ကြက်သားဒံပေါက် - အာလူးထမင်းနယ် - ၀က်သားဒုတ်ထိုး - ကိုရီးယားတော့ပိုကီ
ထမင်းပေါင်းအိုး ကြက်သားဒံပေါက်ချက်နည်း
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ဒံပေါက်ဆန် ခွက် ၂ ခွက် ခြဲ
ကုံကုမံ လက်ဖက်ဇွန်း လေးပုံ တစ္ပုံ ဇွန်း(ရေနွေး စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်းဖြင့်စိမ်ထားပါ) (Saffron)
ကြက်ပြုတ်ရည် ၃ ခွက် (ဟင်းချက်ရန်တိုင်းသောခွက်)
စပျစ်သီးခြောက် စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း ခြဲ
ပဲစိမ်း ခွက် တစ်၀က် ခွက် (ဟင်းချက်ရန်တိုင်းသောခွက်)
ထောပတ် စားပွဲဇွန်း ၂ ဇွန်းခွဲ
အနှစ်လုပ်ရန်
နေကြာဆီ စားပွဲဇွန်း ၆ ဇွန်း ခြဲ
ကြက်သွန်နီ ၃ လုံး (ခတ်ပါးပါးလှီးထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ ၃ မွှာ (တစ်ပြားရိုက် ပါးပါးလွီး)
ချင်း လက်မအရွယ် (နုတ်နုတ်ပါးပါးလှီးထားပါ)
ကြက်ပေါင်းရင်းသား ၆၇၅ ဂရမ် (အတုံးလိုက္ထားပါ)
ကာရီအနှစ်အနီ စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း ခြဲ
ဆား ၂ ဇွန်း ခြဲ လက်ဖက်ဇွန်း
မဆာလာ ၁ ဇွန်း လက်ဖက်ဇွန်း
ခရမ်းချဉ်သီး ၅ လုံး (၈ ခြမ်းလှီးထားပါ)
နနွင်းမှုန့် ၁ ဇွန်း လက်ဖက်ဇွန်း
ကရဝေးရွက် ၃ ရွက်
ဖာလာစေ့ ၄ စေ့
လေးညင်းပွင့် ၅ ပွင့်
သစ်ကြပိုးခေါက် ၂ ခေါက်
သီဟိုဠ်စေ့ စားပွဲဇွန်း ၅ ဇွန်း
ဒံပေါက်နှင့်တွဲစားရန်
ခရမ်းချဉ်သီး ၃ တုံး (အစိတ်လေးတွေစိတ်ထားပါ)
ငရုတ်သီးစိမ်း ၃ တောင့် (ပါးပါးလွီးထားပါ)
နံနံပင် ၃ ပင် (အနေတော် လွီးထားပါ)
သံပုရာရည် လက်ဖက်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
ဆား အနည်းငယ်
ပြုလုပ်ရန်
၁။ မကပ်သော ဒယ်အိုးထဲ ဆီထည့့်ပြီး မီးအနေတော် ဖြင့်ပူအောင်တည်ပါ။ ဆီပူလျင် ကရဝေးရွက်၊ ဖာလာစေ့၊ လေးညင်းပွင့် ၊ သစ်ကြပိုးခေါက်၊ သီဟိုဠ်စေ့ မ်ားကို ထည့်ပြီး သေချာမွေပြီး အနံမွေးလာသည်အထိတည်ပါ။ ပြီး လျင် အမွှေးနံသာ အရွက်အစေ့များကို ပုကန်ထဲ ဆယ်ထားပြီး ကြက်သားကလွဲလို့ ကျန်အနှစ်လုပ်ရန်ပါ၀င် ပစ္စည်းများကို အိုးထဲ ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ အနှစ်များ ဆီပြန်လာလျင် ကြက်သားတုံး ရောပြီး ၁၀ မိနစ်လောက် ထပ်တည်ပါ။ လိုအပ်လျင် ရေအနည်းငယ် ထည့်ပါ။
၂။ ထမင်းပေါင်းအိုးထဲ ဒံပေါက်ဆန်ကြက်ပြုတ်ရည် ၊ ရေ ထည့်ပြီး တည်ထားပါ။ထမင်း မကျက်တစ်ကျက်မှာ ကျန်ပါ၀င်ပစ္စည်းများ ထမင်းထဲ ထည့်ပြီး ထမင်းနဲ့ နှံ့အောင်သေချာ မွှေပါ။ ရေစားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်းလောက် ထည့်မွှေပါ။ ထမင်းများ ထမင်းပေါင်းအိုးထဲ သေချာ ဖျန့်ထည့်ပြီး အပေါ်မှ ဆီသတ်ထားသော အနှစ်နဲ့ ကြက်သားတုံးများ ဖျန့်တင်ပြီး Bread/Cake ကိုခလုပ်ကိုရွေးပြီး အချိန် မိနစ် ၂၅-၃၀ ချိန်ပါ။ Cook ခလုပ်နိပ်ပြီး ခ်က္ထားပါ။ ကျက်လျင် off/Warm ခလုပ်လေး မီးစိမ်းပြလျင် ရပါပြီး။
၃။ ဒံပေါက်နှင့်တွဲစားရန် ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို ဖန္ဇလုံ ထဲ ထည့်နယ်ပါ။ စားခံနည်းမှ သုံးဆောင်ရန် ပုကန်ထဲ ထည့်ပြီး ဘေးမှ ခရမ်းချဉ်သီးသုပ်ဖြင့်အတူ သုံးဆောင်ပါ။
#chickenbiryani #biryani
အာလူးထမင်းနယ် (Mashed Potato with Rice)
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
အာလူးမှုန့် စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း
ထမင်း ၁ ခွက်
ခရမ်းချဉ်သီး ၂ လုံး (အစေ့ထုပ်ပြီး အတုံးသေးလေးတုံးထားပါ)
ကြက်သွန်ဖြူ ၁ တက် (နုတ်နုတ်လှီးထားပါ)
ကြက်သွန်မြိတ် ၁ ပင် (ပါးပါးအကွင်းတွေ လွီးထားပါ)
ဆား အနည်းငယ်
နနွင်းမှုန့် အနည်းငယ်
အသားမှုန့် အနည်းငယ်
နေကြာဆီ စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း ခြဲ
ပြုလုပ်နည်း
၁။ မကပ်သော ဒယ်အိုးထဲ ဆီ၊ ကြက်သွန်ဖြူ ၊ နနွင်းမှုန့်၊ ခရမ်းချဉ်သီးများ ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ မွှေးပြီးခရမ်း ချဉ်သီး နွမ်းလျင် ရပါပြီး။
၂။ စောက်နက်အိုးထဲ ရေ ခွက်တစ်ဝက်လောက် ထည့်ပြီး ရေဆူအောင်တည်ပါ။ ရေဆူလျင် အာလူးမှုန့် များထည့်ပြီး ပြစ်အောင်တည်ပါ။ ရေလိုလျင် ထပ်ထည့်ပါ။
၃။ ဇလုံထဲ ထမင်း၊ အာလူး၊ ဆီသတ်ထားသော ကြက်သွန်ဖြူ၊ ဆား၊ အသားမှုန့် နှင့် ကြက်သွန်မြိတ် မ်ား ထည့်ပြီး လက်ဖြင့်သေချာ နယ်ပါ။ ဆားမြည်းပါ အရသာ အနေတော် ဆိုလျင် သုံးဆောင် ရန် ပုကန်ထဲ ထည့်ပြီး ဂျူးမြစ်ကြော်၊ ပဲပုတ်ကြော်၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ နံနံပင်များ ဖြင့် အလှဆင်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပြါ့ပီး။
#mashpotato #rice
၀က်သားဒုတ်ထိုး (Pork Mix)
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
၀ကျအစုံ ၁ ပိသာ (၀က်အူမ၊ ၀က်နားရွက်၊ ၀က်အရွတ်၊ ၀က်ကလီစာ၊ ၀က်အသဲ၊ ၀က်အူ၊ ၀က်သား)
ကြက်သွန်ဖြူ ၅ မွှာ (ဓားပြားရိုက်ထားပါ)
နာနတ်ပွင့် ၆ ပွင့်
သစ်ကြံပိုးခေါက် ၂ ချောင်း
ကရဝေးရွက် ၅ ရွက်
ဇာတိပ္ဖိုလ်သီးမှုန့် ၁ ဇွန်း (လက်ဖက်စားဇွန်း)
ချင်း လက် ၂ ဆစ် (ကြီးကြီးလေး လွီးထားပါ)
သကြားညို ၁ ဇွန်း ခြဲ စားပွဲဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အချို ၅ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း (အပြစ်)
ပဲငံပြာရည်အငံ ၁ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ဆား လိုသလောက်
ကြက်သားမှုန့် ၃ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ရှာလကာရည် ၂ ဇွန်း လက်က်ဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ၀က်အစုံ ကို ရေစင်အောင်ဆေးပါ။ ပြီးလျှင် ဆား၊ ကြက်သားမှုန့်၊ ချင်း လက်တစ်ဆစ်၊ ကြက်သွန်ဖြူ ၃ မွှာ၊ ရှာလကာရည်၊ ဇာတိပ္ဖိုလ်မှုန့်နှင့် ပဲငံပြာရည်အငံ ဖြင့်နယ်နှပ်ထားပါ။ ရေခဲသေတ္တာထဲတွင် ညသိပ်နှပ်ထားလျှင် ပိုကောင်းပါသည် (သို့) ၃ နာရီခန့်လောက် နှပ်ထားလျှင်လဲရပါတယ်။
၂။ မချက်ခင် ရေခဲသေတ္တာထဲ မွ နာရီ၀က် ခန့်ကြိုထုပ်ထားပါ။
၃။ စောက်နက် ဒယ်အိုးကြီးထဲ ကို သကြား နှင့် ရေထည့်ကြိုပါ။ သကြားပျော်သွားလျှင် ကျန်ပစ္စည်းများ အားလုံး ထည့်ပြီး ကြိုပါ။ အနံမွှေးလာလျှင် နယ်နှပ်ထားသော ၀က်အစုံ ကိုရောပါ။ အသားအနည်းငယ်တင်းလာပြီး မွှေးတက်လာမှ ရေထည့်ပါ အသားမ်ား မြုပ်တဲ့အထိထည့်ပေးပါ။ မကြာခဏမွှေပေးပါ။ မီးပြင်းပြင်းဖြင့်တည်ထားပါ။ ရေခန်းပြီးဆီပြန်လာလျှင် ရေ ကိုထပ်ထည့်ပါ။ ၀က်အစုံ နူးအိတဲ့အထိ ရေထည့်ပြီး ဆီပြန်တဲ့အထိတည်ပါ။
၄။ ၀က်အစုံ နူးအိလာပြီဆိုရင် ပြုတ်ရည် အနည်းငယ်ထားပါ။ အချဉ်ဖျော်ရန်၊ ဟင်းရည်သောက်ရန် သိပ္ကို ကောင်းပါတယ်။ အသင့်သုံးဆောင်လို့ရပါပြီး၊ လိုသလို လှီးပြီး နွေးနွေးလေး ဒုတ်ထိုးပြီး စားသုံးနိုင်ပါတယ်။
#porkintestine #pork
ကိုရီးယား တော့ဘိုကီး (Korea Tteokbokki Spicy Rice Cake)
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ဆန်မုန့်ချောင်း ၁၀-၁၅ ချောင်း
ငါးကျိတ်သားပြား ၂ ပြား (အနေတော်လေးတွေလှီးထားပါ)
ကြက်ဥ ၂ လုံး (ပြုတ်ပြီး အခွံနွာထားပါ)
ကြက်သွန်နီ တစ်ခြမ်း (ခပ်ပါးပါးလှီးထားပါ)
ကြက်သွန်မြိတ်ကြီး ၁ ချောင်း (အရှည်ပါးပါးလေးတွေလှီးထားပါ)
ဂေါ်ဖီ ၃ ဖတ် (အနေတော် အရှည်လိုက်လေးတွေလှီးထားပါ၊ မထည့်လဲရပါတယ်)
အရည်လုပ်ရန်
ရေ ၃ ခွက် ခြဲ (ဟင်းချက်ရန်တိုင်းသောခွက်)
ငနီတူခြောက်ကြီး ၁၀-၁၂ ကောင် (ရေထဲထည့်ပြုတ်ပါ)
ရေညှိခြောက် ၁၂x၂ တစ်ပြား
ဆော့ရော
ငရုတ်အနှစ် ၃ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း (ကိုးရီးယား ငရုတ်နှစ်ဗူး)
ငရုတ်သီးမှုန့် ၁ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ပဲငံပြာရည်အကြည် ၁ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ပျားရည် ၁ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
သကြားရည် ၁ ဇွန်း လက်ဖက်ဇွန်း (သကြားလဲသုံးလို့ရပါတယ်)
ကြက်သွန်ဖြူမှုန့် ၁ ဇွန်း လက်ဖက်ဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း
၁။ အိုးထဲကို အရည်လုပ်ရန် ပါ၀င်ပစ္စည်းများ အားလုံးထည့်ပြီး ပွတ်ပွတ်ဆူလာတယ့်အထိတည်ပါ။ မီးလျှော့ပြီး ဆူရုံလေး ၁၅ မိနစ်လောက် တည်ပြီး ပါ၀င်ပစ္စည်းများ ဖယ်ပြီး ပြုတ်ရည်ပဲထားပါ။
၂။ ပြုတ်ရည် ၃ ခြက္ကို အိုးထဲထည့်ပြီးဆူအောင်တည်ပါ။ ဆော့လုပ်ရန်ပါ၀င်ပစ္စည်းများအားလုံးထည့်ပြီး သေချာမွှေပေးပါ။ မီးအနေတော်ဖြင့်ဆူအောင် ၅ မိနစ်လောက်တည်ပါ။
၃။ ဆန်မုန့်ချောင်း၊ ဂေါ်ဖီ ၊ ငါးကျိတ်သားပြား နှင့် ကြက်ဥ ထည့်ပါ။ ၁၅ မိနစ်လောက် ဆူအောင်ထပ်တည်ပါ၊ မကြာခဏ မွှေပေးပါ။ ရေခန်းပြီး ဆော့ပျစ်လာတဲ့အထိတည်ပေးပါ။ ဆားမြည်းပါလိုတာထပ်ဖြည့်နိုင်ပါတယ်။
ပူပူလေးစားသုံးလျှင်ပိုကောင်းမွန်ပါတယ်။
#koreansnack #streetfood #toppoki
(Zawgyi)
ၾကက္သားဒံေပါက္ - အာလူးထမင္းနယ္ - ၀က္သားဒုတ္ထိုး - ကိုရီးယားေတာ့ပိုကီ
ထမင္းေပါင္းအိုး ၾကက္သားဒံေပါက္ခ်က္နည္း
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဒံေပါက္ဆန္ ခြက္ ၂ ခြက္ ခြဲ
ကုံကုမံ လက္ဖက္ဇြန္း ေလးပုံ တစ္ပုံ ဇြန္း(ေရေႏြး စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္းျဖင့္စိမ္ထားပါ) (Saffron)
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ၃ ခြက္ (ဟင္းခ်က္ရန္တိုင္းေသာခြက္)
စပ်စ္သီးေျခာက္ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း ခြဲ
ပဲစိမ္း ခြက္ တစ္၀က္ ခြက္ (ဟင္းခ်က္ရန္တိုင္းေသာခြက္)
ေထာပတ္ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
အႏွစ္လုပ္ရန္
ေနၾကာဆီ စားပြဲဇြန္း ၆ ဇြန္း ခြဲ
ၾကက္သြန္နီ ၃ လုံး (ခတ္ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ (တစ္ျပားရိုက္ ပါးပါးလွီး)
ခ်င္း လက္မအ႐ြယ္ (ႏုတ္ႏုတ္ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္ေပါင္းရင္းသား ၆၇၅ ဂရမ္ (အတုံးလိုက္ထားပါ)
ကာရီအႏွစ္အနီ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း ခြဲ
ဆား ၂ ဇြန္း ခြဲ လက္ဖက္ဇြန္း
မဆာလာ ၁ ဇြန္း လက္ဖက္ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅ လုံး (၈ ျခမ္းလွီးထားပါ)
နႏြင္းမႈန့္ ၁ ဇြန္း လက္ဖက္ဇြန္း
ကရေဝး႐ြက္ ၃ ႐ြက္
ဖာလာေစ့ ၄ ေစ့
ေလးညင္းပြင့္ ၅ ပြင့္
သစ္ၾကပိုးေခါက္ ၂ ေခါက္
သီဟိုဠ္ေစ့ စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
ဒံေပါက္ႏွင့္တြဲစားရန္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ တုံး (အစိတ္ေလးေတြစိတ္ထားပါ)
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၃ ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
နံနံပင္ ၃ ပင္ (အေနေတာ္ လွီးထားပါ)
သံပုရာရည္ လက္ဖက္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္ရန္
၁။ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့့္ၿပီး မီးအေနေတာ္ ျဖင့္ပူေအာင္တည္ပါ။ ဆီပူလ်င္ ကရေဝး႐ြက္၊ ဖာလာေစ့၊ ေလးညင္းပြင့္ ၊ သစ္ၾကပိုးေခါက္၊ သီဟိုဠ္ေစ့ မ်ားကို ထည့္ၿပီး ေသခ်ာေမြၿပီး အနံေမြးလာသည္အထိတည္ပါ။ ၿပီး လ်င္ အေမႊးနံသာ အ႐ြက္အေစ့မ်ားကို ပုကန္ထဲ ဆယ္ထားၿပီး ၾကက္သားကလြဲလို႔ က်န္အႏွစ္လုပ္ရန္ပါ၀င္ ပစၥည္းမ်ားကို အိုးထဲ ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အႏွစ္မ်ား ဆီျပန္လာလ်င္ ၾကက္သားတုံး ေရာၿပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ ထပ္တည္ပါ။ လိုအပ္လ်င္ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
၂။ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ဒံေပါက္ဆန္ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ၊ ေရ ထည့္ၿပီး တည္ထားပါ။ထမင္း မက်က္တစ္က်က္မွာ က်န္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ထမင္းထဲ ထည့္ၿပီး ထမင္းနဲ႕ ႏွံ႕ေအာင္ေသခ်ာ ေမႊပါ။ ေရစားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္းေလာက္ ထည့္ေမႊပါ။ ထမင္းမ်ား ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ေသခ်ာ ဖ်န့္ထည့္ၿပီး အေပၚမွ ဆီသတ္ထားေသာ အႏွစ္နဲ႕ ၾကက္သားတုံးမ်ား ဖ်န့္တင္ၿပီး Bread/Cake ကိုခလုပ္ကိုေ႐ြးၿပီး အခ်ိန္ မိနစ္ ၂၅-၃၀ ခ်ိန္ပါ။ Cook ခလုပ္နိပ္ၿပီး ခ်က္ထားပါ။ က်က္လ်င္ off/Warm ခလုပ္ေလး မီးစိမ္းျပလ်င္ ရပါၿပီး။
၃။ ဒံေပါက္ႏွင့္တြဲစားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ဖန္ဇလုံ ထဲ ထည့္နယ္ပါ။ စားခံနည္းမွ သုံးေဆာင္ရန္ ပုကန္ထဲ ထည့္ၿပီး ေဘးမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ျဖင့္အတူ သုံးေဆာင္ပါ။
#chickenbiryani #biryani
အာလူးထမင္းနယ္ (Mashed Potato with Rice)
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အာလူးမႈန့္ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ထမင္း ၁ ခြက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး (အေစ့ထုပ္ၿပီး အတုံးေသးေလးတုံးထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ တက္ (ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၁ ပင္ (ပါးပါးအကြင္းေတြ လွီးထားပါ)
ဆား အနည္းငယ္
နႏြင္းမႈန႔္ အနည္းငယ္
အသားမႈန့္ အနည္းငယ္
ေနၾကာဆီ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း ခြဲ
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ နႏြင္းမႈန့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးၿပီးခရမ္း ခ်ဥ္သီး ႏြမ္းလ်င္ ရပါၿပီး။
၂။ ေစာက္နက္အိုးထဲ ေရ ခြက္တစ္ဝက္ေလာက္ ထည့္ၿပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ။ ေရဆူလ်င္ အာလူးမႈန့္ မ်ားထည့္ၿပီး ျပစ္ေအာင္တည္ပါ။ ေရလိုလ်င္ ထပ္ထည့္ပါ။
၃။ ဇလုံထဲ ထမင္း၊ အာလူး၊ ဆီသတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆား၊ အသားမႈန့္ ႏွင့္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ မ်ား ထည့္ၿပီး လက္ျဖင့္ေသခ်ာ နယ္ပါ။ ဆားျမည္းပါ အရသာ အေနေတာ္ ဆိုလ်င္ သုံးေဆာင္ ရန္ ပုကန္ထဲ ထည့္ၿပီး ဂ်ဴးျမစ္ေၾကာ္၊ ပဲပုတ္ေၾကာ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နံနံပင္မ်ား ျဖင့္ အလွဆင္ၿပီး သုံးေဆာင္နိုင္ျပါ့ပီး။
#mashpotato #rice
၀က္သားဒုတ္ထိုး (Pork Mix)
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၀က်အစုံ ၁ ပိသာ (၀က္အူမ၊ ၀က္နားရြက္၊ ၀က္အရြတ္၊ ၀က္ကလီစာ၊ ၀က္အသဲ၊ ၀က္အူ၊ ၀က္သား)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာ (ဓားျပားရိုက္ထားပါ)
နာနတ္ပြင့္ ၆ ပြင့္
သစ္ၾကံပိုးေခါက္ ၂ ေခ်ာင္း
ကရေဝး႐ြက္ ၅ ႐ြက္
ဇာတိပၹိဳလ္သီးမႈန့္ ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္စားဇြန္း)
ခ်င္း လက္ ၂ ဆစ္ (ႀကီးႀကီးေလး လွီးထားပါ)
သၾကားညိဳ ၁ ဇြန္း ခြဲ စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အခ်ိဳ ၅ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း (အျပစ္)
ပဲငံျပာရည္အငံ ၁ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား လိုသေလာက္
ၾကက္သားမႈန့္ ၃ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ရွာလကာရည္ ၂ ဇြန္း လက္က္ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ၀က္အစုံ ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။ ၿပီးလွ်င္ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန့္၊ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ၊ ရွာလကာရည္၊ ဇာတိပၹိုလ္မႈန့္ႏွင့္ ပဲငံျပာရည္အငံ ျဖင့္နယ္ႏွပ္ထားပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ညသိပ္ႏွပ္ထားလွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္ (သို႔) ၃ နာရီခန့္ေလာက္ ႏွပ္ထားလွ်င္လဲရပါတယ္။
၂။ မခ်က္ခင္ ေရခဲေသတၱာထဲ မွ နာရီ၀က္ ခန့္ႀကိဳထုပ္ထားပါ။
၃။ ေစာက္နက္ ဒယ္အိုးႀကီးထဲ ကို သၾကား ႏွင့္ ေရထည့္ႀကိဳပါ။ သၾကားေပ်ာ္သြားလွ်င္ က်န္ပစၥည္းမ်ား အားလုံး ထည့္ၿပီး ႀကိဳပါ။ အနံေမႊးလာလွ်င္ နယ္ႏွပ္ထားေသာ ၀က္အစုံ ကိုေရာပါ။ အသားအနည္းငယ္တင္းလာၿပီး ေမႊးတက္လာမွ ေရထည့္ပါ အသားမ်ား ျမဳပ္တဲ့အထိထည့္ေပးပါ။ မၾကာခဏေမႊေပးပါ။ မီးျပင္းျပင္းျဖင့္တည္ထားပါ။ ေရခန္းၿပီးဆီျပန္လာလွ်င္ ေရ ကိုထပ္ထည့္ပါ။ ၀က္အစုံ ႏူးအိတဲ့အထိ ေရထည့္ၿပီး ဆီျပန္တဲ့အထိတည္ပါ။
၄။ ၀က္အစုံ ႏူးအိလာၿပီဆိုရင္ ျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္ထားပါ။ အခ်ဥ္ေဖ်ာ္ရန္၊ ဟင္းရည္ေသာက္ရန္ သိပ္ကို ေကာင္းပါတယ္။ အသင့္သုံးေဆာင္လို႔ရပါၿပီး၊ လိုသလို လွီးၿပီး ေႏြးေႏြးေလး ဒုတ္ထိုးၿပီး စားသုံးနိုင္ပါတယ္။
#porkintestine #pork
ကိုရီးယား ေတာ့ဘိုကီး (Korea Tteokbokki Spicy Rice Cake)
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဆန္မုန့္ေခ်ာင္း ၁၀-၁၅ ေခ်ာင္း
ငါးက်ိတ္သားျပား ၂ ျပား (အေနေတာ္ေလးေတြလွီးထားပါ)
ၾကက္ဥ ၂ လုံး (ျပဳတ္ၿပီး အခြံႏြာထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ တစ္ျခမ္း (ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ႀကီး ၁ ေခ်ာင္း (အရွည္ပါးပါးေလးေတြလွီးထားပါ)
ေဂၚဖီ ၃ ဖတ္ (အေနေတာ္ အရွည္လိုက္ေလးေတြလွီးထားပါ၊ မထည့္လဲရပါတယ္)
အရည္လုပ္ရန္
ေရ ၃ ခြက္ ခြဲ (ဟင္းခ်က္ရန္တိုင္းေသာခြက္)
ငနီတူေျခာက္ႀကီး ၁၀-၁၂ ေကာင္ (ေရထဲထည့္ျပဳတ္ပါ)
ေရညွိေျခာက္ ၁၂x၂ တစ္ျပား
ေဆာ့ေရာ
င႐ုတ္အႏွစ္ ၃ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း (ကိုးရီးယား င႐ုတ္ႏွစ္ဗူး)
င႐ုတ္သီးမႈန့္ ၁ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ၁ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပ်ားရည္ ၁ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကားရည္ ၁ ဇြန္း လက္ဖက္ဇြန္း (သၾကားလဲသုံးလို႔ရပါတယ္)
ၾကက္သြန္ျဖဴမႈန့္ ၁ ဇြန္း လက္ဖက္ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အိုးထဲကို အရည္လုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလုံးထည့္ၿပီး ပြတ္ပြတ္ဆူလာတယ့္အထိတည္ပါ။ မီးေလွ်ာ့ၿပီး ဆူရံုေလး ၁၅ မိနစ္ေလာက္ တည္ၿပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ဖယ္ၿပီး ျပဳတ္ရည္ပဲထားပါ။
၂။ ျပဳတ္ရည္ ၃ ခြက္ကို အိုးထဲထည့္ၿပီးဆူေအာင္တည္ပါ။ ေဆာ့လုပ္ရန္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလုံးထည့္ၿပီး ေသခ်ာေမႊေပးပါ။ မီးအေနေတာ္ျဖင့္ဆူေအာင္ ၅ မိနစ္ေလာက္တည္ပါ။
၃။ ဆန္မုန့္ေခ်ာင္း၊ ေဂၚဖီ ၊ ငါးက်ိတ္သားျပား ႏွင့္ ၾကက္ဥ ထည့္ပါ။ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ ဆူေအာင္ထပ္တည္ပါ၊ မၾကာခဏ ေမႊေပးပါ။ ေရခန္းၿပီး ေဆာ့ပ်စ္လာတဲ့အထိတည္ေပးပါ။ ဆားျမည္းပါလိုတာထပ္ျဖည့္နိုင္ပါတယ္။
ပူပူေလးစားသုံးလွ်င္ပိုေကာင္းမြန္ပါတယ္။
#koreansnack #streetfood #toppoki
No comments:
Post a Comment