ဒီဇင္ဘာလရဲ႕ ေအးခ်မ္းတဲ့ရာသီဥတုမွာ ျမန္မာေတြရဲ႕ ခံတြင္းနဲ႕ အစပ္အဟပ္လည္းတည့္၊ က်န္းမာေရးအတြက္ လည္းေကာင္း တဲ့ ႏွင္းခ်ယ္ရီၾကက္သားခ်ဥ္စပ္၊ မုန္လာဥနီသုပ္ႏွင့္ ဘူးသီးဟင္းခ်ိဳတို႕ကို သူငယ္ခ်င္းတို႕လည္း သြားရည္က်ေအာင္ တင္ျပလိုက္ပါတယ္ေနာ္။
ဘူူးသီးဟင္းခ်ိဳကေတာ့လူတိုင္းခ်က္တတ္တာမို႕ မေရးျပေတာ့ပါဘူး။
ႏွင္းခ်ယ္ရီၾကက္သားခ်ဥ္စပ္
ပါ၀င္သည့္ ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သား - ၅၀က်ပ္သား ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္နီ - ၅လံုး
ငပိ - အနည္းငယ္ ငရုတ္သီးအႏွစ္ - အနည္းငယ္
ငရုတ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္ ပင္စိမ္း^ခ်င္း - အနည္းငယ္
ငံျပာရည္/ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ - အနည္းငယ္
အဆင့္ဆင့္ျပဳလုပ္ပံု
ပထမဦးဆံုး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရခန္းေလးျပဳတ္ျပီး အခြံကိုခြာ၍ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။ ဒယ္အိုးထဲသို႕ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီမ်ားကို ထည့္၍္ဆီသတ္ပါ။ ငရုတ္သီးအႏွစ္ႏွင့္ မွ်င္ငပိကို ထည့္၍ဆီနာနာေလး သတ္ေပးပါ။ ထို႕ေနာက္ ပင္စိမ္းရြက္အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အေရာင္ရဲ၍ အနံ႕ေမႊးလာလွ်င္ ၾကိတ္ထားေသာ ငရုတ္သီးအစိမ္းမ်ားကိုထည့္ ပါ။ အသင့္နယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို အိုးထဲသို႕ထည့္ပါ။ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကိုဆက္၍ ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ဆူလာသည္အထိ ေရေႏြးထည့္၍ ခဏထားပါ။ အသားမ်ားႏူး၍ အိသြားလွ်င္ အေပါ့၊အငံ ျမည္း၍ အသင့္ သံုးေဆာင္ႏိုင္ရန္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲသို႕ ငွက္ေပ်ာ္ဖက္ေလးခင္း၍ ခ်က္ထားေသာ ၾကက္သားခ်ဥ္စပ္ဟင္းကို ထည့္ပါ။ အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအေနျဖင့္ သီးသန္႕ စားႏိုင္ရန္ ေဘးပတ္ပတ္လည္တြင္ ငရုတ္သီးကြင္းေလးမ်ားကို အစီအရီထည့္၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
မုန္လာဥနီသုပ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
မုန္လာဥနီ - ၂၀က်ပ္သား သံပရာသီး - ၁လံုး
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး ႏွမ္း -အနည္းငယ္
ဆား - အနည္းငယ္ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ - အနည္းငယ္
အဆင့္ဆင့္ျပဳလုပ္ပံု
ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ပါးပါးလွီး၍ ေရစစ္ထားပါ။ မုန္လာဥနီကို ျခစ္၍ ေရစစ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကိုထည့္ပါ။ သံပရာသီးအနည္းငယ္ညႇစ္ပါ။ ႏွမ္း၊ဆား၊ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ အနည္းငယ္ထည့္၍ သမေအာင္ နယ္ပါ။ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲသို႕ ငွက္ေပ်ာ္ဖက္ခင္း၍ နယ္ထားေသာ မုန္လာဥနီသုပ္ကိုထည့္ပါ။ ေဘးမွ သခြားသီးကြင္းေလးမ်ား အစီအရီထည့္၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment