Wednesday, May 21, 2008

Fried Rice with Crabmeat

ကဏန္းသားထမင္းေၾကာ္

*ပါ၀င္သည့္ပစၥည္းမ်ား

ထမင္း - ခြက္ ၄ခြက္စာ
ကဏန္းသား - ခြက္တစ္ခြက္စာ၊ ခ်က္ျပီးအခြံႏႊာထားျပီး
ၾကက္ဥ - ၂လံုး
ၾကက္သြန္နီ - ခြက္ ၃ပံု ၁ပံုစာ၊ အတံုးတံုးထားရန္
ပဲငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ေဆာ့ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္၀က္
သၾကား - စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း
ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - စားပြဲတင္ဇြန္း၂ဇြန္း၊ ေတာက္ေတာက္စင္းထားရန္
င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျမိတ္ႏွင့္ သခြားသီး - အနည္းငယ္

*အဆင့္ဆင့္ခ်က္ျပဳတ္ပံု

- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီအိုးထဲတြင္ ေရႊေရာင္သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္ပါ။ျပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ အရင္ထည့္ကာေၾကာ္ျပီး ကဏန္းသားထည့္ေၾကာ္ပါ။ ထို႔ေနာက္ အိုးေဘးဖက္သို႔ အသာကပ္ထားပါ။
- ထို႔ေနာက္ ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ ၾကက္ဥကို ခေလာက္ေၾကာ္ကာ၊ ထမင္းကိုပါထည့္ေၾကာ္ပါ။
- ပဲငံျပာရည္၊သၾကားတို႔ကိုထည့္ကာ ႏွံ႕စပ္ေအာင္ ေရာေမႊျပီးေၾကာ္ပါ။
- ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ျပားထဲသို႔ထည့္ျပီး င႐ုတ္ေကာင္း၊ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ျဖဴးကာ သခြားသီးရံျပီး အရသာရွိေသာ ကဏန္းသားထမင္းေၾကာ္ကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။

No comments: