Monday, October 17, 2011

အစိမ္းႏွပ္တို႕ဟူးဆလတ္၊ CP ၾကက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္၊ ၾကက္သားေၾကာ္ႏွင့္

ကက္ျပဳတ္ရည္ဟင္းရည္ခ်ိဳခ်ိဳ
အစိမ္းႏွပ္တို႕ဟူးဆလတ္ (ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား)
ပဲငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ (အခြံသင္ ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ)
သံပရာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၀ိုင္ျဖဴ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
တို႕ဟူး(၃၅က်ပ္သား) - အတံုးငယ္ေလးေတြလွီးျပီး
* ဒီဆလတ္သုပ္အတြက္ ေရေႏြးဆူဆူမွာ ပဲျပားကိုထည့္ က်က္ေအာင္ျပဳတ္ျပီး
တို႕ဟူးေနရာမွာလည္း အစားထိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ ပါတယ္။
ဆလတ္ရိုးႏုႏု ၁ ခု - ႏုပ္ႏုပ္လွီးျပီး ေရေဆးထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂လံုး - ေရေဆးျပီး အစိတ္ေလးေတြရေအာင္လွီးပါ။
ပဲပင္ေပါက္ - ၅က်ပ္သား (ေရေဆးသန္႕စင္ထားရန္)
မုန္လာဥနီ ၂ေတာင့္ - အခြံႏႊာေရေဆး၍ အေျမႇာင္းလိုက္ ပါးပါးလွီးပါ။
ႏွမ္း - အနည္းငယ္
ဆလပ္သုပ္ပံု
သန္႕ရွင္းတဲ့ ခြက္တစ္ခုမွာ ပဲငံျပာရည္၊ဟင္းရြက္ဆီ၊ ဂ်င္း၊သံပရာရည္နဲ႕
၀ိုင္တို႕ကို ေရာထည့္ျပီးေမႊထားပါ။ ျပီးေနာက္ တို႕ဟူးကို
ဟင္းစားေၾကြဇလံုတစ္ခုမွာထည့္၊ သူ႕အေပၚကို ေစာေစာကေဖ်ာ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ေရကို
နည္းနည္းေလာင္းထည့္ျပီး အဖံုးတစ္ခုခုအုပ္ကာ တို႕ဟူးကို
၁၅မိနစ္ခန္႕ႏွပ္ထားပါ။
အ၀က်ယ္တဲ့ ဇလံုၾကီးၾကီးတစ္လံုးထဲတြင္ ဆလတ္ရိုး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ပဲပင္ေပါက္၊
မုန္လာဥနီကို ေရာထည့္ပါ။ တို႕ဟူးေပၚဆမ္းထားတဲ့ အခ်ဥ္ေရကို စစ္ျပီးေတာ့
သီးႏွံဇလံုထဲကိုထည့္၊အခ်ဥ္ေရ က်န္ေနေသးရင္ အဲဒီအခ်ဥ္ေရကိုလည္းထည့္၊
တို႕ဟူးပါေရာထည့္ျပီး အားလံုးသမေအာင္နယ္ပါ။ ျပီးမွ ႏွမ္းကိုျဖဴးထည့္ပါ။
တို႕ဟူးဆလတ္သုပ္ စားခါနီးျပီဆိုရင္ အခ်ဥ္ေရက်န္တာကို ဆမ္းလိုက္ျပီး
ေၾကြဇလံုလွလွမွာထည့္ျပီး စားသံုးဖို႕ပါ။
ဆလတ္သုပ္ႏွင့္ တြဲဖက္၍ CP ၾကက္အူေခ်ာင္း (ရယ္ဒီမိတ္) ေၾကာ္၊
ၾကက္သားေၾကာ္မ်ားႏွင့္လည္း စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။
အရည္ေသာက္အျဖစ္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ခ်ိဳခ်ိဳဟင္းရည္ကို စီစဥ္ေပးထားပါတယ္။
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ခ်ိဳခ်ိဳ
ၾကက္ေျခေထာက္၊ ေခါင္း - အစိတ္သား (ေရေဆးျပီး ပိုင္းျဖတ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀ျမႊာ (အခြံသင္ျပီး မညက္တညက္ေထာင္းပါ)
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ (အခြံသင္၍ ထုေထာင္းထားပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ - အနည္းငယ္ (ေရေဆးျပီး လွီးျဖတ္ထားရန္)
ဆား၊ သၾကား - အနည္းငယ္
အေနေတာ္ အိုးတစ္လံုးထဲတြင္ ေရကိုသင့္တင့္ရံုထည့္ျပီး ၾကက္အရိုးမ်ား၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ဆား၊သၾကား အားလံုးထည့္ျပီး အခ်ိဳရည္က်ေအာင္
၄၅မိနစ္ခန္႕ျပဳတ္ပါ။ ဟင္းအခ်ိဳရည္က်သြားျပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးျဖဴး၍
ေသာက္သံုးႏိုင္ပါျပီ။



No comments: