Thursday, December 20, 2012

ကိုကာကိုလာၾကက္ေတာင္ပံ



တရုတ္ျပည္မွ စားဖိုမွဴးတစ္ေယာက္ေျပာျပေသာ ဟင္းခ်က္နည္းေလးပါ။ ၾကက္ေၾကာ္ရဲ႕အေရာင္အဆင္းက နီညိဳေရာင္ သမ္းေနျပီး ပန္းကန္လွလွပပထဲထည့္ ကီ၀ီသီးကို အကြင္းလိုက္လွီးျပီးအေပၚကတင္ကာ အလွဆင္ထားႏိုင္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
အသားမ်ားေသာၾကက္ေတာင္ပံ (အရင္း+အဖ်ား) ၃၀ က်ပ္သား၊ 

ကိုကာကိုလာသံဘူး တစ္၀က္ (၁၇၀ မီလီလီတာခန္႕)၊ 

ခ်င္းပါးပါးလွီး ႏွစ္ျပား၊ 

ဟင္းခ်က္အရက္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ 

ပဲငံျပာရည္အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ 

ဆား အနည္းငယ္၊ 

ဆီ ထမင္း စားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း။

ျပဳလုပ္နည္း

(၁) ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အရင္းပိုင္းနဲ႕ အဖ်ားပိုင္းတို႕ကို သတ္သတ္စီျဖစ္ေအာင္ အဆစ္ေနရာမွ ခုတ္ပိုင္းထားပါ။ ခုတ္ျပီးရင္ ဆား၊ ဟင္းခ်က္အရက္၊ ပဲငံျပာရည္တို႕ျဖင့္ နယ္ကာ နာရီ၀က္ခန္႕ ႏွပ္ထားပါ။

(၂) ထို႕ေနာက္ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပး၍ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားထည့္ကာ ေရျမဳပ္ရံု ေလာင္းထည့္ျပီးခ်က္ပါ။ ထိုေရအား လံုးခန္းသြားျပီဆိုရင္ ၾကက္ေတာင္ပံမ်ားဆယ္ယူ ထားပါ။

(၃) ဒယ္အိုးတစ္လံုးနဲ႕ ဆီကိုအပူေပး၍ ခ်င္းထည့္ကာဆီသတ္ပါ။ ခ်င္းနံ႕ေမႊးလာရင္ ၾကက္ေတာင္ပံျမဳပ္ရံုေလာင္းထည့္ပါ။ ကိုကာကိုလာ ရည္မ်ား ခန္းေျခာက္ခါနီးျပီဆိုရင္ ပန္းကန္ထဲဆယ္ထည့္ကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

No comments: