စားၾကမလား ဒီတစ္ခါ Korean BBQ ။ ကိုရီးယားအသားကင္က အေမရိကန္အသားကင္နဲ႕ နည္းနည္းဆင္ပါတယ္။ အဓိကသံုးထားတာ ကေတာ့ ၾကက္သား၊ အမဲသားနဲ႕ ၀က္သားေတြပါ။ ကိုရီးယားအသားကင္ရဲ႕ သူမတူတဲ့ ထူးျခားခ်က္ကေတာ့ အနံ႕အရသာနဲ႕ျပည့္စံုတဲ့ ဟင္းအႏွစ္ေတြကို ဆလပ္ရြက္တဲမွာ အသားကင္နဲ႕အတူ ထုပ္စားရတဲ့ဓေလ့ပါ။ ကိုရီးယားအသားကင္က အိမ္မွာလည္း လုပ္စားရလြယ္ ကူတဲ့အျပင္ အရသာေကာင္းမြန္လို႕ သူငယ္ခ်င္းတို႕ အၾကိဳက္ေတြ႕မယ္လို႕ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။
Korean BBQ (Beef)
ကိုရီးယားအမဲသားကင္လုပ္မယ္ဆိုရင္ တြဲဖက္အေနနဲ႕ အေကာင္းဆံုးဟင္းအႏွစ္ကေတာ့ Galbi ပါပဲ။ အႏွစ္ကို အမဲသားထဲမွာ စိမ့္၀င္ေန ေစဖို႕ အသားတံုးနဲ႕ နံရိုးေတြကို ေသးေသးေလးလွီးဖို႕လိုပါတယ္။ ဒါမွလည္း ဆလပ္ရြက္နဲ႕ ထုပ္ပိုးစားတဲ့အခါမွာ မခက္ ေတာ့ဘူးေပါ့။ ကင္တဲ့အခါမွာ မီးေသြးနဲ႕ကင္မွ အနံ႕ပိုေမႊးမွာပါ။
Galbi ျပဳလုပ္နည္း
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သၾကားညိဳ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
တံုးျပီးသားအမဲနံရိုး - ၅၀က်ပ္သား
ပဲပိစပ္ေဆာ့စ္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ႏွမ္းဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဖြန္း
ေထာင္းျပီးသားၾကက္သြန္ျဖဴ - စားပြဲတင္ဇြန္း၄ဇြန္း
ဆန္အရက္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ - အနည္းငယ္
နာနတ္၊လိေမၼာ္ (သို႕) သစ္ေတာ္သီးအရည္ - တစ္ခြက္
ခေနာၾကက္သားမႈန္႕ - အနည္းငယ္
အမဲသားကို သၾကားညိဳျဖဴးျပီး ခဏႏွပ္ထားပါ။ ပဲပိစပ္ေဆာ့စ္၊ႏွမ္းဆီ၊ ေထာင္းျပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆန္အရက္နဲ႕ ငရုတ္ေကာင္းေတြကို သမေအာင္ ေရာနယ္ထားပါ။ သၾကားျဖဴးထားတဲ့အမဲသားကို သစ္သီးရည္ထဲမွာႏွစ္ျပီး အေပၚက ေဆာ့စ္အေရာအေႏွာကို ေလာင္းျပီး ထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ေရခဲေသတၲာမွာ ၂နာရီေလာက္ ထည့္ထားလိုက္ပါ။ စားခါနီးမွ ထုတ္ျပီး အကင္ျပားေပၚမွာ တစ္မိနစ္၊ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ကင္ပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆလပ္ရြက္နဲ႕ ထုပ္ပိုးျပီးစားသံုးႏိုင္ပါျပီ။
Korean BBQ (Pork)
ကိုရီးယား၀က္သားကင္မွာသံုးတဲ့ ဟင္းအႏွစ္ကိုေတာ့ Bulgogi လို႕ေခၚပါတယ္။ အရိုးမပါတဲ့၀က္သားက Bulgogi နဲ႕တြဲဖက္ကင္ဖို႕ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။
ျပဳလုပ္နည္း
ေထာင္းျပီးသားၾကက္သြန္ျဖဴ - စားပြဲတစ္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ေထာင္းျပီးသားခ်င္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သၾကား - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ငရုတ္မႈန္႕ (သို႕)ငရုတ္ႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
နာနတ္ရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ႏွမ္းဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
လွီးျပီးသားၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ခေနာၾကက္သားမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၀က္သား - ၅၀က်ပ္သား
အထက္မွာ ေဖာ္ျပခဲ့တဲ့အတိုင္း ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားနဲ႕ ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ျပီး သၾကားျဖဴးထားတဲ့၀က္သားကိုေရာနယ္ပါ။ ေရခဲေသတၲာထဲမွာ အနည္းဆံုး (၁)နာရီထားေပးပါ။ အခ်ိန္ေစ့တဲ့အခါ အကင္ျပားကို မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ အပူေပးျပီၚ က်က္တဲ့အထိ ကင္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ႏွစ္သက္ရာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားနဲ႕ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment