Saturday, August 4, 2018

မုန္႕လက္ေကာက္ ႏွစ္ျပန္ေၾကာ္ - ေခါက္မုန္႔ - ေရမုန္႔/ လမ္းသရဲမုန္႔ - ထန္းသီး ေက်ာက္ေက်ာ -အုန္းနို႕ ေက်ာက္ေက်ာ Cup Cake

အုန္းရည္/အုန္းနို႕ ေက်ာက္ေက်ာ ကပ္ကိတ္



ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ေက်ာက္ေက်ာ - ၂ ထုပ္ (တယ္လီဖုန္းပံု ေက်ာက္ေက်ာ)
သၾကား - ၁ ခြက္ နွင္႔ ၃/၄ ပံု ခြက္ (မုန္႕လုပ္ရန္တိုင္းေသာခြက္)
ဆား - ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ဇြန္း)
ဂ်ယ္လီမႈန္႔ - ၁ ဇြန္း ခဲြ (လက္ဖက္ဇြန္း/ေရေႏြးေလးျဖင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ)
ေရ - ၅ ခြက္ (မုန္႔လုုပ္ရန္ တိုင္းေသာခြက္)
အုန္းသီးရည္ - ၂ ခြက္ (လတ္ဆတ္ေသာ အုန္းသီးခဲြမွ ရေသာအရည္)
အုန္းနို႔ရည္ - ၁ ခြက္
ထန္းလ်က္ - ၁၀ က်ပ္သား (ၾကိဳထားပါ)
အုန္းသီး - ၁ ျခမ္း (အသားမ်ား ျခစ္ထားပါ)

ျပဳလုပ္နည္း
မကပ္ေသာ ေစာက္နက္အိုးထဲကို အုန္းသီးရည္ ၊ အုန္းနို႕ရည္ ၊ ေရ ထည့္ျပီး မီးအေနေတာ္ျဖင္႔ တည္ပါ ။ အရည္ မ်ား ပူၿပီး ပြတ္လာလွ်င္ ေက်ာက္ေက်ာ ၊ သၾကား ၊ ဂ်ယ္လီမႈန္႔ နွင္႔ ဆား တို႕ထည့္ျပီး သၾကားအရည္ ေပ်ာ္တဲ့အထိ တည္ပါ ။ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ ။ ပြတ္ပြတ္ ဆူလာလွ်င္ မီးဖိုေပၚမွ ခ်ၿပီး ကပ္ကိတ္ခြက္ေလးေတြထဲ ေလာင္း ထည့္ပါ ။

အနည္းငယ္ အေအးခံၿပီး အေပၚယံ နည္းနည္း တင္းလာလွ်င္ ၾကိဳထားေသာ ထန္းလ်က္အရည္ကို လက္ဖက္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစီေလာက္ ေက်ာက္ေက်ာေပၚမွ ဆန္းလိုက္ပါ ။ ၿပီးလွ်င္ ေရခဲေသတၱာထဲ အေအးခံထားပါ ။ ၂၀ - ၂၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံထားၿပီးလွ်င္ ခြက္ေလးမ်ားထဲမွ ထုပ္ၿပီး အုန္းသီးဖတ္ေလးမ်ား ၊ ထန္းလ်က္ ဆန္းၿပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါသည္ ။ အေအးၾကိဳက္သူမ်ား အတြက္ စားခံနီးမွ ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုပ္စားတာေကာင္းပါတယ္ ။

(Syi Foodsgarden)

💎 ထန္းသီး ေက်ာက္ေက်ာ လုပ္နည္း💎
****************************


ထန္းသီးႏု  👉 အမႊာ ၂၀
သၾကား  👉 ၂၀ သား
ေရ  👉 ၁ လီတာ
ဆား  👉 လက္တစ္ညႇပ္စာခန္႔
ေက်ာက္ေက်ာ 👉 အထုပ္ အေသးဆံုး Size တစ္ထုပ္


ထန္းသီးႏုကို ေရတစ္ဝက္ ထည့္ႀကိတ္ထားပါ။
က်န္တစ္ဝက္ကို ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ေမႊ၍ ၅ မိနစ္ခန္႔က်ိဳပီးရင္
သၾကား ေပ်ာ္ေအာင္ ထည့္ေမႊေပးပါ။


ႀကိတ္ထားတဲ့ ထန္းသီးထည့္ေမႊပါ။
၁၅ မိနစ္ခန္႔ မီးအား အေနေတာ္နဲ႔ က်ိဳေပးပီးရင္
ဗန္းထဲေလာင္းခ်၍ အေအးခံထားပါ။
ခဲသြားရင္ ထန္းသီး ေက်ာက္ေက်ာ ရပါပီ။

______________________________________________________

ေက်ာက္ေက်ာက်ိဳတဲ့အခါ မီးအား အရမ္း မျပင္းရပါဘူး။
______________________________________________________

ထန္းသီးေဖ်ာ္ရည္
****************
ထန္းသီးႏု  👉 အမႊာ ၂၀
သၾကား  👉 ၁၀ သား
ေရ  👉 ၁ လီတာ



အားလံုးေရာႀကိတ္ပီး ေရခဲတံုး ထည့္ပီးေသာက္ပါ။

(ပဲခူး ေဒၚေထြးရီ)

ထန္းသီးမုန္ ့ျပဳလုပ္နည္း


လိုအပ္တာေတြကေတာ့
၁။ ဆန္မႈန္႔ ၁၅၀ ဂရမ္
၂။သၾကား ၁၅၀ ဂရမ္
၃။ ထန္းသီးအမွည္႔သီး အႏွစ္ ၆၀ ဂရမ္ (သို႔) ထန္းသီးမွည္႔အနွစ္ ရယ္ဒီမိတ္ဘူး
၄။ အုန္းနုိ႔ ၂၇၀ ဂရမ္
၅။ ဆား အနည္းငယ္
၆။ Baking powder 1.5 Teaspoon


အုန္းနုိ႔ ၊ သၾကား နဲ႔ ဆားကုိ သၾကားေပ်ာ္ရုုံ မီးဖုိေပၚမွာ တင္ၿပီးတည္ပါ။
သၾကားေပ်ာ္ရင္ မီးဖုိေပၚမွ ခ်ထားပါ။


ဆန္မႈန္႔ နဲ႔ ထန္းသီးႏွစ္ကုိ ေယာင္းမျဖင္႔သမေအာင္ေမႊပါ ။
မီးဖုိမွခ်ထားေသာ အုန္းနုိ႔ကုိ တဇြန္းခ်င္း ထည္႔ေမႊပါ။ ေစးလာသည္အထိ နယ္ပါ။



အုန္းနုိ႔ရည္ ကုန္သည္အထိ တဇြန္းခ်င္းထည္႔ေမႊပါ။
မႈန္႔ႏွစ္ရည္ အေနအထားေရာက္ၿပီဆုိရင္ ခြက္ႀကီးႀကီး (သုိ႔) ဖန္ဇလုံတလုံးအတြင္းသုိ႔ ဇကာစစ္ခ်ပါ ။



ေလလုံေအာင္ဖုံးျပီး ၆ နာရီ (သုိ႔) ၈ နာရီ ၾကာထားပါ။
(က်မကေတာ႔ မနက္မုန္႔လုပ္ဖုိ႔ဆုိရင္ ညကတည္းက မုန္႔ႏွစ္ရည္လုပ္ၿပီး တညအိပ္ထားလုိက္ပါတယ္ ထန္းသီးနံ႔ေလး ပုိေမႊးတာသိသာပါတယ္) ။

ေပါင္းခါနီးမွာ baking powder ကုိ ဇကာစစ္ၿပီးထည္႔ပါ။ ထည္႔ေနတုန္းမွာ တဖက္ကလဲ မုန္႔ကုိေမႊေနပါ။
မိမိေပါင္းမယ့္ခြက္ (သုိ႕) ဘန္းထဲထည္႔ ၿပီး နာရီ၀က္ / ၄၅ မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းပါ။
( တခြက္ခ်င္းစီ ေပါင္းတာထက္စာရင္ အားလုံး ခြက္ႀကီးႀကီးနဲ႔ ထည္႔ေပါင္းရင္ ပုိပြပါတယ္..)


မုန္႔သားေပၚသုိ႔ ေပါင္းအုိးအဖုံးမွ ေခၽြးမ်ားမက်ေစရန္ ေပါင္းအုိးအဖုံးကုိ သန္႔ရွင္းေသာ လက္သုတ္ပု၀ါျဖင္႔ ပတ္ၿပီးမွ ေပါင္းပါ။
အေအးခံၿပီး လုိရာပုံကုိ လွီး (သုိ႔ ) ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ညွပ္ကာအုန္းသီးျခစ္ပီး ျဖဴးစားလို ့ရပါၿပီရွင္ ။


Source: Ma Ma Soe Mar Lar


မုန္႔ပ်စ္သလက္အႂကြပ္(သို႔)ေခါက္မုန္႔လုပ္နည္း။
*********************************



ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
***************
၁။ဆန္မႈန္႔-၂ခြက္
၂။ထန္းလ်ွက္ခဲ-၂၀သား
၃။ဆား-၁ဇြန္း
၄။ေဆာ္ဒါ-၁ဇြန္း
၅။ၾကက္ဥ-၁လံုး
၆။အုန္းသီး-၁လံုး
၇။ေရ-၁ခြက္(သို႔)လိုသေလာက္ထည့္ပါ။

*ထန္းလ်ွက္ကိုေရ(၁)ခြက္နဲ႔က်ိဳၿပီးစစ္ထားပါ။

*ၾကက္ဥကိုေခါက္ထားပါ။

*အုန္းသီးဆံကိုျခစ္ထားပါ။

မုန္႔ေဖာက္ရန္။
**********

ဆန္မႈန္႔၊ဆား၊ေဆာ္ဒါတို႔ေရာေမႊၿပီးေရ၊ထန္းလ်ွက္ရည္၊ၾကက္ဥေခါက္ထားတာနဲ႔ေရာ၍မပ်စ္မက်ဲေဖ်ာ္ၿပီး(၄၅)မိနစ္ခန္႔အပြခံၿပီးမကပ္တဲ့ဒယ္အိုးဆီသုတ္ၿပီးမုန္႔ရည္တဇြန္းထည့္ၿပီးပါးပါးျဖန္႔ၿပီးလုပ္ပါ။အုန္းဆံထည့္ၿပီးဒယ္အိုးအဖံုးခဏဖံုးထားပါ။ၿပီးေနာက္အဖံုးဖြင့္ၿပီးမုန္႔ႂကြပ္ၿပီးေရႊဝါေရာင္ရရင္မုန္႔ကေလာ္ၿပီးလက္ဖက္ရည္တို႔နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီး႐ွင္။

မွတ္ခ်က္မီး။အပူရိွန္ေလ်ွာ့ၿပီးလုပ္ပါ။ထန္းလ်ွက္ကိုတခါတည္းမထည့္ခ်င္ပါကမုန္႔လုပ္တဲ့အခါမွထည့္၍လုပ္ႏိုင္ပါသည္။


Sabai Daily Foods

ေရမုန္႔/ လမ္းသရဲမုန္႔



မုန္႔စပ္နည္း..
-ဆန္မုန္႔ စတီးဇြန္း၇ ဇြန္း
-ေကာက္ညႇင္းမုန္႔ စတီးဇြန္း၁
-ၾကက္ဥ ၁လံုး
ဂ်င္း လက္တဆစ္ ေထာင္းၿပီးအရည္ ညစ္ထည့္ပါ က်န္တဲ့အဖတ္ကိုလဲထည့္လိုရပါယ္။
-ေဆာ္ဒါ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
-ငရုတ္ေကာင္းမုန္႔ အနည္းငယ္
-ဆား/ၾကက္သားမုန္႔

(ေနာက္တစ္နည္း -ေမႊးတံဆိပ္ဆန္စိမ္းမုန္႔တစ္ထုတ္၊ ေမႊးကုလားပဲစိမ္းမုန္႔႔ တဝက္၊မုန္႔ေဖာက္ေဆာ္ဒါ ထမင္းစားဇြန္းတဝက္၊ဆား ေကာ္ဖီဇြန္းဝက္၊ ေရအေနေတာ္ခ်ိန္ထည့္ျပီး တနာရီၾကာေဖာက္ထားပါတယ္)


အားလံုးစပ္ၿပီးရင္ အထက္ပါေဖာ္ျပထားတာေတြကို သမေအာင္ေမႊလိုက္ပါေရကို မပ်စ္မက်ဲ ေဖ်ာ္ရပါမယ္။အရမ္းပ်စ္ရင္လဲမေကာင္းပါဘူး။
အားလံုးၿပီးရင္ ၁နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။

ထည့္မယ့္အစာ ......
ေဂၚဖီ/ခရမ္းခ်ည္သီး/ငရုတ္သီးစိမ္း/နံနံပင္/ၾကက္သြန္မိတ္/မဆာလာ/ဆား/ၾကက္သားမုန္႔ အားလံုးကိုဖြဖြေလး နယ္ထားေပးပါ။
ပဲျပဳတ္ပါထည့္ရင္လဲရပါတယ္။


မုန္႔လုပ္တဲ့အိုးက မကပ္တဲ့အိုးျဖစ္ရပါမယ္။
စလုပ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ မီးကိုဖြင့္ထားပါ။
အိုးပူေနလိုမရပါ ေအးေနတဲ့အခ်ိန္ မုန္႔ရည္ကို ေလာင္းထည့္ၿပီး လွည့္ေပးပါ ၿပီးရင္ အစာေတြထည့္ၿပီး မီးဖိုးေပၚတင္ပီး အေပၚယံကိုဆီသုတ္ေပးရပါမယ္ အဖုံးအုပ္ၿပီးခဏေလာက္ထားလိုက္ရင္ရပါၿပီ။

(Moom Angel)

မုန္႕လက္ေကာက္ ႏွစ္ျပန္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္မြမြေလး



အျပင္မသြားျဖစ္တဲ့ ရက္ေတြတိုင္း အိမ္မွာျမန္မာမုန္႕ေလးေတြ လုပ္စားရတာ အင္မတန္ ေပ်ာ္ဖို႕ေကာင္းပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ မုန္႕လက္ေကာက္ကို ႏွမ္းျဖဴ ထန္းလ်ွက္ရည္ေလးနဲ႕နယ္ျပီး အရသာ တမ်ဳိးယူကာ ေၾကာ္ထားပါတယ္။

ေကာက္ညွင္းမုန္႕လက္ေကာက္ဆိုရင္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေပ်ာ့သြားတယ္လို႕ ေျပာတတ္ၾကပါတယ္ ေကာက္ညွင္းတို႕ရဲ႕ ထံုးစံမို႕လို႕ မုန္႕လုပ္ရင္ ေပ်ာ့တတ္တာ သဘာ၀ပါဘဲ မေပ်ာ့ေအာင္ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲဆိုျပီး အႀကိမ္ႀကိမ္ စမ္းသပ္လိုက္တာ ဒီတခါေတာ့ ေအာင္ျမင္သြားပါျပီ။

မုန္႕လက္ေကာက္ကို မီးအရမ္းမျပင္းေစဘဲ မီးအေနေတာ္နဲ႕ ပထမတခါေၾကာ္ျပီး က်က္တာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္၍ အေအးခံကာ ေနာက္တႀကိမ္ မီးအနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ွာ့ျပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ျပန္ျပီးေၾကာ္ေပးျခင္းျဖင့္ ေကာင္ညွင္းမုန္႕လက္ေကာက္ ႂကြတ္ႂကြတ္ မြမြေၾကာ္ေလး ရလာပါလိမ့္မယ္။

မုန္႕လက္ေကာက္က ေၾကာ္တတ္ျပီး ေၾကာ္နည္းေလးသိရင္ စားလို႕အရမ္းေကာင္းသလို ေၾကာ္လို႕လဲ လြယ္ပါတယ္ မုန္႕စပ္နည္းနဲ႕ ေၾကာ္နည္းမကြ်မ္းက်င္ရင္ေတာ့ ေၾကာ္တဲ့အခါ အႏၲရာယ္ နည္းနည္းမ်ားပါတယ္။

မေၾကာ္ခင္ မုန္႕သားစပ္ျပီး အနည္းဆံုး၂နာရီ၃နာရီေလာက္ မုန္႕သားေသေအာင္ ထားေပးရပါတယ္ မုန္႕သားမေသရင္ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ မုန္႕သားက ဆီေပါက္ျပီး ဆီေရာ မုန္႕သားေတြပါ ေတာ္ေတာ္ ခပ္ေေ၀းထိ လြင့္စင္ျပီး ေပါက္တတ္ပါတယ္ ျဖစ္ႏိူင္ရင္ေတာ့ မုန္႕လက္ေကာက္ကို မုန္႕သားစပ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တညသိပ္ထားျပီးမွ ေၾကာ္တာအေကာင္းဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္မို႕ ဆီပူမထိရေလေအာင္ မုန္႕သားေသေအာင္ထားျပီးမွ ေၾကာ္တာအေကာင္းဆံုးပါ မုန္႕သားေသသြားရင္ေတာ့ ေၾကာ္ေနစဥ္ ဆီပူေပါက္ျပီးမွန္မွာ မေၾကာက္ရေတာ့ ဘူးေပါ့ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕. - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်ိန္ဗူး ၄ဗူး
ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ ဗူး( ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ နယ္ရန္)
ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ ( မုန္႕သားစပ္ရန္)
က်ဳိျပီးေပါက္ေစးက်ေနေသာ ထန္းလ်ွက္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းခန္႕ (မုန္႕သားစပ္ရန္)
ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ ၃လံုး
ထန္းလွ်က္ခဲ - 200g
ေရ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး (ထန္းလ်ွက္က်ဳိရန္)

[ေနာက္တစ္နည္း - မုန္႔လက္ေကာက္ပူပူႂကြပ္ႂကြပ္ပြပြေလး 😋😋😋

မုန္႔လက္ေကာက္ ျပဳလုပ္နည္း

လိုအပ္တာေတြကေတာ့
၁။ေကာက္ညွင္းမွုန့္႔ ၄၀၀ ဂရမ္
၂။ဆန္မႈန္႔ ၁၀၀ ဂရမ္
၃။ ဆား အနည္းငယ္
၄။ Baking soda 1/2 Teaspoon
၅။ေရခပ္ေႏြးေႏြးအနည္းငယ္
၆။အုန္းႏို႔အနည္းငယ္ (ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ပါက ထည့္ႏိုင္ပါသည္)

အားလံုးကိုနယ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ညကတည္းက တညအိပ္ထားလုိက္ပါ (ေၾကာ္သည့္အခ်ိန္ဆီမေပါက္ေစရန္အတြက္ျဖစ္ပါသည္)]

ျပင္ဆင္ပံု

ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကို ေရထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူးႏွင့္ နည္းနည္းခ်င္းထည့္ကာ နယ္ေပးပါ။
ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕အေပၚမူတည္ျပီး ေရကို နည္းနည္းခ်င္းထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ။
မုန္႕သားေပ်ာ့ျပီး ေစးလာျပီဆိုရင္ မုန္႕သားအရမ္းမေပ်ာ့ေစရန္ ေရကိုအကုန္မထည့္ဘဲ ခ်န္ထားလိုက္ပါ။


မုန္႕သားေပ်ာ့လာပါက ေလလံုေသာ ဗူးတခုထဲထည့္ကာ အဖံုးဖံုးထားျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တညသိပ္ ထားေပးပါ။
မုန္႕သား တညသိပ္ထားျပီးတာနဲ႕ က်ဳိထားေသာ ထန္းလ်ွက္ရည္ႏွင့္ ႏွမ္းတို႕ထည့္ျပီးနယ္ေပးပါ ။


မုန္႕သားျပန္စပ္ျပီးတာနဲ႕ လက္တဖ်စ္စာသာသာ အေနေတာ္မုန္႕သားကိုယူကာ လက္ဖ၀ါး ႏွစ္ဖက္နဲ႕ ပြတ္ျပီး မုန္႕သား႐ွည္႐ွည္ေလးရတာနဲ႕ ထိပ္စ၂ဖက္ကို အ၀ိုင္းေလးလုပ္ကာ ဖိျပီးဆက္လိုက္ပါ။
ဆီကို မီးအပူေပးပါ။
ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္သို႕ ေလ်ွာ့လိုက္ပါ။
မီးျပင္းလြန္းရင္ အတြင္းသားေတြ မက်က္ဘဲ အျပင္သားလဲ ကြ်မ္းလြယ္ပါတယ္။
မီးအေနေတာ္နဲ႕ေၾကာ္ေနစဥ္ တဖက္က်က္ရင္ တဖက္ကို လွန္ေပးပါ။


၂ဖက္လံုး မုန္႕သားအေရာင္ ေျပာင္းသြားျပီး ကြ်တ္လာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ဇကာထဲထည့္ကာ ဆီစစ္ေပးပါ။
ထိုနည္းအတိုင္း မုန္႕သားအားလံုးကုန္ေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။
ေၾကာ္ထားေသာ မုန္႕လက္ေကာက္မ်ား ေအးလာပါက ဆီကို မီးအနည္းငယ္ ထပ္ေလ်ာ့ကာ မုန္႕လက္ေကာက္မ်ားကို တခုျခင္းစီ အိုးဆန္႕သေလာက္ ထပ္ေၾကာ္ေပးပါ။
မာျပီးႂကြတ္လာတဲ့အထိ စိတ္႐ွည္႐ွည္ ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္ကာဆီျပန္ျပီး စစ္ေပးထားပါ။

ထန္းလ်ွက္ရည္က်ဳိရန္

ထန္းလ်ွက္ခဲ - 200g
ေရ. - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၃ဗူး
မီးအေနေတာ္နဲ႕ ေရႏွင့္ ထန္းလွ်က္ခဲကို ေက်ေအာင္က်ဳိေပးပါ။
ထန္းလ်ွက္ခဲမ်ား ေက်သြားပါက ထန္းလ်ွက္ရည္ကို ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ။
ေမႊေနစဥ္ ထန္းလ်ွက္ရည္ ႂကြက္မီွးတန္း အေနအထား ရမရသိေစရန္ ထန္းလ်ွက္ရည္ကို သစ္သားေယာင္းမႏွင့္ ဆယ္ျပီး အိုးထဲမွာဘဲ ျပန္ေလာင္းခ်ၾကည့္ပါ။
ႂကြက္မွီးတန္း အေနအထားေလာက္ရရင္ အေအးခံျပီး မုန္႕သားအေရာင္လွေစရန္ မုန္႕သားစပ္တဲ့အထဲကို ထည့္ေပးႏိူင္သလို မုန္႕လက္ေကာက္ႏွင့္ စားလို႕ရပါျပီ..။


စိတ္၀င္စားဖြယ္ရာမာမာရဲ့၀ါသနာ

#ခ်က္ျပဳတ္သူနာမည္မ်ားမွာ Links ခ်ိတ္ထားပါေၾကာင္း

No comments: