Sunday, November 13, 2016

Thai Style Mince Chicken Salad & Fresh Prawn Salad


ခ်ဥ္ ငံ စပ္ ပုစြန္အစိမ္းသုပ္

ခ်ဥ္ခ်ဥ္ငံငံစပ္စပ္ေလးမို ့ ထိုင္းမိႈင္းေနတာေတြေပ်ာက္ၿပီး လန္းဆန္းတက္ၾကြလာမယ့္အစားအစာေလးပါ။ ပုစြန္အစိမ္းသုပ္တဲ့အခါ ပုစြန္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္မွ ေကာင္းပါတယ္။ ဒီပုစြန္ေတြက ပံသကူသားေတြပါ။


Ingredients:
ပုစြန္က်ား ၁၅ေကာင္
င႐ုတ္သီးအနီေတာင့္ ၁၀ေတာင့္
င႐ုတ္မိုးေမွ်ာ္ ၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃မႊာ
ပူစီနံ  ၁စည္း
နံနံပင္ ၃ပင္
သၾကား ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ငါးငံၿပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆလတ္႐ြက္ ၅႐ြက္


Preparation Method:
၁) ပုစြန္ေတြကို ေရေဆးၿပီး ေရစိမ္ပါ။ ပုစြန္ကို ေခါင္းၿဖဳတ္၊ အၿမီး ခ်န္ထားၿပီး အခြံခြာပါ။ ေက်ာလယ္ကို ခဲြၿပီး အမည္းေၾကာင္းေလးကို ထုတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ အသာေလး ၿဖန့္လိုက္ပါ။

၂) ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ င႐ုတ္သီးအနီ၊ င႐ုတ္မိုးေမွ်ာ္၊ ပူစီနံ၊ နံနံပင္ အားလံုးကို ပါးပါးေသးေသး လွီးပါ။

၃) အေပၚက ဆမ္းမည့္ ေဆာ့အတြက္ ပန္းကန္ထဲကို လွီးထားေသာ အစာပလာေတြထည့္ပါ။ သၾကား၊ ငါးငံၿပာရည္၊ သံပုရာရည္ထည့္ပါ။ အရသာကို စိတ္ၾကီုက္ၿပင္ပါ။

၄) ၿပင္မယ့္ပန္းကန္ထဲကို ဆလတ္႐ြက္ကို အရင္ခင္းပါ။ ပုစြန္တစ္ေကာင္ခ်င္း စီထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ၿပင္ထားေသာ ေဆာ့ကို ပုစြန္တစ္ေကာင္ခ်င္းစီေပၚ ခပ္ထည့္ပါ။ ပံုထဲမွာ ဆလတ္႐ြက္အစား ပူစီနံ႐ြက္ကို သံုးထားပါသည္။

၅) ေအာက္ခံ ဆလတ္႐ြက္ႏွင့္ ပုစြန္ကို ထုတ္စားပါ။ ပုစြန္ရဲ ့ခ်ိဳတဲ့အရသာရယ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာ့ရယ္၊ ပူစီနံေမႊးေမႊးေလးရယ္က စားၿပီးရင္း ထပ္စားခ်င္ေနမွာပါ။

သူငယ္ခ်င္းေတြႏွင့္ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး ၀ိုင္းဖဲြ ့စားလို ့ရတဲ့ ပုစြန္အစိမ္းသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္လုပ္စားၾကည့္ပါ႐ွင္။

Credit: KaeKae’s FoodPalace

ၾကက္သားစင္းေကာသုပ္ ♡ 
(Thai Style Mince Chicken Salad)
❀ ❀ ❀

ယိုးဒယားစင္းေကာသုပ္ေလးကိုအဆာေျပဘဲစားစားဟင္းတခြက္အျဖစ္ဘဲလုပ္စားစားစားရတာအဆင္ေျပလွတဲ့အနံ႔အရသာနဲ႔ျပည့္စံုေသာအသုပ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ၾကက္သားအစားႏွစ္သက္ရာအ သားျဖင့္ေျပာင္းၿပီးသုပ္နိုင္ပါတယ္။သုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္သား - ၂၀၀  ဂရမ္  ( နွစ္သက္ရာအသား )
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ပင္
ပူစီနံ - လက္တဆုပ္
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - တစ္႐ြက္
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း
ငရုပ္သီး အေလွာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ငံျပာရည္ - တစ္ ဇြန္း
သံပုရာရည္ - တစ္ဇြန္း
ဆန္ေလွာ္မႈန္႔  - တစ္ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔ သို႔ ဟင္းခပ္မႈန္႔ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔ ေရ - အနည္းငယ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
*************
1.ဦးစြာအသားကိုႀကိတ္ပါသို႔မဟုတ္ညက္ေအာင္စင္းထားပါ။

2.စင္းထားေသာအသားကိုလက္ကိုင္အိုုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္ျဖင့္မီးဖိုေပၚတြင္အပူေပးပါ။အခဲမ်ားမျဖစ္ေအာင္ေမြေပးပါ။ဆူပြက္ၿပီးအသားက်က္ပါကမီးဖိုမွခ်ထားပါ။

3.ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္၊ၾကက္သြန္မိတ္၊ပူစီနံ၊စပါးလင္ႏုႏုေ႐ွာက္႐ြက္တို႔ကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးၾကက္သားစင္းေကာျပဳတ္ထားေသာအိုးထည္းသို႔ေရာထည့္ပါ။

4.ငံျပာရည္အခ်ိဳမႈန့္သံပုရာရည္တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ၿပီးဆန္ေလွာ္မႈန္႔၊ငရုပ္သီးမႈန္႔၊ထည့္ကာသမေ အာင္ေမြေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္အသားစင္းေကာသုတ္ေလးကိုပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီးပူစီနံအနည္းငယ္ျဖင့္အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

5.တဲြဖက္အေနျဖင့္ဆလပ္ရြက္ေကာက္ညင္းေပါင္းတို႔ျဖင့္လည္းတည္ခင္းသံုးေဆာင္ေလ့႐ွိၾကပါတယ္။
❀ဆန္ေလွာ္မႈန္႔မွာဆန္(သို႔႔)ေကာက္ညင္းဆန္ကိုစပါးလင္ေရွာက္႐ြက္ေသးေသးစိတ္ျဖင့္အေရာင္ရေအာင္ေရာေလွာ္ၿပီးခပ္ၾကမ္းၾကမ္းအေနထားႀကိတ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
.........
Sofia

Credit: http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments: