Sunday, July 27, 2014

ပုစြန္ဆိတ္ၾကက္ဥေၾကာ္၊ ၾကက္အသည္းအျမစ္သုပ္ ႏွင့္ ကယားဟင္းခ်ိဳ



ျမန္မာဟင္းအတြဲအစပ္ေလးေတြကို မတင္ျဖစ္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္ကိုယ္တိုင္ခ်က္ျပဳတ္စားသူတစ္ေယာက္မဟုတ္တာက တစ္ေၾကာင္း၊ ကိုယ့္ဖာသာခ်က္စားရင္လည္း သူမ်ားေတြလို ဟင္းအတြဲအစပ္မခ်က္တတ္တာကတစ္ေၾကာင္းေၾကာင့္မို႕ ျဖစ္ပါတယ္။

အခုသူငယ္ခ်င္းတို႕ကိုေ၀မွ်မည့္ ဟင္းခ်က္နည္းအတြဲအစပ္ကလည္း တစ္စံုတစ္ေယာက္ေသာသူခ်က္ျပဳတ္တဲ့ ဟင္းလ်ာ မ်ားျဖစ္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္က ထိုင္ျမည္းျပီးစားသည္ေပါ့ေနာ္ ဟဲဟဲ။

ပုစြန္ဆိတ္ၾကက္ဥေၾကာ္
ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ပုစြန္ဆိတ္ ၂၀သား၊ ၾကက္ဥ ၅လံုး၊ ေကာ္ရည္ ၁ဇြန္း၊ အရက္ ၁ဇြန္း၊ ဆီ ၂က်ပ္ခြဲသား၊ ငံျပာရည္ ၂ဇြန္း၊ ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ဥ၊ ၾကက္သြန္နီ ၅ဥ။

ျပင္ဆင္ပံု
၁။ ပုစြန္ကို အခြံမ်ားသင္ျပီး အေနေတာ္လွီးထားပါ။ ၄င္းတို႕ကို ေကာ္ရည္၊ အရက္၊ ဆားတို႕ျဖင့္နယ္ထားပါ။


၂။ ၾကက္ဥကို ေဖာက္၍ေမႊတံျဖင့္ေမႊထားပါ။

၃။ ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ-နီတို႕ကို ေရာေထာင္းထားပါ။

ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ဆီပူအိုးထဲတြင္ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းျပီးသားတို႕ကိုထည့္၍ ဆီသတ္ပါ။

၂။ ပုစြန္နဲ႕ ၾကက္ဥတို႕ကိုေရာေႏွာေမႊျပီး ဆီခ်က္အိုးထဲထည့္ပါ။ ပဲငံျပာရည္ေလာင္းထည့္ပါ။

၃။ အေရာင္နီလာသည္အထိေၾကာ္ေပးပါ။ မတူးေအာင္တစ္ဖက္တစ္ခ်က္ လွန္ေပးျပီးဆယ္ယူပါ။

ၾကက္အသည္းအျမစ္သုပ္
ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္အသည္းအျမစ္ ၃စံု၊ ၾကက္သြန္နီ ၄လံုး၊ ေဂၚဖီ ၁၀သား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္ဆီ အနည္းငယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေရွာက္ရြက္ အနည္းငယ္၊ နႏြင္း အနည္းငယ္။

ျပင္ဆင္ပံု
၁။ ၾကက္အသည္းႏွင့္အျမစ္မ်ားကို ေရစင္စြာေဆးျပီး ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႕ျဖင့္ျပဳတ္ပါ။

၂။ အျမစ္ကိုအရင္ျပဳတ္ပါ။ အျမစ္ႏူးေလာက္မွ အသည္းထည့္၍ျပဳတ္ပါ။

၃။ ျပီးလွ်င္ သုပ္စားရန္အတြက္ အတံုးေသးေသးလွီးပါ။

၄။ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီတို႕ကို ေရေဆး၍ လွီးထားပါ။

ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ပန္းကန္ထဲတြင္ အတံုးေသးေသးလွီးထားေသာ ၾကက္အသည္း၊အျမစ္ကိုထည့္ပါ။

၂။ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္ဆီမ်ားထည့္၍သုပ္ပါ။

၃။ ေရွာက္ရြက္အုပ္ပါ။

၄။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ စားလို႕ပိုေကာင္းပါသည္။

၅။ အေပါ့အငန္ျမည္း၍ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။

ကယားဟင္းခ်ိဳ
ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
ေရႊဖရံုပြင့္ ၁၀ပြင့္၊ ေရႊဖရံုညြန္႕ ၁၀ညြန္႕၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင့္၊ ရံုးပတီသီး ၃ေတာင့္၊ ျမန္မာပင္စိမ္း အနည္းငယ္၊ ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္၊ ငါးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး ၁၀က်ပ္သား။

ျပင္ဆင္ပံု
၁။ ေရႊဖရံုပြင့္၊ ေရႊဖရံုညြန္႕တို႕ကို လိုအပ္သလို ခြဲစိတ္ပိုင္းျဖတ္ျပီး ေရေဆးထားပါ။

၂။ ငါးမ်ားကို ဆား၊ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည့္၍ ျပဳတ္ပါ။ က်က္လွ်င္အရိုးမ်ားသင္ထားပါ။

၃။ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ေထာင္းထားပါ။

၄။ ၾကက္သြန္နီဥၾကီးမ်ားကို ပါးပါးလွီး၍ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပားရိုက္ထားပါ။

ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
၁။ ခ်က္မည့္အိုးတြင္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ဓားျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ႏွင့္ အရိုးသင္ထားေသာ ငါးမ်ားေရာ၍ျပဳတ္ပါ။

၂။ ပြက္ပြက္ဆူလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားထည့္ပါ။

၃။ ျပီးလွ်င္ ေရႊဖရံုညြန္႕၊ေရႊဖရံုပြင့္မ်ားထည့္ပါ။

၄။ ပင္စိမ္းရြက္အုပ္၍ခ်ကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။

No comments: