ထောပတ်သီး စပါယ်ရှယ် (Avocado Special)
လီမွန်ထောပတ်သီးဖျော်ရည် (Lemon and Avocado Drink)
ထောပတ်သီးက ကျန်းမာရေးအတွက် အာဟာရမ်ား ပြန်လည်ဖြည့်ဆည်းပေးသလို တစ်ကိုယ်ရေလှပမှုအတွက်လည်း ပံ့ပိုးကူညီပေးတဲ့ အသီးဖြစ်ပါတယ်။ နေ့စဉ် ရက်ခြား သောက်သုံးပေးပါက ကောင်းမွန်သော ရလဒ္ကို ရရွိမွာပါ။ အဲဒါကြောင့် အလြယ္တကူ ဖျော်သောက်နိုင်မယ့် နည်းလေးကို မျှဝေထားပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ထောပတ်သီး ၁ လုံး (အခွံနွှာပြီး အသားမ်ား ဇွန်းဖြင့် ခြစ်ထုတ်ထားပါ)
လီမြန္သီး ၁ ခြမ်း (အရည်ညှစ်ယူထားပါ)
သကြားညို စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
နို့ဆီ စားပွဲဇွန်း ၁ ဇွန်း
နွားနို့ ခွက်တစ်ဝက် (မုန့်လုပ်ရန် တိုင်းသောခွက်)
ရေခဲတုံး ၈ တုံး
လီမြန္သီးအခြံ လက်ဖက်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
(အရည်မညှစ်ခင် အဖြူသားများ မပါအောင် ခြစ်ထားပါ)
ပြုလုပ်နည်းအဆင့်ဆင့်
၁။ ကြိတ်စက်ထဲ ထောပတ်သီးမှလွဲလို့ တခြားပါဝင်ပစ္စည်းများ အားလုံးထည့်ပြီးမွှေပါ။ ထောပတ်သီးကို နောက်ဆုံးမှ ထည့်မွှေပါ။ မညက် တညက်ဆိုရပါပြီ။
၂။ သောက်သုံးရန် ဖန်ခွက်ထဲ ရေခဲထည့်၊ ထောပတ်သီးဖျော်ရည်ထည့်ပြီး လီမွန်အခွံမျှင်များဖြင့် အလှဆင်ကာ ချက်ချင်းသောက်သုံးပါ။
#avocado #lemon #juice
လက်ဖက်ရည်နှင့် ထောပတ်သီးရှိတ် (Tea and Avocado Shake)
ထောပတ်သီးကို လက်ဖက်ရည်ပျစ်ပျစ် ဖန်ဆိမ့်ဆိမ့်လေးနဲ့ အတူတွဲဖျော်ရတဲ့ အရသာက တစ်မျိုးထူးခြားသလို အရသာကလည်း အံ့အားသင့်စေပါတယ်။ ဖျော်သောက်ကြည့်လိုက်နော်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ထောပတ်သီး ၂ လုံး (အသားမ်ား ခြစ်ထုတ်ထားပါ)
နို့စိမ်း စားပွဲဇွန်း ၅ ဇွန်း
နို့ဆီ စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း
နွားနို့ ၁ ခွက်
ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁/၂ ဇွန်း
လက်ဖက်ရည် ၂ ထုပ် (အသင့်ဖျော်ထုပ် Authentic Myanmar Tea)
ရေခဲတုံး ၁ ခွက်
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ထောပတ်သီးကို ထက်ခြမ်းခြမ်းပြီး အစေ့ထုတ်ပါ။ ဇွန်းဖြင့် အသားမ်ား ခြစ်ထုတ်ပါ။
၂။ ကြိတ်စက်ထဲ ထောပတ်သီး၊ ဆား၊ နို့စိမ်း၊ နို့ဆီ၊ နွားနို့နှင့် လက်ဖက်ရည်ထုပ်များ ထည့်ပြီး မွှေပါ။ ရေခဲတုံးများကို ဖန်ခွက်ထဲ ထည့်ပြီး ချက်ချင်းသောက်သုံးပါ။
အဆင်ပြေးလားချစ်😉😘
#avocado
#shake
#milkshake
သံပရာ ပူဒီနာ ထောပတ်သီးရေခဲတုံး (Lime Avocado Mint Ice Cube)
ထောပတ်သီးရေခဲတုံးက ထောပတ်သီးဖျော်ရည် ဖျော်သောက်ရသလိုပဲ အရသာရှိပါတယ်။ ရေခဲတုံးအရွယ်လေးတွေဆိုတော့ စားရတာလည်း အလွန်အဆင်ပြေပါတယ်။ အိမ်မှာ လွယ်ကူပြီး သန့်ရှင်းသပ်ရပ်စွာ လုပ်စားနိုင်တာကြောင့် အားလပ်ရက်၊ အားတဲ့ အချိန်တွေမှာ လုပ်ထားလို့ရတာကြောင့်
အခုလိုထောပတ်သီးတွေပေါများချိန်ရာသီမှာ
သဘာဝအရသာနှင့် အေအးစာ တောင့်တချိန်တွေမှာ အလွန်အဆင်ပြေတဲ့ သရေစာလေး ဖြစ်ပါတယ်။ ကလေးများအတွက် ကိုယ်ကျွေးချင်တဲ့ အသီးနှင့် ရေခဲတုံးလုပ်ထားပြီး ကေလးမ်ားကို သရေစာစားချိန်မှာ စိတ္ခ်စြာ ကျွေးလို့ရပါတယ်။ အားလုံးအတွက် လုပ်စားလို့ရအောင် ဖော်ပြလိုက်ပါတယ်။
ပါဝင်ပစ္စည်းများ
ထောပတ်သီး ၂ လုံး (ထောပတ်သီးအသားများ ခြစ်ယူထားပါ)
သံပရာရည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၂ ဇွန်း
သံပရာခြံ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း ၁ ဇွန်း
ဂျယ်လီမှုန့် လက်ဖက်ဇွန်း ၁ ၁/၂ ဇွန်း (ရေနွေးလေးဖြင့် ဖျော်ထည့်ပါ)
နို့ဆီ စားပွဲဇွန်း ၅ ဇွန်း
နို့စိမ်း စားပွဲဇွန်း ၃ ဇွန်း
ပူဒီနာရွက် ၂ ပင် (အရွက်များခြွေထားပါ)
ပြုလုပ်နည်း
၁။ အအေးကြိတ်စက်ထဲ ပါဝင်ပစ္စည်းများအားလုံးထည့်ပြီး သေချာချောမွေ့ညက်အောင် ကြိတ်ပါ။
၂။ ရေခဲ ခဲတဲ့ခွက်လေးတွေထဲ ထောပတ်သီးဖျော်များ အပြည့်ဖြည့်၍ ရေခဲသေတ္တာ ရေခဲအခန်းထဲ ၂၊ ၃ နာရီခန့် ထည့်ပြီး ခဲထားပါ။
၃။ စားခါနီးမွ ရေခဲခွက်ထဲမှ ထုတ်ပြီး လိုသလို စားသုံးလို့ရပါပြီ။ ရေခဲခွက်ထဲမှ ထုတ်ပြီးလျှင် ချက်ချင်းစားပါ။
#avocado #avocadocube
ေထာပတ္သီး စပါယ္ရွယ္ (Avocado Special)
လီမြန္ေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ (Lemon and Avocado Drink)
ေထာပတ္သီးက က်န္းမာေရးအတြက္ အာဟာရမ်ား ျပန္လည္ျဖည့္ဆည္းေပးသလို တစ္ကိုယ္ေရလွပမႈအတြက္လည္း ပံ့ပိုးကူညီေပးတဲ့ အသီးျဖစ္ပါတယ္။ ေန႕စဥ္ ရက္ျခား ေသာက္သုံးေပးပါက ေကာင္းမြန္ေသာ ရလဒ္ကို ရရွိမွာပါ။ အဲဒါေၾကာင့္ အလြယ္တကူ ေဖ်ာ္ေသာက္နိုင္မယ့္ နည္းေလးကို မွ်ေဝထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေထာပတ္သီး ၁ လုံး (အခြံႏႊာၿပီး အသားမ်ား ဇြန္းျဖင့္ ျခစ္ထုတ္ထားပါ)
လီမြန္သီး ၁ ျခမ္း (အရည္ညွစ္ယူထားပါ)
သၾကားညို စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
နို႔ဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ႏြားနို႔ ခြက္တစ္ဝက္ (မုန့္လုပ္ရန္ တိုင္းေသာခြက္)
ေရခဲတုံး ၈ တုံး
လီမြန္သီးအခြံ လက္ဖက္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
(အရည္မညွစ္ခင္ အျဖဴသားမ်ား မပါေအာင္ ျခစ္ထားပါ)
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ႀကိတ္စက္ထဲ ေထာပတ္သီးမွလြဲလို႔ တျခားပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အားလုံးထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ေထာပတ္သီးကို ေနာက္ဆုံးမွ ထည့္ေမႊပါ။ မညက္ တညက္ဆိုရပါၿပီ။
၂။ ေသာက္သုံးရန္ ဖန္ခြက္ထဲ ေရခဲထည့္၊ ေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ထည့္ၿပီး လီမြန္အခြံမွ်င္မ်ားျဖင့္ အလွဆင္ကာ ခ်က္ခ်င္းေသာက္သုံးပါ။
#avocado #lemon #juice
လက္ဖက္ရည္ႏွင့္ ေထာပတ္သီးရွိတ္ (Tea and Avocado Shake)
ေထာပတ္သီးကို လက္ဖက္ရည္ပ်စ္ပ်စ္ ဖန္ဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႕ အတူတြဲေဖ်ာ္ရတဲ့ အရသာက တစ္မ်ိဳးထူးျခားသလို အရသာကလည္း အံ့အားသင့္ေစပါတယ္။ ေဖ်ာ္ေသာက္ၾကည့္လိုက္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေထာပတ္သီး ၂ လုံး (အသားမ်ား ျခစ္ထုတ္ထားပါ)
နို႔စိမ္း စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
နို႔ဆီ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ႏြားနို႔ ၁ ခြက္
ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
လက္ဖက္ရည္ ၂ ထုပ္ (အသင့္ေဖ်ာ္ထုပ္ Authentic Myanmar Tea)
ေရခဲတုံး ၁ ခြက္
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေထာပတ္သီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး အေစ့ထုတ္ပါ။ ဇြန္းျဖင့္ အသားမ်ား ျခစ္ထုတ္ပါ။
၂။ ႀကိတ္စက္ထဲ ေထာပတ္သီး၊ ဆား၊ နို႔စိမ္း၊ နို႔ဆီ၊ ႏြားနို႔ႏွင့္ လက္ဖက္ရည္ထုပ္မ်ား ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ေရခဲတုံးမ်ားကို ဖန္ခြက္ထဲ ထည့္ၿပီး ခ်က္ခ်င္းေသာက္သုံးပါ။
အဆင္ေျပးလားခ်စ္😉😘
#avocado
#shake
#milkshake
သံပရာ ပူဒီနာ ေထာပတ္သီးေရခဲတုံး (Lime Avocado Mint Ice Cube)
ေထာပတ္သီးေရခဲတုံးက ေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ ေဖ်ာ္ေသာက္ရသလိုပဲ အရသာရွိပါတယ္။ ေရခဲတုံးအ႐ြယ္ေလးေတြဆိုေတာ့ စားရတာလည္း အလြန္အဆင္ေျပပါတယ္။ အိမ္မွာ လြယ္ကူၿပီး သန့္ရွင္းသပ္ရပ္စြာ လုပ္စားနိုင္တာေၾကာင့္ အားလပ္ရက္၊ အားတဲ့ အခ်ိန္ေတြမွာ လုပ္ထားလို႔ရတာေၾကာင့္
အခုလိုေထာပတ္သီးေတြေပါမ်ားခ်ိန္ရာသီမွာ
သဘာဝအရသာႏွင့္ အေအးစာ ေတာင့္တခ်ိန္ေတြမွာ အလြန္အဆင္ေျပတဲ့ သေရစာေလး ျဖစ္ပါတယ္။ ကေလးမ်ားအတြက္ ကိုယ္ေကြၽးခ်င္တဲ့ အသီးႏွင့္ ေရခဲတုံးလုပ္ထားၿပီး ကေလးမ်ားကို သေရစာစားခ်ိန္မွာ စိတ္ခ်စြာ ေကြၽးလို႔ရပါတယ္။ အားလုံးအတြက္ လုပ္စားလို႔ရေအာင္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ေထာပတ္သီး ၂ လုံး (ေထာပတ္သီးအသားမ်ား ျခစ္ယူထားပါ)
သံပရာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
သံပရာခြံ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဂ်ယ္လီမႈန့္ လက္ဖက္ဇြန္း ၁ ၁/၂ ဇြန္း (ေရႏြေးေလးျဖင့္ ေဖ်ာ္ထည့္ပါ)
နို႔ဆီ စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္း
နို႔စိမ္း စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ပူဒီနာ႐ြက္ ၂ ပင္ (အ႐ြက္မ်ားေႁခြထားပါ)
ျပဳလုပ္နည္း
၁။ အေအးႀကိတ္စက္ထဲ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလုံးထည့္ၿပီး ေသခ်ာေခ်ာေမြ႕ညက္ေအာင္ ႀကိတ္ပါ။
၂။ ေရခဲ ခဲတဲ့ခြက္ေလးေတြထဲ ေထာပတ္သီးေဖ်ာ္မ်ား အျပည့္ျဖည့္၍ ေရခဲေသတၱာ ေရခဲအခန္းထဲ ၂၊ ၃ နာရီခန့္ ထည့္ၿပီး ခဲထားပါ။
၃။ စားခါနီးမွ ေရခဲခြက္ထဲမွ ထုတ္ၿပီး လိုသလို စားသုံးလို႔ရပါၿပီ။ ေရခဲခြက္ထဲမွ ထုတ္ၿပီးလွ်င္ ခ်က္ခ်င္းစားပါ။
#avocado #avocadocube
No comments:
Post a Comment