Thursday, January 21, 2016

ကန္တံုပုစြန္လံုးခ်က္ (တရုတ္) - ျမင္းခြာရြက္သုပ္ - ၾကံမဆိုင္ဟင္းခ်ိဳ



ရာသီဥတုကလည္း ေအးေအး ထမင္းေအးေအး ဟင္းေအးေအးကိုမ်ား ဒီအခ်ိန္စားလိုက္ရရင္ အေတာ္မုန္းမိမွာပါပဲ။ ဒီေတာ့ ကိုယ္စားမယ့္အခ်ိန္နီးမွ အျမန္ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္လို႕ရမယ့္ဟင္းအမယ္ေတြကို ခ်က္စားရရင္ေကာင္းမယ္ေနာ္။ က်ေနာ့္ အေဒၚကေတာ့ ခ်က္ျပဳတ္မယ့္ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို အသင့္လွီးခၽြတ္ျပင္ဆင္ထားတတ္ျပီး စားကာနီးမွ တရွဲရွဲခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္ စားေသာက္တတ္တာေၾကာင့္ အရသာက ဂြတ္ရွယ္ေပါ့ေနာ္။

ပုစြန္ထုပ္ကို ကန္တံုစတိုင္လ္ လံုးခ်က္ခ်က္မယ္၊ ျမင္းခြာရြက္ကိုပဲမႈန္႔မထည့္ဘဲ သုပ္မယ္၊ ျပီးေတာ့ ၾကံမဆိုင္ဟင္းခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ေလးလုပ္မယ္။ ဟင္းေတြကၾကည့္ေတာ့ ေတာ္တန္ရံုေလးပဲလို႕ထင္ရတာ ၾကိဳတင္ ျပဳတ္ လုပ္ထားရမွာေလးေတြလဲရွိရဲ႕ေနာ္။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ အရသာထူး ထမင္းျမိန္ႏိုင္ၾကပါေစ။

ကန္တံုပုစြန္လံုးခ်က္


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

ပုစြန္ထုပ္တစ္ေကာင္ ၂၅က်ပ္သားခန္႕၊ ခ်င္းေထာင္းျပီးသား ၁ဆစ္စာခန္႕၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ(ေထာင္းျပီး) ၁ဥ၊ ၀က္သားစဥ္းျပီး ၁၀က်ပ္သား၊ ဆီ ၂ဇြန္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ - သၾကား - ေရ - ဆား ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္၊ ေကာ္ရည္ - ပဲငံျပာရည္ ၁ဇြန္း၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ၁ခြက္၊ ၾကက္ဥ (ေခါက္ျပီး) ၁လံုး၊ ၾကက္သြန္နီ (ပါးပါးလွီး) ၂ဥ။

ျပင္ဆင္ပံု
ပုစြန္ကို ေရေဆးျပီး အခြံထဲမွာပင္ တစ္လက္မခန္႔စီပိုင္းပါ။ ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ေထာင္းထားပါ။
၀က္သားကိုစဥ္းျပီး ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီး၍ ၾကက္ဥကိုေခါက္ထားပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္းအဆင့္ဆင့္
ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ၁မိနစ္ေၾကာ္၍ ၀က္သားထည့္ျပီး ၃မိနစ္ထပ္ေၾကာ္ပါ။
ပုစြန္ကိုထပ္ထည့္ျပီး မီးျပင္းျပင္းျဖင့္ ၁မိနစ္ထပ္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို ဆူေအာင္တည္ထားပါ။
ပဲငံျပာရည္၊ ေကာ္ရည္၊ သၾကား၊ ေရတို႔ကို သီးသန္႔ေရာ၍ ပုစြန္အိုးထဲသို႕ထပ္တည့္ျပီး ေစးပ်စ္လာသည့္အထိ ေမႊျပီးခ်က္ပါ။
ဆားႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ကိုထည့္၍ ၾကက္ဥကိုေမႊျပီးထည့္ပါ။

ျမင္းခြာရြက္သုပ္


ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

ျမင္းခြာရြက္ ၃စည္း၊ ၾကက္သြန္နီ ၅လံုး၊ သံပရာသီး ၁လံုး၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕ အနည္းငယ္၊ေျမပဲေၾကာ္(ေထာင္းျပီး) အနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္/ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ အနည္းငယ္။

ျပင္ဆင္ပံု
ျမင္းခြာရြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၂လံုးကို ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။
က်န္ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ။

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ျမင္းခြာရြက္ထဲသုိ႔ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုထည့္ပါ။
ဆီခ်က္မ်ားကို ျမင္းခြာရြက္ထဲသို႔ထည့္ပါ။
ျပီးလွ်င္ ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ေျမပဲေၾကာ္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔တို႔ကိုထည့္ျပီး ေရာနယ္သုပ္ပါ။
သံပရာသီးညွစ္ျပီး ထည့္သုပ္ပါ။

ၾကံမဆိုင္ဟင္းခ်ိဳ

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကံမဆိုင္ ၁၅က်ပ္သား၊ ဘဲ ၃၀က်ပ္သား၊ ငရုတ္သီးစိမ္း အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္နီ ၅က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖ ၅ဥ၊ ဆား၊ငံျပာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔ သံပရာသီး သင့္ရံု၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လံုး။

ျပင္ဆင္ပံု
ဘဲကိုေပါင္းထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကံမဆိုင္ကို သင့္သလိုျဖတ္၍ ေရေဆးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းတို႔ကို ဓားျပားရိုက္ထားပါ။

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ခ်က္မည့္အိုးတြင္ အရိုးကိုထည့္၍ျပဳတ္ပါ။
အရိုးျပဳတ္အိုးထဲသို႔ ဓားျပားရိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္းတို႔ကိုထည့္ပါ။
ေပါင္းထားသည့္ ဘဲကို အတံုးကေလးတံုး၍ ၾကံမဆိုင္ႏွင့္အတူ ေရာထည့္ပါ။
ငံျပာရည္၊ ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္နီထည့္ပါ။
အေပါ့အငန္ျမည္း၍ သံပရာရည္ညွစ္ထည့္ျပီးသံုးေဆာင္ပါ။

ခ်က္ျပဳတ္ျပသူ - ေမသိဂၤါစိုး

No comments: