မီးခိုကြပ်တိုက်ဘဲသား နှင့် ကင်ချီ အစာသွပ် ထမင်းလုံးကြော် (Fried Rice Ball Stuffed with Smoked Duck & Kimchi )
ကျပ်တိုက်ဘဲ အရသာနဲ့ ချဉ်စပ်ကင်ချီ ကို ထမင်းလုံးထဲအစာသွပ်ပြီး တစ်ခါကိုက်လေးတွေလုံးကြော်လို့ ရသော ထမင်းလုံးကြော်လေးပါ။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
အုပ်စု(က) ဘဲသားစာသွပ်
ကြပ်တိုက်ဘဲ ၈ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း (အသားကို နုတ်နုတ်စင်းထားပါ)
ကင်ချီ ၃ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း (နုတ်နုတ်စင်းထားပါ)
Parmesan ချီမှုန့် ၃ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
အသားမှုန့် ၁ ဇွန်း ခွဲ လက်ဖက်ဇွန်း (ကိုးရီးယား ဟင်းခတ်မှုန့်)
ငရုတ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်
အုပ်စု (ခ) ထမင်းလုံး လုပ်ရန်
ထမင်း ၂ ခွက် (ကိုးရီးယားဆန် (သို့) ရှမ်းဆန်)
နှမ်းဆီ ၁ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
နှမ်းဆား ၁ ဇွန်း လက်ဖက်ဇွန်း (ကိုးရီးယား နှမ်းမှုန့်နဲ့လုပ်ထားတယ့်ဆား)
ပန်းသီးရှလကာရည် ၁ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
အုပ်စု(ဂ)
ပေါင်မုန့်ကြမ်းမှုန့် ၁ ခွက် (ထမင်းလုံး ကြော်ရန်၊ ဘန်းထဲ ဖြန့်ဖြူးထားပါ)
ကြက်ဥ ၂ လုံး ( ထမင်းလုံးကြော်ရန်၊ ဖန်ပုကန်လုံးထဲ ခေါက်ထားပါ)
ဆီ လိုသလောက် (ထမင်းလုံး ကြော်ရန်)
မုန်လာဥနီ ၁ လုံး အသေး (အမျှင်လေးတွေခြစ်ထားပါ၊ အလှဆင်ရန်)
Broccoli sprouts အနည်းငယ် (အလှဆင်ရန်)
Mayonnaise mix ၅ ဇွန်း (ထမင်းလုံးကြော် နဲ့တွဲစားရန်)
ပြုလုပ်နည်း
၁။ မကပ်သောဒယ်အိုး ထဲ အုပ်စု (က) မှ ချိစ် ကလွဲလို့ ပါ၀င်ပစ္စည်းများ အားလုံး ထည့်ကြော်ပါ။ ကင်ချီ နွမ်းလာပြီး အနံမွှေးလာလျှင် မီးဖိုပေါ်ကချပါ။ ချိစ်မှုန့်ဖြူးပါ။ နှံ့အောင်မွှေပေးပါ။
၂။ ဖန်ဇလုံ ထဲ ကို အုပ်စု (ခ) များ အားလုံး ထည့်နယ်ပါ။
၃။ မီးဖို ပေါ်မှာ ကြော်အိုးကို ဆီပူအောင်တည်ထားပါ။
၄။ နယ်ထားသော ထမင်းများ ကို လက်တစ်ဆုပ်စာ ဆီယူပြီး အလုံးလုံး ပါ။ ပြီးလျှင် အသာလေးလက်ဝါးပေါ်မှာ ဖျန့်ပြားပါ ဘဲကင်ချီကြော်ကို လက်ဖက်ဇွန်း တစ်ဇွန်းစာ လောက်တင်ပါ ပြီးလျှင် လုံးနေအောင် ပြန်လုံးပါ။ မကပ်သော ဘန်းပေါ်မှာတင်ထားပါ (သို့) ပုကန်အပြားကို ဆီအနည်းငယ် သုပ် ပေး ပါ ပြီးလျှင် ထမင်းလုံးများ တင်လဲရပါတယ်။
၅။ အားလုံး လုံးပြီးသွား လျှင် ထမင်းလုံးများကို တစ်လုံးချင်း ခေါက်ထားသော ကြက်ဥ အနှစ် ထဲနှစ်ပါ။ ပြီးလျှင် ပေါင်မုန့်ခြောက် ဘန်းပေါ်အသာလေးလှိမ့်ပေးပါ။ ထမင်းလုံးတစ်လုံး လုံး ပေါင်မုန့်ခြောက်များ ကပ်သွားလျှင် ဆီပူလျှင် ထည့်ကြော်ပါ။
၆။ ထမင်းလုံးအရောင်လေးများ ရွှေရောင်သန်းလာလျှင် ဆယ်ပြီး ဇကာထဲဆီစစ်ထားပါ။
၇။ ပြင်ဆင်ရန်ပုကန်ထဲ ကို ထမင်းလုံးကြော်များ တင်ပါ။ အပေါ်မှာ မယ်ယိုနစ်ရောမွှေ ဆန်းပါ။ မုန်လာဥနီ ချောင်းလေး များနဲ့ broccoli sprouts နှစ်ခုရောတင်ပါ။ ပူပူလေး စားသုံးပါ။ ဒါမှ ထမင်းလုံးအပြင်က ကြွပ်ရွတယ့်အရသာ ကိုရရှိ ပြီး အထဲမှာ ချဉ်စပ်ဆိမ့်အရသာကို သေချာ ခံစားလို့ရမှာပါ။
အမေရိကန် ရာဆယ် အာလူး ပီဇာ (US Russet potato slice Pizza )
US Russet potato ၂ လုံး ( အခွံခွာ ပြီး ၁ စင်တီမီတာအပါး အရှည်လိုက်လှီးထားပါ)
ပါစတာဆော့ ၅ ဇွန်း စားပွဲဇွန်း
ချိစ်အစုံ ၆ -၇ စားပွဲဇွန်း
သံလွင်သီး အနက် ၈ လုံး (ပါးပါး အကွင်းလှီးထားပါ)
၀ကျသားပွား (Bacon) ၂ ပြား ( နုတ်နုတ်လှီးထားပါ)
နာနတ်သီး ၁ ပြား (နုတ်နုတ်လှီးထားပါ)
ပင်စိမ်း အချို ၁ ပင် (အရွက်တွေ ချွေထားပါ)
ငရုတ်ပွနီ ၁ ခြမ်း (အစေ့ထုပ် အတုံးသေးတွေ တုံးထားပါ)
ဆား ၁ ဇွန်း လက်ဖက်ဇွန်း
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ဆားရည်ကို ဆူအောင်တည်ပါ။ ရေပွတ်ပွတ် ဆူလျင် အာလူးအပြားများကို ကျက်ရုံပြုတ်ပါ။ ပေါင်းအိုးဖြင့်လဲ ပေါင်းလို့ရပါတယ်။ ပြီးလျင်ရေခဲ ရေထဲ အအေးခံပါ။
၂။ အာလူးပြား အပေါ် ပါစတာဆော့ တင်ပြီး အာလူးပြား အပေါ်အနှံ့အောင်သေချာ ဖျန့်တင်ပါ။ ပြီးလျင် ၀ကျသားပွား၊ ချိစ် များများဖြူးပါ၊ သံလွင်သီး၊ နာနတ်သီး၊ ငရုတ်ပွနီ၊ ပင်စိမ်းရွက် တင်ပြီးလျင် ချိစ် ထပ်ဖြူးပါ။
၃။ အာဗင်ထဲ အပူချိန် ၂၃၀ စငျတီဂ၇ိတျပေးပွီး ၅ - ၈ မိနစ်လောက် ချိစ် များ အရည်ပျော်လာသည် အထိထည့် ကင်ပါ။ အာဗင်ထဲ မှထုပ်ပြီး အနည်းငယ်အအေးခံပြီး လိုသလို သုံးဆောင်လို့ရပါပြီး။
#potatoes #pizza
လတ်ဆတ်လန်းဆန်းသီိးစုံ သုပ် (Fresh Goodness Fruity Salad)
အစာပြေ စားတာပဲဖြစ်စေ၊ ညစာ များများ မစားသူတွေ အတွက်လဲ သိပ်ကိုအဆင်ပြေသော အစာလဲဖြစ်ပါတယ်။ လူကြီးလူငယ် များ အားလုံးအတွက် အဆင်ပြေစေနိုင် ပြီး သတ်သတ်လွတ် စားနေသူများ အတွက် လဲ အဆင်ပြေသော အာဟာရအစားအစာ လဲဖြစ်ပါတယ်။
ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ဘလူးဘယ်ရီသီး ၁ ထုပ် (blueberries)
စတော်ဘယ်ရီ ၅ လုံး (၆ ခြမ်းခြမ်းထားပါ)
Alfalfa Sprouts ၁၂၅ ဂရမ် (၁ ထုပ်)
ထောပတ်သီး တစ်ခြမ်း (အသားများ ဇွန်းဖြင့်ကော်ထုပ်ပြီး အတုံးတုံးထားပါ)
ချယ်ရီ ခရမ်းချဉ်သီး ၁၀ လုံး ( ထက်ခြမ်းခြမ်းထားပါ)
ဂျုံကြမ်းပေါင်မုန့် ၁ ချပ် (ကင်ပြီး အတုံးလေးတွေ လှီးထားပါ)
Dressing ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
ဆားကြမ်း ၁/၄ ပုံ လက်ဖက်ဇွန်း
Balsamic ၁ ဇွန်း ခွဲ ထမင်းစားဇွန်း
သံလွင်ဆီ ၁ ဇွန်း ထမင်းစားဇွန်း
Fresh Oregano ၂ ပင် (နုတ်နုတ်လေးတွေ စင်းထားပါ)
ငရုတ်ကောင်းနက် အနည်းငယ်
ပြုလုပ်နည်း
၁။ ရေဆေးရန်လိုသော အသီးများ အားလုံးရေဆေးပြီး လှီးရမယ့်အသီးများ လှီးထားပါ။
၂။ ဖန်ပုလင်းထဲ dressing ပါ၀င်ပစ္စည်းများ အားလုံးထည့်ပါ။ ပြီးလျှင် အဖုံးပိတ်ပြီး သေချာ ခလောက်ပေးပါ။
၃။ ထောပတ်သီး အခွံခွက်လေးကို ပြန်လည် အလှဆင် သုံးလို့ရပါတယ်။ ထောပတ်သီး အခွံလေးထဲ တစ်ခါစာ လေးသီးစုံလုပ်ရန် ပါ၀င် ပစ္စည်းများ အားလုံး ထည့်ပြီး အပေါ်မှနေ အသင့် စပ်ထားသော dressing ကိုယ်လိုသလောက် လောင်းထည့်ပြီး ချက်ချင်းစားသုံးပါ။
*မှတ်ချက် - တစ်ခါတစ်လေ ဘယ်ရီးသီးများ ၀ယ်မရတာမျိုးရှိလျှင် ကိုယ်ကြိုက်နှစ်သက်ရာ အသီးနှင့် အစားထိုး အသုံးပြုလို့ရပါတယ်။ dressing ပိုလျှင် ပုလင်းထဲ ဒီအတိုင်းရေခဲသေတ္တာထဲ မှာသိမ်းထားလို့ရပါတယ်။
#fruits #fruitsalad
ချက်ပြုတ်ပြသူ - Syi Lwin Foods Garden
No comments:
Post a Comment