ပ႐ုိတင္းကို စားသင့္ေသာအခ်ိန္
အားကစားမလုပ္ခင္ မိနစ္ ၃၀ အလုိနဲ႔ အားကစားလုပ္ၿပီး မိနစ္ ၃၀ ၾကာတဲ့အခ်ိန္မွာ စားေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ စားသင့္တဲ့ ပ႐ိုတင္းပမာဏဟာ ၁၀-၂၀ ဂရမ္ေလာက္ စားသင့္ပါတယ္။ စားသင့္တဲ့ ပ႐ိုတင္း ပါတဲ့ သေရစာေတြကို ေအာက္မွာ ေဖာ္ျပေပး လိုက္ပါတယ္။
(၁) ၾကက္သားႏွင့္ တူနာငါး
ေပါင္မုန္႔ပါးပါးႏွစ္ခ်က္ၾကားမွာ ၾကက္သား ဒါမွမဟုတ္ တူနာငါး ညႇပ္ၿပီး စားေပးႏိုင္ ပါတယ္။ ၾကက္သားျပားေလးခ်ပ္မွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ၁၄ ဂရမ္ပါဝင္ၿပီး ငါးေသတၱာဘူးထဲက တူနာငါးတစ္ဝက္မွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္ ၂၂ ဂရမ္ပါဝင္ေနပါတယ္။
(၂) ၾကက္ဥျပဳတ္၊ ဘဲဥျပဳတ္
ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥဒါမွမဟုတ္ဘဲဥဟာ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီးခ်ိန္မွာ အစားသင့္ဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။
(၃) ေခ်ာကလက္ႏို႔
ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီးခ်ိန္မွာ ေခ်ာကလက္ႏို႔ကို ေသာက္ေပးတာဟာ လန္းဆန္း အေမာေျပေစၿပီး ႂကြက္သားထုကိုပါ သန္စြမ္းေစပါတယ္။ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီးခ်ိန္မွာ ေခ်ာကလက္ႏို႔ေသာက္တာဟာ ႂကြက္သားဖြံ႕ၿဖိဳးေရးအတြက္ အမ်ားႀကီးအေထာက္အပံ့ ေပးႏိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ အာဟာရဂ်ာနယ္က ဆိုပါတယ္။
(၄) ဒိန္ခ်ဥ္
ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ အေလးမသူေတြအတြက္ အေကာင္းဆံုးအာဟာရပါ။ ဒိန္ခ်ဥ္မွာ ပ႐ိုတင္းဓာတ္နဲ႔ ကယ္လ္စီယမ္ဓာတ္ေတြ မ်ားျပားစြာ ပါဝင္ေနတာေၾကာင့္ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီးခ်ိန္မွာ ေသာက္သင့္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ သစ္သီးေတြ၊ သၾကားေတြနဲ႔ ေရာထားတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ကို မေသာက္ပါနဲ႔။ အရသာေကာင္းခ်င္ရင္ အခြံမာသီးနဲ႔ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ဒါမွမဟုတ္ ဘလူးဘယ္ရီသီးေရာထည့္ၿပီး ေသာက္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
Ref : Good Health
No comments:
Post a Comment