တစ္ခါတေလ ဟင္းကိုအထူးတလည္မခ်က္ခ်င္တဲ့အခါမွာ ထမင္းသုပ္စားရတာ လွ်ာရင္းမ်က္ေစတာေတာ့အမွန္ပဲေနာ္။ အစာပလာကလည္း သိပ္ျပီးအထူးအေထြမလိုပါဘူး။ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲရွိတဲ့အရာေလးေတြနဲ႕ျပီးသြားတာ။
ကဲ...ထမင္းသုပ္စားရေအာင္...
ထမင္းသုပ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ထမင္း - လိုသေလာက္
ပဲမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျမိတ္ - အနည္းငယ္
ဆီ - ၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ငရုတ္သီးမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးေၾကာ္ - အနည္းငယ္
ငါး - ၂၀က်ပ္သား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး
မန္က်ည္းရည္ - အနည္းငယ္
အဆင့္ဆင့္ျပဳလုပ္ပံု
ပထမဦးဆံုး ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို လိပ္ျပီးရဲလာေအာင္ ဆီသတ္ထားပါ။ ငါးကိုျပဳတ္၍ အရိုးႏႊင္ျပီး ၾကြပ္သြားေအာင္ ဆီနာနာ ေလးသတ္ေပးပါ။ အရင္ဆံုး ထမင္းကို ပဲမႈန္႕ႏွင့္ နယ္ျပီးေတာ့မွ ဆီသတ္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္၊ ငါးဆီခ်က္ႏွင့္ အထက္ ပါ အဆာပလာမ်ားကို ထည့္၍နယ္ပါ။ ပန္းကန္လံုးထဲသို႕ နယ္ထားေသာ ထမင္းမ်ားကိုထည့္၍ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲသို႕ ေမွာက္ထည့္လိုက္ပါ။ ငရုတ္သီးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႕နဲ႕ တြဲဖက္၍ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
ဟင္းခ်ိဳျပဳလုပ္ပံု
ပထမဆံုး ငါးကိုျပဳတ္ပါ။ ငါးျပဳတ္ထဲကို ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ။ ျပီးရင္ အသင့္ႏႊာထား ေသာ ဘူးသီး၊ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္ႏွင့္ ၾကာဆံမ်ားကိုထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ သင့္ေတာ္သလို ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕ ထည့္ကာ အေပါ့အငန္ျမည္း၍ ထမင္းသုပ္ႏွင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
ကဲ...ထမင္းသုပ္စားရေအာင္...
ထမင္းသုပ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ထမင္း - လိုသေလာက္
ပဲမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျမိတ္ - အနည္းငယ္
ဆီ - ၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ငရုတ္သီးမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ - အနည္းငယ္
ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးေၾကာ္ - အနည္းငယ္
ငါး - ၂၀က်ပ္သား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး
မန္က်ည္းရည္ - အနည္းငယ္
အဆင့္ဆင့္ျပဳလုပ္ပံု
ပထမဦးဆံုး ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကို လိပ္ျပီးရဲလာေအာင္ ဆီသတ္ထားပါ။ ငါးကိုျပဳတ္၍ အရိုးႏႊင္ျပီး ၾကြပ္သြားေအာင္ ဆီနာနာ ေလးသတ္ေပးပါ။ အရင္ဆံုး ထမင္းကို ပဲမႈန္႕ႏွင့္ နယ္ျပီးေတာ့မွ ဆီသတ္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္၊ ငါးဆီခ်က္ႏွင့္ အထက္ ပါ အဆာပလာမ်ားကို ထည့္၍နယ္ပါ။ ပန္းကန္လံုးထဲသို႕ နယ္ထားေသာ ထမင္းမ်ားကိုထည့္၍ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲသို႕ ေမွာက္ထည့္လိုက္ပါ။ ငရုတ္သီးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႕နဲ႕ တြဲဖက္၍ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
ဟင္းခ်ိဳျပဳလုပ္ပံု
ပထမဆံုး ငါးကိုျပဳတ္ပါ။ ငါးျပဳတ္ထဲကို ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ကိုထည့္ပါ။ ျပီးရင္ အသင့္ႏႊာထား ေသာ ဘူးသီး၊ မႈိေျခာက္ပန္းေျခာက္ႏွင့္ ၾကာဆံမ်ားကိုထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ သင့္ေတာ္သလို ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႕ ထည့္ကာ အေပါ့အငန္ျမည္း၍ ထမင္းသုပ္ႏွင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment