တူနာငါးေထာင္း
ပါ၀င္သည့္ပစၥည္းမ်ား
တူနာငါးေသတၲာ - (၁) ဘူး
ပုစြန္ေျခာက္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ညက္ျပီးမြေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ။)
င႐ုတ္သီးေတာင့္ - ၄ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၅လံုး (အခြံႏႊာထားပါ။)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀မႊာ (အခြံႏႊာထားပါ။)
ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
သံပုရာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သၾကား - ဇြန္းတစ္၀က္
ေရေႏြးဆူဆူ - ၁^၄ ခြက္
ျပင္ဆင္ပံု
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမ်ားကို အပူေပးထားေသာအိုးထဲထည့္ျပီးေလွာ္ပါ။ က်က္ေလာက္သည့္အခါ အိုးေပၚမွခ်ပါ။
ေလွာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီး၊ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ တူနာငါးထည့္ျပီး ဆက္ေထာင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္ႏွင့္ သၾကားေရာထည့္ပါ။ အရသာအေနေတာ္ ျဖစ္မျဖစ္ ျမည္းၾကည့္ပါ။
ေရေႏြးအနည္းငယ္ေလာင္းထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ ၄င္းတို႔ကို ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ျပီး အေပၚမွာ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ျဖဴးေပးပါ။ မိမိႏွစ္သက္ရာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင့္ တြဲဖက္၍ အတိုးအျမႇဳပိလုပ္ျပီး စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
ပါ၀င္သည့္ပစၥည္းမ်ား
တူနာငါးေသတၲာ - (၁) ဘူး
ပုစြန္ေျခာက္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ညက္ျပီးမြေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ။)
င႐ုတ္သီးေတာင့္ - ၄ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၅လံုး (အခြံႏႊာထားပါ။)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀မႊာ (အခြံႏႊာထားပါ။)
ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
သံပုရာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
သၾကား - ဇြန္းတစ္၀က္
ေရေႏြးဆူဆူ - ၁^၄ ခြက္
ျပင္ဆင္ပံု
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမ်ားကို အပူေပးထားေသာအိုးထဲထည့္ျပီးေလွာ္ပါ။ က်က္ေလာက္သည့္အခါ အိုးေပၚမွခ်ပါ။
ေလွာ္ထားေသာ င႐ုတ္သီး၊ၾကက္သြန္နီ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ တူနာငါးထည့္ျပီး ဆက္ေထာင္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္ႏွင့္ သၾကားေရာထည့္ပါ။ အရသာအေနေတာ္ ျဖစ္မျဖစ္ ျမည္းၾကည့္ပါ။
ေရေႏြးအနည္းငယ္ေလာင္းထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ။ ၄င္းတို႔ကို ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ျပီး အေပၚမွာ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ျဖဴးေပးပါ။ မိမိႏွစ္သက္ရာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင့္ တြဲဖက္၍ အတိုးအျမႇဳပိလုပ္ျပီး စားသံုးႏိုင္ပါသည္။
No comments:
Post a Comment