ပဲျပားအုန္းႏို႕
ပဲျပား - ၂တံုး
အုန္းသီး - ၁လံုး
ဆီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ - အနည္းငယ္
နႏြင္းမႈန္႕ - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္မႈန္႕ - အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္
သၾကား - အနည္းငယ္
ခ်င္း(ဂ်င္း) - အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ - အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
ပဲျပား ၂တံုးကို အရြယ္ေတာ္ေလး မ်ားမ်ားရေအာင္လွီးျပီး ပဲငံျပာရည္ႏွင့္နယ္ကာ ခဏႏွပ္ထားပါ။ အိုးထဲသို႕ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ဆီ ဆူလာလွ်င္ ပဲျပားတံုးေလးမ်ားထည့္၍ ေၾကာ္ပါ။ ငရုတ္သီး အနည္းငယ္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေရာေထာင္းထားပါ။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီအနည္းငယ္ႏွင့္ အေရာင္တင္မႈန္႕ ေရာ၍ဆီသတ္ပါ။ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆက္ထည့္ပါ။ အေရာင္ရဲ လာလွ်င္ ေၾကာ္ထားေသာ ပဲျပားတံုးေလးမ်ား ထည့္ခ်က္ပါ။ ျပီးေနာက္ အုန္းႏို႕ရည္ထည့္၍ ပြက္လာသည္အထိအုပ္ထားလိုက္ပါ။ အေပါ့ အငန္အတြက္ ဆားႏွင့္သၾကား ထည့္ပါ။ အနံ႕ေမႊးရန္ ခ်င္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ခ်က္ထားေသာ ပဲျပားအုန္းႏို႕ဟင္း ပြက္လာလွ်င္ ပန္းကန္ထဲသို႕ထည့္၍ အသင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
ငါးအိုးကပ္
ငါးသစ္တံုး (ငါးပ်က္) - ၅က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
ဆား/သၾကား - အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ - အနည္းငယ္
ပုစြန္ငါးပိ - အနည္းငယ္
မန္က်ည္းမွည့္ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
အိုးထဲသို႕ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ တည္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ငရုတ္သီးေတာင့္ အနည္းငယ္ကိုေရာေထာင္းထားပါ။ ၾကက္သြန္နီအနည္း ငယ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ဆီဆူလာလွ်င္ ေရာေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ငရုတ္သီးထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားပါ ထည့္၍ဆီသတ္ပါ။ ဆီက်က္ေနေအာင္ သတ္ျပီးလွ်င္ အိုးထဲသို႕ ငါးသစ္တံုးေလးမ်ားထည့္၍ ေမႊပါ။ မန္က်ည္းရည္ အနည္းငယ္ ထည့္၍ေမႊပါ။ အေပါ့အငန္အတြက္ ဆားႏွင့္သၾကား ထည့္ပါ။ ေခတၲၾကာလွ်င္ ခ်က္ထားေသာ ငါးအိုးကပ္ေလးမ်ားေပၚသို႕ နံနံပင္ အနည္းငယ္အုပ္၍ ပန္းကန္ျပားထဲသို႕ထည့္ကာ အသင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment