Friday, May 20, 2011

မႏၱေလးနဲ႔ စားစရာ

မနက္ခင္း အစားအစာကို ေျပာေတာ့ ညေနခင္းမွာ ဟင္းအ ျဖစ္စားရ တဲ့ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို သြား သတိရပါ တယ္။ ကြ်န္ေတာ္ တို႔ငယ္ငယ္ တုန္းက ေတာ့ တစ္ခါ တရံမ်ား ဟင္းမခ်က္တဲ့ေန႔ သြား ဝယ္လိုက္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္၊ အိမ္ ကိုပါဆယ္ ဆြဲလာၿပီး ထမင္းနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ေရာလို႔ တြယ္ၾက တာပါ။ ဒီေခါက္ဆြဲ ေၾကာ္ကလဲ အခုေခတ္လို အသားပါ ေလကာ မံုလာထုပ္(ခ) ေဂၚဖီထုပ္ မ်ားမ်ား ေခါက္ဆြဲ သား ပြစိစိ မဟုတ္ပါဘူး။ အရင္က ႐ိုး႐ိုး ေခါက္ဆြဲ အသားက အခု ေခတ္ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲအ သားေလာက္ ကို ႏူးညံ့ ပါတယ္။ အ သီး အရြက္ ေတြက လည္း စားလို႔ ေကာင္းေအာင္ လွလွပပ လွီးထား တဲ့ေဂၚဖီထုပ္၊ ခါၾကက္ဥနီ။ ဘို စားပဲသီ းေတြ ပါပါတယ္။

ေဆာင္း တြင္းအသီး အႏွံေပါ တဲ့ရာသီမ်ား ဆိုရင္ ေဂၚရခါးသီး၊ ပန္းမံုလာ ပြင့္အစံုထည့္လို႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ဝက္သားနဲ႔ဆိုရင္လည္း အသား ခ်ည္းတံုးထားတာေလးပါမယ္။ အသဲအျမစ္ပါမယ္၊ ေက်ာက္ကပ္ ပါမယ္။ ဝက္ေခါက္ကိုႏူးအိေန ေအာင္လုပ္ထားတာပါမယ္။ ဝက္ အူေခ်ာင္းပါမယ္။ ေဟာၿပီးရင္ အေပၚကေန ၾကက္ဥတစ္လံုးကို ေၾကာ္ထားတာကိုပံုေပးလိုက္ဦး မယ္။ အထုပ္ကိုဖြင့္လိုက္တာနဲ႔ တ႐ုတ္ နံနံပင္နဲ႔ ေမႊးေမႊးေလး၊ ေျပာရင္းေတာင္ အနံ႔ေလးသင္း လာသလိုပါပဲ။ ၾကက္သားနဲ႔ဆို ရင္လည္း အသား၊ အသဲအျမစ္ အစံုထည့္လို႔ေၾကာ္ ေပးတာပါ။ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ငယ္ငယ္တုန္း ကေတာ့ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ဝယ္ရင္ အင္ဖက္နဲ႔ ထုပ္ေပးတာပါ။ ႏွစ္ ထပ္ထပ္ ထားတဲ့ အင္ဖက္ႀကီးထဲ ကို ေၾကာ္ထားတဲ့ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ေတြထည့္ၿပီးရင္ ဖက္ေအာက္မွာ ပဲတီခ်ဥ္ရယ္၊ ၾကက္သြန္နီအ ကြင္းလိုက္လွီး ထားတာ ရယ္ကို ထည့္၊ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ေရဆမ္း ထားတာကို ထည့္ေပး လိုက္ပါတယ္။
ဟင္းရည္လိုခ်င္ရင္ အိမ္ကခ်ိဳင့္ ယူသြား၊ ဝက္နံ႐ိုးေတြ၊ ၾကက္ လည္ေခ်ာင္း႐ိုးေတြ ၾကက္ေျခ ေထာက္ေတြအဆစ္ပါလာပါလိမ့္ မယ္။ အခုေခတ္မွာေတာ့ ဘာ ဝယ္ဝယ္ ၾကြပ္ ၾကြပ္အိတ္ပါပဲ။ 

ဒီ ေတာ့ ေခါက္ဆဲေၾကာ္အပူနဲ႔ ၾကြပ္ ၾကြပ္အိတ္ထိလို႔ထြက္လာတဲ့ ဘာမွန္း မသိတဲ့ အနံ႔လဲရပါတယ္။ ငယ္ငယ္တုန္းက အပူဓာတ္နဲ႔ထိ လို႔ေမႊးလာ ရတဲ့ အင္ဖက္နံ႔ကေလး ကိုေတာ့ လြမ္းမွလြမ္းပါပဲ။ ဒီ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ဆိုေတာ့ မႏၱေလး မွာဘယ္ဆိုင္ေတြ နာမည္ႀကီးလဲ ဆိုတာ ျပန္ေတြးမိေတာ့...။ ကြ်န္ေတာ္တို႔ ငယ္ငယ္တုန္း က ပုလင္း ဝင္းမွာေနတုန္းက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ဝယ ္မယ္ဆိုရင္ အခု ၁၉လမ္း၊ ေရႊျပည္ဓမၼာ႐ံုနား မွာရွိတဲ့ဆိုင္မွာ ဝယ္ခ်င္ဝယ္၊ ဒါမွ မဟုတ္ရင္ ေညာင္ပင္ ေဈးအေရွ႕ ဖက္မွာရွိတဲ့ ေက်ာင္း ေတာင္ဘက္ ကပ္ရပ္က ဆိုင္မွာ ဝယ္ခ်င္ဝယ္ ငယ္တုန္းက မို႔လားမသိ စားလို႔ ေကာင္းတာ ခ်ည္းပါပဲ။ ၂၅လမ္းမွာ ေနေတာ့၊ ဝယ္ စရာေခါက္ ဆြဲဆိုင္ေတြကေပါမွ ေပါပါ။
ေဈးခ်ိဳနားမွာဆိုရင္ ၈၃နဲ႔ ၈၂ၾကား ၂၈လမ္းေညာင္ပင္ႀကီး ေအာက္မွာေရႊေညာင္ပင္ဆိုင္၊ ၂၈x၂၉ၾကား၊ ၈၃လမ္းေပၚမွာ တိုက်ိဳဆိုတဲ့ ဆိုင္ေလးရွိတယ္။ ဟင္းခ်က္ ေကာင္းတယ္။ ဒါေပ မယ့္ ခုေတာ့လည္းလုပ္ငန္းေျပာင္း သြားျပန္ေရာ။ ၂၉လမ္း၊ ေအာက္ ဖက္ဆင္း လိုက္ရင္ ပါတ္ကားတို႔ ေရႊဝါဝင္း တို႔ရွိျပန္ပါတယ္။ ေနာက္ ၈၁လမ္း၊ ၃၀x၃၁ၾကားမွာက ရွင္း ရွင္းစားေတာ္ဆက္၊ သူ႔ေတာင္ ဘက္ကို ဆက္သြား မယ္ဆိုရင္ ေရႊ ဝါဖူး၊ ၃၅လမ္းကိုေက်ာ္လို႔ ၃၆ ေရာက္လို႔ အေနာက္ဖက္ဆင္း လိုက္ရင္တ႐ုတ္နာမည္နဲ႔စင္ခြ်မ္း ယဥ္ရွိပါတယ္။ ကုန္စည္ဒိုင္နား မွာေတာ့ သံုးထပ္ ဝက္သားေပါင္း ေကာင္းတဲ့ ဦးခ်စ္ခင္ရွိပါတယ္။ ေနာက္၂၁လမ္း၊ ၃၅x၈၆လမ္းၾကား ႏွစ္ၾကားထဲက ဝင္းၾကားထဲမွာ ဖြင့္ထားေပမယ့္ မိတ္ေဆြ အေပါင္း အသင္းမ်ားကို ဧည့္ခံ မယ္ဆိုရင္ ေနရာ က်ယ္က်ယ္ျပန္႔ျပန္႔လြတ္ လပ္ၿပီး ျမက္ခင္း ျပင္ေပၚမွာ ခံုေတြ ခင္းေပးတဲ့ "အဲဗားဂရင္း" ရွိျပန္ ပါတယ္။

အခုမ်ားမွာေတာ့ အဲဒီ ဆိုင္ေတြက တစ္ခ်ိဳ႕လည္းပိတ္၊ တစ္ခ်ိဳ႕ကလည္းဒီျပင္ေနရာေျပာင္း ဆိုေတာ့ ေနရာေဟာင္းမွာ က လူအသစ္၊ဆိုင္အသစ္ေတြျဖစ္ကုန္ ၾကပါတယ္။ ႐ံုေတာ္ႀကီးလည္းပိတ္၊ ထိုင္ စိန္ကေဖးလည္းပိတ္၊ အဲဗားဂရင္း လည္းပိတ္၊ ရွင္းရွင္းလည္းပိတ္၊ ၈၂လမ္း၊ ၂၆x၂၇ၾကားမွာဖြင့္တဲ့ "မင္းမင္း"ကေတာ့ ဆက္လက္ခ်ီ တက္ဆဲပါ။ ၂၉လမ္းမွာဆိုရင္ ဆိုင္ေဟာင္းဆိုလို႔ ေဒၚစင္းယံု ဆီခ်က္ပဲ အခုထိက်န္ေနပါတယ္။ ဟိုးအရင္က ေဒၚစင္းယံုဆီခ်က္ ဆိုတာ ၂၉လမ္း၊ ၈၃x၈၄ၾကား ဘီက်င္ တည္းခိုခန္းနဲ႔ ကပ္ရပ္ဆိုင္ ခန္းက်ဥ္းက်ဥ္း ေလးထဲမွာ ဖြင့္ထား တာပါ။ အခုေတာ့ အခန္းက်ယ္ ႀကီးျဖစ္ သြားပါတယ္။ 

ငယ္ငယ္က ေနမေကာင္းဘူး ဆိုရင္ အိမ္က ဖက္ထုပ္ဒါမွ မဟုတ္ ျမဴစြမ္ဝယ္ ေကြ်းတတ္ပါတယ္။
ေဒၚစင္းယံု ဆိုင္မွာ ဆန္ျပဳတ္ေကာင္းေကာင္း လဲရွိပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ကြ်န္ ေတာ္တို႔က အဲဒီအစားအစာေတြ ကို လူမမာစာလို႔ သတ္မွတ္ထား ေတာ့ မစားပါဘူး။ အခုခ်ိန္မွာ ေတာ့ ေခတ္မွီေအာင္ေၾကးအိုး ပါတြဲလို႔ေရာင္းပါတယ္။ လြန္ခဲ့ ေသာ အႏွစ္သံုး ေလးဆယ္ကေန အခုခ်ိန္ထိ ေအာင္လုပ္ငန္းတစ္ခု ကို ေခတ္အဆက္ဆက္ကတည္တံ့ ေအာင္ထိန္းသိမ္းထားႏိုင္တာက ေတာ့ ေလးစား စရာပါ။ ဘယ္မွာ မွမရႏိုင္တာ ကေတာ့ ဆိုင္ရွင္အန္း မႀကီးကိုယ္တိုင္လုပ္တဲ့ မုန္လာဥ ခ်ဥ္ပါ။ အဲဒါကိုင႐ုတ္သီးအစိမ္း ကို ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ေရာေထာင္းၿပီး ထည့္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ေရဆမ္းစားရ ပါတယ္။ မႏၱေလးက ဆိုင္ေတာ္ ေတာ္မ်ားမ်ား အခ်ဥ္ကိုမုန္ညႇင္း ခ်ဥ္ခ်ေပးတာမ်ားပါတယ္။ မုန္ ညႇင္းခ်ဥ္ေတာင္မွ တစ္ခ်ိဳ႕ကအ ခ်ဥ္သက္သက္၊ တစ္ခ်ိဳ႕ကအခ်ိဳ ဘက္ကဲတာကိုသံုးပါတယ္။ တစ္ ခ်ိဳ႕ဆိုင္ေတြကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ ကိုအကြင္းလိုက္လွီးထားတာ ဒါ မွမဟုတ္ ပဲတီခ်ဥ္ကိုင႐ုတ္ဆီအ ခ်ဥ္ေရနဲ႔ တြဲေပးထားပါတယ္။ ေနာက္ ၁၉လမ္း၊ ၈၂လမ္းေဒါင့္ မွာ ေအာင္ခ်မ္းသာေခါက္ဆြဲဆိုင္ ကေတာ့ အခုခ်ိန္ထိရွိေနပါေသး တယ္။

ဒါေပမယ့္ မဂၤလာေဈး ဘက္က မင္းစိန္နဲ႔ ၇၃လမ္းေဒါင့္ က အေခၚရခက္တဲ့ တ႐ုတ္နာ မည္နဲ႔ဆိုင္ေတြကေတာ့ တစ္ခ်ိန္ တုန္းကလူသိမ်ားခဲ့ေပမယ့္ အခု ခ်ိန္မွာေတာ့ နားသြားၾကပါၿပီ။ ေတာင္ဘက္ျခမ္း ၄၁လမ္း မွာေတာ့ ဝွင္းဝွါနဲ႔ ဘုရားႀကီး ေအာက္က်င္းေကြ႕က ေရႊလာ ေငြလာတို႔ကေတာ့ အခုခ်ိန္ထိ ရွိေနဆဲပါ။ အရင္ကဆိုရင္ ဧည့္ ေကာင္းေစာင္ေကာင္းမ်ားကို ထမင္းလိုက္ေကြ်းခ်င္တယ္ဆိုရင္ ေတာ့ ၂၉လမ္း၊ မီးသတ္ေမွ်ာ္စင္ နားက "ကိန္ၾကည္" မွာလိုက္ေကြ်း ၾကတာမ်ားပါတယ္။ အရင္က ေခါက္ဆြဲဆိုင္မ်ားကို ေပ်ာ္ပြဲစား လို႔နာမည္တပ္ထားတာလည္းရွိ ပါတယ္။ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ ဒီ ဆိုင္ေတြက အရက္ပါတြဲေရာင္း တာမ်ားပါတယ္။ အရင္က အ ရက္ဆိုင္ဆိုရင္ အစိုးရဖြင့္တဲ့ "ဘီ အီး" ဆိုင္ေတြက တရားဝင္ဖြင့္ပါ တယ္။ သူကေတာ့ အရက္ျဖဴပဲ ရပါတယ္။ (အရပ္ထဲမွာေတာ့ ဖြင့္ ထားတဲ့ခြက္ပုန္းဆိုင္ေလးေတြလဲ ရွိတာေတာ့ရွိသေပါ့။)

ေနာက္ ေတာ့မွသာ ရမ္အရက္ပါရတဲ့ "မန္းသီရိ" တို႔ "နန္းသီတာ"ဘား တို႔ေပၚလာတာပါ။ အခုေတာ့ ဒီ ဆိုင္ေတြေရာ အစိုးရအရက္ဆိုင္ ေလးေတြေပ်ာက္လို႔ ရပ္ကြက္ တိုင္း ရပ္ကြက္တိုင္းမွာ တစ္ပက္ တစ္ရာက်ပ္တန္ ရမ္ဆိုင္ေလး ေတြစည္ဘီယာစေတရွင္ေလးေတြ ကလည္း မေတြ႕ခ်င္မွအဆံုးပါပဲ။ အရင္က ယမကာလုလင္မ်ားက ကိုယ္သြားေနက်နီးစပ္တဲ့ေခါက္ ဆြဲဆိုင္ေခၚေခၚ၊ ေပ်ာ္ပြဲစား႐ံုပဲ ေခၚေခၚ၊ အရက္ဘားပဲေခၚေခၚ စားေတာ္ဆက္ပဲေခၚေခၚ အရက္ ေသာက္ခ်င္ရင္ အဲဒီကိုေျပးၾကတာ ပါပဲ။ အဲဒီဆိုင္ေတြသြားမွသာ ကိုယ္နဲ႔တူရာတူရာအေပါင္းအ သင္းေတြစုလို႔ အရက္ေသာက္ၾက တာမ်ားပါတယ္။ ဝီစကီ၊ ဘရန္ဒီ၊ ရမ္ႀကိဳက္တာကို တစ္ပက္ေလာက္ ထည့္ ဆိုဒါေလးနဲ႔ေရာ အျမည္း ကေလးကဝက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ တို႔ နံကင္တို႔အသားအစံုကင္တို႔နဲ႔ အျမည္းလုပ္ၿပီး ညေနခင္ေလးကို လြန္ေျမာက္ဖို႔ႀကိဳးစားၾကပါတယ္။ ထိုင္ေနက်ဆိုင္ ထိုင္ေနက် အေပါင္းအသင္းကို ေသာက္ေန က်လူေတြနဲ႔စားၾကေသာက္ၾက စကားေတြေျပာၾကနဲ႔ပါ။

တစ္ခါ တေလေတာ့လည္း တေဝါေဝါ တေသာေသာရီစရာေတြေျပာလို႔ တစ္ခါတေလေတာ့လည္း အရစ္ လြန္လို႔ကြိဳင္ေတြပူေတာ့ ႐ိုက္ၾက ခြဲၾကျပန္ၿပီဆိုရင္လည္း ဆြဲၾကလႊဲ ၾက။ ေနာက္ေန႔ေတြ႕ေတာ့လည္း ဒီလူေတြျပန္ဆံုၾကတာပါပဲ။တစ္ ခ်ိဳ႕ေန႔တိုင္း လာတဲ့ ေဖာက္သည္ မ်ားကေတာ့ ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့အ ရက္ကို ပုလင္းလိုက္ဝယ္ ကိုယ္ ႀကိဳက္သေလာက္ဝေအာင္ေသာက္ မကုန္လို႔က်န္တာကို ဆိုင္မွာ အပ္ ၿပီးရင္ ေနာက္ေန႔မွျပန္ယူၿပီးဆက္ ေသာက္၊ သူ႔ဟာနဲ႔သူေတာ့ ဟုတ္ လို႔ပါပဲ။ မႏၱေလးက ဆီခ်က္ေခါက္ ဆြဲဆိုင္ေလး ေတြက ထမင္းလည္း တြဲေရာင္းပါတယ္။ ထမင္းကိုတစ္ ခါစားေလာက္႐ံုကို ပုဂံလံုးေလး ေတြနဲ႔ထည့္ၿပီးေရာင္းပါတယ္။ ဝက္သားသုပ္နဲ႔ စားၾကတာမ်ားပါ တယ္။ ဝက္သားသုပ္မွာလည္း အသားပါတယ္။ နံကင္ပါတယ္။ အသဲကင္ထားတာပါတယ္။ နား ရြက္ပါတယ္။ လွ်ာပါ တယ္။ ေခါင္း ပါတယ္။ ၿပီးမွ ေဆာ့ရယ္၊ ၾကက္ သြန္နီဒါမွမဟုတ္ မံုလာထုပ္ပါးပါး လွီးထားတာကိုထည့္လို႔သုပ္ေပး ပါတယ္။ အစံုမသုပ္ ခ်င္ဘူး ဆိုရင္ လည္း ကိုယ္ႀကိဳက္တာကိုပဲ ေရြး ထည့္ၿပီးသုပ္ခိုင္းလို႔ရပါတယ္။ ေနာက္ အဲဒီဆိုင္ေတြမွာရႏိုင္တာ ကေတာ့ ဝက္ေျခ ေထာက္တို႔ ဝက္စတူးတို႔ပါပဲ။

နီညိဳညိဳေရာင္ ဝက္ေျခေထာက္ႏူးအိအိ၊ ဝက္ သားသံုးထပ္သားကို ေပါင္းထား တာကလည္း ႏူးႏူးအိအိ အင္မ တန္ကိုအရသာရွိပါတယ္။ ေနာက္ အဲဒီဆိုင္ေတြမွာ စားလို႔ေကာင္း တာကေတာ့ ထမင္ေပါင္းပါ။ မႏၱေလးထမင္းေပါင္းကေတာ့ ထမင္းကို င႐ုတ္ေဆာ့ရယ္၊ ငံျပာ ရည္ရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ရယ္ကို ေရာလို႔နယ္ထားတဲ့အ ေပၚမွာ ေျမပဲဆံေလးေတြရယ္ ဝက္သားကင္ထားတာေတြရယ္၊ နံကင္ေလးေတြရယ္ကို အေပၚက ျဖဴးၿပီးေပးပါတယ္။ ဒါကမႏၱေလး ကဆိုင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားရဲ႕ပံုစံ ပါပဲ။ ေဒၚစင္းယံုရယ္ ၃၂လမ္း၊ ၈၄လမ္းေဒါင့္ကဆိုင္ႏွစ္ဆိုင္က ေတာ့ ပံုစံတစ္မ်ိဳးပါ။ ထမင္းအျဖဴ ထဲကို ဝက္စတူးအရည္ကိုဆမ္း ေပးၿပီးမွ နံကင္ရယ္၊ အသဲကင္၊ အသားကင္၊ ဝက္ေခါက္ကင္၊ ဝက္အူေခ်ာင္းေတြကိုျဖဴးေပးထား ေတာ့ အရသာတစ္မ်ိဳးနဲ႔စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ ရန္ကုန္ထမင္း ေပါင္းကေတာ့ မႏၱေလးနဲ႔ကြာပါ တယ္။

ထမင္းအျဖဴေပၚမွာ ေကာ္ရည္နည္းနည္းဆမ္းၿပီးအ သီးအရြက္ေတြရယ္ အသားေတြ ရယ္ထည့္ေပးလိုက္တာပါ။ လာ႐ိႈး ထမင္းေပါင္းကေတာ့ မႏၱေလးနဲ႔ ကြာ ပါတယ။္ ထမင္းအျဖဴေပၚမွာ င႐ုတ္သီးခပ္စပ္စပ္နဲ႔ခ်က္ထားတဲ့ အသားဟင္းရယ္၊ ငံုးဥရယ္ထည့္ ေပးလိုက္တဲ့အရည္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ စားရတာပါ။ တစ္နယ္နဲ႔တစ္နယ္ တစ္ေဒသနဲ႔တစ္ေဒသနည္းနည္း ခ်င္းစီကြာသြားတာပါပဲ။ ေနာက္ ေတာ့ ဒီေခါက္ဆြဲဆိုင္ေလးမွာ အမဲလံုးနဲ႔တြဲစားရတဲ့ အခ်ဥ္ကို မွ်စ္ခ်ဥ္ခ်ေပးတဲ့ "နမ့္ခမ္းမန္း" ေခါက္ဆြဲဆိုင္ေလးေတြလည္းေပၚ လာပါတယ္။ မႏၱေလးညေနစာ စာရင္းထဲမွာ မပါမျဖစ္တဲ့ဆိုင္ ေလးေတြကေတာ့ အမဲအူျပဳတ္ ဆိုင္ေလးေတြပါ။ အရင္ကမႏၱေလး မွာ "ဆိတ္ပုဆိုးၾကမ္း" လို႔ေခၚတဲ့ ဆိတ္ဝမ္းတြင္းသားကိုအရည္ ေသာက္ခ်က္ထားတဲ့ အစားအစာ က ဘုရားပြဲေဈးတန္းမွာ ေရနံဆီ မီးခြက္ေလးထြန္းထားတဲ့ ဆိုင္မွာ ထိုင္ေသာက္ရတဲ့ သြားရည္စာ တစ္မ်ိဳးပါ။

ဒါေပမယ့္ လမ္း ၃၀နဲ႔ လမ္း၈၀ေဒါင့္မွာတစ္ဆိုင္ ၂၉လမ္း ၈၃x၈၄လမ္းၾကား ေဒၚစင္းယံု ဆီခ်က္နဲ႔မလွမ္းမကမ္းမွာတစ္ဆိုင္ ထမင္းနဲ႔တြဲေရာင္းတဲ့အမဲအူျပဳတ္ ဆိုင္ေလးေတြေပၚလာပါတယ္။ အဲသည္ေတာ့လည္း ညလည္စား စရာတစ္မ်ိဳးတိုးလာပါတယ္။ အဆီအႏွစ္ေတြနဲ႔ဟင္းကိုမစားခ်င္ ရင္ ဒီဆိုင္ေလးေတြကို အရည္ ေသာက္ေလးနဲ႔သြားစားလိုက္႐ံု ပါပဲ။ ၂၉လမ္းကဆိုင္ကေတာ့ ငါး ဖယ္လံုးလည္းရတယ္။ အမဲလံုး လည္းရတယ္။ ထမင္းနဲ႔တြဲစားလို႔ အေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ ေနာက္ ေတာ့ ဒီဆိုင္ေလးက ၿမိဳ႕မ႐ုပ္ရွင္ ႐ံုနားမွာ အိမ္ျဖဴေတာ္ဆိုတဲ့နာ မည္ေလးနဲ႔ဖြင့္ရာကေန ၃၄-၃၅ ၾကား ၈၁လမ္းေပၚကိုတစ္ခါထပ္ ေျပာင္းသြားရာကေန အခုေတာ့ အမဲအူျပဳတ္ဆိုင္ႏွစ္ဆိုင္လံုး ဘယ္ ဆီကိုေရာက္မွန္းေတာင္မသိေတာ့ ပါဘူး။ လြမ္းမိသဗ်ာ။

ကိုေပါက္ (မႏၲေလး)

No comments: