Wednesday, April 4, 2012

ၾကက္သားကင္ ဆလတ္သုတ္



ဒီတစ္ခါေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ခ်က္ျပဳတ္တဲ့ ဟင္းလ်ာမဟုတ္ပါဘူး။ အခ်က္အျပဳတ္ေကာင္းေကာင္း ဟင္းလ်ာလွလွေတြကို ခ်က္ျပဳတ္တတ္တဲ့ ညီမေလး၀တ္ရည္ရဲ႕ ဘေလာ့ခ္ကေနကူးယူေဖာ္ျပမွာျဖစ္ပါတယ္။

ထိုင္းစတိုင္လ္ ၾကက္သားေလးေတြကို ကင္ျပီးသုပ္မွာပါ။

ၾကက္သားကင္ ဆလတ္သုတ္

ဒါကေတာ႔ ထုိင္းစတုိင္ ၾကက္သားကင္ ဆလတ္သုတ္ေလးပါ။ ၾကက္ရင္ဗံုသားကို ကင္ျပီမွ ထုိင္းစတုိင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီး၊ သံပရာရည္၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔ေလးနွင္႔ ေရာစားရတာပါ။ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ ၾကက္ရင္ဗံုသား – ၂ခု (တကိုက္စာ အတံုးေလးမ်ား တုံးထားေပးပါ)

၂။ မက်ည္းရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း

၃။ ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)

၄။ ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ

၅။ သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

၆။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၂လံုး (အ၀ိုင္းပါးပါးလွီးပါ)

ရ။ ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး (အ၀ိုင္း ပါးပါးလီွးပါ)

၈။ နံနံပင္ – အနည္းငယ္

၉။ ငရုတ္ပြရွည္ေထာင္႔ – ၁ေထာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)

၁၀။ သံပရာရည္ – ၁လံုး (တ၀က္ကို အရည္ညွစ္ျပီ၊ က်န္တ၀က္ကို စိတ္ေပးထားပါ)

၁၁။ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္စီ)

ခ်က္ျပဳတ္နည္္း

၁။ အရင္ဆံုး အသားကင္ရန္ ၀ါးတုတ္မ်ားကို ၁၀မိနစ္ခန္႔ ေရစိမ္ထားေပးပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ အတံုးတံုးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ခြက္တစ္ခုထဲ ထည္႔လိုက္ပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ၾကက္သားကို (မန္က်ည္းရည္၊ ဂ်င္္း၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ သၾကား၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ ) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာနုယ္ျပီ ၁၀မိနစ္ခန္႔ နုပ္ထားေပးပါ။

၄။ ျပီေနာက္ ဆလတ္သုတ္ရန္ အတြက္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ (ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီး၊ နံနံပင္)တုိ႔ကုိ ေရာေမႊလိုက္ျပီ အေပၚမွ ငရုတ္သီးမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ သံပရာရည္တုိ႔ ျဖဴးလုိက္္ပါ။

၅။ နုပ္ထားေသာ ၾကက္သားမ်ားကို ေရစိမ္ထားေသာ ၀ါးတုတ္မ်ားျဖင္႔ သီေပးပါ။

၆။ မကင္ခင္ ကင္ျပားကို ဆီသုတ္ေပးထားပါ။ ဂစ္သို႔ မီးေသြး မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ရာနွင္႔ ကင္္နုိင္ပါသည္။

ရ။ ၾကက္သားမ်ာကို စကင္ပါေတာ႔မည္။ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ၾကက္သားမ်ား က်က္သည္အထိ ကင္ေပးပါ။

ရ။ ၾကက္သားကင္ျပီျပီ ဆုိလွ်င္ ဆလတ္သုတ္၊ သံပရာျခမ္းမ်ားျဖင္႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

Credit: http://getacookrecipe.wordpress.com

No comments: