Friday, January 22, 2010

Myanmar Salad

-->
ဒီတစ္ခါ ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြ မေရးဘဲ အသုပ္စံု သုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္။ အဓိကဟင္းလ်ာေတြနဲ႕ တြဲဖက္စားရင္ လည္းရသလို အပ်င္းေျပသပ္သပ္ သုပ္စားရင္လည္းရပါတယ္။
သုပ္တဲ့သူရဲ႕လက္မွန္းေပၚမူတည္ျပီး အသုပ္ေတြရဲ႕အရသာဟာ ေကာင္းမေကာင္းမူတည္သြားတတ္ပါတယ္။ ထည့္သည့္ ပစၥည္းကေတာ့ အတူတူပဲျဖစ္ေပမဲ့ေလ။ ကဲ...ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ အသုပ္ေလးေတြသုပ္စား ၾကစို႔။
ေက်ာက္ပြင့္သုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ေက်ာက္ပြင့္         လက္တစ္ဆုပ္
ပဲမႈန္႔                  ၃ဇြန္း (ဇြန္းေသး)
ပုစြန္ေျခာက္         ဇြန္းၾကီးတစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ         ၃ ဥ
ငရုတ္သီးမႈန္႔        အနည္းငယ္
ငံျပာရည္             သင့္ရုံ
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
-           ေက်ာက္ပြင့္ကို ေရစိမ္ထားျပီး ပြလာလွ်င္ ခဲသလဲစင္ေအာင္ေဆးပါ။
-           ၾကက္သြန္နီကို ဆီခ်က္ထားပါ။
-           ပုစြန္ေျခာက္ကို အေကာင္ဆိုလွ်င္ ေထာင္းထားပါ။
-           ေက်ာက္ပြင့္ကို ပဲမႈန္႔၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ငံျပာရည္တို႔ျဖင့္ ႏွယ္ပါ။
-           သမလွ်င္ ဆီခ်က္ထည့္၍ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
-           အခ်ိဳ႕က ၾကက္သြန္စိမ္း၊ ေဂၚဖီရြက္တို႕ကိုလည္း ထည့္သုပ္စားတတ္ပါသည္။
သေဘၤာသီးသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
သေဘၤာသီး         ၁ လံုး
ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔     ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ပဲမႈန္႔                  ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆီ                     ၅ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ         ၃ ဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ        ၃ ဥ
ငံျပာရည္             ၁ဇြန္း
မန္က်ည္းသီးမွည့္ အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
-           သေဘၤာသီးကို အခြံႏႊာ၍ ေရေဆးျပီး သေဘၤာျခစ္ျဖင့္ ျခစ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ကြမ္းစားထံုးအနည္းငယ္ ထည့္၍နယ္ကာ ေရေဆးလိုက္ပါ။
-           ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီကို ေရာ၍ဆီခ်က္ျပဳလုပ္ပါ။
-           သေဘၤာသီးကို ေရစင္ေအာင္ညႇစ္ျပီး ပဲမႈန္႔၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ဆီခ်က္တို႔ႏွင့္ေရာ၍ သုပ္ပါ။
-           မန္က်ည္းမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ေဖ်ာ္၍ ထည့္ပါ။
-           အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအဖို႔ မိုးေမွ်ာ္ငရုတ္သီးကို ပါးပါးလွီး၍ထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးမႈန္႔ထည့္လိုက ထည့္ပါ။
(အခ်ိဳ႕က သေဘၤာသီးသုပ္ကို သေဘၤာျခစ္ျဖင့္ သေဘၤာသီးကိုမျခစ္ဘဲ ပါးပါးလွီးကာ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ပုစြန္ငါးပိ၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ျဖင့္လည္း သုပ္စားတတ္ၾကပါသည္။)
ၾကက္သားသုပ္
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သားေပါင္                ၂ ခု
ၾကက္သြန္နီ                     ၅ ဥ
ပဲငံျပာရည္                       ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
သံပရာသီး                       ၁ လံုး
ငရုတ္သီးစိမ္း                   ၃ ေတာင့္
ဆား                              သင့္ရံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
-           ၾကက္ေပါင္ ၂ခု သို႔မဟုတ္ ရင္အုပ္ပိုင္း ၂ခုကို ဆားသင့္ရုံျဖင့္ ျပဳတ္ပါ။
-           ေရအနည္းငယ္ျဖင့္ ေရခန္းျပဳတ္ျပီး ၾကက္သားႏူးလွ်င္ခ်ပါ။ ၾကက္သားကို အမွ်င္ေသးေသး ရေအာင္ လက္ျဖင့္ဆြဲေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ပါးပါးလွီးျပီး အားလံုးေရာ၍ သံပရာရည္ညႇစ္ထည့္ကာ သံုးေဆာင္ပါ။
(ၾကက္ကင္ဆိုင္က ကင္ျပီးသား ၾကက္ေပါင္ေတြကိုလည္း အလားတူသုပ္စားလို႔ရပါတယ္။)

No comments: