Saturday, December 30, 2017

ခ်ဥ္ေပါင္သီးႏွင့္ ဝက္သားအစပ္ဟင္း ~ အပ္မိူ ခ်ဥ္စပ္ေပါင္း ~ သစ္ၾကံပိုးကာရီၾကက္ကင္

ဟင္းအတြဲအစပ္သေဘာ မဟုတ္ေပမယ့္ ရံုးပိတ္ရက္ စာဖတ္သူနဲ႔ အာေတြ႔မယ့္ ဟင္းလ်ာေတြ ျဖစ္ဖို႔ ဆုေတာင္းရင္း ကူးယူ Share လိုက္ပါတယ္။

ခ်ဥ္ေပါင္သီးႏွင့္ ဝက္သားအစပ္ဟင္း
(Hot & Spicy Roselle With Pork Curry)
...........................


 ဒီတစ္ပတ္ အလြယ္တကူခ်က္ရမယ့္ ဟင္းေလးကေတာ့ လူတိုင္းႀကိဳက္ႏွစ္သက္မယ့္ ခ်ဥ္ေပါင္သီးႏွင့္ ဝက္သားအစပ္ဟင္းေလးပဲျဖစ္ပါတယ္။ ျမန္မာဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ ေရးေပးပါလို႔ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက ေတာင္းဆိုလာတဲ့အတြက္ ဘယ္လိုလြယ္ကူတဲ့ ဟင္းမ်ိဳးေရးရမလဲလို႔ စဥ္းစားရင္း အိမ္ေဘးနားက Super Market  ကို သြားျဖစ္တယ္။ မထင္မွတ္ဘဲ ဒီေန႔မွ ခ်ဥ္ေပါင္သီးေတြကို ေတြ႕လိုက္ရတယ္။ အဲဒါနဲ႔ အေဖနဲ႔အတူ ျခံထဲမွာ ေနစဥ္က အျမဲခ်က္စားျဖစ္တဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္သီးဟင္းေလးကို ျပန္ၿပီး သတိရမိတယ္။ ပိုၿပီးအဆင္ေျပသြားတာက ေနာက္ရက္မွ ျမန္မာအသိမိတ္ေဆြႏွစ္ေယာက္ကို ထမင္းစားဖိတ္ထားတဲ့အတြက္ ခ်ဥ္ေပါင္သီးနဲ႔ ဝက္သားဟင္း မ်ားမ်ားေလးခ်က္ၿပီး သိမ္းထားလိုက္မယ္ဆိုၿပီးေတာ့ ဝက္သားနဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္းသီးဝယ္ၿပီး ျပန္လာခဲ့တယ္။ တျခား လိုအပ္တာေတြက အိမ္က မီးဖိုထဲမွာ အဆင္သင့္ရွိၿပီးသားဆိုေတာ့ ဝယ္ဖို႔မလိုေတာ့လို႔ ပိုလို႔ေတာင္ အဆင္ေျပသြားတယ္။ ကဲ... ဒါဆိုရင္  အဲဒီဟင္းေလးက ဘယ္ေလာက္လြယ္ကူသလဲဆိုတာ ၾကည့္လိုက္ ရေအာင္... ။

ဒီလို ပါဝင္ပစၥည္းေတြ လိုအပ္တယ္
- ခ်ဥ္ေပါင္သီး  - 1 kg
- ဝက္သား - ၃၅၀ ဂရမ္
- ၾကက္သြန္နီ - ဥအႀကီး  ၃ လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀ ႁမႊာ
- င႐ုတ္သီးအႏွစ္ - စားပြဲဇြန္း  ၃ ဇြန္း
- ငါးပိ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း  ၂ ဇြန္း
- သၾကား  - စားပြဲဇြန္း  ၁  ဇြန္းခြဲ
- ဆီ - စာပြဲဇြန္း  ၂ ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးစိမ္း   - ၁၀ ေတာင့္

ကဲ... ဒါဆိုလွ်င္ စၿပီးခ်က္ၾကရေအာင္
၁။ ပထမဦးဆံုး ခ်ဥ္ေပါင္သီးကိုေျြခရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္သီးဖတ္ေလးေတြကို စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ ဖဲ့ၿပီး ေျြခပါ။ အလယ္မွာရွိတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္သီးမသံုးရပါဘူး။ ခ်ဥ္ေပါင္သီးဖတ္ေလးေတြကို သန္႔ရွင္းေအာင္ေဆးၿပီး ဆန္ခါထဲထည့္ကာ ေရစစ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေတာက္ေတာက္စဥ္းပါ။ အဆင္သင့္ျဖစ္လွ်င္ ခ်ဥ္ေပါင္သီးမွလြဲၿပီး က်န္တဲ့ ပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးကို  ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ေရာနယ္ပါ။ (င႐ုတ္သီးအႏွစ္အစား င႐ုတ္သီးမႈန္႔ကိုလည္း သံုးႏိုင္ပါတယ္။)
၃။ ၿပီးလွ်င္ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး ခ်က္ပါ။ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ။ ဝက္သား အသားတင္းၿပီး အနံ႔ေမႊးလာပါက ေရကို ဝက္သား ျမဳပ္႐ံုထည့္ကာ ဆက္ၿပီးခ်က္ပါ။
၄။ ဝက္သားႏူးခါနီးေလာက္မွာ ခ်ဥ္ေပါင္သီးဖတ္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၅။ ခ်ဥ္ေပါင္သီးဖတ္မ်ား ေပ်ာ့လာသည္အထိ ဆက္ၿပီးခ်က္ပါ။
၆။ ဟင္းရည္ပ်စ္ပ်စ္ႏွင့္ စားမယ္ဆိုလွ်င္ ခ်ဥ္ေပါင္ဖတ္မ်ားႏူးလွ်င္ စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ။ အကယ္၍ ေျခာက္ၿပီး ဆီျပန္လာသည္အထိ ဆက္ၿပီး ခ်က္မယ္ဆိုရင္လည္းရပါတယ္။ ကဲ... ဒါဆိုရင္ ျမန္ျမန္နဲ႔ လြယ္ကူတဲ့ ျမန္မာဟင္းတစ္ခြက္ရၿပီေပါ့။
......................................
Delicious Food From All Over The World By
MyintOoTha

အပ္မိူ ခ်ဥ္စပ္ေပါင္း ခ်က္စားမယ္
( ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ ၁၀ မိနစ္ ျဖင့္ ခ်က္နည္း )
-----

ခုမွစမ္းလုပ္ျကည့္တာ စားလို႔အရမ္းေကာင္း
👉🏿ခံတြင္းပ်က္ေနသူမ်ား ဒါေလးလုပ္စားျကည့္
လွ်ာလည္သြားမယ္✌

🌸လုပ္နည္း🌸
🌺ပါဝင္ပစၥည္း
အီႏိူကီမွိဳ............တစ္ထုပ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.......၅ တက္
ငရုတ္သီးစိမ္း......၅ ေတာင့္
သံပရာသီး ........ 2လံုး

1.အီႏိုကီမွိဳ ကို အၿမစ္ေတြၿဖတ္ၿပီး၁၅ ခုေလာက္ပါတဲ့အစုအေ၀းေလးေတြၿဖစ္ေအာင္ခြဲထုတ္ပါ။

2.ဆား ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္ ့၊ သံပုရာသီးတစ္စိတ္ေလာက္နဲ႔အရသာနယ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။

3. ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ေတြကိုေထာင္း
ၿပီး ပဲငံၿပာရည္ ၊ သၾကား ၊ ဗီနီဂါတို႔ ့ႏွင့္ သံပရာသီးညွစ္ပီး
ခ်ဥ္ငံစပ္ရည္ပ်စ္ပ်စ္ေလးစပ္ထားပါ။

4.မွိဳေတြရဲ ့ေအာက္ေၿခမွာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္နဲ ့စည္းေနွာင္ၿပီးပန္းကန္ၿပားတစ္ခုမွာထည့္ကာ
အေငြ ့ေကာင္းေသာေပါင္းအိုးမွာ10 မိနစ္ခန္႔ ့ေပါင္းပါ။
ေပါင္းအိုးက ထုတ္လာတာနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ရည္ေလး ေလာင္းခ် ေပးပါ။

လြယ္ကူ႐ိုး႐ွင္းပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ ခ်ဥ္စပ္ မိႈေပါင္းနည္းေလးပါ။❤

စားလို႕ေကာင္းရင္ မိတ္ေဆြမ်ားအား သတိရတတ္သူမို႔ ျပန္လည္မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္ေနာ္ ✌

ခရစၥမတ္ သစ္ၾကံပိုးကာရီၾကက္ကင္
(X-mas Cinnamon Curry Chicken Roasted)


  ႏွစ္သစ္ အခါသမယမွာ စုေပါင္း စုေဝးၿပီး အကင္လုပ္စားၾကမယ့္သူေတြအတြက္ အရသာတစ္မ်ိဳးျဖင့္ ကင္စားလို႔ရမယ့္ သစ္ၾကံပိုးကာရီ ၾကက္ကင္လုပ္နည္းကို မွ်ေဝလိုက္ပါတယ္။ လုပ္စားၾကည့္ဖို႔ မေမ့နဲ႔ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္ရင္း - ၂ ခု (ဆူးခြ်န္ျဖင့္ ထိုးဆြထားပါ)
- ကာရီမႈန္႔ -   စားပြဲဇြန္း ၁  ၁/၂ ဇြန္း
- ပ်ားရည္ - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
- သစ္ၾကံပိုးမႈန္႔  -  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁  ၁/၂ ဇြန္း
- ေနၾကာဆီ -  စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ႏြားႏို႔ - ခြက္တစ္ဝက္

ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ၾကက္သားနယ္ႏွပ္ရန္ ဖန္ဇလံုထဲ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားႏွင့္ ၾကက္သားထည့္ၿပီး ေသခ်ာနယ္ႏွပ္ပါ၊ အုပ္ၿပီး ေရခဲေသတၲာ ထဲ မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
၂။ အကင္စက္ (မီးေသြးမီး) ကို မီးအေနေတာ္အပူေပးၿပီး ၾကက္ေပါင္ အသားဘက္ အျခမ္းက စကင္ပါ။ တစ္ဖက္ကို မိနစ္ ၁၀ ခန္႔ကင္ၿပီးလွ်င္ တစ္ဖက္သို႔လွန္ၿပီး ကင္ပါ။
၃။ လိုသလို ပူပူ၊ ေအးေအး ႏွစ္သက္ရာ အသီးအရြက္သုပ္ျဖင့္ အတူတြဲ သံုးေဆာင္လို႔ ရပါတယ္။
...............................


Syi Lwin
Foods Garden

No comments: