Tuesday, May 14, 2013

ငါးေခါင္းေျမအိုးဟင္းအခ်ိဳ



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

ငါးၾကင္းေခါင္း တစ္ေခါင္း(၃၀က်ပ္သားခန္႕)၊ ပဲျပား တစ္တံုး(ေလးေထာင့္တံုးေလးမ်ား တံုးထားပါ)၊ မုန္႕ညင္းျဖဴ ေျခာက္ က်ပ္သား(တစ္လက္မအရြယ္စီ လွီးထားပါ)၊ တရုတ္မႈိေျခာက္ ငါးပြင့္ (ေရေႏြးျဖင့္ စိမ္ထားပါ၊ အညွာဖယ္ပစ္ပါ)၊ ၀က္သား ကင္ ေျခာက္က်ပ္သား (ပါးပါးလွီးထားပါ)၊ မွ်စ္ႏုႏု သံုးက်ပ္သားခန္႕ (မထူမပါး လွီးထားပါ)၊ မုန္လာဥနီ သံုးက်ပ္သားခန္႕ (ပါးပါးလွီးထားပါ)၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ႏွစ္ပင္ ( ခပ္ရွည္ရွည္ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)၊ ပဲငါးပိအႏွစ္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ၾကက္ျပဳတ္ ရည္ သို႕မဟုတ္ ေရ ၁.၂ လီတာ၊ ခ်င္းပါးပါးလွီး ေလးျပား၊ ခရုဆီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ဟင္းခ်က္၀ိုင္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း၊ သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ပဲငံျပာရည္အက်ဲ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း + ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း၊ ႏွမ္းဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ႏွင့္ ေကာ္မႈန္႕ အနည္းငယ္။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁)ငါးေခါင္းကို အေၾကးခြံမ်ားဖယ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ထက္ျခမ္းျခမ္းပါ။ ေရစစ္ျပီး ပဲငံျပာရည္အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းႏွင့္ ေကာ္မႈန္႕တို႕ျဖင့္နယ္ပါ။

၂) ေျမအိုးထဲတြင္ ဆီအနည္းငယ္ကို အပူေပးကာ ငါးေခါင္းႏွင့္ ပဲျပားမ်ားကို ညိဳေရာင္သန္းသည္အထိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆယ္ယူထားျပီး အိုးထဲသို႕ ဆီသံုးဇြန္းထည့္ပါ။ ဆီပူလွ်င္ ခ်င္းႏွင့္ ပဲငါးပိထည့္ ဆီသတ္ပါ။

၃)ေမႊးပ်ံ႕လာလွ်င္ မုန္႕ညင္းျဖဴ၊ မုန္လာဥနီ၊ မႈိ၊မွ်စ္ႏွင့္ ၀က္သားကင္ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ထို႕ေနာက္ အရသာမႈန္႕ခတ္၍ က်န္ပစၥည္းအားလံုးႏွင့္ ေရကိုထည့္ပါ။ ငါးေခါင္းႏွင့္ ပဲျပားေၾကာ္ကိုပါထည့္ျပီး မီးမွ်ဥ္းမွ်ဥ္းျဖင့္ မိနစ္ ၂၀ခန္႕ ဖံုးအုပ္ကာခ်က္ပါ။ ထို႕ေနာက္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖဴးျပီး သံုးေဆာင္ပါ။

(Ref: Heavenly Claypot Magic by Pang Nyuk Yoon)

No comments: