဆင့္
-
နာနတ္သီးကို
ေဒါင္လိုက္အညီအမွ်ပိုင္းခ်လိုက္ပါ။ အရြက္မ်ားကို မဖယ္ဘဲထားပါ။ နာနတ္သီးအသားမ်ားကို
ဓါးျဖင့္လွီးယူလိုက္ပါ။
-
နာနတ္သီးအသားတစ္၀က္ကို
အပိုင္းေသးေသးေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္လွီးထားပါ။
-
ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုတ္ေျခာက္ေတာင့္
တို႕ကိုေရာေထာင္းပါ။
-
ငရုတ္ပြ၊မုန္လာဥနီႏွင့္
ၾကက္သြန္နီကိုလည္းလွီးထားပါ။
-
ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။
ဆီကို ဒယ္အိုးထဲထည့္၍ ၾကက္သြန္နီကို အညိဳေရာင္သမ္းလာသည့္အထိ ဆီသတ္ပါ။
၂။
ေထာင္းထားျပီးသားဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္ေျခာက္ေတာင့္တို႕ကိုထည့္ျပီး ၁
မိနစ္ခန္႕ဆီသတ္ပါ။
၃။
လွီးထားေသာ ငရုတ္ပြႏွင့္ မုန္လာဥနီတို႕ကို ေရာထည့္ျပီး ႏူးညံ့လာသည္အထိ ခ်က္ေပးပါ။
၄။
ျပီးလွ်င္ လွီးထားေသာ နာနတ္သီး၊ဆားႏွင့္ သၾကားစသည္တို႕ကိုေရာထည့္ျပီး ၁ မိနစ္ခန္႕ေၾကာ္ေပးပါ။
၅။
ထမင္း၊ပဲငံျပာရည္၊သီဟိုဠ္ေစ့ႏွင့္ စပ်စ္ေျခာက္စသည္တို႕ကို ေရာထည့္ျပီး ၁
မိနစ္ခန္႕ေၾကာ္ေပးပါ။
၆။
ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ထဲသို႕ထည့္၍သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
နာနတ္သီးသုပ္
လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။
နာနတ္သီး(အမွည့္) တစ္ျခမ္း
၂။
ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္
၃။
ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ အနည္းငယ္
၄။
သၾကား အနည္းငယ္
၅။
ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္
၆။
ၾကက္သြန္နီ ၂
လံုး
၇။
ဆား သင့္ရံု
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
-
နာနတ္သီးကို
ဓါးျဖင့္မလွီးဘဲ၊ အပိုင္းေသးေသးေလးမ်ားျဖစ္ေစရန္ ဓါးျဖင့္ေပါက္ေပးပါ။
အရမ္းခ်ဥ္မသြားေစရန္ နာနတ္သီးအရည္အနည္းငယ္ကို ညွစ္ထုတ္လိုက္ပါ။
-
ၾကက္သြန္နီအား
ပါးပါးလွီးထားပါ။
-
ငါးပိစိမ္းစားအား
မီးဖုတ္ထားပါ။
-
ျပီးလွ်င္
နာနတ္သီး၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕၊သၾကား၊ၾကက္သြန္နီ၊ ဆားမ်ားထည့္နယ္ျပီး
သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
-
အစပ္ၾကိဳက္လွ်င္
ငရုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီး၍ထည့္ကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
Credit: Online Website...
No comments:
Post a Comment