စြဲမက္ဖြယ္ရာ ဒီဟင္းလ်ာ
ေျမအိုး၀က္သား မန္က်ည္းႏွစ္ဟင္း
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္သား - ၃၀က်ပ္သား
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖက္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ခ်င္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမႊာ
ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၆လံုး
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ယိုးဒယားငါးငံျပာရည္ - သင့္ေတာ္႐ုံ
ၾကက္ျပဳတ္ရည္(သို႔မဟုတ္)ေရ -အသားႏူးရန္လံုေလာက္သည့္မမာဏ
မန္းက်ည္းသီးအႏွစ္ရည္ - ဟင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းခန္႔
ခ်က္ျပဳတ္ပံု
ေျမအိုး၀က္သားမန္က်ည္းႏွစ္ဟင္းခ်က္မည္ဆိုပါက ေရွးဦးစြာပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းမ်ားကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။ ထိုပစၥည္းမ်ား အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ၀က္သားအား အရြယ္ေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးကာ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ အစာမ်ား၊ င႐ုပ္သီးအၾကမ္းဖတ္၊ နႏြင္း၊ ငံျပာရည္မ်ားႏွင့္ ႏွံ႔စပ္ေအာင္နယ္ျပီး ေခတၲႏွပ္ထားပါ။ တစ္ေအာင့္ၾကာလွ်င္ခ်က္မည့္ေျမအိုးထဲသို႔ ေရသို႔မဟုတ္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ႏွင့္ ၀က္ သားနယ္ထားသည္မ်ားထည့္၍ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ေရဆူလာပါက မီးေလွ်ာ့ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ တစ္နာရီခန္႔ၾကာေအာင္ ထပ္ႏွပ္ထားပါ။ ၀က္ သားမ်ားႏူး၍ ေရခန္းခါနီးအခ်ိန္တြင္ေဖ်ာ္ထားေသာ မန္က်ည္းႏွစ္မ်ားေရာ၍ ငါးမိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။ ေရခန္း၍ခပ္ေျခာက္ေျခာက္အေနအထားေရာက္လာပါက မီးဖိုေပၚမွ ခ်ႏိုင္ျပီျဖစ္သည္။
ေျမအိုး၀က္သား မန္က်ည္းႏွစ္ဟင္း
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၀က္သား - ၃၀က်ပ္သား
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖက္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ခ်င္း - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ျမႊာ
ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၆လံုး
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ယိုးဒယားငါးငံျပာရည္ - သင့္ေတာ္႐ုံ
ၾကက္ျပဳတ္ရည္(သို႔မဟုတ္)ေရ -အသားႏူးရန္လံုေလာက္သည့္မမာဏ
မန္းက်ည္းသီးအႏွစ္ရည္ - ဟင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းခန္႔
ခ်က္ျပဳတ္ပံု
ေျမအိုး၀က္သားမန္က်ည္းႏွစ္ဟင္းခ်က္မည္ဆိုပါက ေရွးဦးစြာပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ခ်င္းမ်ားကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ။ ထိုပစၥည္းမ်ား အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ၀က္သားအား အရြယ္ေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးကာ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ အစာမ်ား၊ င႐ုပ္သီးအၾကမ္းဖတ္၊ နႏြင္း၊ ငံျပာရည္မ်ားႏွင့္ ႏွံ႔စပ္ေအာင္နယ္ျပီး ေခတၲႏွပ္ထားပါ။ တစ္ေအာင့္ၾကာလွ်င္ခ်က္မည့္ေျမအိုးထဲသို႔ ေရသို႔မဟုတ္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ႏွင့္ ၀က္ သားနယ္ထားသည္မ်ားထည့္၍ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ေရဆူလာပါက မီးေလွ်ာ့ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ တစ္နာရီခန္႔ၾကာေအာင္ ထပ္ႏွပ္ထားပါ။ ၀က္ သားမ်ားႏူး၍ ေရခန္းခါနီးအခ်ိန္တြင္ေဖ်ာ္ထားေသာ မန္က်ည္းႏွစ္မ်ားေရာ၍ ငါးမိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။ ေရခန္း၍ခပ္ေျခာက္ေျခာက္အေနအထားေရာက္လာပါက မီးဖိုေပၚမွ ခ်ႏိုင္ျပီျဖစ္သည္။
No comments:
Post a Comment